- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
stilo18
addikt
válasz
stilo18 #161501 üzenetére
Ma hívott a szervizes, megcsinálta a tv-t....
A tv-nek semmi baja nem volt, a connect boxban ment ki valami táp, azért nem világítottak a ledek....
Első körben az jött, hogy eladom, mert megvettem az utódott, de aztán....most mennyit érhet? Április végéig van garim rá, szerintem max 150k környékén lehet meghirdetni...
Akkor meg lehet inkább megtartom... -
ρσгτσ
addikt
válasz
stilo18 #161525 üzenetére
Egyébként nem lenne ezzel az eljárással semmi gond, mert amúgy tényleg sokan annyit értenek hozzá, hogy bekapcsolják a TV -t és kész. Így meg egyszerűbben és gyorsabban meg lehet(ne) oldani egy csomó hibát.
Csak az a baj, hogy az egész ügyintézés is annyira körülményes, lassú a Samsung -nál...
Engem anno ez annyira nem zavart, mert van néhány TV otthon. De akinél egy TV van az szívhat az egész sztorival 3-4 hétig. Nyilván nem kell TV függőnek lenni, de az emberek nem azért veszik, hogy utána 3-4 hétig ne tudják rendesen használni. Vagy akár 2-3x 3-4 hétig, ha több alkalommal kell ezzel szórakozni.
-
Celtis
veterán
válasz
stilo18 #161519 üzenetére
Az lesz, hogy a távmunkás - akinek persze fogalma sincs a problémádról - belép távolról, mindent rendben talál és felajánl egy "mély" reszetet. Aztán isten áldjon... Kezdheted újra. Sajnos ezeket a köröket le kell futni az ügyfélszolgálattal.
De ne legyen igazam.Ezért kell inkább a szervizt hívni egyből: Nincs kép. Akkor jönni fognak.
-
Spec
őstag
válasz
stilo18 #161503 üzenetére
Ennyire vacakok lettek mostanában a Samsung TV-k, vagy legalábbis a panelok?
Mi még jelenleg is egy 2014-ben vásárolt (20+ éves!) UHD LED TV-t nyüstölünk. Azon kívül, hogy a gyerek egyszer hozzávágott valamit, és emiatt az alsó szélén van egy sötétebb folt rajta, semmi egyéb baja. Jó, annyi van hogy azért már gyengébb a LED háttérvilágítás fényereje, meg kicsit már észrevehető a felhősödés a világosabb jeleneteknél, de kb. ennyi. Teszi a dolgát jó 20 éve. Semmi garis problémája nem volt eddig. Egyszer kellett az ügyfélszolgálattal meccselnem, de az is szoftveres probléma volt. Az automatikus frissítés valahogy elcsesződött, és ettől meghülyült a TV. Távolról frissítették, és azóta jó. Ez is kb. jó 15 éve volt. -
-
alaves
addikt
válasz
stilo18 #161470 üzenetére
- fw frissítés usb-ről (samsung.hu-ról)
- TV reboot: bekapcs. állapotban 5 mp-ig nyomni a táv. kikapcsot, amíg újraindul a TV
- 'gyári visszaáll.' menüből
- esetleg samsung ügyf.szolg. távkezeléssel: szerviz menü hard reset
ha ezek után is jelentkezik a hiba, akkor hardver probléma -
nababika
aktív tag
-
-
temppro
tag
-
-
Kaba
veterán
-
boxmaci
tag
válasz
stilo18 #153879 üzenetére
Amúgy ma a panel natívnak nincs olyan jelentősége mint régen, amikor még nem voltak ilyen fejlett hardveres és szoftveres cuccok a TV-kben. A fejlett local dimming-el több tízezer valós kontrasztot tud a TV, az, hogy a panel önmagában natívan mit tud a gyakorlatban hasztalan.
A betekintési szög javító viszont látványosan jobb dolog, mint egy sima VA panel, ami csak szemből tud jó képet...
-
boxmaci
tag
-
falabu88
aktív tag
válasz
stilo18 #153804 üzenetére
TV névjegyénél látod a teljes verziószámot. Én is azthittem, hogy van újabb, mert a szoftverfrissítésnél csak 2001-et írt. Majd párom mondja miközben nézegettem, hogy "ja amúgy valamelyik nap frissített a tv mikor bekapcsoltam"
Utána a névjegynél láttam, hogy a legfrissebb van fent. /55Q80A/ Nem nagyon vettem észre eddig semmi változást, bár nem is nagyon ment csak TV adás a napokban.
-
paulusz66
csendes tag
válasz
stilo18 #153797 üzenetére
"...a C9 is megmaradt, szóval mind a 2 technológia előnyét tudom élvezni..."
Így is kell! Nekem is van 77" méretben Panasonic OLED TV-m és van 2db 55QN95A tv/monitorom is, mert a két technológia szépen kiegészíti egymást felhasználástól függően! Nyilvánvaló, aki egy lóra tesz, az kompromisszumot vállal... de pénzt spórolhat vele.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stilo18 #153719 üzenetére
Köszönöm
Nyilván egymás mellett kellene látnom a 2 tvt. De amire emlékszem a 95a-bol az a brutális blooming oly annyira, hogy filmet nem lehetett rajta élvezni, ezt lehet javítottak azóta fw-el. Fenyeronel 1300-1400 nitre emlékszem.
Színtér lefedettsegre nem emlékszem, de ha csak pár százalék az eltérés az teljesen mindegy.
Lehet a más liga tulzas, de jobb mint a 95a, bár most brutálisan túl van arazva.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stilo18 #153706 üzenetére
Ez nem tudom mire van alapozva, de otthon már 3 hete nyüstölök egy QN95B-t és eddig ez a legjobb led tv amivel találkoztam (több 95a-t is láttam)
Blooming gyakorlatilag filmeknél nincs. A fekete az fekete, persze jelenetfuggo a dolog, van amikor leesik a kontraszt arány, meg lebukik a miniled működése, de nagyon brutal tv, 2000 nit közeli max fényerővel kalibráltan.Szóval szerintem teljesen más liga a 95B mint a 95A.
-
boxmaci
tag
válasz
stilo18 #153706 üzenetére
A B széria gyakorlatilag mindenben jobb mint az A, local dimming sokkal gyorsabb, a fekete OLED szintű, kevesebb a blooming, és jobb a kontraszt a 14bites jelfeldolgozásnak hála. Jobb a shadow detail, és a játék módban is kontrasztosabbra lehet beállítani a képet. Értem én, hogy van van aki kifogott hibás példányt, de ha nem bugos a TV, akkor a QN90/95B a jelenlegi király.
-
mrThomi
addikt
válasz
stilo18 #153711 üzenetére
Igen, a zónák aránya egy jogos felvetés
Mondjuk ezzel tisztába is voltam hogy e téren nagy a különbség. Én megbarátkoztam vele, nem zavar mert több más téren meg többet is nyújt. Számomra az ár érték arány ami a legfőbb szempont. Megjelenési áron sose veszek semmit, teljes áron már nehezebb elnézni a bakikat
-
-
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
stilo18 #152730 üzenetére
Szerintem meg lesz, lehet most készítik elő a kocsikra.
Elvileg 8-17 óráig szállítanak ki, de egyre díjért 17 óra után is szállítanak ki, kérdéses a Samsung milyen vállalati csomagban intézi a kiszállítást, főleg ogy ugye úgy lehetett kérni, hogy kiszállítás és beüzemelés. -
válasz
stilo18 #152533 üzenetére
Nem sikerült rá beszélnem . Látta milyen az oled és így már nem érdekli a qled .
pn4hvq : csak poenkodok
igazából a hangrendszer rész fogott meg nagyon amit linkeltél. Nekem 262 K volt az 5.1 és szerintem kanyarban sincs a q800b vel .
Egyébként egyetértek veled kicsit fura is hogy oledesek győzködik az embereket qledre -
_Atesz
addikt
válasz
stilo18 #152534 üzenetére
Másik bankkártyátok nincs? Lehet a fizetés típusát nem tudja a netbankotok.
Nekem érkezik fizetés után a mobilomra egy értesítés, amit alá kell írnom, én ujjlenyomattal oldom meg. Ez a fajta 2 lépcsős azonosítás szokott működni.
De korábban jelszavas volt, amíg a K&H nem változtatta erre a típusúra, volt hogy én sem tudtam bizonyos helyeket fizetni.
Azóta nincs gond.
Samsungnál még nem fizettem, a saját TV-met a MM-tól vettem online. Helyben fizettem bankkártyával. Az terminállal ment, pin kóddal. -
wallace 234
őstag
válasz
stilo18 #151570 üzenetére
Ottani és az itteni Qn85 szinte azonos. Míg ugye a QN90 nél lett ez a panel különbség, hogy Európai piacra vegyesen érkeztek. Ide első körben csak Ads panelokkal hozták. Aki az ottani QN90 et akarja annak a Qn95 a párja.
Viszont képminőségre nincs panasz! Nagyon jó így is a Qn90. -
belan
addikt
-
wallace 234
őstag
válasz
stilo18 #151567 üzenetére
Qn85 és a QN90A nem ugyanazt a Ads panelt kapta ! Ne keverjük össze a dolgokat! Ha lehet! QN90 be egy jobb Panel került bele, sokkal jobb a feketéje! Aki már otthoni körülmények között is látta, nem Nagyon látni a különbséget. Local dimming nagyon jól működik! Nem agresszív viszont jól tompítja a zónákat! Kellően mély feketékkel . Ami a lényeg, hogy feliratos filmeknél, gyakorlatilag minimális a virágzás! Kontraszt is pazar!
Swatchboy75 #151463
Itt a topikba is van akinek van már 65qn90 és nagyon elégedett vele! Szóval ha tetszik nyugodtan vedd meg! Ne aggódj az ADS panel miatt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD