Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53001) Ringman válasza fatal` (#52996) üzenetére


Ringman
nagyúr

tudom, hogy a közlöny lesz a valódi, de akkor

A védettségi oltási igazolvánnyá alakul február 15-től

Nem kell új igazolványt kiadni, de innentől csak az minősül oltottnak, aki 3 oltást kapott, vagy 2 oltás melett fertőzött volt.
A harmadik oltást 4 hónap után fel lehet venni, de 6 hónapon belül, hogy az igazolvány érvényessége fennmaradjon, oltatni kell.

szóval akkor aki 2 oltás előtt kapta el a covidot, az tessen elmenni harmadikra is ez alapján.

(#53002) Peat;) válasza Ringman (#52878) üzenetére


Peat;)
veterán

Akkor nagy bajban lenne mindenki. Van 3 oltásom, csak az elejétől illene elolvasnod a gondolatmenetet, bármennyire is hülyeségnek hangzik.

Haza nem akarom hozni. A babák, kisgyermekek, bizonyos immunbetegeknek ugyanis a szerencsekerék pörgetése marad így, mert nekik nincs oltás.

Márpedig a 3 oltással elkapja a nagyja, időnként bejárok dolgozni irodaházba, tudom hogy átfut rajtam. De terjeszteni is fogom ha fejen állva tapsolok akkor is.

Az omicron már tetőzik itt ott, tehát aki túlesik rajta az védett(egyideig) és így nem vagy sokkal kisebb mértékben terjeszti.

(#53003) bigdady válasza PuMbA (#52997) üzenetére


bigdady
nagyúr

Fura mondat volt hogy max 6 hónapon belül fel kell venni, mi van aki kicsúszott nem tudni :U

(#53004) tisn válasza Mr K (#52990) üzenetére


tisn
addikt

pont ma is voltak adatok, hogy enyhebb
lutri, hogy a kovetkezo verzio milyen lesz
most friss a 3. oltasom, es szeretnem hogy az osszes immunsejtem letrejojjon, amit esetleg az S proteinre epulo oltasok nem krealtak meg, illetve a sok edzes utan vegre merkozesen is tapasztaljon az immunrendszerem.

es a legfontosabb: mar kurvara unom a varakozast, hogy belehalok e ebbe a szarba, vagy nem. 2 eve ulok a loveszarokban es varom az ellenseget, kuzdjunk meg vegre, tokom tele van.

(#53005) Sped válasza Ringman (#52992) üzenetére


Sped
aktív tag

Nem érdekli őket.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#53007) PuMbA válasza bigdady (#53003) üzenetére


PuMbA
titán

Ringman hozzászólásából: "innentől csak az minősül oltottnak, aki 3 oltást kapott, vagy 2 oltás mellett fertőzött volt."

Akkor nem kell oltatnom, mert 2 oltásom van és fertőzött voltam :) Juhééé.

[ Szerkesztve ]

(#53008) bigdady válasza PuMbA (#53007) üzenetére


bigdady
nagyúr

Egyelőre Gulyás szavai vannak, meglátjuk mi lesz a szabály pontosan én így értettem:
"A védettségi igazolvány február 15-től oltási igazolvánnyá alakul, az átesettség fogalma az omikron után mást fog jelenteni, mint előtte, csak az oltás jelent védettségek.
Nem kellenek új igazolványok, QR-kóddal ez ellenőrizhető. Feb. 15-től a harmadik oltottak és a 6 hónapon belül második oltottak lesznek csak védettek hivatalosan
Feb. 15-től a harmadik oltottak és a 6 hónapon belül második oltottak lesznek csak védettek hivatalosan."

[ Szerkesztve ]

(#53009) [CS]Blade2 válasza Ringman (#53001) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Tudom, hogy nem hivatalos helyről származik, mert HVG-s a forrás, de ebből a megfogalmazásból nekem ez nem jött le, hogy átesés-oltás-oltás sorminta esetén, - ha azért írtad, hogy tessen elmenni, hogy oltottnak minősüljön - , ne lenne érvényes.
Ha csak úgy írtad, hogy ők menjenek 3.-ért, akkor tárgytalan.

Bátyám és a barátnője ilyen sorral rendelkezik tavalyról. Igazolt fertőzés (feltehetően brit variáns), majd 2 szputnyik.
Nem mennek 3. oltásra, mert gyereket szeretnének. Barátnőjének nem ajánlotta a nőgyógyász doki, bátyám szerinte mehetne, de ő még mérlegel. A 6 hónap már letelt nekik a 2. oltástól. Már kb. 7 hónap környékén vannak.
Szerintem ők védettnek számítanak, érvényes marad a kártyájuk, de meg kell várni a hivatalos szöveget, hogy betűről betűre megnézzük.

(#53010) SOAD19 válasza tisn (#53000) üzenetére


SOAD19
addikt

Azért, annyira nem vagyunk túl elől a listán, a 47-ből a 37. Mo 1M főre vetítve.: [link]
Jobbról a 2. oszlop.

[ Szerkesztve ]

(#53011) BlackV válasza Ringman (#53001) üzenetére


BlackV
senior tag

szóval akkor aki 2 oltás előtt kapta el a covidot, az tessen elmenni harmadikra is ez alapján.

Azt nem írja feltételnek, hogy a fertőzésnek oltás előtt vagy után kell lennie.

(Egyébként így elsőre tök okés az egész.)

[ Szerkesztve ]

(#53012) Dare2Live válasza tisn (#53004) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"2 eve ulok a loveszarokban es varom az ellenseget, kuzdjunk meg vegre, tokom tele van."

:F 2 éve küzdünk vele.

"vegre merkozesen is tapasztaljon az immunrendszerem."

Ha eddig nem kaptad el ami ugye x ez omikronnal nem nehéz. Látogass aktívan bevásárlóközpontot, mozizz mindezt tedd szigorúan sima szövetmaszkban. De 3 oltással nem csoda ha nem kapod el vagy tünetmentes vagy.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#53013) PuMbA válasza Dare2Live (#53012) üzenetére


PuMbA
titán

Nem rég láttam, hogy bevásárlóközpontban a kaja részleg (tehát maszk nélkül mindenki) kellős közepén ebédelt egy papper meg mammer. Fenntartják a védelmet :) Én is szoktam hetente egyszer ott enni, mert ott minimum 100-150 ember összejön. Táncra is járok hetente egyszer, ott kb. 20 ember maszk nélkül egy kisebb teremben és még egymást is fogdossuk. Így a védelmem, azaz antitestjeim folyamatosan fent maradnak remélhetőleg.

[ Szerkesztve ]

(#53014) Dare2Live válasza [CS]Blade2 (#52937) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Hivatalosan eddig tipizálás se volt. Azt tudtuk koronás de, hogy melyik verzió azt még orvosok se tudták.

@Ringman: 17.000fő az írtózatosan brutál. Én 7.000-8.000re tippeltem volna. És amostani hullám után még erre rá fog jönni nem kevés. Meg a PTSD.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#53015) Ringman válasza [CS]Blade2 (#53009) üzenetére


Ringman
nagyúr

Ha csak úgy írtad, hogy ők menjenek 3.-ért, akkor tárgytalan.

így gondoltam, ez nem egyértelmű, hogy így gyak. 1. oltásként elfogadják az átesést vagy nem, szóval ez esetben a 2. oltásból meg a 3. oltás lesz. (így a korábbi átesés 1 oltásnak megfelelne "jogszabályi" védettség szempontjából)

Szerintem ők védettnek számítanak, érvényes marad a kártyájuk, de meg kell várni a hivatalos szöveget, hogy betűről betűre megnézzük.

így van, a magyar közlönyben lesz úgyis a pontos megfogalmazás.

(#53016) Ringman válasza Dare2Live (#53014) üzenetére


Ringman
nagyúr

olvasd el ezt is hozzá: #52988 [CS]Blade2

(#53017) Mr K válasza tisn (#53000) üzenetére


Mr K
senior tag

Az elmúlt 7 nap átlaga: 30.27%, azaz 10 tesztből három pozitív. És ez az átlag az előző heti átlaghoz képest majdnem 6 százalékponttal több, azaz erősen romlik. Viszont unalmas folyton siránkozni.

#53004 tisn "mar kurvara unom a varakozast, hogy belehalok e ebbe a szarba, vagy nem"
Ha sikerül elkapnod, akkor azt tudod meg, hogy első alkalommal belehalsz-e (vagy lesz-e valamilyen maradandó egészségkárosodásod). Az továbbra is kérdéses lesz, hogy a második fertőzésbe majd belehalsz-e. Persze ez is kiderül, ha megpróbálod minél gyorsabban másodszorra és elkapni. És így tovább.

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#53018) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
Negyedik oltás: Kásler Miklós azt mondta, rendkívüli módon szükséges. Mi következik? Orbán Viktor nem szeretne "ementáli sajthoz" hasonlítani. Mi az operatív törzs álláspontja?

Gulyás Gergely: negyedik oltást bárki kaphat orvossal való konzultáció alapján. Az erről szóló szabályozás a héten megjelenik. Lehet, hogy törvény, lehet, hogy NNK-rendelkezés lesz. Nehéz egységes tudományos véleményt kialakítani. Ha eltelik fél év, én beadatom.

(#53019) tisn válasza fatal` (#53006) üzenetére


tisn
addikt

Vicces, hogy szerinted 32000 teszt sok.

nem allitottam ilyet. csak itt paran hoborogtek a szokasos napi szintu tranziensek miatt.

(de szerintem igen. kotelezove tettem volna a 3 oltast, es utana korhazakban tesztelnem a sulyosabb eseteket, hogy tudjak hogy kell kezelni.)

(#53020) tisn válasza Mr K (#53017) üzenetére


tisn
addikt

Az elmúlt 7 nap átlaga: 30.27%, azaz 10 tesztből három pozitív. És ez az átlag az előző heti átlaghoz képest majdnem 6 százalékponttal több, azaz erősen romlik.

tudom, hogy romlik, az a heti atlag tesztpozitivitason is jol latszott, be is irtam hetfon vagy kedden. ahogy az is, hogy a tesztek szama viszont novekedett (ami megint csak romlasra utal) az elozo ket hethez kepest.

a sikerül elkapnod, akkor azt tudod meg, hogy első alkalommal belehalsz-e (vagy lesz-e valamilyen maradandó egészségkárosodásod). Az továbbra is kérdéses lesz, hogy a második fertőzésbe majd belehalsz-e. Persze ez is kiderül, ha megpróbálod minél gyorsabban másodszorra és elkapni. És így tovább.

az elso esemeny lezajlasa, az eleg jol jelzi van e egyedi erzekenysegem covidra, vagy az atlagos 96-99%-hoz tartozom, akik tulelik kulonosebb problema nelkul. nyilvan azutan is meghalhatok, de azert eleg jo indikator.

(#53021) Mr K válasza tisn (#53020) üzenetére


Mr K
senior tag

A valószínűségek jobbak lesznek. De nem tudhatod, hogy nem te vagy-e a kivétel (azaz nem azért élted túl, mert szuper a genetikád, hanem mert mázlid volt, és a több ezer keringő Omikron génvariáns közül kifogtál egy kevésbé veszélyeset, vagy egy hibásat.)

Pl. First Omicron Death In U.S.: Reinfection In Unvaccinated Man Who Previously Had Covid-19

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#53022) Vesa válasza [CS]Blade2 (#52988) üzenetére


Vesa
veterán

Ez sem sokkal jobb, a tavalyi 5k-val együtt ez már 11k+ ember, az amúgy is munkaerőhiányos EÜ-ből. Abban is biztos vagyok, hogy a mostani 2 hullámot követően is be fogja dobni egy csomó ember a törölközőt. Lassan tényleg összeomlik a EÜ, ennyi ember kiesését már nem tudja kompenzálni a rendszer. Dominó elv várható, mert a kiesettek munkáját ráterhelik a még ott maradtakra, akik emiatt szintén a lelépés irányába mozdulnak.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#53023) Parci válasza Dare2Live (#53012) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

7-es busz, végállomástól végállomásig csúcsidőben, két kör

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#53024) tisn válasza Mr K (#53021) üzenetére


tisn
addikt

igy van. azert jo lenne mar kiprobalni...

(#53025) [CS]Blade2 válasza Dare2Live (#53014) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Annyiban tudjuk feltehetően elég jól megtippelni, hogy akkoriban az volt a legelterjedtebb, és a tünetei is azzal egyeztek meg, míg pl. a szaglás elvesztése arra nem jellemző annyira, mint az eredeti vírus esetén. Visszafele pedig lehet számolni elég jó találati eséllyel, hogy delta és omikron pl. akkoriban még feltehetően nem volt, szóval kizárható. Később még jól jöhet, ha valamiért érdemes majd egy személyes döntéshez kalkulálni, és ez számíthatna hozzá.
Ha a következő hetekben erős torokfájással, orrfolyással lesz valaki pozitívra tesztelt, akkor személy szerint be tud tippelni egy omikron-t magának, így, hogy a sláger most a delta és az omikron.
Valamit érhet egy ilyen erős tipp, a semminél jobb. Ha egyforma vagy véletlenszerű lenne az összes, akkor még ez sem lenne.

(#53026) [CS]Blade2 válasza Vesa (#53022) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Nagyon lelépni csak más pályára tudnak, mert mindenhol ez lehet a helyzet. Sok ország van, ahol haltak is nagy számban a dokik, ápolók. Pl.: olaszoknál. Úgy még nehezebb lesz pótolni. Ott ugyanúgy valszeg többet kell majd a jövőben túlórázni, helyettesíteni, stb.
A következő generációkra is kiterjedhet ez a probléma szinte az egész világon. Aki orvosnak tanul vagy nagyon korán eldöntötte, hogy az akar lenni, az most f..án látja, hogy ilyen is lehet a meló. Csak itt magyarban nyilatkozott az egyik ismertebb doki, hogy egyfolytában csak az van, hogy meghal a betege, és megy, és telefonál a hozzátartozónak, hogy sajnálja, de meghalt a férje, a fia, a nagymama. A meló része hasonló, mint eddig, de ez a két dolog sokkal többször fordul elő, és úgy néz ki, hogy a mennyiséggel arányosan kiderül, hogy az sem bírja ezt annyira, aki eddig fapofával vitte az ipar ezen részét.

Mindenképp kellene egy covid nélküli időszak, ami békeidő, hogy rendeződjenek a sorok.

[ Szerkesztve ]

(#53027) Nowhereman válasza Dare2Live (#53012) üzenetére


Nowhereman
őstag

Kína, meg néhány állam védekezik, a többi csak, legjobb esetben evolúciós nyomást gyakorolva továbbtenyészti a vírust.

Utánam a kondenzcsik!

(#53028) t72killer válasza [CS]Blade2 (#53009) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Erre az lett volna a megoldás, hogy az 1+2 dózist széthúzzák, ugyanis a valódi 1.dózis a fertőzés volt, a 2. pedig már a booster - amit még most sem 1hónapra adnak.

#53004: türelemjáték ez, de ha valamit muszáj lesz elkapni, akkor az omikronra szavazok lehető leggyorsabb, még orrnyálkahártyán történő kipucolással - a deltánál erre nemigen lenne esély... Számtalan tanulmány volt már róla, hogy a fertőzés után adott oltás hipertérugrást jelent védelmi szempontból (annyira, h valahol még némi SARS1 közömbösítést is ki tudtak mutatni).

#52992: Egy részük át is eshetett már, más részük hatékony sejtes védelemmel bír. A longgal kapcsolatban ilyet találtam: nem feltétlen hasznosak ellene az oltások, azon túl, hogy oltással elvileg csökken a fertőzés esélye. De mint tudjuk omikronnál még ez is elég soványan jelentkezik.

#53021: Így van, az első brit omikronos halott is egy oltásellenes figura volt. 2hét és a heti jelentés oltott vs oltatlan adataiból látni fogjuk tisztán, hogy mennyit ér 2 régi oltás. A bruttó számok alapján sokat.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#53029) Ringman válasza t72killer (#53028) üzenetére


Ringman
nagyúr

azon túl, hogy oltással elvileg csökken a fertőzés esélye. De mint tudjuk omikronnál még ez is elég soványan
[link]

(#53030) Ringman


Ringman
nagyúr

New study: "viral load shedding was much lower (0.68 log) & declined faster in breakthrough infections in vaccinated individuals than for infections in unvaccinated individuals". This is one of the mechanisms that explains lower transmissibility of the virus following vaccination

[link]

*ugyanúgy fertőz* :U

[ Szerkesztve ]

(#53031) AMD Power


AMD Power
titán

Szombatra kaptam időpontott az első oltásra! :R
Az alsó sort olvasva éppen idejekor.

(#53032) t72killer válasza Ringman (#53029) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nekem gyanúsan sok ez az előny, vajon PCR vagy az omikronra több fals negatívat adó antigén-tesztekkel mérték :F .

#53030: 2x vagy 3x oltott ?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#53033) Ringman válasza t72killer (#53032) üzenetére


Ringman
nagyúr

study: [link]

We defined a primary case as the first individual within a household to test positive
with an RT-PCR test within the study period. We followed all tests of other household
members in the study period. A positive secondary case was defined by either a positive
RT-PCR test or a positive antigen test (10). Almost all samples that tested positive with
RT-PCR were tested with Variant PCR to determine the VOC (21) (see Appendix section
6.2). Based on the variant PCR test result of the primary case, we classified households
into households with either the Omicron or the Delta VOC. The Delta VOC has been
the dominating variant in Denmark since early July 2021, accounting for approximately
100% of all positive RT-PCR samples August-November 2021 (23)

(#53034) t72killer válasza Ringman (#53033) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R .
" or a positive antigen test" - azaz belerondít, ha az antigén hatékonysága romlik.

Még egy faktor: a népesség idővel tanul: egyre többen kezdenek D-vitamint szedni, orrspray-ket használni. A most leszűrt tapasztalatok nem feltétlen ösdzevethetők akár a 4 hónappal korábbiakkal extra szűrés nélkül.

Bár nagyon kicsi a mintám, anekdotikus sztorikból csak olyat ismerek, hogy még a deltát is elkapta a 3x oltott családtag - más kérdés, h 1hét náthával megúszta. Az omikron ragadósabb a deltánál.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#53035) [CS]Blade2 válasza t72killer (#53028) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Ha elkapod, de gyorsan ki is pucolod, akkor lehet, hogy az immunreakció is ahhoz mért lesz. Most pedig még bőven necces kimenni, hogy elkapd direkt, mert jó eséllyel lehet belőle egy delta verzió.

Szerintem korlátozással nem kell megállítani a terjedést, az EÜ elbírja szerintem az omikron-t és az 5. hullámot, de direkt elkapni sem érdemes.
Az oltásra pedig én azért nem számítok, mert ebből megint le kellene gyártani több milliárd adagot mire sorra kerülnék. Oltás szempontból mindenképp rossz, hogy véges a kapacitás, az új verziókat tesztelni kell, és úgy néz ki, hogy mindenképp le akarják szállítani az 1.0-ás verzióból is az összes berendeltet.

(#53036) Ringman válasza t72killer (#53034) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem kizárt, ha tünetes lett valaki, akkor pcr-ral is tesztelték negatív gyorsteszt esetén.
nem olvastam végig a sok oldalt.

(#53037) t72killer válasza [CS]Blade2 (#53035) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Remélem már izzanak a gyártósorok az omikron, v mégjobb, omikron-delta anyag alatt és ahogy megvan az engedély, kezdhetik bökni. Mindenképp kéne kínai+indiai is, mert nincs az amcsiknak annyi kapacitása, hogy még őket is Pfizer-Modernával oltsák...

#53036: :R.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#53038) bigdady válasza tibee77 (#52921) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nem jj. 3 pfizerre vérzett...

(#53039) tisn


tisn
addikt

pcr-ezes hogy megy

https://www.blikk.hu/blikk-tv/aktualis/covid-laboratorium-bekuldott-minta-elemzese-video/ezn0r48

(ooo, valahogy nem jo, pedig erdekes)

[ Szerkesztve ]

(#53040) fatal` válasza tisn (#53039) üzenetére


fatal`
titán

Mert nem linket raktál (illetve a link része üres):

[link]

[ Szerkesztve ]

(#53041) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Franciaországban pedagógussztrájk a covid-szabályok miatt - NYTimes

(#53042) Ringman válasza Z.É.T. (#53041) üzenetére


Ringman
nagyúr

párhuzamos valóság, itthon csak a kötelező oltás volt a problémája a pedagógusoknak.

To stave off a wave of growing anger, Prime Minister Jean Castex said on Monday that the protocols would be relaxed. Parents would no longer have to pick up their children immediately after a classmate tested positive, and exposed children no longer had to be tested at pharmacies and labs to return to class. Instead, the tests could be done at home.

???

(#53043) Mr K válasza [CS]Blade2 (#53035) üzenetére


Mr K
senior tag

"korlátozással nem kell megállítani a terjedést, az EÜ elbírja szerintem az omikron-t és az 5. hullámot"
Meglátjuk. USÁ-ban vannak komoly nehézségek:
[forrás]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#53044) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

https://telex.hu/belfold/2022/01/13/influenza-leguti-fertozes-rsv-nemzeti-nepegeszsegugyi-kozpont

nem semmi, hogy az rsv még mindig ilyen nagy arányban tarol

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#53045) Dare2Live válasza Nowhereman (#53027) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"Kína, meg néhány állam védekezik, a többi csak, legjobb esetben evolúciós nyomást gyakorolva továbbtenyészti a vírust."

Sztem a legrosszabb az egészben, hogy lose-lose amit a világ 90%a csinált. Mind emberéletben, mind gazdaságilag omikronig jobban megérte a Kína/ROK... féle "0tolerancia" mint a látszatintézkedések.

Most nem vagyok teljesen biztos az omikront még a kína féle intézkedések is alíg/nem tudják kordában tartani+összességében kevésbé tűnik halálos/longosnak az oltások is jórészt lementek.

Na de hát MOon az antivaxer vonal a szövetmaszk ellen is visítozott és nincs is vírus, oltás, 5G.... vagy most a nem is hatásos és hazudtak. Nem írom, hogy keresd a hibát. [link]

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#53046) Parci válasza Dare2Live (#53045) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ne ítéljük meg innen kínát, pont olyan valós infóink vannak, mint uttar pradesh három hullámot is leverő féreghajtó varázscsomagjáról vagy dél-afrika csodájáról, ahol oltatlanul is csak nátha az omikron.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#53047) Dare2Live válasza Parci (#53046) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Ez mondjuk teljesen jogos.

hirtelen ránéztem egy korea is +4200 fertőzöttet jelentett. Mondjuk ők tesztelnek aktívan és 51milliós ország, de omikront ők se tudják megfogni.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#53048) Parci válasza Dare2Live (#53047) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

r=6, ha van élet, jönnek be külföldről, van mozgás az utcán bármi, akkor az menni fog.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#53049) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Izraelben mondjuk az a 400K teszt egy napra elegge kemeny. Bar igy is 12% pozitiv. Kb. hasonlora lehet itt is szamitani. Marmint a napi 50K fertozottre, nem a tesztszamra, vagy pozitivitasra.

Negyedik oltast vuhani alapon a topicbol tervez barki VA'LLalni? En azert el fogok gondolkodni rajta. Anyam meg megprobalom meggyozni, neki mar lassan fel eves a 3. Pfizer.

I am having fun staying poor.

(#53050) Parci válasza Drizzt (#53049) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

elgondolkodni én is el fogok, mert hitből nem vetünk el semmit. de egyelőre nem rohanok érte, alapesetben ősz előtt nem terveztem újabbat.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.