Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15301) Vicoo


Vicoo
senior tag

Hello!

Az a problémám hogy néha megszakad a netem max fél percre, utána minden megy tovább... Nem tudom hol lehet a hiba, ugyanis a routerem és a modemem is karácsony környékén lett cserélve , azóta nemvolt velük gond. A gépem wifivel csatlakozik, a jelerősség kiváló mindig ( egy fal választ el a routertől) . Újra modemcsere kell, vagy a meleg miatt őrült meg valami ?

(#15302) hackeeeee válasza Vicoo (#15301) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Adsl, vagy kábelnet?

Véleményem szubjektív...

(#15303) havri1 válasza kismércse (#15296) üzenetére


havri1
félisten

Ez a fekete dlink?

havri

(#15304) Vicoo válasza hackeeeee (#15302) üzenetére


Vicoo
senior tag

Kábel

(#15305) hackeeeee válasza Vicoo (#15304) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Milyen modem?

Véleményem szubjektív...

(#15306) Vicoo válasza hackeeeee (#15305) üzenetére


Vicoo
senior tag

Thomson TCM420 , 2010/5 a matrica szerint.

(#15307) kismércse válasza havri1 (#15303) üzenetére


kismércse
tag

Igen. DSL 360R T-1

(#15308) havri1 válasza kismércse (#15307) üzenetére


havri1
félisten

Most adtam oda egyik barátomnak, mert elfüstölt az övé a viharban.
Én nem használtam, csak 1x rádugtam a hálózatra.
Router mögül is látta, de arra emlxem, hogy 192.168.1.x tartományban van, mert nálam a hálózat ez, és én nem állítottam át más tartományra a gépem.
Az ip végére már nem emlxem sajnos, de sanszos a 192.168.1.1.
A jelszavakkal meg végképp bajban vagyok, de root/pass, admin/admin, admin/pass, admin/üres, ezekkel próbálkozz.

havri

(#15309) hackeeeee válasza Vicoo (#15306) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hmm... Ha van lehetőséged rá, akkor próbáld ki router nélkül, hogy úgy szakadozik-e, ha igen, akkor pedig érdemes lenne bejelenteni hibára, és lehet, hogy modemet kell cserélni.. :\

Véleményem szubjektív...

(#15310) mrhitoshi válasza C0d3r (#15300) üzenetére


mrhitoshi
veterán

Igen ezt már néztem és elvileg működik a dolog. Volt még egy kérdésem, hogy itt a házban, milyen feltételek kellenek ehhez, kell valami különleges kábel, vagy interneten keresztül jönne be ? :F

PS4

(#15311) hackeeeee válasza mrhitoshi (#15310) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Mihez?

Jah, iptv-hez... Ha coax van, akkor megfelelő modemet adnak, és modemből UTP megy a box-hoz.

Feltételeket meg a szolgáltató tudja, hogy lehet-e ott, vagy nem... De ezt a már kétszer linkelt oldal megmondja, vagy az ügyfélszolgálat.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15312) mrhitoshi


mrhitoshi
veterán

(#15311) hackeeeee: Igen az van. :DD

Köszi mindenkinek a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

PS4

(#15313) Kolev33


Kolev33
tag

Üdvözlet.

Ez talán az egyik legnagyobb parasztbutítás amit a T művel. Mármint, hogy az analóg rendszert megszüntetné. Valóban tervbe van véve, hogy 2013.01.01-én le kapcsolják az analóg rendszert, DE! Olyan technikai újításokat kellene ehhez végig vinni ráadásul olyan rövid időn belül, hogy ez szinte lehetetlen. Ráadásul a T olyan árakon kezdett el dolgoztatni alvállalkozásokat vonali hálózatokon, hogy a vállalkozók nem tudják kitermelni az Optikához szükséges műszerek, szerszámok stb árakat. Azaz egy vállalkozónak sem éri meg vonali munkát elvállalni a Ttől. Ergo nem lesz olyan aki ezt a munkát elvállalná.

A föld feletti sugárzást már regés régen be kellett volna szüntetni. Itt arra gondolok, hogy amikor a fa vagy a beton oszlopról jön be a kábel a családi házba stb. Már regés régen alépítményes hálózatot kellett volna kiépíteni. E helyett mi történik? Újonnan épülő hálózatok is föld felett mennek. Gondoljatok bele mi lesz akkor ha a T elkezd alépítményes hálózatot építeni. Mennyire fognak örülni az emberek, hogy a házuk előtt a járdát fel fogják szedni stb.
Magyarországon az élőfizetők 50% családi házban lakik. Vagy talán több. Mennyire boldog lesz mindenki, hogy a meglévő Coax kábeleket, amik a lakáson belül vannak, ki kell cserélni egy másik kábelre (Optika). Arról már nem is teszek említést, hogy a társasházakban mindez, hogyan fog megvalosulni. Bár én tudom erre a választ.. ki kell újra építeni. De ez nem csak a T-re vonatkozik. Az összes szolgáltatóra aki ezzel foglalkozik.

Ez most csak arra megy ki, hogy több pénzt beszedjenek. Mármint az IPTVvel. De ilyen hálózaton amivel a T rendelkezik csak idők kérdése, hogy mikor fog az egész megzuhanni.
10-15-20 éves hálózatról beszélünk. A helyett, hogy a T elkezdené kicserélni ezeket, inkább zajtalanít a hálózatokon. Ami kb olyan, hogy adnak a szarnak egy pofont. A régi ED2-es rendszer is ezért hasalt el nagyon sok helyen. A vállalkozók általában borítékkal adták át a rendszereket, készre. Ami nem kis fejtörést okozott ennek a cégnek amikor is a hálózat kezdett telítődni. Ugye folyamatos hibák a modemekkel, jelszintekkel, zajszintekkel.

A hozzá nem értő vállalkozókról már nem is beszélek. Évekig tudtak talpon maradni. Olyan trehány munkát maguk mögött hagyva, hogy még mindig ennek a levét isszák sok helyen.

Szóval ezzel az írással csak annyit szerettem volna közölni, hogy minél jobban telítődik a hálózat az IPTV-vel annál instabilabbá fog válni az egész rendszer. Már most rengeteg probléma van vele. Megáll a kép.. szakadozik a hang stb.Fogalmam sincs, hogy mikor jön rá erre a cég, hogy a meglévő hálózatot nem zajtalanítani kéne... hanem teljesen kicserélni. Az alvállalkozásoknak pedig törekedni kéne arra, hogy a helyes bekötési rendszerrel létesítsék, telepítsék a már meglévő vagy akár az új élfőfizetők részére a szolgáltatást. Talán ez az egyik legfontosabb dolog. Inkább bekötik szarul minthogy az élőfizetővel összevesszenek. Mert ugye az üzletkötő általában csak annyit mond, hogy ooo semmi munka nincs vele... kimegy a szerelő és fel rak egy dobozt. Se fúrás se semmi. Majd amikor kimegy a szerelő az Efi értetlenkedve áll, hogy új kábelt kell behúzni. A falat át kell fúrni stb.

Szóval az egész úgy szar ahogy van:) Ahhoz, hogy az analógot teljes egészében lekapcsolják kb új hálózatra lenne szükség. S ez mennyi idő? Nagyon sok. Még elméletben sincs erről szó.

Egy T-s Dolgozó.

[ Szerkesztve ]

(#15314) polonic válasza Kolev33 (#15313) üzenetére


polonic
félisten

Én részemről köszönöm ezt a tartalmas hozzászólást.
Így legalább van egy kicsi rálátásunk a dolgokra.

(#15315) hackeeeee válasza Kolev33 (#15313) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Az alvállalkozók terén számomra nem mondtál újat...

Ettől függetlenül, abban nincs igazad, hogy nem vállalják el, mert elvállalják.. :K Csak más kérdés az, hogy milyen munkát adnak ki a kezükből azok, akik annyiért elvállalják. (alvállalkozóktól tudom.. :) )

Az a baj, hogy a városon belüli hálózatokat, ahol mondjuk nem légkábel van, azokat elég komplikált lenne cserélni, oképersze megoldható, de akkor is... Elég körülményes lenne sok helyen, főként azért is, amennyi építkezés történt az utóbbi időben..

Adott terület erősen függ az ONU-tól is, tehát, hogy az a környék mennyire van terhelve.. Ugye sok helyen m ár ezek is csökkennek, mert mennek más szolgáltatóhoz is.. Néha jóljárva ezzel, néha nem...

Szóval, Nekem viszont túl sok újat nem mondtál, mivel ezeket szerelőktől, alvállalkozóktól mind hallom..

A másik apróság... Sok helyen kíváncsi lennék a házban kiépített hálózat minőségére... Sok helyen azzal is elég sok gond van.

Itthoni hálózatomra a benti call-centeresek is azt mondják, hogy "álomvonal"... Pedig ugyan az van mint máshol, csak a lakáson belüli hálózat értelmesen, rendesen ki van építve...

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15316) hohoo válasza Kolev33 (#15313) üzenetére


hohoo
senior tag

Hát az analóg leállításának nincs ehhez nagyon köze. Nincs közvetlen összefüggésben a z optikával sem, mert koaxon is van ip és digitális tv. analóg megszűntetéssel éppen hogy kitolhatják a megzuhanás időpontját, ugyanis az analóg csatornák megszűnésével egy csomó új adatcsatornát lehet létrehozni ugyan azon a kábelen, az analóg csatornák helyén. Szinte biztos hogy ezért nyomják a iptv-t, hogy elodázzák a bajt.
De mint írtam még egy pozitívum lesz, lassan az összes koax a házban egy elosztós modembe fog menni, nem lesz kábel osztás rajta, zajongó tv-k, mert aztán már minden utp-n megy.

A zajmentesítés pedig nálunk úgy néz ki, hogy a zajmentesítési karbantartás után a downstream snr és upstream adóteljesítmény ugyan annyi marad, vagy még növekszik is (tehát inkább zajosítanak). 2008 végén mikor bevezették nálam a kábelnetet, az upstream adóteljesítmény ugyan azon a csatornán mint most csak 38 dbmv volt, most pedig már 46.

T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!

(#15317) hackeeeee válasza hohoo (#15316) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hát, a rádió nem fog UTP-n menni... :) Szerintem... Legalábbis Én még nem láttam olyan erősítőt, amibe UTP-n menne az antenna... :)

Véleményem szubjektív...

(#15318) hohoo válasza hackeeeee (#15317) üzenetére


hohoo
senior tag

milyen rádió? sima rádió? Olyat ki használ? kb senki. Még csak nem is láttam senkinél soha olyat hogy koaxos rádió, viszont csatlakozót már láttam tv csatlakozó mellett. Antenna miért nem jó? Amúgy meg netrádió.

[ Szerkesztve ]

T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!

(#15319) Kolev33 válasza hackeeeee (#15315) üzenetére


Kolev33
tag

Üdv.

"abban nincs igazad, hogy nem vállalják el, mert elvállalják"

Így igaz. Le is írtad, hogy ha elvállalják akkor milyen munkát adnak ki a kezükből. De mára ez már sokkal de sokkal súlyosabb lett.

Engedelmeddel le is írnám az észrevételeimet.

Tök jó példa erre az, hogy milyen "hozzá" értő emberek dolgoznak manapság ebben a "szakmában". Igen.. félve írtam le a szakma szót.
Én 10 éve kezdtem. Tudod mivel? Tévé készülékeket hangoltam soros rendszerről az új csillagpontos rendszerre. Egy tévé hangolásért kaptam 500Ft-ot. Az 1-est az 1esre és társai. Nagyon nehéz volt bekerülni. Valamilyen műszerész végzettség volt a minimum akkoriban, hogy egyáltalán szóba álljanak veled. Akkoriban rengeteg vállalkozó volt. De mindenki meg tudott élni a másik mellett. Jutott is, maradt is effektusban. Korrekt, becsületes, pontos kifizetés volt. 2 hetente, havonta. Ez attól függött, hogy hogyan állapodtál meg a munkáltatóddal. 10 éve. 10 éve már arról ment a vita, hogy miért 540-es, 740es kábelekkel dolgozunk miközben már létezik az Optika. Egyszóval... miért dolgozunk duplán?? Erre is megvan a válasz. De ez egy másik történet. Aki egy kicsit is átlátja az rá jön azonnal.

No de vissza térve a jelenre. Úgy alakult, hogy egy kisebb időre felhagytam ezzel a munkával. Nem rég tértem vissza... Na nem a T-hez hanem annak egy vállalkozójához. A T nem fizeti meg manapság azt aki ért hozzá. Erre lesz is egy számomra, kiábrándító történet.

Szóval vissza tértem. Első két munkanapra kaptam magam mellé egy "vén" rókát aki majd megtanít engem kábel tévézni. Vagyis arra már nem. Inkább az újításokra. Örültem is, hogy de jó. Nem egyből a mély víz. Tudni kell erről az emberről, hogy ennél a cégnél "ahol cirka 40-en" dolgoznak ő volt a legprofibb. Komolyan örültem. De itt jött a csavar. Az első két cím után tudatosult bennem az, hogy itt nem engem kell tanítani hanem inkább fordítva. Átmentünk abba, hogy akkor inkább én mondom, hogy mit csináljunk mert jöhetünk majd vissza "nem megfelelő" státuszú bekötés miatt. Komolyan. Vicc. Most ne értsen félre senki. Nem "fényezem" magam, hogy húú de jó vagyok... Szimplán meglepődtem. Komolyan van ilyen? Van. Hozzá nem értő emberekkel dolgoztatnak a vállalkozók. Majd mikor jön a megvilágosodás, hogy jó isten kiket alkalmaztunk akkor meg futnak száz felé. Vicces. Ez a cég be is csődölt így 3-4 hét ott létem alatt. Pont akkor borult a bili. Vagyis nem csődölt be. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy le vették őket a területről.

De gondoljatok bele... ilyen emberek dolgoztak ezen a területen majd 1 évig. Olyan emberek akik metsző ollóval vágták az RG-6-ot(Fehér Beltéri Coax Kábel). És ezek mellöl vette át a T az embereket. Karbantartónak, hibaelhárítónak stb. Ami a legszörnyűbb, hogy ez nem egyedi:)

Komolyan... naphosszat beszélhetnék, hogy milyen "szakemberek" dolgoznak ennek vagy ennél a cégnél. De ez nem csak a T-re vonatkozik. Ide sorolhatjuk bátran a Fibernetet már ami még van belőle. A UPC-t. Bár ez az egyedüli cég aki nagyon kevés alvállalkozóval dolgoztat.

Az ONU-témához csak pár mondatban térnék ki. Gondolj bele.. ilyen emberek építették fel az ONU-T. Bár az Onu egy elég tág fogalom:) Mert egy ONU sok dologból áll nagyon. Igazából ha mindent jól csinálnak rajta akkor nem lehet baja. Netán ha szarul? Valaki sajnos ezeket át is vették. De ugye pénz beszél....:)

Szóval oldalakat lehetne megtölteni ezzel. Hiába van jól megcsinálva egy házhálózat ha a külső része egy kalap szar. Amíg erre a T nem költ egy jó nagy összeget addig rengeteg hiba lesz vele. De mint sok cég a T sem erről híres.

Kérdések bátran jöhetnek. Amire tudok arra válaszolok nagyon szívesen.

(#15320) Kolev33 válasza hohoo (#15316) üzenetére


Kolev33
tag

Szia.

Nem értettél meg vagy én nem tudtam rendesen kifejezni magam. Magyarország összes híradástechnikai szolgáltatónak 2013.01.01ig be kell szüntetnie az Analóg műsorszolgáltatást.
Na már most. A műsorszolgáltatást értsd az internetre is. Azaz 2013.01.01 ig minden analóg kábelen való sugárzást be kell szüntetni. Ez alól nem lehet kivétel semmi sem. Ezért említettem az Optikai kábelekre való át állást. De. Mivel erről még semmilyen terv sincs nem hogy kivitelezés így valószínűsíthető, hogy 2013ig nem lesz meg a teljes sem a részleges átállás. Így minden marad a régiben. Hacsak a T nem dönt úgy, hogy márpedig Ö leveszi az analóg adást és csak IPTV használatával lehet majd tévét nézni. Ami ugye elég nagy plusz bevételt jelent a cég számára. Mivel díjmentesen csak egy tévére kérheted e szolgáltatást. Vagyis a havidíj tartalmazza az egy tévére való STB-ot. És akkor jöhet mindenki felől az anyázás stb, hogy miért kell a Coax kábelt UTP-re cserélni és sorolhatnám. Hiszen csak egy dobozt kell felrakni:)

(#15321) hackeeeee válasza hohoo (#15318) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Akkor Én senki vagyok.. Óje...

Összes sztereó/házimozi erősítő hátulján ott a coax....
Sőt, sok hifitornyon is.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15322) hackeeeee válasza Kolev33 (#15320) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Teljes ország szinten sztem sosem lesz lakossági optika....

Namármost, akkor a coax-os szolgáltatást is bekéne szüntetni, lásd Docsis 3? Sztem ez hülyeség...

Mivel Ugye relatív az IPTV-n már digitális jelet kapsz a tv-ig, csakhát ha nem HDMI-n nézed, akkor nem "élvezed"...

Díjmentesen? Haha.. Csak akkor, ha nem felvevős box-ot kérsz, ha már felvevős box-ot kérsz, akkor az 1000Ft, tehát nem díjmentes.. Szóval azért csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel, hogy díjmentes egy tv-re a box.. :) Csakhát ezt is elfelejtik sok helyen említeni....

Előző hsz-hez:

Akkor mondom úgy az ONU-t, ameddig optikán megy el a jel, és ahonnan szét van osztva további házakra, tömbökre, valszeg coax-al. :K
Több kábeltv-s is dolgozik a közelemben, van aki optikai kábelszerelő is, van T-n belüli, és van allvállalkozón belüli...
Amúgy az igaz, sok helyen manapság már nem szakmabelieket vesznek fel, hanem inkább villanyszerelőket, na meg olyanokat, akiknek talán diplomájuk van, de közük nincs a szakmához.
Bár itt azért hozzátenném, hogy optikát nem lehet forrasztani úgy, hogy lövésed nincs hozzá... :)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15323) Kolev33 válasza hackeeeee (#15322) üzenetére


Kolev33
tag

"Namármost, akkor a coax-os szolgáltatást is bekéne szüntetni, lásd Docsis 3? Sztem ez hülyeség..." Európai Uniós Rendelet.:)
Mikor belépett az ország akkor aláírta mindezt:)

"Mivel Ugye relatív az IPTV-n már digitális jelet kapsz a tv-ig, csakhát ha nem HDMI-n nézed, akkor nem "élvezed"..."

Persze. Csak ezt a hozzá nem értő emberek nem tudják. Azt sem, hogy egy sima Tv-én nem tudja kihasználni eme szolgáltatást. Arról nem is beszélek, hogy hány szolgáltató sugároz 16:4-ben:)

:) A felvevős box az már extra szolgáltatás:)
Most a sima mezei ISB 2001ről beszéltem:)

[ Szerkesztve ]

(#15324) headhunter válasza Kolev33 (#15313) üzenetére


headhunter
addikt

"A föld feletti sugárzást már regés régen be kellett volna szüntetni. Itt arra gondolok, hogy amikor a fa vagy a beton oszlopról jön be a kábel a családi házba stb. Már regés régen alépítményes hálózatot kellett volna kiépíteni. E helyett mi történik? Újonnan épülő hálózatok is föld felett mennek. Gondoljatok bele mi lesz akkor ha a T elkezd alépítményes hálózatot építeni. Mennyire fognak örülni az emberek, hogy a házuk előtt a járdát fel fogják szedni stb."

Japánoknál még megfelelő...

[link]

(#15325) hackeeeee válasza Kolev33 (#15323) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

A docsis 3 már digitális, nemde? - és az a rendelet maga, hogy digitális szolgáltatásra kell átállni... Nem 100%-ban lakossági optikát kiépíteni, vagy igen?

Mellesleg, volt a T-nél, és az allvállalkozóknál is továbbképzés a lakossági optika fejlesztésére.. De épp most volt nem rég egy hír erről, hogy hanyagolják az optika fejlesztését ország szinten, mert túl költséges...

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15326) Kolev33 válasza hackeeeee (#15321) üzenetére


Kolev33
tag

Szinte az összes lejátszón ott van ami képes rádió sugárzást lejátszani.

És minden Kábeltévé szolgáltatásnál "díj" mentesen elérhető:) Bár a bátrak előfizetnek rá havi 400-500ft-ért:)

(#15327) hackeeeee válasza Kolev33 (#15326) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nah igen.. Csak akkor teszem fel a kérdést, akkor ez meg is marad, ha a tv meg is szűnik a coax-on? :)

Véleményem szubjektív...

(#15328) Kolev33 válasza hackeeeee (#15327) üzenetére


Kolev33
tag

Ennél a cégnél már nem lehet tudni.:D

(#15329) Kolev33 válasza headhunter (#15324) üzenetére


Kolev33
tag

Szia.

Akkor gyorsan elmondom neked, hogy Japán nem az Unió tagja. A másik fontos dolog, hogy az már Optikai kábel vagyis arra hasonlít amit az oszlopon húzott. De azt 100%-ig ki merem jelenteni, hogy az nem Coax kábel.

Jobban megnézve az már Optikai kábel. Gondolom náluk nincs az a rendelet, hogy minden híradástechnikai kábelt a föld alatt kell vezetni. Erről viszont én nem tehetek kedves Uram.

[ Szerkesztve ]

(#15330) hackeeeee válasza Kolev33 (#15329) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Japánoknál elég elterjedt már az optika.. szinte ott mindenhova már optika megy. :K

Vagyis,városon belül szinte biztos..

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15331) Kolev33 válasza hackeeeee (#15330) üzenetére


Kolev33
tag

Az élőfizetőhöz is. Itt Magyarba is ez lenne a cél ugye:)

(#15332) hackeeeee válasza Kolev33 (#15331) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hát a lakossági optika.. :)

De pont ezt beszéltük már itt párszor, hogy lényegében docsis3-mal is már digitális jelet kap az előfizető, nemde?

Meg ténylegesen most erről volt hír, v is az optikáról, hogy szüneteltetik a fejlesztést, a költségek miatt.

Véleményem szubjektív...

(#15333) hohoo válasza Kolev33 (#15320) üzenetére


hohoo
senior tag

Csak a földi analóg sugárzást kell leállítani, a kábelest nem, mert a kábel a szolgáltatóé, viszont érdemes mert a digitális hatékonyabb, de semmilyen hatóság nem mondhatja meg hogy milyen módon szolgáltat a szolgáltató a kábelen. Optikára sem kötelező cserélni, ilyen eu-s rendelet sincs.

T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!

(#15334) hackeeeee válasza hohoo (#15333) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nah, azért, így már más.. :)

Véleményem szubjektív...

(#15335) Kolev33 válasza hackeeeee (#15332) üzenetére


Kolev33
tag

Nos a kérdésedre a válaszom egyszerű.

Utána döntse el mindenki, hogy ez most digitális vagy sem:)

Kábelmodem: A kábelen jövő analóg jelet digitálissá alakítja és fordítva.

(#15336) hackeeeee válasza Kolev33 (#15335) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

A docsis3-as modemekig digitális jel jön, és onnan digitális jelet továbbit a box-okig. :K

Véleményem szubjektív...

(#15337) Kolev33 válasza hohoo (#15333) üzenetére


Kolev33
tag

Mikor áll le az analóg TV?

Nos én csak annyit akartam kihozni ebből az egészből h ezzel a rendszerrel ez a rendelet nem valósítható meg. Vagyis megvalósítható. De ekkora közönséget nem fog tudni kiszolgálni.

[ Szerkesztve ]

(#15338) Kolev33 válasza hackeeeee (#15336) üzenetére


Kolev33
tag

Igen?:)

(#15339) hohoo válasza hackeeeee (#15336) üzenetére


hohoo
senior tag

nem csak docsis 3 ig, minden adatkapcsolat full digitális, mindenhol, a docsis 1.0 is akár.
nem véletlen a modulációk qam 16-256-ig tartó elnevezése, ez azt írja le, hogy egy jellel hány bitnyi információt tud átvinni.

T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!

(#15340) hohoo válasza Kolev33 (#15337) üzenetére


hohoo
senior tag

"Akik kábelTV szolgáltatótól kapják a jelet azokat nem érinti a kérdés.
CSAK és kizárólag a földi sugárzásról beszélünk amikor a leállás szóba jön...
CSAK és kizárólag azokat érinti akik egyéni földi antennával a háztetőjükön fogják az említett 3 adó jeleit !!!"

ennek még mindig nincs köze a kábelhálózatokhoz, sehogy. Teljesen független a 2, simán leállíthatják a földi analógot.

T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!

(#15341) hackeeeee válasza Kolev33 (#15338) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

:K

(#15339) hohoo: Okés, itt most csak a docsis3-ról volt szó, de thx. :)

Mellesleg, pontosan úgy van, hogy a szolgáltató dönti el, hogy mikor szünteti meg a kábeles analóg sugárzást!

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15342) havri1


havri1
félisten

Én úgy érzem, alapvetően tisztában vagyok mi digitális, mi analóg, iptv, sat-tv, de ezzel az átállásos dologgal még én is bezavarodom.
Eddig arról volt szó, hogy a szabadon, tetőantennával fogható analóg adást fogják megszüntetni, a digitálist (erre képes tvvel, beltérivel) ugyanezzel az antennával tovább fogható.
KTV-n az analóg adás nem fog megszűnni, mivel azt a szolgáltató digitálisan kapja, majd egyéb eszközökkel átalakítja analógra, és küldi ki az efi-hez.
Ehhez képest, most a leírásban az áll, hogy

Sokan félreértik azt a leállást tehát röviden:

Akik kábelTV szolgáltatótól kapják a jelet azokat nem érinti a kérdés.
CSAK és kizárólag a földi sugárzásról beszélünk amikor a leállás szóba jön...
CSAK és kizárólag azokat érinti akik egyéni földi antennával a háztetőjükön fogják az említett 3 adó jeleit !!!

de :

Az analóg adások megszűnésével új korszak kezdődik a televíziózás életében. Magyarország, a digitális átállásról szóló 2007-es törvény értelmében 20011. december 31-ig köteles a digitális sugárzást bevezetni.

Az átállás azonban a fogyasztók számára többletköltséggel jár, melyek leginkább azt a közel 1 millió háztartást érintik, ahol jelenleg csak a három, analóg adást közvetítő, országos lefedettségű adót tudják nézni. A digitális hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges az ún. sep-top-box beszerzése, mely azonban akár a 100 ezer forintos határt is elérheti (ez a legdrágább készüléket jelenti, a legolcsóbb körülbelül 10 ezer forint). A speciális készülékek novembertől lesznek elérhetőek, melyek szolgáltatásra való alkalmasságát egyedi matricával jelzik. A digitális műsorszórással akár 30 csatornát is nézhetünk ingyen.

?!?!

Most akkor mi van?
Vagy ez most csak azokra vonatkozik, akik továbbra is az ingyenes, digitális jelet akarják fogni? KTV-re nem?

havri

(#15343) headhunter válasza Kolev33 (#15329) üzenetére


headhunter
addikt

Tudom, hogy optika.

Én a rejtsünk el mindent a föld alá, beírásra reflektáltam. :U

(Egyes országokban az villanyvezetékek is föld alatt mennek.)

(#15344) Kolev33 válasza havri1 (#15342) üzenetére


Kolev33
tag

Már én is elvesztem:D

Elvileg az összes levegőben logó kábelt a föld alá kéne helyezni. Ezek a kábelek elavultak stb. De már kezdek én is belebonyolódni:D

(#15345) hackeeeee válasza havri1 (#15342) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hát ugye mondjuk M1 HD-t már lehet nézni a jobb mpeg4-es tunerrel rendelkező tv-kkel minden kütyü nélkül is. :D

Véleményem szubjektív...

(#15346) hackeeeee válasza Kolev33 (#15344) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Elavult?

Mondjuk akkor a lakossági optikához kiépített kábel is elavult? Több helyen is, vagy akár aki "privát" szolgáltató, és lakossági optikával hódit, az oszlopon van húzva, és onnan építik tovább, igény szerint.

na meg mondjuk a tvnetwork, mostmár digi FTTH-s optikai kábelei a házak között is elavultak? :D

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15347) havri1 válasza Kolev33 (#15344) üzenetére


havri1
félisten

Mondjuk a leírásban 20011 év dátum szerepel, addig még van idő átállni..:)

havri

(#15348) Kolev33 válasza hackeeeee (#15346) üzenetére


Kolev33
tag

A digi más tészta. A digi jó irányban kezdett el építkezni. Az más kérdés, hogy egy ft-ot se ér. Valamit ott nagyon elbasztak:D

Ráadásul a digi nem rég (2-3év) kezdett el Magyarországon építkezni.

(#15349) hackeeeee válasza havri1 (#15347) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

De az CSAK a földi analóg sugárzásra vonatkozik...A kábelesre nem.. A kábeles addig marad, amíg a szolgáltató úgy nem dönt, hogy lekapcsolja.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#15350) hackeeeee válasza Kolev33 (#15348) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ezt nem a digi építette, akkor még itt köze nem volt hozzá... :N

Itt környékünkön már vagy 5-6 éve meg van ez az FTTH kiépítés, hanem régebb óta...

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.