Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31201) t72killer válasza kw3v865 (#31197) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Erre én még most nem kérném, extra magas szint ahogy nézem. Ez még a μ "árfolyamával" leosztva is pozitív lenne.

Hány hét közzel kaptad a 2.dózist?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31202) Ezekiell válasza bigdady (#31198) üzenetére


Ezekiell
veterán

Bölcsiben nálunk a köhögés a tabu (a nyilvánvaló láz+társain kívül): 1-2 belefér, de annál többért már repül a gyerek haza. Taknyosság viszont teljesen elfogadott, azzal lehet menni :F

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#31203) Gothmog válasza andor80 (#31193) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Nem személyeskedtél, inkább engem ragadott volna személyeskedősebb reakcióra az, ami a hozzászólásodból kiszűrődött .
A tesztelésben a nagyobb állami szerepvállalás szükségességét egyébként én is említettem alig pár hozzászólással később. (De ez nem jelenti azt, hogy ha k*cs*g az állam, és nem teszi a dolgát rendesen, akkor te is automatikusan fel vagy mentve az alól, hogy bármit is magadtól tegyél. Normális esetben az emberekben kellene, hogy legyen egyfajta felelősségérzet... de ez sajnos nagyon kiveszett mára az átlagból. És ebbe beletartozik az is, hogy ha mondjuk egyértelműen érzem, hogy valami olyasmiben, ami akár lehetne az is, megbetegszem éppen, és amúgy "halló, jó reggelt kívánok!" éppen egy induló/felfutó járvány van, akkor nem azt mondom, hogy "az állam dolga lenne, én nem adok ki erre külön pénzt, dögöljön meg mindenki", hanem legalább a szűkebb környezetem megóvása érdekében elébe megyek az eseményeknek.)

A covid apokalipszis megjegyzésedet egyébként nem értem. Ugyanis annak a bizonyos hozzászólásomnak a lényege az volt, hogy közel sem minden köhögő/tüsszögő ember covid fertőzött, mert éppen bejöttek egyéb felső légúti vírusok is.

Endure. In enduring, grow strong.

(#31204) bigdady válasza Csatravi (#31199) üzenetére


bigdady
nagyúr

Itt hazavágják mint a rongyot

(#31205) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

(#31206) Parci válasza kw3v865 (#31197) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem voltál fertőzött (akkor pozitív lenne az NTU is), és van még bőven antitested

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31207) t72killer válasza szabi__memo (#31205) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez Magyarország? Hmmm...

#31208: váá, vaksi vagyok, köszi :R

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31208) szabi__memo válasza t72killer (#31207) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Alsó sor: Los Angeles

(#31209) Ezekiell válasza t72killer (#31207) üzenetére


Ezekiell
veterán

Nem, USA, Los Angeles county, május 1 és július 25 között. (szarul látható, de ott van alul)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#31210) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]

CDC study confirms the NIH-Moderna #COVID19 vaccine is more effective against #DeltaVariant hospitalizations than Pfizer-BioNTech or Johnson & Johnson. Vaccine efficacy for Delta🏥—Moderna 95%, Pfizer 80%, J&J 60%. VE also higher in age <74!

nagyon előrelátóan ebből sem hívtuk le az opcionális tételt.

amúgy vsz. modernával lehetne helyettesíteni a kieső pfizer-szállítmányokat, de tippre a kis tétel miatt többszörös darabáron.

(#31211) szabi__memo válasza Ringman (#31210) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

De nekünk minek? Lesz jó kis Debreczeni Sino ;]
Egyszer, talán

(#31212) kw3v865 válasza Gothmog (#31200) üzenetére


kw3v865
senior tag

Köszi a választ, igazából addig kellene mRNS-est kapnom, amíg széles körben elérhető 3. oltásként, de nem is túl hamar. Sajnos újabb magyar állami rendelés jelen állás szerint nem lesz belőle, ami már az új verzió lenne '22 elején. Magánban meg szerintem még jövőre se lehet majd hozzájutni. Szeptember 21-én jár le a 4 hónap, úgy gondolom ha novemberben beadatom, akkor jó leszek vele egy darabig, ha nem jön egy újabb, még inkább vakcinakerülő variáns.

#31201: 5 hét telt el a két oltás között.

(#31213) Ringman válasza Gothmog (#31200) üzenetére


Ringman
nagyúr

3. oltás sino -> hogy lesz eu-n belüli szabad utazás?

mrns-re ha a kásler-müller féle légbőlkapott oltáskeverést (valójában a bármi -> mrns kivételével ez hiánygazdálkodás) alkalmazzuk, akkor a j&j a legjobb alternatíva.

(#31214) Gothmog válasza Ringman (#31213) üzenetére


Gothmog
aktív tag

J&J-ből nagyon keveset rendeltünk, 3. shotként viszonylag népszerű (pont utazási okokból is) így nekem az a tippem, hogy novemberre nagyjából elfogy, illetve ha marad is még belőle, nem nagyon fogják boldog-boldogtalannak ajánlgatni harmadik oltásként.

Egyébként - ez saját vélemény - ha már van egy adott, véges mennyiségű készlet, és a "vezénylő tábornoknak" már csak dacból sem kell a "nyugati imperialista szemét" (tehát a papíron legjobb vakcinák), akkor egy 30-as, egészséges dupla-Pfizeresnek én sem Pfizert kínálnék harmadiknak. Vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy a gyerekek számára félretenni, illetve a legtöbb esetben max. félvédelemmel rendelkező Sinopharmosoknak félretenni (ugye most már a kínaiak is pedzegetik, hogy a kialakított védelem - legalábbis a vérben kimutatható antitest mennyiség - elég gyorsan elillan a Sino oltás után, egyértelműen gyorsabban, mint a vektro vagy mRNS oltásoknál) prioritást kellene, hogy élvezzen ehhez képest.
(Plusz, ha úgy látják, hogy sok a kórházba kerülő, és a többségük valóban oltatlan vagy csak részben oltott, akkor lehet, hogy mégis meglépnek majd olyan korlátozást, ami azért néhány százezer "ingadozót" majd bevonz még oltásra, és ebben az esetben is vszg. az mRNS vakcinákat fogják "kiszórni" erre.)

Endure. In enduring, grow strong.

(#31215) Ringman válasza Gothmog (#31214) üzenetére


Ringman
nagyúr

elvileg 4,3 milliót foglaltunk le j&j-ből. [link]

nyilván ha már kialakították ezt a szerencsétlen rendszert a nemrendeléssel, akkor valóban racionalizálni kell az elosztást.

papíron több mint 4m szabadon felhasználható pfizer van/lesz, nem tudom a gyerekek oltása hogy lesz magasabb, mint a felnőtteké (főleg hogy mindkét szülőnek bele kell egyeznie az oltatásba).

kötelező oltást a választások előtt nem fognak bevezetni.

(#31216) Gothmog válasza Ringman (#31215) üzenetére


Gothmog
aktív tag

elvileg 4,3 milliót foglaltunk le j&j-ből.

Nahát, ezt nem tudtam. (Bennem valamiért egy kb. negyedmilliós szám élt, és az igazat megvallva, nem is nagyon néztem utána frissen, hogy valóban ez lehet-e a helyzet.)

Endure. In enduring, grow strong.

(#31217) kw3v865 válasza Gothmog (#31216) üzenetére


kw3v865
senior tag

Igencsak akadozott a szállítása a J&J-nek az első hónapokban, nagyon nem teljesítették az ütemtervet. Lehet, hogy azóta már javultak, mostanában nem követem annyira a híreket. Nekem a kissé oltásszkeptikus ismerőseim is azt választották, mondván kell az utazáshoz, és abból elég egy is, ráadásul nem a "génmódosító" mRNS-es technológiával készült :DDD . Tehát elég népszerűnek mondható.

(#31218) Cs1csó válasza Vesa (#31173) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az Ebola nem sima tüsszögéssel, kilincs fogdosással terjed, nem cseppfertőzéssel, tehát amennyire veszélyes maga az Ebola vírus, a terjedése nem annyira. Persze azokban az országokban ahol még WC sincs a kézmosást hírből sem ismerik az egyéb apróságokról ne is beszéljünk ott persze arathat.
Ha hozzánk bejutnak az Ebola akkor az emberek is sokkal jobban félnének: ergo nem jönnének-mennének edzőterembe, kocsmába, fodrászhoz, kozmetikába, plázába, moziba, stb. tényleg csak a bolt-gyógyszertár-munkahely hármas lenne és ott is sokkal parásabb lenne mindenki.
Az EBOLA mint "brand" (ez a jó szó rá "brand" mert olyan híre van olyan ijesztő a neve is hogy mindenki alapból összefosná magát a hallatára és ezért sokkal nagyobb fegyelem lenne. Vegyük a COVID-ot - akármelyik variánst - az emberek több mint felén úgy ment keresztül legalábbis az elején, hogy Ő MAGA SEM TUDOTT RÓLA HOGY BETEG VAGY BETEG VOLT ÉS HA IGEN MIKOR, tehát egy ennyire komoly betegséget nehéz teljes szívvel komolyan venni, amikor azt mondják, hogy mondjuk a teljes lakosság 5% halálozik el miatt és az elhalálozók is döntően: idősek, krónikus betegek, stb. akkor az emberek nagy többsége pont lexarja és ez bőven látszott a lezárások, vagy az állam azon felhívására adott válaszban, hogy "minél kevesebbet járjunk el otthonról csak szükséges ügyben stb." amikor boldog, boldogtalan jön-megy.
Tegnap bementem egy plázába - van benne egy DM bolt - a főbejárat egyfajta automata nagy forgó ajtó, tehát odamegyek és SZÓ SZERINT SOR ÁLLT hogy bejusson a plázába.

Igaz most nincs "járvány" mert az csak 5 nap múlva az EUFAXOM KONGIZÉ után jön csak.

Tehát száz szónak is egy a vége, az EBOLA mint név sokkal ijesztőbb, ha ez betörne tuti kiürülnének az utcák és mivel nem cseppfertőzéssel terjed ezért sokkal hamarabb is le lehetne győzni.

(#31219) bigdady


bigdady
nagyúr

Ez a feketekömény olaj egyébként allergiára jó ha jó látom. 13 éves kaphatja? Azt írja terhes nő és gyermek ne kapja. Hány éves kortól nem gyermek? :U

(#31220) Cs1csó válasza bigdady (#31219) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia, ennél a terméknél: [link] - ha legörgetsz a tájékoztató aljára - ott az áll, hogy 12 éves kortól adható. Ennél a terméknél azt írják, hogy 2-3x1 mokkáskanál, gondolom gyereknél elég lehet a 2x1 is.
Több fajtája is van én a DrHerz féle 90db-os változatot használom ezt: [link]

90db-os és napi 2-őt tolok belőle és már a 2-ik doboz felén is túl vagyok tehát kicsit több mint két hónapja szedem, nem tudom ennek köszönhető de úgy tűnik ez végre használ a Parlagfű allergiámra.
Tavasztól őszig szokott problémám lenni, inkább április-május környékén de ez jellemzően rövidebb tüsszögőrohamban kimerül. Aztán jön augusztus vége amikor nálam be szokott ütni a parlagfű (már júliusban is okoz egyes embereknél tünetet de nálam már csak akkor ha az időjós oldalakon a parlagfű jelenlétét nagyon magas-extrém tartományba írják)
a csavar az, hogy nem csak simán tüsszögök tőle hanem TELJESEN bedugul az orrom, egyik orrnyíláson sem kapok levegőt, ezért ugye a szájamon veszem a levegőt ami miatt pedig a szájam szárad ki alvásnál is rosszabb tehát kész szenvedés ez az időszak, augusztus végétől október elejéig.
Na most - lekopogom - még nem dugul az orrom és mindkét orrlyukon kapok levegőt. Hébe-hóba van tüsszögőrohamom (talán napi 4-5 de van, hogy órákig semmi) így sokkal könnyebb az élet.
Most nagyon rákaptam erre a fekete köményre, úgyhogy tervezem, hogy szedem továbbra is esetleg télen kihagyok egy-két hónapot de tél végén tavasszal újra kezdem és kíváncsi leszek, hogy ha nekikezdek egy allergiaszezonnak úgy, hogy végig tolom mi lesz az eredmény. Jövő nyáron majd beszámolok, hogy a szintén kritikus április-május hónapokban mi változott.

[ Szerkesztve ]

(#31221) bigdady válasza Cs1csó (#31220) üzenetére


bigdady
nagyúr

A hertz-es van itthon olaj formában azon csak annyi van gyermekek nem kaphatják pont ezért kérdeztem köszi. Kap naponta egy kiskanálnyit és kész :R

[ Szerkesztve ]

(#31222) Cs1csó válasza bigdady (#31221) üzenetére


Cs1csó
félisten

:)
Félreértetted, oda az van írva, hogy "GYERMEKEKTŐL ELZÁRVA TARTANDÓ"

Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ne hagyjuk elől mert nem lenne jó ha egy kisgyerek fogná és mint valami drazsét mind a 90-et egy ültő helyében megenné.

[ Szerkesztve ]

(#31223) Lauda válasza Ringman (#31139) üzenetére


Lauda
félisten

Teljesen mindegy mit mond vagy ír ez a nő, mert az eu vásárol 1,8 milliárd adag vakcinát az összes tagállam részére. Szóval ha magyarországnak mégis kell belőle, akkor lakosság arányában kapunk belőle. [link]

(#31224) bigdady válasza Cs1csó (#31222) üzenetére


bigdady
nagyúr

Fogyasztása gyermekeknek, terhes- és szoptató anyáknak nem ajánlott! :N

(#31225) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Public Health England releases detailed vaccine breakthrough information
Persze azt nem írják, hogy az érintettek milyen vakcinát kaptak, mert esélyes, hogy lenne eltérés az AZ és az mRNS oltások között.

Annyit hozzá kell tenni, hogy Angliában nem sok oltatlan 70+-os van.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31226) Drizzt válasza Lauda (#31223) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Ez egy sima press anyag, nem sokat jelent, hogy odaírták-e bele, minden állam, kivéve Magyarország. A lényeges, hogy a szerződésben mi van.
Azt pedig mind az azt aláírók, mind a remek államférfiúink megerősítették, hogy Magyarország nem vesz részt a buliban semmilyen formában. Ugyanakkor a politikában is lehetséges minden, szóval nyugtával dícsérjük a napot.

I am having fun staying poor.

(#31227) Lauda válasza Drizzt (#31226) üzenetére


Lauda
félisten

A lényeg, hogy a teljes eu szerződik a vakcinára. Megtehetik, hogy később mégis kérnek oltóanyagot. Az eu pedig nem zárhat ki eu-s országot az osztásból, ha az kéri.

(#31228) szabi__memo válasza Lauda (#31227) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Dehogy. Nem hinném hogy a mi pénzünkből megy akkor is ha nem kérünk

(#31229) Parci válasza Lauda (#31227) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

fingunk sincs a részletekről, se pro, se kontra

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31230) Tigerclaw válasza PuMbA (#31172) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Ez konnyen lehet hogy az alacsony teszt szamokbol adodik. A magyar eredmenyek valoszinuleg ezzel magyarazhatoak. Jol lehet latni, hogy hasonlo eredemenyek Europaban pont ott vannak, ahol szinten nem tesztelnek eleget.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#31231) szabi__memo válasza Parci (#31229) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Viszont elég értelmetlen hogy fizetjük de nem kapunk..
Én arra hajlok, nem fizetünk nyilván nem kapunk. Ill nem kérünk nyilván nem fizetünk

[ Szerkesztve ]

(#31232) Vesa válasza Parci (#31229) üzenetére


Vesa
veterán

Ráadásul nyilvánvalóan van egy valamilyen kommunikáció befelé a pórnépnek, és van egy másik a színfalak mögött. Elég megnézni a "hős magyarérdekvédő, nyugat gyűlölő" narratívát befelé, majd a gyakorlatilag direkt a német vállaltok igényei szerint megírt "rabszolgatörvényt", hogy pörögjön az óccsó munkaerőre alapozott összeszerelő biznisz.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#31233) Mr K válasza Lauda (#31227) üzenetére


Mr K
senior tag

Szerintem sincs igazad. (Bár igazad lenne!) A vakcinákat nem az "EU" szerzi be, az "EU" részére, hanem arról van szó, hogy az EU egyes tagállamai bízták meg az EU-t, hogy a nevükben tárgyaljanak a gyógyszergyártókkal, és keretszerződéseket kössenek. Tehát a vakcinák nem az EU tagállamainak járnak, hanem a közös vakcinabeszerzésre megbízást adó tagállamoknak a megbízási szerződésben rögzített feltételek alapján. (Amúgy emiatt van az is, hogy a vakcinákat a gyártók nem az EU-nak szállítják, hanem az egyes tagállamoknak, hiszen az EU csak közvetítő.)

Nem vagyok jogász (sem), de ez talán releváns: Commissions centralised EU approach

Ja, még annyit, hogy elvileg nem csak a Pfizer beszerzésből szálltunk ki, hanem a többi gyártóval történő esetleges szerződésekből is. Ha jól tudom.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#31234) Vesa válasza Mr K (#31233) üzenetére


Vesa
veterán

Nem egyértelmű ez az egész, bár alapvetően én is így értelmezem a közös beszerzést. Ugyanakkor, ha valójában a tagállamok adják le a rendelést és az EU tkp. csak közvetítő, akkor a megrendelést követően hogyan illik ebbe bele a későbbi "lehívás" intézménye, és a le nem hívott vakcinamennyiséget hogyan kaphatja meg egy másik tagállam, vagy tagállamok? Az lenne logikus, hogy ebben az esetben a tagállamnak köztelező átvennie a rendelt tételeket, aztán maximum saját maga ajándékozgatja el, ahogy azt többen meg is tették. Hazánk esetében pl. a Moderna szállítmányból nem hívtuk le a ránk eső rész jelentős hányadát.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#31235) Mr K válasza Vesa (#31234) üzenetére


Mr K
senior tag

El kellene olvasnod azt a szerződés tervezetet, amelyik a linkelt oldalon van. A tagállamnak kötelezettsége van, hogy átvegye a lekötött tételt (pontosabban a keretszerződés létrejötte(?) után 5 napja van, hogy lemondja az egészet, ha valamiért nem tetszik neki).

A keretszerződések általában úgy néznek ki, hogy van egy kötelező rész (amit az EU tagállamok kötelesek lehívni és kifizetni), és van egy opcionális rész, amire az adott tagország vagy szerződést köt a későbbiekben (a keretszerződésben rögzített feltételek szerint), vagy nem. Pl. a Moderna esetében az történt, hogy a magyar állam nem kötötte meg ezt az utólagos szerződést (az opcionális tételekre).

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#31236) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Érdekes koncepció: a csali.

Lassan, de úgy tűnik biztosan hídfőállást alakít ki a µ: Mu COVID variant found in at least 50 patients at Houston Methodist Hospital, doctors confirm
Los Angeles County Reports 167 Cases

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31237) #86564352 válasza Lauda (#31223) üzenetére


#86564352
törölt tag

Figyelj, a Bizottságtól Ursula, az eü-i biztos és a magyar bohóc is világosan kimondták Mo. kimarad a szerződésből. Amit linkeltél május 20-i csütörtöki anyagot az EU kirakta mert hetekkel azelőtt minden állam rábólintásával korábban elkezdték a tárgyalást a Pfizerrel. Tipikus, hogy a magyar idióták május 19-i szerda esti kormányülésen döntöttek úgy ebben mégsem vesznek részt, 20-án jelentette be a brüsszeli bejelentéssel egyidőben Budapesten GG szóvivő bohóc, hogy Mo. kimarad. Az EU egyszerűen nem frissítette a közleményt amit most linkeltél. Attól még azóta mindkét fél megerősítette többször (legutóbb most Ursula), hogy Mo.-ra nem vonatkozik ez a szerződés. Magyarul, ha mégis akar Mo. még Pfizert akkor a céggel külön kell majd tárgyalni, vagy kuncsorogni az uniós hozzáféréshez, vagy másik országból lepattanót venni. Mellesleg amint látod a hírekből a tervük annyi, hogy Béla és elölt elavult kínai szuri gyártás. Vasfüggöny helyett vakcinafüggöny?

EU signs new deal with Pfizer-BioNTech, Hungary opts out
The European commission said the contract, which was agreed on behalf of all 27 EU countries earlier this month, will allow the buying of 900 million doses of the current shots and of a serum adapted to the virus’ variants, with an option to purchase an extra 900 million shots.
Although EU nations agreed to keep on with their strategy of buying doses collectively, Hungary decided not to be part of the new purchase agreement that followed previous agreements with the two companies for 600 million shots.
Therefore it will not be covered by the contract,” EU Health Commissioner Stella Kyriakides said following a meeting with health ministers from the region. “All other member states will have the opportunity to purchase vaccines under the new contract.

[ Szerkesztve ]

(#31238) mozso válasza #86564352 (#31237) üzenetére


mozso
senior tag

Megpróbáltak túljárni a vírnyák eszén és az anyagi kérdéseket preferálni. Csak a delta-ra és a jövőbeni csodaverziókra nem számítottak, pedig már akkor amikor ez a döntés véglegesítve lett, már minden látszott (2021 május vége ugye). Az új variánsokkal eddig semmi esély az alkudozásra és milliók lesznek előbb utóbb kitettek nekik itthon.

2022 végére akár ez is könnyen lehet:
- már 2. / 3. oltásnál kellene járnunk a 12 évnél fiatalabbaknál (ehhez félre fogják tenni a mostani Pfizert egy ideig, ha azt lehet majd erre használni egyáltalán)
- már 3. / 4. oltásnál kellene járnunk a 12-18 éveseknél (ehhez talán félre fogják tenni a mostani Pfizert egy ideig, utáni ki tudja mi lesz)
- már 4. / 5. oltásnál kellene járnunk a felnőtteknél (ehhez nincs elég, nem lesz elég nyugati szuri)
vagy
- már 3. / 4. oltásnál kellene járnunk a felnőtteknél (új szuri kifejezetten az új variánsok ellen, ebből pedig nem rendelünk)

A-terv:
A hazai gyár kétséges, hogy időben elkészül, 2022 vége messze van - biztos lehet addig várni? -, az ott gyártott legacy cucc pedig ki tudja:
- elég jó lesz-e a delta és utódjai ellen egyáltalán
- milyen lesz az elfogadottsága itthon
- milyen korcsoportnak lesz adható
- ilyen oltást kapva utazhatsz majd külföldre
- ki lesz az a 30-40ezer ember akinek a klinikai vizsgálatával elkeszül a legacy cuccunk olyan mélységű kutatási eredménye, amit majd elfogadnak a külföldi minősítő intézetek

B-terv:
Keleti vakcina eddig sem volt túl népszerű, egy új kínai mRNS / továbbfejlesztett cucc vagy egy új orosz mRNS / továbbfejlesztett cucc a szokásos dokumentumok nélkül nem hiszem, hogy népszerű lesz.

C-terv?:
Oldja meg a gondot az éppen akkor aktuális vezérkar?

Én ezt nagyon komoly szerencsejátéknak látom most, a mi egészségünkkel. Bazíroztak arra, hogy 2 oltás után kikipáltuk a Covidot, mindent arra raktak fel, hogy nem kell utána foglalkozni vele.
Azonban 1 év alatt teljesen megváltozott a helyzet, fiatal korcsoportok is érintettebbek.

[ Szerkesztve ]

(#31239) Lauda válasza Mr K (#31233) üzenetére


Lauda
félisten

Voltak cikkek arról, hogy ha szüksége van a tagállamnak vakcinára, akkor kaphat, illetve a többi ország is adományozhat, ha akar.

Ezen kívül bármikor köthet szerződést magyarország a vakcinára, nem kell ehhez az eu. Itt csak azon múlik, hogy az agyalágyult vezetőink akarnak-e ide pfizer vakcinát, vagy sem. Sok választásuk szerintem nem lesz, mert sem a kínai, sem az orosz vakcina nem igazán elfogadott itthon , szóval kénytelenek lesznek nyugati vakcinát beszerezni.

[ Szerkesztve ]

(#31240) Hieronymus válasza Vesa (#31234) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"... ha valójában a tagállamok adják le a rendelést és az EU tkp. csak közvetítő, akkor a megrendelést követően hogyan illik ebbe bele a későbbi "lehívás" intézménye,..."

Megrendelésekés a beérkezések arányában.
Nyilván az EU előnyösebb pozícióban van, mint a tagállamok egyedül.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#31241) Lauda válasza Hieronymus (#31240) üzenetére


Lauda
félisten

Hát nem is tudom. Itt a topikban is volt róla szó, hogy előbb szállított a pfizer a külön szerződött, többet fizető országnak, mint az eu-nak. Valamelyik ázsiai ország volt talán, már nem emlékszem. Ez is egy érdekes cikk:

A világ legdrágább spórolása – az Európai Unió és a Pfizer kettős veresége

[ Szerkesztve ]

(#31242) Mr K válasza Lauda (#31239) üzenetére


Mr K
senior tag

"Ezen kívül bármikor köthet szerződést magyarország a vakcinára, nem kell ehhez az eu."
Hogy ez esetben mi vár ránk, arra talán jó példa lehet Ausztrália vagy Tajvan. (Magyarországhoz képest krőzusok...)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#31243) t72killer válasza mozso (#31238) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A spájzer tudtommal csak fél évig lehet a spájzban. Viszont egy optimista gondolatmenet: a cseheknek kölcsönadtunk x millió(?) adag Pfizert, az nem lehet, hogy ezt ők jövőre visszaadják, a megfelelő kivitelben? Ok, ez csak kicsi adag, de lehet rögtön a duplája, mert úgy néz ki Mo nagyon belejött a heterológ oltósdiba, egy next gen Szputnyik + next gen visszaadott Pfizer jó cucc lehet.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31244) Ringman válasza t72killer (#31243) üzenetére


Ringman
nagyúr

eddig ~340k pfizert adtunk kölcsön a cseheknek.

nem ema engedélyezett oltóanyag = vasfüggöny

[ Szerkesztve ]

(#31245) #86564352 válasza mozso (#31238) üzenetére


#86564352
törölt tag

Nem lepődnék meg semmin miért döntöttek így. Ugye épül itt kínai hitelből kínai vasút, kínai egyetem, kínai receptes vakcinagyár, lehet az elvtársak kérték maradjunk ki. Vagy majd vesznek másik országtól lepattanó Pfizert. A románok és bolgárok oltási hajlandóságával lesz, persze mennyiért? Ha pedig mindenáron a kínait erőltetik, akkor aki mRNS-t akar és nem akarja bukni az EU covid passportot, az mehet Romániába. (érdekes ők nem maradtak ki, pedig alacsony az oltási hajlandóság, bolgárokkal építhetik a vakcinaturizmust) Nekem egy bécsi Billa vagy Penny lesz közelebb.
Ne felejtsd el, hogy a gazdasági helyreállítási alapból is kevesebbet hívott le a magyar kormány.

(#31246) Parci válasza t72killer (#31236) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez a mu még qrva nagy gond lehet. illetve valószínűleg már az, ha a delta mellett életben tud maradni, akkor meg is lehet a következő kör alanya. :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31247) Ringman válasza mozso (#31238) üzenetére


Ringman
nagyúr

- ki lesz az a 30-40ezer ember akinek a klinikai vizsgálatával elkeszül a legacy cuccunk olyan mélységű kutatási eredménye, amit majd elfogadnak a külföldi minősítő intézetek

inkább az a kérdés, hogy melyik országban lesz a trial, mert Mo-n nem igazán lehet majd lefolytatni. (pl. j&j is brazíliában és d-afrikai köztársaságban végezte el ezeket)

(#31248) Teodor52


Teodor52
senior tag

Sziasztok!

2 Pfizeres leszek hamarosan és maradnék, amennyiben lehetséges a Pfizernél.

Itt olvastam, hogy a gyár alkalmas lesz különböző vakcinák gyártására.

"Ügyelnek arra, hogy a gyár szükség esetén bővíthető, különféle vakcinák gyártására alkalmassá tehető legyen - tette hozzá, megjegyezve: Debrecenben épülnek ki azok a hazai fejlesztési és gyártókapacitások, amelyek képessé teszik Magyarországot, hogy rövid időn belül új gyártási technológiákat fogadjon, adaptáljon, illetve új generációs vakcinákat állítson elő."

Pfizer licenc megvásárlásával lehet lesz lehetőség, ti hogy látjátok?

Ha netán mégsem, akkor is valamelyik mrns alapú vakcinánál maradnék.Fejlesztgetnek a dánok is sino is, kérdés melyik mrns alapú vakcina lesz elérhető.

Ha még is úgy alakul, hogy Pfizer nem lesz elérhető és még más mrns alapú sem, akkor a j&j a javasolt 2 Pfizerre?

[ Szerkesztve ]

(#31249) #86564352 válasza Lauda (#31241) üzenetére


#86564352
törölt tag

Azért áprilisi cikk mellett frissebbeket is nézz! :)

European Union Pulls Ahead of the U.S. in Vaccinations

Szerintem ahhoz képest, hogy az EU nem Európai Egyesült Államok, jól intézték. Persze USA-ban sem a beszerzéssel volt gond tavasz óta, hanem a politikai megosztottság miatt májusban szinte elfogytak az oltást kérők, ezért szigorít most Biden. A magyar kormány a Pfizer kapcsán 120 milliárdos kalandról beszél, a drágább kínai, vagy amennyit Izrael fizet a Pfizernek, mindkettő drágább opció a közös uniós beszerzésnél.

[ Szerkesztve ]

(#31250) Ringman válasza Parci (#31246) üzenetére


Ringman
nagyúr

népszerűtlen vélemény: [link]
nem vagyok meggyőződve a helyességéről (ill. hogy mik az arányok - vakcinakerülő vs. jobban terjedő variánsok megjelenése várható, de az komoly probléma, hogy a jelenlegi oltások nem akadályozzák meg a vírus továbbadását)

emellett még mindig azon megy a rugózás, hogy talán kell 3. oltás.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.