Ez meglepett. Azt hittem még nincs piacon.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Helyszíni riport Hegyen-völgyön, Chongqing
- Tudástár Óriások csatája - General Belgrano
- Teszt Olcsó USB WiFi AC adapter
- Retro Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Bemutató Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [antikomcsi:] Ázsia Expressz 5
- [Re:] [Szoszo94:] Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [FireFox1996:] 2024 őszi fórum peca
- [Re:] [Essejó:] MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
őstag
Hát az ájulás nem kerülget. Már jöhet is az X3D változat.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
Csodálkoztam, hogy a játéktesztekből teljesen hiányoztak az X3D-s modellek.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
(#4) tibcsi0407
tibcsi0407
titán
Öhmm, egy szálon sokkal többet vártam.
Úgy látszik nem lesz platformváltás erre a generációra sem.
utdetailing.hu
LLP-11Ker
csendes tag
Tp-n fenn van bővebb játékteszt eredmény is... háát...nem csodálkoznék,ha az 7800X3D készletek kb egy nap alatt elfogynának,...ez így nem lett egy nagy durranás, 9700x legtöbb esetben kb 7700x szint, néhány alkalmazás és játék esetben van kb 7800x3d-vel azonos eredménye...
villamos
őstag
A 7800 X3D agyonveri őket...
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
Busterftw
veterán
Na, akkor nem csak az Intel fogyaszt tobbet, mint amennyit "papiron" irnak.
PuMbA
titán
Igen, ez eddig is így volt AMD-nél 65W TDP = maximum 88W, 105W TDP = maximum 142W, 170W TDP = maximum 230W.
[ Szerkesztve ]
tasiadam
veterán
Akkor veszek egy 5800X3D-t es megnyugszom, hogy a kovi AMD genig jo vagyok,
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
Alogonomus
őstag
Várható volt a csak szerény fejlődés, hiszen eddig sem voltak igazán szorongatva egyik kategóriában sem, sőt jelentős árelőnyben, és átlagosan teljesítményelőnyben is voltak a konkurenciával szemben, így mindenképpen jobb ajánlatot képviseltek. Az utóbbi legalább fél év eseményei alapján pedig akár az eddigi generációval is az élen maradhattak volna még a konkurencia idén év végén, vagy jövő év első felében érkező generációjával szemben is.
Szerintem az X3D változat sem hoz majd komoly ugrást, mert csak "fölöslegesen" versenyeznének saját magukkal az élen.
villamos
őstag
Jobbára az 5800X3D is ahogy nézem...
Jó lesz az nekünk...
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
Gyuri27
félisten
A játékoknak nagyon fekszik a 3D vagy a 3D-nek a játékok.
Aki főleg játszani akar annak más tesztet nem is kell nézni mióta vannak X3D procik.
Felesleges is betenni a tesztbe.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
S_x96x_S
őstag
szinte az összes létező teszt listája:
https://videocardz.com/184233/amd-ryzen-7-9700x-and-ryzen-5-9600x-review-roundup
linuxosoknak:
"AMD Ryzen 5 9600X & Ryzen 7 9700X Offer Excellent Linux Performance"
https://www.phoronix.com/review/ryzen-9600x-9700x
Mottó: "A verseny jó!"
tasiadam
veterán
Nem. Ennek olyan szaga van, mintha egy zen4+ lenne, nem zen5. Ennyi erovel azt is mondhattak volna, hogy kicsot reszelnek az elozon es kiadjak a 7ezer utan par honappal
Busterftw
veterán
Pontosan, itt epp arrol van szo, hogy ne reszelgessenek generacionkent, mint anno az Intel. Ott valamiert nem az volt a narrativa, hogy minek hozzanak ki jobbat, hiszen majdnem mindenben jobbak, mint a konkurencia.
PuMbA
titán
Szerencsére nem igazán van értelme nagyobb sebességnek jelenleg, mikor a CPU-k bőven a GPU-k előtt járnak A 7800X3D (Zen 4) még 2027-ig teljesen tökéletes játék proci lesz és nem lesz szűk keresztmetszet.
Munkára meg ott lesz a 9950X (Zen 5), hiszen látjuk a mostani tesztekben, hogy ott van a nagyobb előrelépés. Minden le van fedve.
[ Szerkesztve ]
-KP-
addikt
Pontosan. Ez egy lópikula így. Végignézve hw unboxed, gamersnexus, linus és ph tesztjeit apptól ill. játéktól függően hol ugyanolyan gyors, mint az előző gen., hol 5% gyorsabb, van ahol még 5% lassabb is. A kisebb fogyasztás pozitív, cserébe drágább mint a korábbi modellek. Eléggé Skylake - Kaby Lake szagú a dolog.
brabbitz
tag
Szepek, es jok lettek. Itt főképp ahogy nezem az IPC növelésre és a hatékonyságra, fogyasztás csökkentésre mentek rá. És ez még csak az Ryzen 7 9700X és Ryzen 5 9600X, még hátra van a 9900X, és 9950X, illetve az 3D.
Kiváncsian várom őket. Valoban van egy kicsi Zen+ szaga a dolognak, de egyébként validált a megjelenésük, nyilván, 7800X3D-ről felesleges lesz erre váltani, de pl. nekem majd 5700X-ről érdemes lesz, ha úgy érzem hogy már nem elég.
GG AMD. Egyelőre fain.
[ Szerkesztve ]
Johnny001
senior tag
Csatlakozom!
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
kurta9999
tag
Ez pontosan így van, és hol lehet ezt a legjobban hasznosítani? Szerver szinten, ott kemény ugrások vannak generációról generációra.
Nekem is egy 10700K van a gépemben, és ahogy elnézem, valószinű még maradni is fog jó darabig.
tasiadam
veterán
Én az LTT-n röhögtem, hogy az intel úgyis halott.
Egyik első mondtad: Sosem mondta az AMD, hogy a 9000 gen az új gaming CPU királya lesz.
Nem is lett.
Majd kiemelik, hogy az 5800X3D-et elveri.
Őőőőőőő úha, kellett hozzá 2 generáció, és +30% IPC? Charton ott virít a warhammer, ami elég erősen CPU bound, és a X3D-vel nem tud mit kezdeni.
De tény, retek keveset fogyaszt.
Alogonomus
őstag
Ez a Zen5 annál azért egyértelműen jelentősebb fejlesztés, mint amit a Zen+ jelentett. Annál pedig radikálisan több, mint amit a Raptor Lake refresh képviselt.
A Zen5 abban lépett nagyot, hogy ugyanakkora területen bő negyedével több tranzisztort tartalmaz, miközben kicsit erősebb is, kicsit takarékosabb is, valamint memória és egyéb területeken is előrelépést hozott. És eközben az ára is megmaradt vállalható szinten.
Egyértelműen kisebb fejlődést jelent a Zen 5, mint amekkorát a Zen4 hozott, de ez egyértelműen nem Zen4+. Legrosszabb esetben is felidézi az Intel 2008-2018 közötti kis fejlődéseket hozó generációinak az időszakát, de ez nem is csoda, mert ahogy 2008 és 2018 között az Intelnek nem volt valós konkurenciája, úgy a Zen4 óta az AMD felívelését nem veszélyezteti az Intel termékportfóliója.
brabbitz
tag
Nekem pl fogyasztas szempontjabol nagyon orulok, ilyen villanyszamlak mellett, illetve hűthetőség szempontjából se kell cserélnem erősebbre.
Szerintem jók lettek, akik most akarnak váltani azoknak megérős lesz ha leesik majd az áruk mint a 7xxx esetében, illetve érdemes megvárni a 3D-t. Ha az is hozza az elvártat, és kevesebb- vagy ugyanannyi fogyasztással, akkor engem megnyert, mert már tudom melyik procihoz fogom venni az alaplapot.
10700K teljesen capable CPU egyébként, nálam is volt egy darabig csereként.
tasiadam
veterán
Ha a memória vezérléssel kezdenek valamit, az csak jó lesz, mert ha jól tudom, az AMD akármennyire akarna bármit kezdeni a gyors memóriával, a szűk keresztmetszet az IO-ban a mem vezérlő volt.
Egyébként ha olcsóért lenne egy a 9700x, akkor még be is vállalnám, mert az 5800x 4.85-ön fűtőtest, és így nyáron kevésbé tolerálom.
tibcsi0407
titán
Hol van 9950X teszt?
utdetailing.hu
-KP-
addikt
Az csak 1 hét múlva ilyenkor.
tibcsi0407
titán
Ezért nem értettem, hogy honnan tudja a kolléga, hogy olyan jó lesz.
Az egy szálas teljesítmény nem ugrott túl nagyot előre.
utdetailing.hu
martonx
veterán
Kicsit csalódás lett, de azért nem rossz, pláne, hogy árban is egész jó!
Én kérek elnézést!
Geri Bátyó
őstag
Wombath! A 2. oldalon a táblázatban a 9600X és 7600X base clock fel van cserélve!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
Chiller
őstag
Jó kis proci, az 9700X3D már érdekes lehet...
De még érdekesebb lenne számomra, ha végre lehoznák laptopba is az X3D-t....
Mégis mi a jó fenére várnak??
[ Szerkesztve ]
PuMbA
titán
Pedig ugrott mind az egyszálas, mind a többszálas. Van jó pár munka teszt, ahol igencsak szép ugrás lett és 65W TDP-vel jobb, mint a 105W TDP-s 7700X Ezekből pedig könnyen kikövetkeztethető, hogy a 9950X ütős lesz 170W TDP-vel.
[ Szerkesztve ]
brabbitz
tag
Mit menne a laptopokban 3D-caches mobil APU….
tasiadam
veterán
van tán
7945HX3D
[ Szerkesztve ]
brabbitz
tag
es tenyleg
PuMbA
titán
A ComputerBase tesztjében 15%-os single core javulást mértek.
[ Szerkesztve ]
Chiller
őstag
Oh tényleg.
Már csak olyan kéne, amihez nem kell eladni a családi házat
4070/80 is elég lenne, és 16GB RAM, meg mondjuk egy fele ekkora árcédula...
Geri Bátyó
őstag
Ami nekem hiányzik a tesztből, az a hőmérséklet. OK, hogy vízzel hűtik, de szerintem ezeket azért az átlag nem feltétlenül azzal fogja és az előző generáció eléggé melegedett, viszont az AMD szerint ennél a generációnál 6-7°C-al alacsonyabb hőmérsékletek várhatóak.
Amúgy számomra ez a széria eddig egészen meggyőző.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
brabbitz
tag
Zen5 hozta amit hoznia kellett, a Hardware Unboxing “Zen5 sucks” címet sem èrtem, 9700X hozza a szintet a jatekok, programok tobbsegeben, ahol meg nem, ott biztos lesz optimalizalas. De nem ez a tendencia, hala eg. Viszont lenyegesen kevesebbet fogyaszt 7700X-tol. Aki meg szoszerint elhiszi hogy majd 9600X&9700X elveri a 7800X3d-et az eleg naiv es alomvilagban is el. Nehany honap es kb ugyanazon az aron, vagy olcsobb lesz mint a 7600x/7700x, akkor meg abszolut megeros lesz annak, akinek nem kell a 3D cache.
Egyebkent eros Intel konkurencia hianya leven ezt produkalta az AMD, felesleges jobbat nekik kihozniuk, mert ugyis elfogjak adni valahogy. Intel is csinalta ezt, ez ilyen, mi szivjuk meg ennek a veget mindig.
[ Szerkesztve ]
tibcsi0407
titán
De ez még mindig kevés a 2 éves Raptorhoz képest is. Kicsit jobbat vártam.
utdetailing.hu
dokanin
aktív tag
Én egy 2700-tel tolom már vagy 5 éve. Nekem ütős lesz ha most váltok. Amúgy még azzal is elvagyok. Manapság nemigen lehet okunk procierőre panaszkodni. Bezzeg amikor intel az istennek se akart túllépni a 4 magon.
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Így van, a 9000-res széria inkább azoknak szól akik jóval régebbi prociról váltanának.
Amd-nek lesz némi gondja, ugyanis piaci jelentések szerint finoman szólva nagy még a bennragadt raktárkészlete.
izé
arn
félisten
nah vegre... hatraarc a wattzabalasnak. ebbol a 3d caches verzio jo lesz.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
tlac
nagyúr
hát..
pl. a min. fps-ek lassabbak lettek, mint az előző generáción, nem jó jel
[link]
brabbitz
tag
Igen, ezt en is lattam, max fpsek valahol nagyobbak de low 0.1 kisebb. Ezek sztm fognak kapni meg optimalizaciot.
de ez a problema nem mindenhol all fent jatekokban, ami megerdekesebb. (Legalabbis kb 4 teszt video vegignezese utan ezt latom.)
Kansas
addikt
1. fél-harmadannyi fogyasztásból kb. ugyanazt hozza, ha jönnek a 100W körüli TDP-jú procik, nem így fog kinézni a helyzet
2. a Raptor Lake nem kifejezetten jó összehasonlítási alap most semmihez, nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal nem a biztonságot áldozták fel Intelék a sebesség oltárán(mint a Meltdown/Spectre előtti időkben), hanem a megbízhatóságot(meg nyilván az alacsony fogyasztást)
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
arn
félisten
Igen, az emberek nem tudjak ertelmezni a szamokat - hatekony architektura = skalazhato (vegeredmenyben gyors) architektura
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
tasiadam
veterán
Pont der8auer csinált tesztet, elengedte a kezét, és PBO-t is bekapcsolt, úgy a 9700x lett 160W, de sokkalta gyorsabb. Viszont mondta is, hogy 1440p alá untig elég a gyári. Manual OC meg 5.4ghz 1.25v-al, így eszik 160 wattot
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Új Lenovo LOQ Gamer 15 FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13620H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!