Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64401) Norbi14 válasza devil-k (#64400) üzenetére


Norbi14
senior tag

És ha mégis szeggel csinálom? :DDD

(#64402) devil-k válasza Norbi14 (#64401) üzenetére


devil-k
nagyúr

Akkor köss a TV-re biztosítást, ami kiterjed a rongálásra is. :DDD

- mozi bolondéria -

(#64403) BBéci válasza Bitpalace (#64398) üzenetére


BBéci
titán

Amikor 2008 őszén a PC-s lejátszással bíbelődtem, én is szembesültem a képméret problémával és minden segítség nélkül megtaláltam a videokártya beállításaiban a csúszkákat, amivel pontosan beállítható. Pedig sosem voltam jó informatikából és még PH! tag sem voltam, hogy megkérdezzem. Tessék megismerni azt a nyavalyás eszközt, amit használsz!
Ha ATi vagy AMD a videokártyád, akkor Overscant keress!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64404) Bitpalace válasza BBéci (#64403) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Ismerem eléggé a laptopomat, én sem vagyok informatikus, de azért elég sokimndenhez értek. Mivel nekem van egy dedikált vga-m (gt555m) kitudnám választani őt is hogy róla küldje a jelet a tv-re, de szerintem untig elég neki az integrált Intel is. Na már most ott, csak felbontást tudok állítani, amik fixen előre be vannak rakva akár csak a vezérlőpult - képernyő menüpont alatt. Szóval nekem nem tudom hogy hol van az a kis csúszka amit szeretnél ha én is megtalálnék.

üdv!

(#64405) BBéci válasza Bitpalace (#64404) üzenetére


BBéci
titán

Feltételezem, az alaplapin nincsen olyan beállítási lehetőség, amire szükséged van. Válts át nVidiára, annak driverében pillanatok alatt megtalálod a képméret csúszkáit. Nem értem, miért vacakolsz az alaplapival, ha van kiváló dedikált videokártya a gépben.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64406) Bitpalace válasza BBéci (#64405) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Mert nekem azt mondta valaki, hogy bőven elég az integrált ahhoz, hogy megfelelően futassa a filmet.
De ha be is állítom, akkor maradjon 60Hz-n és a Media Player Classic a HD filmet 24p-be fogja nyomatni?

üdv!

(#64407) BBéci válasza Bitpalace (#64406) üzenetére


BBéci
titán

Elegendő lenne az integrált, de ha nem tudod beállítani a megfelelő képméretet, akkor valami mégsem stimmel, tehát felejtős.
Mit akarsz 60 hertzen hagyni?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64408) Bitpalace válasza BBéci (#64407) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Most próbáltam állítani az nvidia vezérlőpultjában, hogy ő hajtsa meg a tv-t, de egyszerűen semmi nincs benne. Szó szerint semmi, még felbontást sem tudok állítani. Ahol tudok, az a vezérlőpult-képernyő menüpont alatt, de ott csak megjelenítőkre tudom lebontani a különböző felbontást. Az intel integrált vga-nak sokkal részletgazdagabb a vezárlőpultja, de én tényleg nem találtam semmi ilyen beállítást. Amúgy amint átrakom 24p-be sokkal lassaban a válaszideje a tv-nek. Egér is lomhábban mászik a képen de a fényerőt meg drasztikusan felveszi.

Azt akartam kérdezni, hogy ha 60Hz-n hagyom a képet, és ha filmet játszok le amit kiteszek teljes képre, akkor az MPC az átrakja 24p-be a képet? Vagy nekem kell a laptopon alaból arra állítani a jelet?

üdv!

(#64409) BBéci válasza Bitpalace (#64408) üzenetére


BBéci
titán

HP laptopom nVidia vezérlőpultjában ott vannak a csúszkák, fogalmam sincs, hogy a tiédből miért hiányzik az a menüpont.
A másik kérdésedet passzolom, médialejátszót használok, nem szopatom magam PC-vel, az számomra túl bonyolult.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64410) Bitpalace válasza BBéci (#64409) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Milyen menüpont alatt találod a csúszkát?

(#64411) BBéci válasza Bitpalace (#64410) üzenetére


BBéci
titán

Talán képernyőhöz igazítás, nem tudom pontosan, most telefonról írok.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64412) Disque válasza Bitpalace (#64410) üzenetére


Disque
aktív tag

Az nvidia vezérlőpultban keresd, de szerintem az intelnek is van valami külön programja, ahol ezek állíthatóak, az óra mellé szokták kitenni az ikonjukat, ott megtalálod.

(#64413) toby_as válasza Bitpalace (#64410) üzenetére


toby_as
tag

A mai laptopokon (also es kozepkategoriarol beszelek ahol van intel es nvidia/ati videokartya is) az nvidia vagy amd(ati) videokartyak csak es kizarolag masodlagos eszkozok. Azon nem tudsz kepet kikuldeni semilyen eszkozre, erre csak a proceszorba integralt(intel HD) videokartya alkalmas. Olvas utana az Nvidia Optimus -nak. az csak akkor kapcsol be ha igeny van ra, amugy csak "alszik" es nem csinal semit, iletve be lehet allitani az nvidia/ati control panel-ben hogy melyik program hasznalja ki a plusz szamolasi sebesseget(pl jatek, lejatszo stb).
Tehat csak az Intel HD videokartat tudod arra hasznalni hogy kikuld a kepet a Tv-re. a Display -monitor/Tv settings-nel talalod szerintem ami neked kel.
Ati
Nvidia
Az alapjan amit leirtal neked is ilyen konfigod van (Nvidia optimus), ugyhogy az intel HD menuben keresgelj.

[ Szerkesztve ]

(#64414) toby_as


toby_as
tag

...valaki tudja hogy a mellekelt kepen a pirosal bekeretezett resz ( F6500 alaplap) miert felelos? Az ugyanis hianyzik az F6400-rol...

[ Szerkesztve ]

(#64415) akyyy


akyyy
senior tag

Nálam itt lehet beállítani a méretezést, ha tv-re lenne kötve a gép.

De ez szerintem elég nagy hülyeség, hogy így átméretezem a "kijelzőt", vagyis a kimenő felbontást, minha a 90-es években élnénk. Akkor szórakoztam ezzel, mikor még csak a zöld színt tudták a monitorok :)

Én sem jöttem rá még, hogy ha nem 3d-s hd videót nézek, akkor mit tudnénk kezdeni hogy 24p-s jelet kapjon a tv, olyan módban is legyen, és ne legyen levágva a kép. az hogy szétnyújtom, vagy össze, az nem megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#64416) Flashget válasza toby_as (#64414) üzenetére


Flashget
félisten

Miután tudásban eltér a két készülék először azon a vonalon indulnék el, hogy:
DVB-S2 tuner meg több kamu hz
de miért kérdezed?

Realme GT Master Edition

(#64417) Aethel


Aethel
aktív tag

Üdv nektek!
Ha minden igaz nemsokára boldog tulaja leszek egy UE46F6500-asnak, viszont két apró dologra nem találtam választ. Az egyik hogy ugyebár ebben nincs bluetooth egység, viszont ha én USB-n egy bluetooth dongle-t nekivágok, akkor azt probléma nélkül tudja-e majd kezelni? Billentyűzetet használnék ilyen módon hozzá.
A másik kérdésem pedig hogy van-e benne integrált kamera? Mivel sehol nem láttam erre vonatkozó információt gondolom NINCS, de hasonló a kérdésem az elsőhöz, ha USB-n felnyomok neki egyet, képes lesz kezelni? Egészen konkrétan Skype-ra kellene.
Ezért az összegért egész pöpec kis TV-nek tűnik, kenterbe verte az összes kiállított darab képminőségét. Engem ilyen szempontból megvett. Valakinek van róla valamilyen tapasztalata? Illetve ajánlása hogy ebben az árkategóriában esetleg járhatnék-e jobban mint Vele?

(#64418) nismoka válasza Aethel (#64417) üzenetére


nismoka
addikt

Egeret, billt kezel. Nincsen benne kamera, külön csak a gyári samsung jó hozzá (vg-stc3000/4000). Szokásos kép foltosodásra felkészülhetsz, amúgy jó kis tv.

[ Szerkesztve ]

(#64419) Aethel válasza nismoka (#64418) üzenetére


Aethel
aktív tag

Köszönöm a gyors választ :R
Tehát a bluetooth-t felejtsem el.
Ez a kép foltosodás mennyire jellemző, ahogy olvasgattam a technológiából fakad. Valahogy el lehet ezt kerülni/megelőzni? Mennyire durván tud jelentkezni?

(#64420) nismoka válasza Aethel (#64419) üzenetére


nismoka
addikt

BT dongle-vel menni fog. A foltosodás a technológiából fakad igen, de nem egyformán jelentkezik. Nem tudsz ellene mit tenni, ha szerencséd van akkor egy kevésbé foltost kapsz..6400/6500-nál leginkább a sarkokban tapasztaltam fehér-világos képen sötét foltokat, de akad dirty screen effect is.. [link]

[ Szerkesztve ]

(#64421) nismoka válasza Aethel (#64419) üzenetére


nismoka
addikt

Ja jut eszembe, van benne BT mert azzal vezérli a szemüvegeket is és a gyári samsung bill is azon kommunikál!

[ Szerkesztve ]

(#64422) toby_as válasza Flashget (#64416) üzenetére


toby_as
tag

Azert kerdem mivel en atallitottam ugye a modelt probalok rajonni hogy csak szoftveres tiltasok vannak, illetve HW resz is van valami pluszban. A kepmegjelenitesben a +tunernek nem sok koze van, de mivel mas HW reszt nem latok kulonbseget (a tuneren kivul) az alaplapon, kivancsi lennek mi lehet az , a microdimminghez, esetleg a +Hz -hez lehet koze...vagy csak a tunerhez van koze. A 6500 es 6600 alaplap az egyertelmuen egyforma, a 6400-rol pedig hianyzik az a resz. Mivel a 6500/6600 kozott csak nehany kamu Hz es a microdimming a kulonbseg (ha jol tudom) ott valoszinu csak softweresen vannak tiltasok. Viszont ha az a resz csak a dvb-s tuner resze , akkor tenylegesen lett egy 6600 TV-m legalab is a Hz es a microdimming teren.

(#64423) nismoka válasza toby_as (#64422) üzenetére


nismoka
addikt

Szerintem micro dimming-ed azért nem lett, de ha mégis nem hiszem hogy észre venni.. ;)

[ Szerkesztve ]

(#64424) Smile8822


Smile8822
senior tag

Üdv
Lenne egy ilyen tv-m.
http://www.samsung.com/hu/support/model/LE32E420E2WXXH-techspecs
És az lenne a kérdésem hogy az oldalába van egy kártya hely csak nem tudom mire való és ebbe kérnék egy kis segítséget.
Köszönöm

•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822  -_-  {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 14 Pro ~

(#64425) itanczos válasza toby_as (#64422) üzenetére


itanczos
senior tag

Nekem az eddig olvasottak alapján az f6500-ban és 6650-ben más a kijelző panel.
Most akkor hogy is van ez?
Most akkor Te a 6500-on mit állítottál be vagy át?

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#64426) hello28


hello28
aktív tag

Sziasztok
Tud valaki segíteni abban samsung 6670 szinbealltast
HD ,Sd adatokra miaz amit tuti kikell kapcsolni meg pár beállítás mert keresgéltem de nem nagyon találtam ami jo!!
Ja az ha pendriverol nézek HD filmet es ott ami kép beállítás van az marad az Sd adására is miert nem vált at ami arra volt beállítva !!??
Koszonom elore is

(#64427) Batib válasza Smile8822 (#64424) üzenetére


Batib
őstag

Valoszínűleg a CI modulfogado. Ebbe dughatod pl a Conax modult és abba pl a mindigtv kártyát.

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#64428) Smile8822 válasza Batib (#64427) üzenetére


Smile8822
senior tag

Értem, már azt hittem hogy WiFi kártyát tudok bele venni.
És pl; hól tudok hozzá venni olyan kárryát ?

•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822  -_-  {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 14 Pro ~

(#64429) Batib válasza Smile8822 (#64428) üzenetére


Batib
őstag

Attól függ milyen előfizetést akarsz, melyik szogáltatótól.Ha konkrétat kérdezel akkor tudunk válaszolni.
Az említett példa:link

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#64430) Flashget válasza nismoka (#64423) üzenetére


Flashget
félisten

D6500-ba van microdimming és elég nagy a haszna is edge lednél.

Realme GT Master Edition

(#64431) nismoka válasza Flashget (#64430) üzenetére


nismoka
addikt

Igen a D6500 pár szempontból jobb tv mint az F6500, pld ultra clear panel.. ;)

(#64432) Bitpalace válasza toby_as (#64413) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Nekem csak ilyen beállítási lehetőségeim vannak. Elég részletes kis program, de csúszkát sehol sem találtam, hogy szépen a tv-hez tudjam igazítani a képet.
Igen közben rájöttem, hogy dedikált vga-al nem fogom tudni megoldani, meg amúgy is külön kis kapcsoló van hozzá, amivel tudom ki/be kapcsolni és nekem is csak nagyobb teljesítményű programoknál kezd el dolgozni. :K

Amúgy mikor a jelet 24p-be rakom, akkor nektek is olyan hatást kelt hogy lassabban regál mindenre? szóval a kurzor is lomhábban mászik a képen nem a megszokott sebességgel... És ha filmet indítok el, a motion plus-t bekapcsolja, a fényerőt meg igen csak felveszi.

üdv!

(#64433) Disque válasza Bitpalace (#64432) üzenetére


Disque
aktív tag

A képen van olyan hogy méretezés gondolom azt kéne átállítani valami egyéni, vagy testreszabás vagy tudomén milyen lehetőségek vannak akkor talán feladja a csúszkát

(#64434) giigz


giigz
veterán

Sziasztok!

32F5000-ről mi az általános vélemény? Mennyire felhősödik? Tudnátok írni róla pár infót? Hangszóró milyen?

32F5000 és UE32EH5000 között mi a különbség?

Van olyan tulajdonság, amiben az F5000 rosszabb az LG 32LN5400-nál?

DTS hangot viszi?

Előre is köszönöm a segítsget!

[ Szerkesztve ]

(#64435) Bitpalace válasza Disque (#64433) üzenetére


Bitpalace
senior tag

Igen, legörgetem és csak 1 féle lehetőség van, amit most is ír: Megjelenítő képméretének megtartása
és ezzel ki is merítettünk minden lehetőséget. :DDD

(#64436) toby_as válasza itanczos (#64425) üzenetére


toby_as
tag

Nekem F6400 van, es azt alitottam at F6640-re. ahogy fenteb irtam megjelent egy uj menupont:"Black level optimization" ami mukodik is..... talan picit job lett a kep is...de ahogy irtam ez placebo is lehet. Ezert kutakodok hogy fizikailag miben kulonbozik a 2 alaplap(ugye a firmware es a proceszor ugyanaz mstar x12), esetleg TCON -ban is mas lehet. Nekem PSA Samsung 100Hz panelom van , 1-es revizio, nem tudom nagyob modelnel milyen lehet benne.(46A1AF1S).

(#64437) toby_as válasza Bitpalace (#64432) üzenetére


toby_as
tag

Szia
En ugy csinlatam hogy az Egyedi felbontasokban hozzaadtam az 1980x1080/24Hz. Igy mar hivatalosan is ugy allitja be magat. Utana a Multiple display-nel Extended modban kel legyen , majd igy fog kinezni:
Nalam is kivilagosodik, es lasabban megy az eger.

[ Szerkesztve ]

(#64438) kope0808


kope0808
csendes tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy ue46f7000-es készüléknél ,hogy lehet a kamera képét előhozni ?Előre is köszönöm.

(#64439) Dani_kp


Dani_kp
őstag

Sziasztok.

Mi a véleményetek a Samsung UE32F6400-as tv-ről?
Nekem első sorban monitornak kell/lesz, azon belül is film, sorozat nézésre, illetve játékra. Eredetileg 37-42"-ba gondolkodtam, de mivel viszonylag közel ülök a géphez így maradtam a 32"-nál. 3D és smart annyira nem fontos, de ha már vásárlásra adom a fejemet, nem volna rossz ha tudja.
Azért ezt a típust írom, mivel elég korrekt akció van most a tacskóban :B :U . Illetve kb. ez a 120-130k. a maximum amit rááldoznék (még ha részletre is).

szerk.: ez most aktív vagy passzív 3D-t tud? :F

[ Szerkesztve ]

https://ingatlan.com/33821564

(#64440) akyyy válasza Dani_kp (#64439) üzenetére


akyyy
senior tag

biztos nem volt szó erről a tvről még :W

(#64441) hello28


hello28
aktív tag

Sziasztok
Akkor valaki kép beállítását esetleg nem tud segíteni ??
Koszi elore is
6670 samsung HD Sd adás kép beállítás

(#64442) GuruZone válasza giigz (#64434) üzenetére


GuruZone
őstag

a 32LN5400-nak elég gagyi képe van egy 5000-es Samsunghoz képest. Fényerőben rohadtul elmarad.

Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21

(#64443) giigz válasza GuruZone (#64442) üzenetére


giigz
veterán

:R

A többire esetleg? :)

A fényerő engem különösebben nem érdekel, nem túl napos helyen lesz, és alapból is inkább azt szeretem, ha nem vakít szét... :) Persze a képminőség az már nagyon is fontos. :)

A felhősödés mennyire jellemző? Alapjában véve ezek az "olcsó" Samsung LED TV-k mennyire hajlamosak a meghibásodásra?

(#64444) Norbi14


Norbi14
senior tag

A tesco kínálatából a Samsung F6320 mennyire számít jó vételnek? 3d jó lenne, persze gondolom nem használnánk mindig, de tv-t ritkán vesz az ember. A smart funkciók is lennének rosszak. DLNA az hogy működik? A TV csatlakozik a wifinkre meg a telefon is és úgy lehet adatot megosztani a tv-vel vagy simán router nélkül látja a tv a telefont?

(#64445) Batib válasza Norbi14 (#64444) üzenetére


Batib
őstag

"DLNA az hogy működik? A TV csatlakozik a wifinkre meg a telefon is és úgy lehet adatot megosztani a tv-vel vagy simán router nélkül látja a tv a telefont?"
A PC-re, laptopra fel kell telepíteni egy DLNA mediaszervert, ezen beállítani a megosztást és így a tv a routeren keresztül le tudja játszani a mediatartalmakat.
A telefont vagy egyéb eszközt közvetlenül (router nékül) is össze lehet kötni a tv-vel. Ezt nevezik wi-fi directnek.

[ Szerkesztve ]

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#64446) Flashget válasza giigz (#64434) üzenetére


Flashget
félisten

Általános vélemény?
Olcsó...
bővebben? belépő szint a FHD világába..
32F5000 és UE32EH5000 között mi a különbség?
1 év valamivel vékonyabb káva
Van olyan tulajdonság, amiben az F5000 rosszabb az LG 32LN5400-nál?

nem tudom 50Hz-es tévékkel nem foglalkozom (számomra fontos, hogy a filmek, sportesemények jó minőségben jelenjenek meg)
DTS hangot viszi?
igen elég régóta (az LG 2012 óta szintén)

egy dolog ami az 5xxx mellett szól az alacsony inputlag ami 30 alatt van így játékokhoz jó.

u.i. ha jó tévét akarsz venni ezt elfelejted és F6100-tól kezdesz nézelődni...

Realme GT Master Edition

(#64447) Norbi14 válasza Batib (#64445) üzenetére


Norbi14
senior tag

Köszi! :R

(#64448) giigz válasza Flashget (#64446) üzenetére


giigz
veterán

Köszi!

Az LG-nek egyébként nem tudom mikori modellje a 32LN5400, szerintem újabb, mint 2012, de az nem viszi elvileg a DTS hangot...

(#64449) BBéci válasza giigz (#64448) üzenetére


BBéci
titán

Mit értesz az alatt, hogy elvileg?
Más kérdés, hogy DTS hangot nem bíznék a tévére, csakis médialejátszóról küldöm házimozi rendszerre.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64450) giigz válasza BBéci (#64449) üzenetére


giigz
veterán

Visszavonom az elvileget, tuti nem játssza le :D

Én nem értek hozzá, csak ugye az gáz, ha megnéznék egy olyan filmet, amin csak DTS hang van, és akkor gondolom nem lesz hang... :)

Elég nagy előny, ha a Samsung 32F5000 tudja ezt :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.