- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz
szasza_1 #136354 üzenetére
Filléres bringa kb 300km után szétesik a francba, teleszkóp kotyog, lánc ugrik, váltó kínlódás. Filléres hangfalból hiányzik a basszus / recseg / lemerül. Kb ugyanez van itt is: filléres tv sötét jeleneteknél kukás, képet mutat, de nem akkora élmény.
A srác írja, hogy 1 éve megvan a tv, fél éve vette észre a problémát, most jelentette be. Annyira mégsem lehet zavaró IRL.
-
PuMbA
titán
válasz
szasza_1 #136354 üzenetére
"Szóval megveszel egy új olcsó kocsit, és nem várható el, hogy használható legyen? "
Hát ha egy 70LE-s csodával előzni próbáltál kamiont autópályán, akkor tudhatod, hogy kb. életveszély, ha elbóbiskol a kamionvezető és elkezd átjönni a te sávodva, annyira csigalassú. Igen, eléggé korlátozottan használható egy legalsó kategóriás autó és simán tud balesettel végződni egy eset, amit egy magasabb kategóriás autóval megúszod, mert tud jobban gyorsulni.
"Hanem a gyártási szórással."
Gyártási szórás pedig pont az alsó kategóriában a legtöbb
Egy olcsó biciklit mindig szervizelni és állítgatni kell, nem mondanám használhatónak, hacsak nem van ideje erre az embernek. Amióta nem olcsó biciklim van, sose kellett például a váltóval foglalkozni, mert nem mozdul el egy idő után.
-
b0077
tag
válasz
szasza_1 #136080 üzenetére
Én azért ilyen részletekbe már nem mentem bele, de most végigteszteltem a lakásban megtalálható tv-ket (van köztük régebbi, újabb, alsóbb és közép kategóriás is) és monitorokat, hát azt kell, hogy mondjam, hogy persze egyik sem tökéletesen homogén, de a Q60-as messze a legrosszabb, lehet, hogy a mérete miatt is jobban észrevehető az adott hiba... De hozzáteszem a Q60 a legdrágább típus amin teszteltem... Remélem az euronics nem fog variálni és visszaveszik teljes áron, főleg hogy ez kb. hibás termék kategória már a szememben..
-
Celtis
veterán
válasz
szasza_1 #135692 üzenetére
Érdekes. Tavasszal volt egy olyan problémám, hogy a szomszéd TV-jén a CEC bizonytalanná vált, feltételezhetően az automatikus SW frissítés után. Pontosan tudtok, hogy melyik nap jelentkezett a hiba. A kérdés az volt, hogy mikor történt a SW frissítés. Na erre azt a választ kaptam, hogy ez nem kinyerhető a TV-ből....
Ugyanakkor, ha ilyen okosak a Samsung TV-k, hogy kiolvasható mi lett átállítva a szerviz menüben, akkor igazán kézenfekvő, hogy mit kell visszaállítani.
-
-
lowphas
tag
válasz
szasza_1 #134996 üzenetére
Hát, nekem tavalyi Q8fn van. Az edge ledet szerintem ez a széria "maxolta ki". Ehhez képest talán a q70r-szintű local dimming visszalépés lenne. Nem tökéletes a tévém (szoftveres kb az összes nyűg), de nem szörnyű azért max backlight mellett a kontraszt. Szerintem jól jártam vele, se szörnyű flashlighting, se clouding. Ami lehetne jobb, azt pont a local dimming sem annyira oldja meg teljesen hibátlan, cserébe lenne esetleg más hátránya.
-
PuMbA
titán
válasz
szasza_1 #134779 üzenetére
Pedig az összes OLED villódzásmentes, hiszen nincs háttérvilágítás, mint az LCD-kben és sample and hold elven működik, azaz nem úgy, mint egy plazma vagy CRT TV, hanem úgy, ahogy egy LCD. RTINGS-en lemérik mindig a villódzás mértéket műszerekkel, de mindegyik OLED modell maximális pontszámot kap, mert nincs villódzás. Ha mégis villódzást láttál, akkor be volt kapcsolva a BFI a TV-n.
-
Partizan182
senior tag
válasz
szasza_1 #134772 üzenetére
Szvsz a HDR a legjobb dolog, ami a tv technológiával történt a HD átállás óta. Egy top kijelzőn egyszerűen életre kel a kép, nagyon nehéz visszamenni SDRre.
Ha a HDR sötétben túl világos, az vagy azért van, mert a Samu valamiért túlhúzza a fényerőt a standardhez képest, vagy nem mozimódot használsz, vagy nincs rendes dimming (visszakanyarodva a témához).
-
stilo18
addikt
válasz
szasza_1 #134762 üzenetére
Egy mai középkategóriás tv-nél már van élhető (persze nem oled szerű pixelenkénti fényerőszabályzás) local dimming, ami pár éve még csak a legfelső kategóriában volt jelen, így már lehet LCD tv-n is élvezni HDR tartalmat.
Régen pl rommá dicsérték a KS7/8000-et, miközben Edge Led volt "csak". Ma már mindenki FALD - ot szeretne és menne rá a "fúj"..Az, hogy az adott típusok natív (!) kontrasztaránya nem változik (ips 1000 +/- körül, VA 4-6/7k között)... Az a technológia vele járója. Nem hiába lépett ajtóberugással az oled technológia a legfelső szegmensbe és találta egyedül magát mára a versenyben... (a Q90R elég bajnok tv, csak nem annyiért amennyi, hiába a 400 ld zóna, elképesztő fényerő)
-
janaman01
addikt
válasz
szasza_1 #134683 üzenetére
Köszi! A regi samu plazmán negnéztem ( 9 éves de még mindig megy) ott viszonylag gyorsan kellett nyomni a gombokat egymás után de elöjött..Na ha gari vesztéssel nem jár akkor lehet megér egy próbát.. Mondjuk minden kütyüvel igy vagyok szeretek mókolni rajta csak párom nem szereti mondván jól elcseszel mindent😀😀
Ja és a regi samu tavirányitója simán viszi az új tv t..azon a távon van pl rec gomb is de azzal se megy..úgyhogy tuti nincs benne pvr avagy nincs bekapcsolva..majd kiderül😉 -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
szasza_1 #134676 üzenetére
Így oké már, de...
Ha így lett volna fogalmazva, hogy "Tényleg egész jó a fekete egy IPS-hez képest", akkor nem lett volna kétértelmű. De ez nekem teljesen úgy jött le, hogy az aktuális tévéről van szó. Mindegy...
-------------------
Egy IPS-nél meg nem is lehet beszélni igazán feketéről, ha az egy sötét helységet mutat. Csak valami szürkés, bevilágítós pacáról. -
PuMbA
titán
válasz
szasza_1 #134567 üzenetére
Ok, az jó ha írsz. Pedig itt van
Contrast enhancer angolul.
-
PuMbA
titán
válasz
szasza_1 #134558 üzenetére
Nem azt mondtad, hogy kikapcsoltad az Eco módot?
Anélkül biztosan ugrál a fényerő, amit kifogásoltál. Nálam egyébként fél Háttérvilágításon van a TV (20-ból 10) és így nem dimmingel. Próbáld ki ezt is.
(#134559) Zsolty001: Duplikált módban hülyeségeket ír ki a gép. Nekem a monitorom FullHD, a TV-m pedig 4K. Ha kép duplázást csinálok, akkor azt írja ki a TV és a gép is, hogy 4K felbontást kap, pedig látható, hogy csak FullHD. Ez azért van, mert a 4K felbontásba rakja bele a gép a FullHD felbontást valamiért-
"ehát, ha 4K monitorom lenne, akkor 4K felbontással üzemelne a FHD TV?"
Mivel hardverileg FullHD felbontást tud a TV-d, ezért annyit tud. Nincs semmi csodaszer, hogy többet tudjon, hacsak nem kézzel beleraksz a panelba még 4 millió képpontot.
-
-
PuMbA
titán
válasz
szasza_1 #134552 üzenetére
Ki van kapcsolva az Általános beállításokban az Eco mód alatt minden és a képbeállításoknál a Dinamikus kontraszt? Valamint a Sport mód és a HDR+ baromságok? Ha ezeket kikapcsoltad, akkor csak a Film képmóddal fog megszűnni. Egyébként milyen Háttérvilágítási értéken vagy?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
szasza_1 #134431 üzenetére
Először a 65 nagynak tűnt egy hálószobába, de egy hét használat után nem is tudjuk, hogy eddig hogy nézhettünk kisebbet
Ezekből nem tudsz venni akkorát, hogy egy idő után ne tűnjön az is szinte már átlagosnak, vagy kicsinek.
Nekem volt már 82-es qled a nappaliba, viszont a mostani "csak" 77-es (nem samsung már, hanem sony), ennél nagyobba nincsen, csak, ha 8K-sat veszek, ott lett volna 94-es is, de a 8K egyszerűn túl gyorsan jött. Ha a netflix elkezdi a 8K gyártásokat, ami kicseszettül nem mostanában lesz, majd akkor esetleg elgondolkozok egy cserén.A többire meg már leírtam a véleményem, amire azt mondják, hogy normális, az nem az, de valamiért ebbe az országba direkt készülnek ilyen szánalmas selejtek. Valamiért azt érzem, hogy ezekbe a MO gyárakba a félredobott selejt alkatrészeket hozzák, amitől, pl egy svájcinémetfranciahollandbelgaetc... a fejüket követelné!
-
Gombinyó
őstag
válasz
szasza_1 #134431 üzenetére
Én úgy látom évről évre ócskább modelleket hoznak egyre nagyobb számozással. Még pár éve a 7000es széria jelentett némi képminőséget, a mai 8000es úgy látszik már a közelében sincs.
Rossz ezt tapasztalni, nekem is van még a hálóban egy F6500, az annó bitang jó választás volt.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
szasza_1 #134255 üzenetére
Szerintem nagyon nem normális, főleg, hogy 4 szabályos kör van a 4 sarokban, ezt még csak nem is felhősödésnek nevezném, hanem konkrétan átlátszanak a ledek. Az én belépő 50MU tv-m full homogén fekete. Meg is lepődtem anno, mert ami előtte volt W szériás Sony, az egy botrány volt, a fél képernyő világosabb volt.
-
Akosman
aktív tag
-
Akosman
aktív tag
válasz
Pont ezt a modellt szerettem volna én is megvenni,de nem te vagy az első aki erre panaszkodik. Extreme digital honlapján is pont erre a felhősödésre panaszkodnak. Valamint arra,ha nem szemből nézed,elhomályosodnak a színek. Az apple tv és airplay 2 funkciók vonzottak volna,hogy áttérjek samsung modellre,de most ezek után maradok inkább az LG nél.
-
PuMbA
titán
válasz
Normális, illetve azt is vedd figyelembe, hogy 40 colról váltottál 65 colra, valamint 100Hz helyett csak 50Hz-ed van és minél nagyobb a TV, annál jobban látod a képpel kapcsolatos problémákat. Ezért nagy TV esetén, minél drágábbat érdemes venni, tehát jobban jártál volna, ha ugyanilyen áron veszel egy 55 colos 100Hz-es RU8002-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest