Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WiZARD

    addikt

    válasz phranxinatra #169536 üzenetére

    Nem írtad, de az hogy Te írtad, már sejtet valamit...

    Nem tudom, mint ahogy azt se tudom melyik kiről másolja, hisz használják egy páran (Mühle, Steinhart, Chopard, Panerai, Seiko, Audemars Piguet, Jean Richard, Rolex, Bulova, Parnis, Invicta, Rado, Ball, Aquastar, Stührling, Tag Heuer, Cartier stb)

    Najó, ebből párat nyilván ki lehet zárni, mint eredeti... ;)

    Vannak egyértelmű másolatok, és lenyúlások design téren, de nevetséges minden egyes apróságba belelátni hogy az másolás, attól függetlenül, hogy ki használta először. Hisz talán az összes mai óra felhasznál 1-1 megoldást/ötletet a korábbiaktól, márkától függetlenül. A formától kezdve a szerkezeten és funkciókon át az anyagfelhasználásig. Felesleges nyomozni hogy ki használt először zafírt, vagy rozsdamentes acélt, ki készített először automata felhúzású karórát, ki készített eleve először karórát, vagy csak bármilyen órát, sőt egyáltalán ki találta ki az idő mérését, vagy a beosztását...

    Persze a Daytonara is lehet mondani hogy másolat, hisz az első automata kronográfot nem ők csinálták, sőt jó ideig saját krono szerkeszetük se voltak, csak tokozók voltak, és biztos akad még ezer más dolog, amiben nem ők voltak az elsők.

    [ Szerkesztve ]

    Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés