Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Van itt olyan aki kb 3.5 méterről néz 75 co-lon oled tv-t? És próbálta már a mezei HD és tömörített filmeket rajta? Mennyire élvezhető, vagy látszódnak a "szemcsék"? (ja és milyen típus tv-n próbálta)
---
Illetve olvasgatok a témában, és arra jutottam hogy lényegében azonos kaliber mellett teljesen mind1 hogy LG G1 vagy Philips 806..a kép ugyan olyan ha kikapcsoljuk az "elektronikai dolgokat"? Tv adást is ugyan olyan jól képes felskálázni?[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz fulton #68120 üzenetére
Szerk: lemaradt. Igaz az hogy a 4K felbontású tv-n legyen az pl oled, egy 65 colon rondább lesz az SD tv csatona képe, mint egy Direct led-es FHD felbontású 65 colon?
Csak mert nekem most egy 55 direct ledes tv-m van, és az SD adások it tökéletesek 3.3m ről nézve. Legalábbis nem veri ki a szemem a szemcse és stb..hibák. Szépen skáláz.
Cserélnék oled 65 colra, csak nem tudom nem e bukok be hogy rondább lesz a kép. Egyébként HD fimjeim vannak néhány FHD. Meg tömörített filmek. Filmezésre venném, sötétített szoba-[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Erősen gondolkodom új tv-n és G1 oled et néztem ki 65 ben.
Most egy LB730V 55 col van. Őszintén megvalva ezen egy hiba nincs, 2015 ben vettem.
Mennyire mennek tönkre fele ezek a panelek OLED G1 evo. Nem karcsú az a 3 év gari?
Mármint maga a tv 750k. (van olyan szolgáltató aki 5 évet ad?) -
fulton
addikt
Értem. köszönöm.
Jól látom hogy az oled panelen bebukik a sötét árnyalat? pl ennél a videón is kivehető hogy a bal oldali LG G1 en a fickó arca bebukik a sötétbe. Míg jobb oldalt több árnyalat látszik.
Vagy ez beállítás kérdése, mármint rá van adva a kontraszt erősítés vagy hasonló? -
-
-
fulton
addikt
Találtam egy érdekes tesztet, igaz ez régebbi modelről készült. Beégés kockázata
AZt írja hogy ha napi pl 2 szer nézel fél órát pl CNN -t akkor az ott lévő statikus tartalom napiban egyszeri 1 órának felel meg. (ezt sem gondoltam volna hogy össze adódik)
Hülye kérdés, de gondolom a filmeknél az alul felül fekete sáv nem játszik e szempontból, mert ott inaktivok lesznek am is a pixelek. Igaz?[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz BoneDragon #68299 üzenetére
Igaz, de nem 3 évre veszem a tv-t, ezért a körültekintés.
-
fulton
addikt
válasz BoneDragon #68302 üzenetére
Igen ez valóban jó lehet, ezzel kivédve a logot. Csak az adás bírja , felbontásilag.
-
fulton
addikt
válasz Jackie_Chan #66098 üzenetére
Szemből is látszik?
ilyennel nem is foglalkoznék.., me ezek a szögek tökre ilyen lehetetlen senki nem nézi onnan szögek. -
fulton
addikt
Itt miért nincs ilyen jó kis akció, 5 év gari az oled tv-kre ingyen. Meg 10% engedmény kupon...
-
fulton
addikt
Srácok az A83j oled milyen? C1 hez mérve. Ebben is vannak ilyen biztonsági dolgok, hogy utaztatja alrébb a fix dolgokat, stb..beégés elleni védelem és hasonló. Mert egyre inkább megyek arra hogy OLED et kéne venni.
-
fulton
addikt
van valakinek itt sony oled- garanciával tapastalata? miként viszonyul a pixelhibákhoz, vagy egyébb meghibásodásokhoz? szervizelés hogy megy, kijön valaki, ha kell elszállítják, vagy nekem kell gondoskodni?
-
fulton
addikt
Srácok, vennétek kiállított darabot OLED tv-ből?
-
fulton
addikt
Na utána jártam, Sony-nál nincs beégésre garancia. Egyszerűen nem cserélik ilyen esetben.
Viszont olyan infom is van hogy ami beégett az mind LG volt. Hát mindenki el rakja magában ezt az infot, me nyilván abból adnak el legtöbbet is, meg játékra is azokat használják...
hát nem a legjobb hírek ezek sony-ra nézve.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz coolrob #68638 üzenetére
Én is így vagyok vele, plussz semmi extra kedvezményt nem adnak.
Oled ből kiállítottat nem. Azon gondolkodom, hogy az LG is vajon milyen paneleket tehet a tv-be amiket vissza visznek beégéssel stb. mert amit egyszer megbontanak az már...értitek-.
Azért nem vagyok egészen nyugodt így a sony kapcsán, ha beéég szívhatom a fogam.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Egy sony a83j 77 colra milyen fali konzolt javasolnátok?
-
fulton
addikt
válasz #72688384 #68685 üzenetére
Nekem picit variálni fogok, mert most van egy ilyen állványom, ami elég massziv cucc:
[kép] [kép] [kép]
Azt tervezem hogy ami most fogja az 55 col tv-t azt a nyakat levágom. Heggesztek egy másik 40x40 zártszelvényt be, és az fog falként viselkedni nekem, kifur 4 csavar bele és azzal rögzítem a tv konzolt, amit majd tudok forgatni dönteni is akár. Így megoldva a fal hiány kérdése. Bár am lehet ez is megtartaná sőt. Ez az álvány már van 14 éves kb..sajna nincs meg a pontos típusa a teherbírás miatt stb.. a gyártóval felvettem a kapcsolatot de nekik sincs info. Szal a sajátos megoldásom a legtisztább ha tutira akarok menni hogy le ne szakadjon a nem épp olcsó cucc.
lehet csak megerősítem a varratot a nyaknál ami a 40x40 es szelvényhez van heggesztve, mert elég massziv, meg kell tartson 28 kg tévét.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Mind2 nagyon jó, picit a képe jobban bejött a Sony nak. picit csak. meg a színkezelése is tetszetős volt. Ezek az A83j előre kalibráltak mint pl lg nél a G1? Viszont nagyon fogom hiányolni a lebegő egeret.. azt nagyon. A Sony nál fos a távirányitós megoldás. nem jö be.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz BoneDragon #68696 üzenetére
Mégis azt olvastam hogy pl a C1 nem de a G1 előre kalibráltan érkezik. teszt oldalon olvastam. Azért kérdem ez a fajta előkalibrálás megvan a sony a83j nél is?
-
fulton
addikt
válasz BoneDragon #68703 üzenetére
Értem. tehát a kettő nem ugyan az.
-
fulton
addikt
Srácok, a Sony A83J távirányíójánál látok olyat hogy rec. Lehet csatlakoztatni HDD a tvhez és használható mint háttértár akár tv felvételek rögzítéséhez? SatTV m van, függetlenül a szolgáltatómtól, tud rögzíteni HDD re a tv?
------
Illetve nem lehet valami univerzális cuccal amolyan LG féle egeres megoldást varázsolni a tvre? -
fulton
addikt
Az MM gold kiterjesztett gari dolognál az MM et kell keresni ha baj van pl a 4.ik évben.
Korrektek? van esetleg tapasztalat? -
fulton
addikt
Szerintetek mivel lehetne, vagy mit kitalálni a gyártóknak a logókra? Gondolom ki nem retusálhatják azt a részt. :D
-
fulton
addikt
Emiatt nem tartok. Gondoltam en is ra de rendben lesz. Redőny van ami szinte mindig csak az egyik van meghuzva kicsit pont elég fény. Ritka ha mi minkettö félig felhúzva van. Plussz tv től jobbra klima fent. Meg olyam a fekvés h csak reggel ahogy jön fel a reggeli órákban világít be plusz ablak előtt van két nagy tuja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest