Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
robber4
aktív tag
-
KTTech
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Csak simán angol és nem tetszik neki. Egyébként a legközelebbi üzlet, ahol ki tudná próbálni az pár száz km. A Currys és társai elég limitáltak ebben, a jobb üzletek meg igen messze vannak. Nekem a legközelebbi az kb. 190km és 2.5 óra autóval (oda).
Épp emiatt szinte mindenki online vásárol, én is pl. az eBayről vettem, hivatalos forgalmazótól a G3-at. -
Mauzes
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Szerintem is a port szárazzal érdemes, gyengéden kb. leseperni.
Amihez viszont nálam csak a nedves vált be, mégpedig kifejezetten meleg vízzel, ha a gyerekek a zsíros koszos kezükkel hozzányúltak. Azt a száraz mikorszálas nem szedi le, csak sok dörzsöléssel, de a meleg víz fellazítja. -
Calogero
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Én is csak ezt találtam.
2022 modellévtől az OLED G és Z sorozatszámú és 2023 modellévtől az M sorozatszámú televíziókra további 2 év jótállás a kijelzőre - amely tartalmazza az alkatrész árát, de nem foglalja magában a javítás munka- és kiszállási díját -, és amely a kötelező jótállási idő lejáratát követően, de legkésőbb a vásárlás időpontjától számított 5 éven belül érvényesíthető.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Nekem úgy túl fényes, ha magason van a csúcsfény. Én azt szeretem ha paszteles, festmény-textúrájú a kép, nem "sugárzik" kifelé. Próbáljátok ki, sokkal "nyugodtabb" a kép közepes állásban. Illetve ez jót tesz a színfokozóval karöltve a színek teltségének is, mivel ugye nem dolgozik annyira a fehér led a fényerő miatt, sokkal teltebbek qd-oledesebbek a színek így. Érződik, hogy magabiztosabban hozza ki a színeket a panel, minden teltebb, erőteljesebb, mint magasabb fényerőn, jobb a dinamika.
Másik kérdésre válaszolva: az S95F bajnok, úristen hát egyik nap elindítottam a saját youtube appján (szóval nem PC-ről) az Avatár 3 imax hdr előzetest.... hát nem semmi volt. Gyári filmmakerben van teljesen, semmin sem változtatva, na de ennél azt is mondom, hogy nem is kell mert embertelen durva ez a fényerő és mellette a színek sem "fakulnak".
Mivel alapvetően PC-vel használom, nagyon hasznos számomra a 165Hz-es tudása is. A Switch 2 is rá van kötve, ott meg hatalmas game changer a game motion plus, ami azt csinálja, hogy az amúgy elég szaggatottan futó 30fps játékokat teljesen kisimítja. Olyan, mint filmeknél a mozgásjavítók, amik szappanoperásra csinálják a filmet, csak ez játékoknál. Nagyon jó, tegnap próbáltam a Crash team Racing végre játszhatóvá vált vele, olyan mintha stabil 60fps-el menne a 30 helyett. A matt felület brutál, nekem nagyon kellet, mert szembe van vele a másik tévé és mindig láttam, hogy asszony mit néz, de már nem látom, teljesen elfed minden tükröződést, teljesen festményszerű a kép textúra.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
"Kikapcsolt állapotban a fényerő csúszka lehet akár 50 is."
Az S90-en most úgy van a számomra tetsző beállítás, hogy:
kiindulópont a gyári filmmaker mód és ezen belül amit változtattam:
csúcsfényerő - egy fokkal lejjebb (SDR-ben így kikapcsolt, HDR-ben közepes)
színfokozó - alacsony
képjavító eljárások - zajcsökkentő közepes (ez a tévé műsorok miatt kell, mert pl. a focimeccsek nézhetetlenek, ha semmi zajcsökkentés nincs rajta, viszont úgy vettem észre szerencsére a jó minőségű tartalmakra nincs hatással, nem ken el részleteket vagy ilyesmi)Szóval én csak ennyit változtattam, jó így most naon.
-
Sanya60
kezdő
válasz
Sasi001
üzenetére
Most már összezavarodok teljesen ezzel a ki-be kapcsolással
Én úgy csinálom,hogy este amikor már nem tévézek,kikapcsolom a tv-t.Majd ( amikor kattan a relé kb. 8-perc múlva ahogy említetted) akkor lekapcsolom, vagyis áramtalanítom az egész rendszert.
Nekem egy rendszeren van a TV- a PS5Pro- az Erősítő- a MédialejátszóJó ez így ?
-
alaves
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Mozgásjavító ki/be kapcsolástól függetlenül volt a kadencia anomália. A játék mód egy joker külső forrásról, mert kikapcsolja a lehető legtöbb zavaró algoritmust az input lag csökkentése miatt (filmhez is kiváló filmmaker szerint beállítva). Belső forrásnál meg marad egy másik képmód, amelyet éppen akkor nem rontottak el "akaratlanul" a szoftverkészítők. Még jó hogy a Samsung-nál az 1 perces képernyőkímélőbe nem barmoltak eddig bele, mint az LG-nél.
-
alaves
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Pl. az S90C-n néhány fw-ben jó néhány hónapig filmmaker képmódban kadencia problémák voltak, pl. jelenetváltásnál, ha a két jelenetben eltérő sebességgel mozgott valami (normál és játék képmódban rendben volt akkor is). Vagy pl. a HGIG nem volt elérhető a 2024/2025-ös modelleken jó pár hétig. Biztosan csak egy "véletlen hiba" a szoftverben, ugye.
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Tinting annyira nem jellemző szerintem az enyémnél ahogy teszteltem egész jó , de ez a sávosodás sem ilyen volt elsőnek már javuló félben van szóval szerintem az automata pixel refresh meg kép tisztítás segít neki főleg hogy nem is lesz olyan sokat használva (1-2 óra max ) akkor sem max fényerőn .
Szeretném hogy még sokáig szép képe legyen esetleg van ötletetek hogy mikre érdemes oda figyelni ?
( nyilván statikus képen nem járatom szinte soha meg max fényerőn sem csak esetleg hdr tartalomnál ) -
N. Gabi
csendes tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Most hogy így megnéztem és dune 2 részénél ki is próbáltam minimálisan ha látszik ez a dolog szürke részeknél de szerintem ha nem előtte teszteltem volna ezzel észre sem vettem volna .
Érdemes ezért reklamálni vagy felesleges ?
Valamint olvastam valakinél panel csere után még rosszabb lett -
Yodamest
veterán
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Sasi001
üzenetére
Most én is a garancia miatt bajlódok mert nem akarja elfogadni a szerviz a problémáról készült képeket, pedig én próbálom jól lefotózni de a képeken nem olyan feltűnő mint élőben, ha pedig nem sötétítem be a szobát akkor meg a tükröződés miatt még annyira sem látszik.
Mondjuk nem értem, hogy tudták megrendelni a panelt jövőhétre ha visszautasították a hibát.
Ma kijött volna a szervizes megnézni, de sajnos dolgozok úgyhogy én is próbálok ma délután olyan tartalmakra vadászni ahol jól látható a probléma.
A bizalmamat viszont már kezdem elveszíteni, mert pont azért vettem LG-t mert jókat olvastam az OLED szervizhátterükről, de igazából már mindegy, hogy mit veszünk mert mindig a kibúvót keresik a gyártók ha problémájuk van a felhasználóknak a termékeikkel.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Tehát minél világosabb a szürke szín, annál kevésbé látható?
Szerintem egyébként ez annyira egy gyakori jelenség, hogy természetesnek mondható, kizártnak tartom, hogy filmezés közben ez zavaró legyen bárki számára.
Én direktbe nem is nézegetek ilyeneket, ez is csak ilyen elsötétedés és jelenetváltás szekvenciáknál tűnt fel filmek közben (de csak amikor nincs "kép"), direktbe nem keresem, ahogyan a pixelhibákat sem.Ezek a dolgok kicsit olyanok, mint a webbetegen olvasgatni arról, hogy mondjuk miért fáj a torkom, fel fog dobni 20 halálos vagy közel halálos betegséget.
Ezeket a sávosodásokat, pixelhibákat is ha egyszer valaki elkezdi nézegetni, keresgélni, szerintem csak bevonzza és előbb utóbb találni fog valamit. -
Rewmac
aktív tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Mozgásnál forgó kameránál zavaró meg sötét jeleneteknél vagy játéknál ott is akkor ha szürke vagy emelkedett a fekete. Lehet vele élni, de mindegyik ilyen nekem. Én ezt is rossznak nevezem. A vicc, hogy megnéztem nem nyúltam bele azokba shotokba. Nem keresek rá megoldást. Ezeket már elengedtem. Nyilván s90f a next mert ugye még ez is jobb mint a tinting.
-
eL Geri
őstag
válasz
Sasi001
üzenetére
Igen, úgy van, ahogy mindenki mondja, hamar hozzá lehet szokni.
De így, ezzel a TV-vel és a kiépített hangrendszerrel (ami valóban csak egy belépőbb szintű, bár összességében nem olcsóbb
), eljutottam oda, hogy már korábban látott filmeket is újra szeretnék nézni, pedig eddig sose vágytam már látott film újranézésére. Most se fogok, mert nincs időm rá, de már a vágy nagyon is megvan. -
Daywalker
addikt
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Ha az ára barátibb lenne , valószínűleg azt vettem volna , de mivel kihagyhatatlan áron volt a C4 , behúztam . Én speciel a régebbi japán tévé gyártó párti vagyok Panasonic és Sony konkrétan , de az ár/méret / minőség/ tudás alapján racionális döntés után választottam egy LG tévét.
-
-
törölt tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Azok anno sztem nem amoledek voltak nem? Elég sokáig még FHD-s telójuk se volt. Már akkor se értettem mire a hype. Sokan a zárt bootloader miatt választották meg, hogy akárki nem fejleszthetett a store- ba. Nem volt még semmilyen almás cuccom csak S illetve Ultra teló és tablet samutól. Ezek sem olcsók de az almás rátett még pár lapáttal.
A "szar" szervíz se volt mindig így. Gondoljatok bele, hogy anno házhoz jöttek a samu szervizes srácok javítani cserélni az S szériás telókat pedig azt még levélként is feladhattuk volna azért az elég nagy Cool-ság volt.
-
válasz
Sasi001
üzenetére
Én miért ne venném észre? Egy szóval sem mondtam a Samsungról semmit szerintem, én csak arra próbáltam rávilágítani, amit most is szépen leírtál, kb olyan a topik mint két márkahű csapat egymás elleni harca és elveszik a minőségi beszélgetés amiért sokan idejönnek információt gyűjteni.
-
válasz
Sasi001
üzenetére
Mindenki tudomásul veszi, hogy van, vannak olyan példányok amiknél meg nincs, ez is tény. Megbeszéltük, a technika velejárója és szerintem ezt már mindenki tudja itt.
De az, hogy ez itt ilyen szinten van emlegetve és általánosítva leírva vele egy egész márka az már véleményes. -
-
Mauzes
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
A panel lottó már nagyon régóta probléma és más technológiáknál. Az oled-ek elterjedése előtt a LED tévéknél is ugyanúgy lutri volt, a csúcs QLED-eknél is, hogy homogén panelt kapsz vagy pedig uniformity issue lesz (gyakran volt), aztán 14 napon belül elállhatsz a vételtől és próbálod újra.
-
válasz
Sasi001
üzenetére
Én rákerestem a C4-re itt a topikban (mert ugye az a reddit postok alapján érintett). Tinting panaszáradatok helyett inkább olyan hozzászólásokat olvastam, hogy gyönyörű képe van. Persze, lehet azt állítani, hogy ez annak köszönhető, hogy nem látják, de akár lehet az is a következtetés, hogy ez nem általános probléma.
-
válasz
Sasi001
üzenetére
Te és lala666 sose fogjátok megunni ezt a folyamatos LG fikázást? Időről-időre mindig bedobod ezt a tinting kártyát, aztán pár perc múlva jön lala666, és ráerősít. (Persze másképp ezt aligha lehetne itt folyamatosan köztudatban tartani, mivel szökőévente max. egyszer esik be ide felhasználó azzal, hogy nála tapasztalható ez a probléma.)
-
blakey
titán
válasz
Sasi001
üzenetére
Rákeresve…
- a netes felhasználók töredéke foglalkozik a témával és azok között is van, aki csak olvas, a hardveres problémákat nem a neten oldja meg, hanem szervizben. Tehát egyáltalán nem mérvadó, hogy milyen márkáról milyen jót vagy rosszat olvasol. Nekem voltak rossz tapasztalatim Sony szervizzel, voltak problémáim a Panasonic szervizzel, volt pozitív tapasztalatom a Samsung fényképezőgép szervizeléssel kapcsolatban, volt jó tapasztalatom az Euronics-szal, volt kevésbé jó tapasztalatom az MM-mel, volt HDD problémám, és még sorolhatnám. A problémákat nem a neten tárgyalom ki, hanem minél gyorsabban a végére járok, és azt csakis személyesen a helyszínen lehet megoldani. -
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Nem szabad engedni ennek a FOMO-nak, gyakorlatilag soha nem tudja az ember utolérni a piac aktuális állását. Fú ha már F... ugye nézegettem már egy ideje a C2-m utódját monitor pozícióban és azóta meglett a nyertes egy S95F személyében, fú nagyon várom már az újonc avatást. Na erre mondom én, hogy pl. ez egy érdemleges váltás. Illetve kimondottan jó lesz PC-s használatra, mert az F széria már tudja a 165Hz-et, továbbá monitorként kiemelten fontos ez az extra tükröződés gátló képesség is, ami elvileg rettenet jó szintre jutott el az F szériával.
-
válasz
Sasi001
üzenetére
Mindez 3 generáció alatt. Ebből talán a 144Hz-et amit ki tudok emelni aki PC-re használja, de amit Vhiktor is mond, hogy mindenki a nitekkel tud évről évre fejlődést felmutatni az bakfitty. Szvsz bőven ráérnének 2-3 évente egy új modellel jönni és abba belepakolni mindent, mindemellett tartósabb termékeket csinálni mert már így is kiugranak a delfinek a vízből...de ez már off.
-
mp54
senior tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Fényes nappal (oldalt nagy üvegfelület) egy film kedvéért besötétítek.
Ha csak sport/természet/ismeretterjesztés tv adás, akkor jobban szeretek sötétítés nélkül, mert sötétítéssel megváltozik a szoba hangulata is (persze ha a Nap besüt, akkor van sötétítés ekkor is...) Ilyen esetben melyik a jobb nekem? -
válasz
Sasi001
üzenetére
Ezzel tisztában vagyok de ettől függetlenül valljuk be ez nem normális!
Fejlődés az van de mekkora? C2 és C5 között számomra pont nem az a pár száz nit fényerő amit amúgy is lejjebb veszek nem igazán cserére ösztönző fejlődés.
Ezek a minimális változtatások csak azokat ugrasztják be akik nagyítóval nézik a képernyőt, átlag felhasználónak mint nekem filmre, YouTube és konzol nem releváns. -
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Jól néz ki tényleg és nem otrombán csinálja, szóval ízlésesnek mondanám. Meg úgy tudom ez annyiban is más -azon felül, hogy AI vezérelt jelenetenként- mintha csak a szaturációt feljebb húznám, hogy ez elvileg csak a zöld és piros színeket emeli meg, a kéket nem. Ennek is biztos meg van az oka, mondjuk a gyakorlatban ez nem látszik, én is csak onnan tudom, hogy olvastam valahol.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Igen, én ezért is ráálltam arra amit írtam is és akkor így nincs az, hogy bizonyos alapból túlszaturált adások nézhetetlenné válnának. Illetve az animék nagyon jól néznek most ki ezzel a beállítással, mivel rajzolt grafika és színes, nagyon festményszerű most ezzel a lejjebb kapcsolt fényerővel és bekapcsolt színfokozóval.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
SDR-ben főleg a tévé adások (jó nem sűrűn, de néha odatéved az ember) nagyon fényesek, kontrasztosak alapból. Ezen nagyon sokat javít a max fényerő kikapcsolása, "vászon" szerűvé teszi a képet, nekem az az a hatás ami igazán tud tetszeni, mindig erre próbálok törekedni a beállításokkal is, hogy ne "sugározzon" kiflé a képernyő, hanem mint egy festővászonra olyan legyen ránézni, szemnek nyugtató, nem bántó, természetes, nyugodt. Persze ehhez hozzátartozik, hogy mérsékelten sötétített vagy teljesen lesötétített szobában szoktuk nézni.
-
válasz
Sasi001
üzenetére
Én teljesen besötétítek film alatt úgy az igazi, amikor meg olyan tartalom megy aminél nem számít akkor nem zavar.
Más, mennyire közelíti meg jelenleg az oled tévéket a miniled képminőségben?
Elgondolkodtam rajt, hogy oledről váltanék. Megmondom őszintén nem merem tovább tartani az oledet 3 évnél és mindig eladom mikor még van rajt néhány hónap garancia, mert félek a hibáktól amik ez idő után következhetnek és a tapasztalatok alapján elég valószínű valamelyik. -
-
mp54
senior tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Az MM Árkádban a SAMSUNG feliratos eladó próbálta, de nem tudta beállítani a 65s95f-en a filmmaker módot, mert szerinte a kiállított tv-n ez le van tiltva (csak film módot talált)...ezután a szemben kiállított G5-ön már nem is kértem...
Mindkettőn tök fekete területre rávilágítottam a telefon zseblámpájával, kb. 1 m távolságból: a Samun keletkezett egy gyerek-tenyérnyi világos volt, a G5-ön pedig egy erősen fénylő pont, kiindulva belőle két iránytű alakú fénysugár: egy függőleges+egy vízszintes, meglepődtem rendesen... -
vata666
tag
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Erősebbek a színek és életszerűbb, mert effektíve több színt jelenít meg, tehát átmenetesebb. Olyan, mint amikor PC-n 8bit színmélységről átváltasz 10bit-re. Nem full egyértelmű, mert már a 8 bit is nagyon sok, de mégis érzékeled azt a + színmennyiséget, amire a 10bit képes.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Hát meg arra tudok gondolni, hogy maga a box kezeli a jel-kép kapcsolatot, onnantól a hosszabbítókábel már csak valami "rakd ki a panelre" utasítást hordoz. Mert egyébként legyen bármilyen jó kábel is, 4db hdmi 2.1 sávszélt tuti biztos az az egy kábel nem bírna továbbítani.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Az mondjuk jól hangzik, mert a 30cm nekem sehova nem lenne elég. Még az jut eszembe, hogy itt akkor maga a képalkotó mechanika az ebben a boxba van kivezetve? Mert ha ez csak egy hub ként üzemel, akkor az a + kábel út nem hiszem, hogy jót tenne a HDMI sávszélességnek. Szóval ez csak úgy értelmezhető, ha emiatt nem veszít az user HDMI jelet, remélem így oldották meg.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox one X konzol 1Tb
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
)

), eljutottam oda, hogy már korábban látott filmeket is újra szeretnék nézni, pedig eddig sose vágytam már látott film újranézésére. Most se fogok, mert nincs időm rá, de már a vágy nagyon is megvan.
Jó kis ajánlást írt a mi Vhiktorunk hehe. 
Vhiktor