Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
A 806 és a 856 között csak a talp a különbség egy azon készülékek. A kiállított darabokat kerüld el ,mert a Szervíz kft -vel mikor beszéltem panelcseréről azt mondták megoldják a dolgot Philipsek esetében de azért megkérdezték kiállított darab volt e? Szóval ott már felmerülhetnek problémák.
Az áruházakban Kiállított Tv-k általában túlszaturált képpel, 4 K demó anyagokkal mennek, valószínűleg ezért nem volt ugyan az egy normál akár még nem beállított TV hatása.
Ettől ne félj, szuper képet kapsz otthon, jelenleg az OLED az otthoni mozi csúcsa, ha a képminőség számít ne gondolkozz másban. A kontraszt, a fekete, a színek és az egész egyben.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vhiktor
Topikgazda
Az oleden pont hogy nem vesznek el a fekete részletek. Sőt azon látszik a legjobban. Persze ha megfelelően van beállítva.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
Pár márkánál garanciából kizáró tényező, ha üzletben ki volt állítva a TV.
Ennek érdemes utánajárni.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
Annyiért simán egéri ha biztosan nem volt kiálított darab. Szervízmenüben meg tudod nézni ,mennyit futott.
jah látom közben elhoztad . 460 ?[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vhiktor
Topikgazda
PS5 beállítása:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
alaves
addikt
Visszamenőleg sokszor írtam erről. A Philips képfeldolgozás, elsősorban kontraszt vágás hiánya okozza a jelenséget. Optimális beállításnál viszont nem feltűnő.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
anrab
addikt
sdr: minden képi megjelenítés ahol nem írja ki a tv hogy dolby v. vagy hdr10+. Még a sima hdr is csak statikus képi megjelenítést tud ami az egész képernyőn egyforma fényerőt jelent.
Oled kontraszt 25-35 között. A fényerővel tudsz állítani a fekete részleteken de általában az 50 jó szokott lenni.
Dolby v. lehet 100 az oled kontraszt de igény szerint veheted lejjebb.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Hogyne támogatná a VRR-t Mindent támogat a Tv-d,Philipsen nyár óta szépen megy a VRR is 120 Hz-n 4 K-n A HDMI 1 be kösd a PS-t
Így állítsd be a Tv-t .
beállítások-->általános--> HDMI Ultra HD ( Ezt mindig aktiváld mindegyik porthoz külön )-->HDMI1--> Optimális( automatikus játék)
(L:/dl/upc/2022-12/24/95775_kp4j2qmas79zcubo_20221224_145512.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2022-12/24/95775_xxfm4e3bii0fhc96_20221224_145521.jpg)(/L)
Ps5 nél pedig így :
(L:/dl/upc/2022-12/24/95775_arku0bvmfparfojd_20221224_145721.jpg)(/L)[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Abban a videóban látható képanyag nem releváns, HDR esetében sem sötét a menu.
Boldog Karácsonyt mindenkinek.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
Szerintem nincs jól beállítva a HDR képmód nálad a TV ben vagy a PS5 nél. nagyon szép képe van a God Of war-nak HDR ben, szebb mint SDR beállítással.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Lehet, hogy már írtam Neked, nem emlékszem, de szerintem sincs jól beállítva a konzolod/tv-d. Valósznűleg a HDMI range a rossz.
Kövesd ezt a videot:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
senior tag
Tudom mire gondolsz, nekem is ez a problémám, PS5-ön egyszerűen nem tetszik a HDR.
Beállítottam pedig megfelelően de pld COD Warzone II is igen ronda vele. Egyszerűen nem éles a kép, "elmosódottnak" tűnik és fátyolosnak. Igaz nem maximum fény és kontraszttal mert kisüti a szemem és félek a hud-ok beégésétől. God Of War-t nem próbáltam.
Filmeknél nincs gond vele.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Addig kell kattintani ,hogy pont egybeolvadjon a napocska a fehér háttérrel.
-
Gicz
addikt
Nem, nem kéne judder free nek lennie, hanem rendes 24p juddernek kell lennie, mentes pl 3:2 pulldowntól. Ha folyamatos képre vágysz akkor be kell kapcsolnod motion interpolationt ami köztes képkockákat tippelget a valósak közé, és megkapod a szappanopera effektes folyamatos mozgást tele interpolációs artifaktokkal De pl alacsonyabb fényerőn kevésbé lesz durva ez a judder. Egyébként mozgókép felbontást növelne a frame interpolation, de filmeknél az 1/48 seces záridő miatt eleve akkora motion blur van, hogy emiatt nincs értelme bekapcsolni. Egy jó black frame instertion lenne jó, de az még nem túl jó az oledeken. A plazmák mozgókép felbontásától elég messze járunk interpoláció nélkül LCD-n meg OLED-en is.
120hz panelnek játékoknál van értelme.
-
Gabor970
addikt
megnéztem tegnap. Semmi extra. Filmmaker mód, minden képjavító szirszar kikapcsolva. A HDR meg DV esetén a világos üzemmód. Szintén minden kikapcs amit csak ki lehet. A színt levettem 50-ről 42 körülire, nekünk jobban tetszik a kevésbé színes kép. Természetesebb.
A hangnál nem értem mi a gondod, tegnap a TV hangját hallgattuk netflix és amazon prime filmmel, teljesen rendben levő. Külső eszköz nekem nincs a tévére dugva, csak saját appjain keresztül használjuk.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
blakey
titán
PH kalibrációk sz@rok, illetve nem normális TV-zéshez vannak kalibrálva, azért egy "60-as szín' messze van a színhelyestől, bármilyen TV és évjáratról legyen szó, az többnyire középállás szerint a jó. Ha más nincs, akkor inkább a flatpanelshd féle 805-ös beállítást használd, esetleg minimálisan módosítsd, valószínűleg közelebb leszel a természetes képhez. Philips esetében jó hatással van a mozgásmegjelenítésre ha be van kapcsolva a Film mód, egyszerűen nagyon jól működik, teszi a dolgát. Az NR és au MPEG zajcsökkentések minimumon is jó hatással vannak a képre.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gicz
addikt
Amit rtingsen arra értenek, hogy "akadozásmentes 24p", ott arra gondolnak, hogy le tud játszani a tv kadencia helyesen 24p-t, vagy levált 24hz-re, vagy marad 120-on de 5x ismétel egy képkockát, a lényeg az, hogy minden képkocka azonos ideig kadencia helyesen van kint.
Pl egy 60hz panel ami nem tud kadenciahelyes 24p-t, és a 24 nincs meg maradék nélkül a 60-ban, úgy fogja kirakni a képkockákat, hogy: AA BBB CC DDD EE FFF. ez a 3:2 pulldown. ilyenkor látszik hogy "akadozik" a 24p, hiszen eltérő ideig van kint minden második képkocka.
De maga az, hogy 24 képkockád van másodpercenként nem fog "folyamatos" képet adni, csak kadenciahelyesen akadozót Ez így van rendben, hozzátartozik a mozihoz. Én pl nem tudok megnézni HFR filmet, pl a hobbit 48fps verzióját, mert egyből házivideó hatása lesz nem mozis a túl folyamatos mozgás miatt. Emiatt az új avatart is remélhetőleg sikerül majd beszerezni sima SDR 24p-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
Akkor számít a kadenciahelyes 24p, ha téged zavar pl az emlegetett 3:2 pulldown. Mikor az első nem CRT tv-m lett, egy LG IPS LCD-t, már nem is tudom mikor, na akkor nézzünk filmet, akkor láttam, hogy valami nincs rendben a mozgással. Akkor kezdtem utánajárni mi a baj, kideürült, hogy a 3:2 volt a ludas, mert a tv belső lejátszója nem tudta a 24p-t rendesen, csak külső forrásból. De pl az ismerőseim 99%-a nem érti hogy mit beszélek ha meg is mutatom neki, hogy nézd így akadozik így meg nem, nem látja mit beszélek.
Szóval ha téged nem zavar, akkor semmit nem számít, de mivel a tv-d tudja, csak használd és örülj neki, hogy olyan, amilyennek lennie kell.
A nagyobb mérettel nyilván nagyobb a változazás a szemed számára. Pl a labda két kép között nem 5 centit, hanem 10 centit mozdul arrébb, mert nagyobb a TV, emiatt jobba látszik az akadozás. OLED-en meg mégjobban látszik, mert az LCD kristályok lassabb válaszideje el tudja picit fedni az akadozást, OLED-en a 0 msec miatt ezt fullon kapod. Emiatt kéne black frame instertion, azzal tökéletes lenne mint plazmán. Mert az OLED és az LCD is sample and hold tipusu kijelző, nem impulzus alaő mint a plazma volt.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
"Másik: Kadenciahelyes akadozás - ott ég mindig áll a kérdésem, hogy mennyire számít a méret - szerintem sajnos igen. Vagy itt a TV-k közti különbség mennyire jöhet ki? Értem ezalatt, hogy 120hz-es panel vs LED vs OLED és márkák. Ha egymás mellé tennénk néhány tv-t, amik mind 120hz-esek és mindent kikapcsolunk tenyleg mindent. Akkor lehet NAGY különbség? Mennyire lehet jó a Philips 806. Tudom Sony, Pana híres a mozgásmegjelenítésről (mit érthetünk itt ezalatt?) Ha már egy full lecsupaszitott beállítást nézünk és egy jó 24p élményt akarunk."
Nem lehet nagy különbség.
A méret viszont annyit számít, hogy minél nagyobb annál jobban beteríti a látótered - és ha eléri a 60-70%-ot akkor megjön a "tér (mozi)élmény)", alatta tök mindegy mit csinálsz, nem lesz jó.A plazmatv és -vagy mozi az impulzusmegjelenítéssel is csak annyiban jobb, hogy az agyad a 24 képkockát (villogtatva) folyamatosabbnak érzékeli mint az LCD-s sample and hold-ot.
Ezzel nincs mit tenni, ha ínyenc vagy akkor kísérletezgetsz a BFI-vel. (LCD-n vagy OLED-en) -
Gicz
addikt
Ha nem játszol és nem használsz true motiont, akkor nincs haszna a 120hz panelnak. Viszont valamivel ugye el kell adni a tv-ket ami nagyobb szám mint a tavalyi, jelentsen is bármit, a nép arra megy hogy a több az biztos jobb.
BFI, black frame instertion.
Samle and hold: nézel egy 24 fps filmet, akkor 1/24 sec-ig van kint egy adott képkocka
Impulzus kijelző (pl plazma): nézel egy 24 fps filmet, és egy képkocka idejére, ami 1/24 sec, kint van maga a képkocka a kijelzőn kb 1/1000 secre, majd a maradék képkocka időben fekete a képernyő.Az a lényege ennek, hogy a retinádba bevillantja a képet, mint egy vaku, és ahogy a szedmed követi a kijelzőn a mozgást, pl egy guruló labdát, nem mosódik el a retinádon a kép, hiszen nincs kint a kijelzőn, majd a következő képkockánál megint 1/1000 secre felvillan, és utána megint fekete.
Sample and hold kijelőnél folyamatosan elmosódik a kép a retinádon, hiszen mozgatod a szemed. Mint amikor bemozdul egy fotó. A BFI arra való hogy a plazmáknál alap impulzus kijelzést próbálja meg utánozni. Így pl elfedhető az LCD kristályok lassú válaszideje is. Beálltak a kristályok megfelelően a képnek, felvillan a háttérvilágítás, majd ki is kapcsol, míg sötét a kép, átállnak a kristályok a következő képkockára, és megint villan a háttérvilágítás.
Oleden pedig magukat a képpontokat villantod fel ugyanígy hiszen nincs háttérvilágítás.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Ugyan kaptál már választ, de cizellálnám kissé.
- 3:2 pulldown probléma egy képpel magyarázva. Láthatod, hogy a film páratlan kockái rövidebb, a párosak hosszabb ideig vannak a képernyőn. A mozgás egyenetlen lesz, mint ahogy egy hernyó araszol. Amúgy szerintem ezt nagyon kevesen veszik észre.
Sokan a stuttert nevezik juddernek. Lehet vitatkozni mi a helyes elnevezés, de a két dolgot, amit én judder és stutter néven írtam le, egyértelműen meg kell különböztetni.- sample and hold. Minden egyes pixel folyamatosan ugyanolyan fényerővel és színben "világít" a képfrissítések között. Ha a képfrissítés után ugyanazt kell megjelenítenie, akkor semmi látható nem történik. Tehát mindegy, hogy egy film képkockáját egyszer jeleníted meg 1/24 másodperc ideig vagy 120Hz-es frissítéssel 5-ször ugyanazt.
(A plazma kijelzők több rövidebb-hosszabb felvillanásból rakják össze a képet, de nem 1/1000 másodperc alatt)- BFI Black frame insertion. Fekete képkocka beszúrás. Rövidebb ideig látható egy képkocka. A mozi vetítők is így működnek. Hátránya a képernyő villódzása és a fényerő csökkenése.
-
félisten
Nincs mozgásmegjelenítési probléma, nekem kicsit érthetetlen miről beszélsz. vagy lehet érzékenyebb rá a szemed nem tudom. Próbáld meg a fast motion clarity-t aktiválni kis fokozaton.
Philipsnek elég jó amúgy az erős SOC miatt.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A legfőbb kérdés az, hogy értesz is hozzá, vagy csak zavar és próbálkozol? Nem biztos, hogy jó eredményt érsz e, ha nem érted a lényeget. Kérd olyan fórumtárs, esetleg szakember segítségét, aki beállítja és elmagyarázza a miérteket. Philips OLED-em van, az egyik olyan TV-m amin nincs mozgásmegjelenítési problémám, de nyilván TV-től és FW-től is függ.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Vhiktor
Topikgazda
OLED-en sokal jobban kijön a 24 frame okozta hiba mint más tv-n, a rendkívűl gyors válaszidő miatt. a többi tech ezt kicsit elmossa ezért ott annyira nem szembetűnő, hanem cserébe elmosott lesz kicsit a kép.
De erre sem érzékeny mindenki egyformán.Ideje lenne elfelejteni végre a 24 framet és áttérni a többszörösére.
Vagy alkalmazni azt amit Cameron csinált az Avatar 2. részénél, hogy változó a kérpfrissítés jelenettől függően, és így még a tárolási igény sem fog drasztikusan megnőni.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
-
Gicz
addikt
Téged akkor maga a 24p zavar. Ez ilyen minden tv-n. Nekem semmi bajom vele, minden interpoláció off, meg mindenféle élesítés stb off, filmmaker mód, és teljesen jó minden. Ha nem kapcsolsz be interpolációt nem fognak képhibák megjenni, nem lesz gyorsabban beguruló autó stb.
Vhiktor: nagyon remélem nem térünk át többre, a 48 fps Hobbit is olyan volt mintha "Esmeraldát" néznék a tv-ben, semmi film feeling, csak home video feeling.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen a SOC az a chip amit használnak. A Philips az egyik legjobb mozgásmegjelenítésben. Nálam nincs semmi hasonló probléma. Engedélyezd mindegyik HDMI bemenetre amit használsz a teljes Ultra HD bemenetet a mozgásnál kapcsolj ki minden képjavító hülyeséget és állítsd szabványos film üzemmódra és kísérletezd így végig. a mozgás beállításokat.Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
volt plazmám st60, ez volt a palzma utolsó éve, ennél jobbak nem voltak. A fekete a legjobbakon 0,003cd/nm volt, oled mellett az is világít mint állat. A mozgóképfelbontás az impulzus mivolta miatt tökéletes volt, cserébe a stutter pont ilyen volt, és még vibrált is a kép, plusz ha gyorsan átvitted a tekinteted a kép egyik oldaláról a másikra, még szivárványosodott is, mert nem egy pillanatban villantotta a rgb alpixeleket. Az oled minden tekintetben jobb mint a plazma, tapasztalat.
Ja és még sötét részleteknél brutál volt a dithering a képen, nekem ez volt a legzavaróbb benne, ezen kívül nagyon szerettem.Egyébként ha LG-n benyomom az oled mozgást (BFI) akkor pont úgy vibrál mint annó a plazma tette, és brutáljó lesz a mozgóképfelbontás.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Ezek a beállítások csakis kizárólag pc monitorként való használathoz jók(ott is csak nagyon esetleg). Felejtsd is gyorsan el őket.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Tedd alaphelyzetbe a TV-t és kérj helyszíni segítséget. Amellett, hogy szükséged van egy jól beállított TV-re, még információkra is szükséged lenne, hogy megértsd a TV-k és a velük járó képkockasebességek viselkedést.
-
Vhiktor
Topikgazda
Egyébként szerintem is beállítási hiba lesz Nálad, ennyire nem kellene látnod az akadást, hacsak tényleg nem vagy rá extrém érzékeny.
-
Mathiask
senior tag
Sajnos az OLED, ahogy írták a rövid válaszidő miatt sajnos a 24fps-es filmeknél gondot okoz, mivel így "sokáig" van kint egy egy képkocka majd jön egy új képkocka, amin már minden máshol van, majd ez megint "sokáig" kint van az "állókép", majd megint minden máshol van a következő képkockán... Így darabos lesz a mozgás.
Én is érzékeny vagyok erre.
A mozgás szempontjából jobb, ha egy pillanatig van kint csak az állókép, majd inkább semmi, majd a következő képkocka jön. Impulzus szerűen. Persze így villogna. Ezért pl a régi filmes mozigépek is azt hiszem kétszer, vagy lehet, hogy háromszor villantanak fel 1-1 képkockát.
A plazma elvben ezt csinálta, hogy impulzus szerűen villantotta fel párszor a képkockákat. És szerintem jól is csinálta. Persze van aki villogni látta. Én mondjuk nem.
Ehhez a BFI áll közel OLED esetén, de sajnos így a fényerő nagyon csökken, így HDR esetén sajnos gyakorlatban nem nagyon lehet használni. Amúgy Philipsnél én nem jöttem rá, hogy a 3 Fast Motion Clarity setting pontosan mit csinál. És a neten is megoszlanak a vélemények melyiket kéne 24 fpshez használni. És talán olyan sokat nem is dob rajta, sajnos.
OLEDnél ha nőne a fényerő és a BFI is tudna nagyobb frekvenciát az tök jó lenne szerintem.Ja és Pure Cinemára(valódi mozira) érdemes rakni a filmstílust, mert különben nem lesz kadenciahelyes a 24fps.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
Figy, valsz 1 vagy a 100-ból akit ez ennyire zavar engem 100x jobban zavar ha nem fekete a fekete, vagy ha nem kalibrált a kép. Mérlegelned kell, melyik kompromisszumot kötöd meg, a nem fekete fekete, felhős panel, blooming, zavar jobban ami minden lcd-n jelen van, vagy ez a 24p stutter. Mert ezt leszámítva, az oled minden tekintetben minőségibb képet ad. Mivel engem nem zavar a 24p stutter, számomra nem is lenne kérdés.
ha 14 napon belül vagy, rendelj egy LCD-t is, hasonlítsd őket össze, majd egyik tv-t elállással küld vissza. Ezt tettem én is.
[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
A BFI-t próbálgathatod közepesen is, az világosabb. Mintha philipsnél fordítva működne. De nem találtam infot róla. Viszont általában a BFI-k a tévékben csak 2 állásban kadenciahelyesek, a 3-ik állásban általában 60Hz-re vált a 120Hz helyett(ami ugye a 24 egész számú többszöröse).
Ha épp nem egyéni módban vagy a 2-2-vel, vagy bármivel, akkor mindenképp "valódi mozira(pure cinema)" rakd. -
Vhiktor
Topikgazda
Akkor ennyire érzékeny vagy rá.
Állj el a vásárlástól és próbáld meg a TCL C835-t vagy 935-t.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mQWeXgsf
aktív tag
Természetesen az 50-60 fps-es tv adásoknál nincs probléma (szerencsére többségében ez van), viszont a 23.976 fps-es filmeknél minimum 3/10 truemotion kell (LG BX), hogy ne legyen nézhetetlenül szaggatós a történet. Az azonnali válaszidõnek sajnos vannak hátrányai, nem értem miért nem tudják igény esetén szimulálni a "megszokott" LED-es lassú pixel váltásokat az OLED gyártók...
-
kriess
csendes újonc
Ahogy a többiek is írták van aki nagyon érzékeny a modern Tv-k mozgásmegjelenítésére.
Én is ilyen vagyok.
Ugyanezt éltem át amikor megvettem az első okostévémet.
Megnyugtatlak tök mindegy milyen új Tv-t veszel vagy hogy állítgatod a Tv-t ugyanúgy látni fogod az "akadást" vagy az interpolációs technikák okozta képhibákat.
Spórolok neked időt.
Egy megoldás létezik csak nekünk akik ennyire érzékenyek rá.
Számítógépről kell videóanyagot lejátszani MadVR renderer-el bekapcsolt Smooth Motion-el.
Ezt direkt hasonló embereknek találták ki akik érzékenyek az "akadásra".
Itt nem lesz artifact meg semmi képi anomália, mint az interpolációs technikáknál. Tükörsima akadás és hibamentes képet kapsz.
Ez egy külön téma jól beállítani, tudok segíteni ha emellett döntesz.
Ez persze csak az előre letöltött videóanyagoknál lesz megoldás streamingnél nem. -
blakey
titán
Két szolgáltatás érhető el az Apple TV appban, sokan ezt félreértik, az Apple TV+ a "streaming", a kölcsönözhető, megvehető tartalmak egy másik szolgáltatás, nyilván az újaknak ez zavaros, őszintén szólva a régieknek is az lehet, csak "nekünk" annyira nem újdonság, régóta lehet kölcsönözni, megvenni a filmeket, az előfizetői rész sokkal újabb szolgáltatás, egyszer csak átláthatóbbá teszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SSD kibeszélő
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.