Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andrew01

    tag

    válasz batmun #272689 üzenetére

    27 értékelése van, ami mind pozitív, személyesen adná át, ezek mind jó jelek.
    Általában az ilyen hirdetésekben írják mennyi a járás eltérése egy napra lebontva - ha 1 percen belül, akkor jó állapotra utalhat, ha 3 percen túl, akkor már lehet, hogy szerviz igényes.
    Erre érdemes rákérdezni, ill. hogy mikor volt utoljára szervizelve, van-e tudomása róla.
    De Flx jól írja, ilyen értékben már mindenképp együtt be kell sétálni egy óráshoz (akinek van tapasztalata ilyen/hasonló órával), ha azt mondja jó állapotban van, akkor kb. reális is ez az ár érte, ha azt mondja ráférne lassan egy szerviz, akkor rögvest több 10k alkualap. De rögtön ki tud szúrni rajta olyan anomáliákat, hogy eredeti-e benne minden alkatrész, pl. egy nem eredeti korona is már jelentősen csökkentheti az értékét.

    ~60k alatt kicsit kisebb a súly a dolgokon: az ember húz rajta párat - érzi, hogy mennyire vajszerű avagy be van ragadva a szerkezet, hozzá teszi a füléhez, hallja hogyan ketyeg, nézi a mp. mutató járását, kicsit fürkészi a kopásokat.
    Hasonló kaliber alatt mit értesz - ár, küllem, presztízs?

    Még egy dolog - én nem szeretem, ha teljesen felhúzva vizsgálhatok egy vintaget, mert ilyenkor rögtön szkeptikus leszek, hogy 'lehet nem akarja az eladó, hogy a felhúzásból következtessek dolgokra'. Ha meg én vizsgálódom, akkor mindig mondom a másik félnek, hogy 5-6-ot húzok rajta (nem többet, hogy a következő vizsgálódó is tudjon húzni rajta, mondjuk egy börzén).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés