Hirdetés
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
Nálam is 30 az SDR OLED fény, C1-en ~100 nit.
szasanyi: Erről beszéltünk már rég óta, hogy ezek a LCD TV-k jól eltolták a beállítási és nézési szokásokat. Azt lehet tenni, hogy fokozatosan csökkentitek az OLED fényt, mondjuk hetente 5-el 30-35-ig.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
katsazoli
csendes tag
válasz szasanyi #67848 üzenetére
Levittem én is Sdr-ben 35-re a 706-ot, de rohadt sötét. 50-en úgy ahogy nézhető.
Hdr-ben meg hagytam 100-ason, nappal még nyomom is neki a fényerő boostot maximumon, éjjel leveszem közepesre, vagy minimálisra, de nem kapcsolom ki, mert az is idegesítően sötét, még 100-ason is.Xbox live ID: Zolika21
-
-
blakey
titán
OLED esetében kevésbé, a végtelen kontrasztnak hála nem lesz feketébb a fekete , de beállíthatod, hogy gyengébben világítson, nálam 2-esen kb. az általam beállított kép fényerejével van "pariban".
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
LG C9-re jött update: "Fine Tune Dark Areas" a VRR gamma javítására. Valaki szórakozott már vele, kb hova érdemes belőni? Vagy nyissak full sötétben egy Lagom tesztet és ahhoz igazítsam? Nálam csak egészen minimális volt a black crush eddig is, érdemes piszkálni egyáltalán? Ez is adott forrásra vonatkozó beállítás, nem globális, ugye?
F1
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz katsazoli #67852 üzenetére
SDR esetén 100 nit teljesen sotet szobaba valo.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
contaxg
veterán
válasz -SeveN- #67864 üzenetére
A Beállítások/Kontraszt/Fényerő növelése milyen állásban van ilyenkor?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz alaves #67843 üzenetére
Jaa. Persze nem minden nap. De köszi szépen az infót.
@szasanyi: Nekem egész jók a színek sdrben, néztem 4k tartalmat is igy. Netflixen. De este 25 felett mar kiegeti a szemem sötét szobában. 55os CX3. Néha igen indítok egy manuálisat, de akkor nem fogok. Természetesen nem minden nap.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
alaves
addikt
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
OLED TV egyáltalán nem ajánlott Windows PC-hez monitorként?
Le szeretném váltani a két kisebb (27 és 34) monitoromat egy nagy kijelzőre és gondoltam rá, hogy bevágnék a helyükre egy OLEDET.Mi a véleményetek?
Köszönöm!
-
alaves
addikt
válasz smallmer #67877 üzenetére
Használjuk jó páran, itt a fórumon is. Csak ajánlani tudom, LCD monitoroknál jóval szemkímélőbb és képminőségben is nagy ugrás. A számodra szükséges pixelsűrűséghez válassz méretet. Ésszel használva a beégés is elkerülhető.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
duckload
aktív tag
-
BoneDragon
veterán
Úgy döntöttem megrendelek egy C1-et, már csak azt nem tudom eldönteni, hogy 55 vagy 65 legyen. Durván 3 méterről néznénk, az még "kényelmes" lenne 65"-hoz?
-
belan
addikt
válasz BoneDragon #67880 üzenetére
65 ! 2,5 méterről játszók nézem tökéletes
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
powerup2
addikt
65" vedd jobban jársz bár 3m nézi távolságnál már inkább 77" kéne.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
blakey
titán
válasz powerup2 #67882 üzenetére
Inkább 83" ha már.
Azért mindenkinek más az igénye és minimum, hogy ha valaki nem tudja eldönteni a méretet akkor elmegy és megnézi, hogy az adott távolságból mekkora a megfelelő, illetve figyelembe veszi a szoba méreteit, az elrendezést, stb. Jelenlegi nálam 55" a maximum amit elviselek, ha másképp lenne elrendezve akkor 83" vagy nagyobb is elférne, de nem TV-t akarok nézni a szobában, hanem élni és a kettő együtt egy lakótérben már nem biztos, hogy nyerő.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zerokuler
csendes tag
Sziasztok.
Szerettem volna egy Gigabytes hálózati adaptert kipróbálni a TV-men.
Vásároltam egy (Cable Matters USB to Ethernet Adapter (USB 3.0 to Ethernet) Supporting 10/100/1000 Mbps Ethernet Network in Black) USB-s hálózati adaptert LINK
Nálam sajnos nem működik, mert nekem nem OLED TV-m van de kipróbáltam. Az Amazonról rendeltem.
De a Videó alapján több modellnél is működik....
LG 2019 OLED (C9)
- LG 2020 OLED (CX)
- LG 2021 OLED (C1)
- Sony 2021 BRAVIA XR TVs (A90J, A80J & X90J)Továbbadnám ha valakit érdekelne.
-
powerup2
addikt
válasz blakey #67883 üzenetére
Hát az 2 millió és nem sokkal nagyobb mint a 77 viszont a 77 és a 65 között nagy a difi. Bár nálam külön van egy moziszoba igy engem az hogy mekkora helyet foglal a falon nem zavar bár ha a szivemre teszem a kezem a 97" nagyon kéne
BoneDragon : az jó buli lehet nálam csak alatta egy média tároló van semmi egyébb.
Belan: Hát igen a pénz most is lesz egy nagyobb beruházásom erősitő terén megint ellocsolok egy milliót.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
hackeeeee
Jómunkásember
Feltettem 30-ra az oled fényt SDr-nél, de nem tudom, hogy pontosan mennyi lehet így a fényerő. Meglátjuk este mennyire lesz zavaró.
Véleményem szubjektív...
-
powerup2
addikt
leszek a kersztapád amúgy meg várom az új oledeket mert akarok venni egy 48-asat monitornak is .
-
snpetit
aktív tag
Itt azért elég sok LG tulaj van. Egy kis ajánló innen a logout-ról:
Ha szeretnéd rootolni az LG Smart TV-d, tedd meg most!
[link] -
BoneDragon
veterán
Na végül az 55" lett megrendelve. Párom meggyőzött, hogy elég lesz... Max kicseréltetem a nagyobbra.
-
powerup2
addikt
Jó lenne ha annyi lenne de sajnos nincs annyi
-
powerup2
addikt
válasz BoneDragon #67893 üzenetére
Bánni fogod hogy nem 65 lett
-
hackeeeee
Jómunkásember
Korábban már felmerült a kérdés, akkor sem volt sok ötlet..
De, továbbra is fennáll a gond.. Szóval adott egy C9, ami korábban egy 3070-nel volt használva, most egy egy 6900XT-vel.
A gond az, hogy, ha hosszabb ideig áll kikapcsolva a TV, akkor általában bekapcsoláskor mintha nem kapna jelet a TV. Vagyis, mintha nem érzékelne kijelzőt. Próbáltunk már energiagazdálkodási beállításokat, gyorsindítást ki-bekapcsolni, a probléma nem oldódott meg. Annó azt hittük, hogy a 3070 csinálja a fesztivált, de sajnos nem.
Ami számomra máig érdekes, hogy kikapcsolt TV-nél, ha átveszem pl. anydesk-el a gépet, úgy mutatja, mintha bekapcsolt lenne a TV, pedig nem az..
HDMI kábelt cseréltünk, volt club3d, most audioquest van, nem oldódik meg a probléma..
Még a 3070-nel kiporóbáltuk, hogy tettünk rá monitort 2 napra, akkor nem jelentkezett a probléma...
Miért lehet ez? Találkozott már valaki hasonlóval?
Véleményem szubjektív...
-
belan
addikt
válasz BoneDragon #67893 üzenetére
Csere sokba fog jóval kerülni így ! Én is így jártam .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Elektrosokk
addikt
bőven, 240 centi távolságról nézzük, imádjuk. De már nagyobbat szeretnék.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
privacy99
senior tag
Ha belefér, akkor mindenképpen a nagyobbat, nem kérdés.
szerk.: közben látom, hogy az 55-ös lett. Úgyis lesz 2 heted kipróbálni, aztán maximum visszaküldöd, és rendelsz egy 65-öset
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest