Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47001) Kékes525 válasza t72killer (#46996) üzenetére


Kékes525
félisten

Az ábra az oltás fontosságára is felhívja a figyelmet a járvány terjesztésének megakadályozásában. Az oltatlanok azok, akik legjobban terjesztik a járványt.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#47002) Dare2Live válasza kw3v865 (#46976) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"elküldenének anyámba"

lehet árufeltőknél, magyar mentalitású kkvnál ez nyerő stratégia, de felénk baromi necces lenne. Sztem ennyire ostoba manager nincs is nálunk.
Nézzünk egy scenariot. Kövnek amikor beesik vmi munkaidőn kívüli asap meló megnéznénk, hogy lett e OT elrendelve. Ohh mi meglepő nem. Jah pont sörözünk nem érünk rá... blablabla telefon kikapcs. Még két szintel feljebb is magyarázhatja, hogy miért érte meg a cégnek egy 80.000eur kötbért kifizetni, mért esett be ügyfélelégedettség és mért akar ügyfél 10-20év után máshova menni. 99% meg is köszönnék a manager munkásságát és kapnánk vki újat akki bölcsebb lenne ennél.

"akkor dolgozzak benn az irodában"

Ez már nem is lose taktika, hanem dupla/tripla lose. Tiszta feudalizmus, hűbérúr mentalitás.
Első, hogy bukott a cég min 500eurt havonta. Grat! :C Bah
A másik oldala ennek, hogy aki szereti HOt az emiatt simán lép. Két kollégám is van akiről fixen tudom. 60+évesek kb hobbiból dolgoznak szakmailag igazi atyaúristenek. Manager mehet azonnal felvételiztetni. Új kolléga hiába baromi jó és csinálta már 20+évet fogalma se lesz az ügyfél specifikus dolgokról. Ha nem sikerül esetleg az ügyfélspecifikus skill transfer hiába van 20+év tapasztalata lesznek gondok. És hát ezek után nem lepne meg ha nem sikerülne.
Manager kicseszett a cégével. Magával. És a csapatával. Ennyire ostoba csak nincs.

Ugye nem vagy manager?

szerk: Specifikusan nálam baromira rezeg így is a léc. Nem csak amiatt mert így megint kicsi a lakás kéne költözni és nem 2ft egy szép 90nmes lakás és ez nem miattam van hanem mert gyerek jövőre menne elsőbe és botrányos ami eü/oktatás szintjén MOon van. Még nem dőlt el lépünk e, de jövő havi program, hogy elmegyünk hugomhoz Svájcba és ennek a fő oka nem a síelés.

A témát lezártam ez itt a komolyban eléggé off.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#47003) Coyot válasza tisn (#46999) üzenetére


Coyot
őstag

Én egy 17 éves fiút ismertem - 1 hét alatt elvitte a szövődménye. Nem került fel a listába. Biztos adattorlódás csak - 3-4 hete...

[ Módosította: Parci ]

Má' nem

(#47004) t72killer válasza Kékes525 (#46998) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Arról mondjuk még nem láttam tanulmányt, hogy átlagosan a 3-10évesek szervezetében meddig él túl a vírus. Ismeretségi körben egy deltás kislány volt, bő 1 hétig volt beteg, ami előtt nagyjából 3-4napig terjeszthetett tünetmentesen (a karanténja előtt 4 nappal jött vissza az osztályuk "patient0-ja" ukrajnából, ő hozta).

Más: UK 817, Dánia 796 omikron. Máshol is van persze vastagon, csak csesznek mérni.

#47000: UK-ben egyáltalán nem is oltják a 12 alatti korosztályt. Pedig el tudom képzelni, hogy a kifejezetten kamasz fiúk esetén ritkán előjövő szívprobléma egy kamaszkori dolog és a kisebbeket egyáltalán nem érinti :F

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#47006) Parci válasza Coyot (#47003) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

valószínűleg még bró is halk lenne, ha körülötte történik ilyesmi -- ne feltételezzük róla, hogy ilyesmit jónak tart, ember nincs a topikban, aki így lenne vele.

és urak: csigavér, légyszi. ma figyelmeztetés nélküli törölgetős nap van.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47007) Vesa válasza Parci (#47006) üzenetére


Vesa
veterán

Nem feltételezem, hanem leírta...Lehet törölni! :U

A tudomány a valóság költészete!

(#47008) Parci válasza Vesa (#47007) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem triviális, hogy úgy értette, hogy "jó a halálozási arány", azaz alacsony, szerencsétlen szóhasználattal. ugorjunk!

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47009) Parci válasza Coyot (#47003) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

https://index.hu/belfold/2021/12/10/koronavirus-jarvany-egeszsegugy-betegseg-fertozottek-aldozatok/

itt van a/egy 17 éves fiú :(
nyugodjon békében! :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47011) Ringman válasza Vesa (#47010) üzenetére


Ringman
nagyúr

Felulbecsultek az értelmi szintet

Plusz nem ártott volna az egyértelmű kommunikáció és az allamigazgatassal szembeni bizalom sem

[ Szerkesztve ]

(#47012) t72killer válasza Ringman (#47011) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Régesrég rendet kellett volna vágni a közösségi médiában terjedő szemét közt. Mo.-on még épp van is rémhírterjesztéssel kapcsolatos törvény, aktívan be kéne vetni: pl az, hogy "az oltásban lévő grafénoxid pengék szétvágják az érfalat" többszörösen kimeríti a rémhírterjesztés fogalmát, az antivaxxer dogmák 99%-ával egyetemben.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#47013) Parci válasza t72killer (#47012) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mission impossible. egy fél nap alatt megfuthat az antivaxxi réteg egy-egy ilyen hírt. mire kitörlöd, látták százezren, törlés után pedig jön, hogy "el akarnak hallgattatni minket". ezzel együtt töröltetni kell, vagy ami mégjobb lenne, hogy valahogy a helyébe csempészni a tudományos cáfolatot (igen, felvenni embereket, meg is fizetni őket, akik ezt csinálják).

és a legelején közölni kellett volna, hogy kötelező lesz, pénzbüntetés, ha oltatlan vagy és okirathamisítás, ha kamu a védeccségid. és semmiféle lázadozást nem engedni. orvosra támadás, fenyegetőzés, bármi = btk.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47014) t72killer válasza Parci (#47013) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

SzVSz a FB-nak vannak erre eszközei, most lusta vagyok egy rakás pornóképpel, kamuprofillal és csoporttal tesztelni, hogy mennyire gyorsan szedik le a cuccot :DDD .

A pénz/egyéb konkrét büntit én a rémhírterjesztőkre szabnám ki. Nagyon sok tag egyébként saját névvel van fenn, még adatkikérés nélkül is lenyomozható. A kamu oltási papírokkal kereskedőknek meg letöltendő.

Az egybites oltatlannak "csak" annyi, hogy az oltás visszautasításával kizárja magát az állami covid-kezelésből, tessék átiratkozni Pócs doktorhoz, ő intézi az oltatlanokat privátban.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#47015) Vesa


Vesa
veterán

Érdekes study.
An immunodominant NP105–113-B*07:02 cytotoxic T cell response controls viral replication and is associated with less severe COVID-19 disease

Röviden: jelentős összefügést találtak az NP105-113-B*07:02-specifikus CD8+ T-sejtes válaszok, és a Covid betegség enyhe lefolyása között! A fent említett specfikus T-sejt állományok megőrzött vírusellenes hatékonysággal maradtak fenn a fertőzést követő 6 hónap után is, az alfa, béta, gamma és delta változatokkal szemben egyaránt! Az adatok szerint az NP105-113-B*07:02-specifikus T-sejtes immunválaszok enyhe betegséggel, és magas vírusellenes hatékonysággal járnak együtt.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#47016) Vesa válasza t72killer (#47012) üzenetére


Vesa
veterán

Azon is el kéne gondolkodni, hogy most szanaszét szedik Kóbort és Csollányt mert nem oltattak -eddig jogos is, bár Kóbor esetén azért kegyeleti okokból várhattak volna ezzel legalább pár napot-, ugyanakkor az igazi felelősöket, tehát az agyatlanságok kitalálóit és terjesztőit (gődény, Vivanatura TV, Pócs, stb.), semmiféle retorzió nem éri. Mai napig többszázezres tömegekhez juttatják el a marhaságaikat, gyakorlatilag akadálytalanul.

A tudomány a valóság költészete!

(#47017) Parci válasza Vesa (#47016) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, belőlük abszolút nyugodtan lehetne mártírt is csinálni, így is visszanyesnék a hallgatóságukat jelentősen

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47018) lezso6 válasza Vesa (#47016) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Szerintem nem jogos szétszedni őket, nem hiszek abban, hogy "aki hülye, haljon meg". A konteóhívőket én áldozatnak tartom, akik csak szimplán könnyen megvezethető emberek, akik erősen érzelemvezéreltek. Ha jobban megnézed, akkor gyakorlatilag szekta jelleggel működik a dolog. A szektavezetők elsődleges célja pedig ugye a saját népszerűségük növelése, amiből sokszor valamilyen módon hasznot hajtanak.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#47020) lezso6 válasza Chesterfield (#47019) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ezzel mit szeretnél mondani?

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#47021) t72killer válasza Vesa (#47016) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Pellengérre én csak olyat tennék, aki 1000rel amperkedett szocmédiában és egyéb helyeken a járványügyi intézkedésekkel szemben/oltások ellen. Ezek viszont a saját megnyilvánulásuk súlyával egyenértékű, azaz nagyjából bármilyen szintű megszégyenítést és meghurcolást megérdemelnek, lévén konkrétan halálesetek okozói ÉS gyűlöletkeltők a tudománnyal szemben, ami a társadalmat előre viszi.

Az egyszeri oltás nem-felvevés legyen az áldozat saját baja.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#47022) Kékes525 válasza Vesa (#47010) üzenetére


Kékes525
félisten

"Egy másik nagyon hasonló módszer a STAT news szerint a szervdonor-adományozáshoz hasonló „opt-out” rendszerek működtetése, vagyis ha mindenkit automatikusan regisztrálnak a koronavírus elleni oltásra, és azoknak kellene külön erőfeszítést tenniük, akik szeretnének kimaradni belőle – például részt kellene venniük egy vakcinaedukációs tréningen, vagy ki kellene tölteniük egy részletes kérdőívet arról, hogy miért nem szeretnék beoltatni magukat. Az Egyesült Államokban a gyerekkorban beadott oltásoknál tapasztalták azt, hogy a többlépcsős opt-out folyamatokat működtető államokban jelentősen magasabb a beadott vakcinák aránya."

Ezt nagyon jó ötletnek tartom! A szabadságuk változatlanul megvan, de tenniük kell érte valamit.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#47023) t72killer válasza Kékes525 (#47022) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ne is mondd, idős nagynéném faluhelyen lemaradt a 3. dózisról, elfelejtettem a múlt héten felhívni, hogy ballagjon már be az akcióhéten.
Szerencsére van helyi segítője, úgyhogy meg fogják oldani regisztrációval, de ez idős, nem netre kapcsolt embereknél ez nagyon nyűgös.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#47024) lezso6 válasza Kékes525 (#47022) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez tényleg nagyon jó ötlet.

Az egyébként nem járható út, hogy az állam fizet érte? Tehát mondjuk kapsz 10ezer forintot, ha beoltatod magad. Ennek költsége (ha mindenkit beoltunk) Magyarországra vetítve közel 100 milliárd Ft, de lehet nem feltétlenül sok ez relatíve.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#47025) t72killer válasza lezso6 (#47024) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Most beszéltem nagynénémmel, az lett a benyomásom, hogy óriási áttörést lehetne elérni a falvakat végigjáró regisztráció, minden hivatalos marhaság nélkül fogadó oltóbuszokkal. Első körben azt a 10eFt-ot ezek beüzemelésére kellene befektetni.
(nem mellesleg, én az értelmiségi nyugati, aki azt se tudja, hány e-mail címe van, én is regisztráció nélküli oltósátorban vettem fel az első dózist és nem voltam egyedül).

A regisztráció arra jó, ha nagyon hiány van valamiből és sorba kell állítani az érdeklődőket. Omikron oltóanyagra lehet megint szükség lesz ilyenre, de jelenleg az elajándékozások, kölcsönbeadások, szerződéses periódus vége ellenére raktáron rottyadnak a készletek Vuhaniból.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#47026) Dare2Live válasza t72killer (#47014) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

eszközei vannak. de egyszerüen nem erdekelt. az alap ok a szokasos minnel tobb click / vita annal tobb hirdetes... porno lenyegeben azert nincs mert a hirdetok bojkotalnak = kevesebb penz nem igy lenne lenne az is.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#47027) Kékes525 válasza t72killer (#47025) üzenetére


Kékes525
félisten

"fogadó oltóbuszok"

Ez is nagyon jó. Tudomásom szerint sok helyen vannak külföldön mozgó oltópontok.

lezso6

A pénz is motiváló lehet.

Szerintem ezeket együtt lehetne alkalmazni. Legalább 10-15%-al megemelni az oltakozási szintet. Nyáj immunitást nem hiszem, hogy el lehetne e érni. Figyelembe véve azt, hogy az omikronnál már 90% fölött kellene lennie az átoltottságnak. Ráadásul lehet hogy az már a speciális, omikronos vakcinára lenne értendő. Az baj, hogy nagyon le vagyunk maradva a vírus mögött és ilyen körülmények között kell az antivaxerekkel is megküzdeni.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#47028) t72killer válasza Kékes525 (#47027) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Amire nagyon oda kéne még figyelni, az otthon élő idősek 3.oltása. Egyáltalán nem biztos, hogy egy márciusban dupla Pfizert kapó 80éveshez eljut az infó, hogy most neki kéne újabb adag, velük személyesen fel kell venni a kapcsolatot (önkormányzat szociális egységei...).

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#47029) Vesa válasza lezso6 (#47018) üzenetére


Vesa
veterán

Szerintem nincs szó arról, hogy "aki hülye, haljon meg", ezt nem kívánja senki (más kérdés, hogy sajnálatot sem ébresztenek már sok emberben ami szintén érthető). Egyetértek abban, hogy a megvezetettek szimplán csak buták de nem ők az igazi felelősök. Az említett két ismert embert sem kárörvendő módon "szedték szét", hanem csak a helyzet súlyosságának demózására használták fel őket. Ebben van is valami, mert ha napi 150-300 ismeretlen halott nem lépteti át az ingerküszöböt konteóséknál, akkor jogosan merül fel, hogy talán az ismert emberek példáján keresztül talán majd át fogja....persze tudjuk, hogy sajnos többségében ez sem fogja.

Egyébként igen, minden konteózás egyértelmű szektás viselkedés-mintákat mutat, és a faccebook buborék rendszere csak olaj a tűzre mert ott már egymást hülyítik a végtelenségig, és egyre inkább fanatizálódnak.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#47030) Vesa válasza lezso6 (#47024) üzenetére


Vesa
veterán

Nem lenne igazságos azokkal szemben, akik oltatnak. Most gondold el, hogy a társadalmat veszélyeztető idiótát ezzel tulajdonképpen jutalmazod, míg az értelmesebbjét bünteted. Kontraproduktív lenne, hiszen senki nem oltatna önként, mindenki az ingyen pénzre hajtana.

A tudomány a valóság költészete!

(#47031) balojazz válasza lezso6 (#47018) üzenetére


balojazz
tag

Én viszont hiszek az egyén végső felelősségében. Abban, hogy ilyen szar, nulla celebjeink, politikusaink, tévéműsoraink stb vannak, annak a felelőse végső soron és épp ezért kizárólag a szavazópolgár és a tévénéző. Ez nem áldozathibáztatás, mert nem kényszerít semmi arra, hogy ezt hallgasd, oda kapcsolj, azt ikszeld be a lapon. Épp ellenkezőleg: te döntesz. Ha van egy szerved, amit agynak hívnak, azt bizonyos mértékig erkölcsi felelősséged használni, döntési algoritmusokat futtatni rajta, ha már képes rá. Nem hibáztathatsz másokat vagy a körülményeket. Az "aki hülye, haljon meg" elvben nem kell hinni, magától is működik, csak hát nem valami hatékony elv, csak pár százalékot csippent le. Ha elég hatékony lenne, alig maradna ember a bolygón, magyar meg csak mutatóban, kiállításokra, vitrinben mutogatni.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#47032) Parci válasza balojazz (#47031) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az utolsó mondat második feléért azért kár. vannak sajátos hülyeségeink, de ahány helyen én eddig éltem életemben, csak a hülyeség milyensége változott, a mértéke sosem :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47033) Vesa válasza Kékes525 (#47022) üzenetére


Vesa
veterán

"Békeidőben" ez egy jó stratégia lehet, de ma már, ahogy itt éppen tárgyaltuk, éppen a szektás jelleg miatt én nem hinném, hogy ez eredményre vezetne. Ennél már jelenleg is sokkal durvább dolgokat bevállal egy hardcore konteós antivaxer, csak hogy elkerülje az oltást (tüntetések, agresszív viselkedés, orvosok bántalmazása stb.). Ebben a közegben nem várható, hogy majd belátóbbá teszi a kérdőív kitöltés az ilyen embereket, mondhatni meg se kottyan nekik ezeket az akadályokat bevenni, ha a végén ott a vészkijárat az oltás elől.

Én továbbra is azt látom megoldásnak, hogy ha az önhibájából oltatlan megbetegszik, akkor várólistára kerüljön annak függvényében, hogy az oltottak ellátása mellett mennyi kapacitás marad. Ha emiatt meghal, így járt.
Kicsit enyhébb megoldás, hogy a teljes kórházi költséget mindenestől rá kell terhelni (ez általában több millió forintot jelent). Tehát el lehet dönteni, hogy antivaxerkedik és akkor adott esetben az egészsége mellett repül az egzisztenciája is, vagy észhez tér. Akkor nincs kötelező oltás, de legyen minimum ez.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#47034) Lauda válasza Parci (#47032) üzenetére


Lauda
félisten

Egyetértek. Semmivel sem hülyébbek a magyarok, mint általában. Én még inkább azt mondanám, hogy annyira nincs okunk panaszra.

(#47035) Parci válasza Lauda (#47034) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

viszont szolidaritásban, nyitottságban sajnos úgy érzem, hogy eléggé lemaradtunk, fáj is nagyon nekem sok külföldön töltött idő után :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47036) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Via Facebook

Végre hivatalosan is tudjuk már, hogy mi a váltószám az Abbott és a Centaur között. A BAU/mL egy standard WHO mértékegység, azaz mindenhol ugyan azt jelenti.
Az átváltás oda-viasza:
BAU/mL = AU/mL * 0,142;
AU/mL = BAU/mL * 7,042
Magyarul kijött pl 800 BAU/mL értéked a Centauron, akkor az 5700 AU/mL az Abbotton.
Fontos infó: A Centaur csak 3200 BAU/mL-ig mér, úgyhogy ha ilyen értéket kaptál, az sokkal több is lehetett...így ez 22400< AU/mL-nek felel meg.
Erre van egy tanulmány is. Itt volt egy tévedésem, egy cikkből 2.1x váltószámról emlékeztem, de ezek szerint 7x volt. Viszont ez csak és kizárólag az Abbott AU mértékegységre igaz, és akkor ha a tesztek ugyan azt mérték.

Link: https://www.mdpi.com/2076-393X/9/8/840/htm

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#47037) Kékes525


Kékes525
félisten

[Three vaccine doses key for tackling Omicron]

A lényeg:

"A tudósok 581 Omicron és több ezer Delta eset adatait elemezték, hogy kiszámítsák, mennyire hatékonyak a vakcinák az új variáns ellen.

Az eredmény drámai hatékonyságcsökkenést mutatott az Oxford-AstraZeneca vakcina esetében, és jelentős visszaesést a Pfizer két dózisú vakcinája esetében.

A harmadik adag azonban 70-75%-ra növelte a védelmet a Covid-tünetek kialakulása ellen"

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#47038) Eagl3 válasza Kékes525 (#47037) üzenetére


Eagl3
veterán

Ez nem rossz hír, kérdés, hogy meddig marad meg a védelem a 3. oltás után :)

(#47039) AsakuraDave válasza Sir Pocok (#47036) üzenetére


AsakuraDave
őstag

"The study included 79 randomly selected participants who underwent SARS-CoV-2 vaccination" 8 is elég lett volna :U

There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.

(#47040) Floyd80


Floyd80
addikt

Egy német teszt, érdemes betenni fordítóba.

2x oltottak (mindegy mivel), hat hónap után szinte semmi védelem Omikron ellen.

3x oltottak (pfizerrel boostolt), 12-ből csak 7 tudta semlegesíteni az Omikront, teszt két héttel a 3. oltás után, Delta 12-ből 12.

3x oltottak, de a booster legalább 3 hónapos, 20-ból 5-nél működött a védelem Omikronnál, míg Delta esetében majdnem mindegyik sikeres volt.

Impfschutz vor Omikron: Angezählt, aber längst nicht k. o. | ZEIT ONLINE

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#47041) fatal` válasza Kékes525 (#47037) üzenetére


fatal`
titán

Most lusta vagyok elolvasni az egész cikket, van benne szó arról, hogy ezt a 70-75%-ot hány héttel a harmadik oltás után mérték? Csak mert nálunk van, akinek már 4 hónapos és szó sincs negyedikről.

(#47042) Parci válasza Floyd80 (#47040) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"3x oltottak, de a booster legalább 3 hónapos, 20-ból 5-nél működött a védelem Omikronnál, míg Delta esetében majdnem mindegyik sikeres volt."

hát, ez az. vakcinakerülő. nem 100%-ban, de az. egyébként valamennyire már a delta is az volt.

nekem most 3 hónapos a 3., de anyám például közelít a 4. hónaphoz, és ő ugye covidosok között mozog folyamatosan (mondjuk emiatt van booster is folyamatosan, szóval inkább nálam rezeg majd a léc :DDD)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47043) AMD Power válasza Lauda (#46965) üzenetére


AMD Power
titán

Nekem ugyan ilyenem van. :K

(#47044) lezso6 válasza balojazz (#47031) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem arról van szó, hogy ne lenne felelőssége. Csak az egyén felelőssége nem mindig 100%. Az embert alapvetően meghatározza a kultúrközeg amiben felnő és él. Előbbiről nem te döntesz, utóbbiról viszont már igen, de ennek lehetősége nem adatik meg mindenkinek, főleg ha világra a facebookon keresztül csatlakozik. Pl ha a suliban az osztálytársaid az éjjel-nappal budapestet nézik, akkor sajnos neked is azt kell, különben kiközösítenek.

Szóval ez a "te döntesz" nem minden esetben működik. Mert sok esetben ez kb olyan, mintha azt mondanád a heroinfüggőnek, hogy "mondj nemet a drogokra".

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#47045) Kékes525 válasza Eagl3 (#47038) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez volt az én kérdésem is a Facebook csoportban. Erre a válasz talán ez: 3. booster továbbfejleszti a variánsálló memória B sejtkészletet a fél éves érés során. Ezért lehetnek Omicron ellenes antitestek is a repertoárban. (Pfizer mérése 25x szint). [Evolution of antibody immunity to SARS-CoV-2]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#47046) Lauda válasza kw3v865 (#46957) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm a linket! A grafikonon tényleg más a kép. ;)

(#47047) Kékes525 válasza fatal` (#47041) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez is egy jó kérdés. Nincs. Ez nem egy rendes cikk, hanem kiszivárgott vizsgálatok. Most látom módosították. Ezt még nekem is újra el kell olvasni. Itt a cikk is: [link]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#47048) PuMbA


PuMbA
titán

(#47049) t72killer válasza PuMbA (#47048) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A pozitivitás szvsz jobb mérce, szerencsére az is tetőzni látszik/de azért ennyire letörni nem. (a linkelt görbe utsó adatpontja nem valós).

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.