Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68451) belan válasza Pro Koryak (#68449) üzenetére


belan
addikt

Szerintem nem , de be fejeztem te amúgy is panás vagy . Lényeg erről volt már vita anno is menyi pana tulaj van vagy Sony topikba pár darab persze elenyésző a hiba szám is mint a ldzsinél , és világon jóval több lg értékesítenek mint Sony vagy pana vagy Philipset össze véve persze nagyobb a hiba lehetőség is sokkal több tv-t adnak el mint három gyártó egyszerre .

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68452) belan válasza belan (#68451) üzenetére


belan
addikt

Ha jól tudom talán pana is le fogja húzni a rolót nem gyárt több tv-t és tcl akarja meg venni vagy mi nem csodálom lehet jó oled tv-t csináltak de horror áron . És szerviz se legjobb persze attól még menő manó a pana . ;]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68453) Calogero válasza belan (#68452) üzenetére


Calogero
addikt

Én úgy tudom, hogy csak az összeszerelést bízza másra. Fejlesztéssel nem áll le.

(#68454) belan válasza Calogero (#68453) üzenetére


belan
addikt

Akkor te informáltabb vagy .

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68455) b. válasza belan (#68448) üzenetére


b.
félisten

ha jól tudom ez OLED Tv topik, nem LG és belan topik.. Véleményt olvastál arról, hogy van más szempont is attól hogy egy tv nek milyen a szervize,(ami természetesen nem elhanyagolható) például az hogy milyen az oled TV ken belül a képminősége és milyen a mozgásmegjelenítése. Számomra a Sony és a Pana más kategóriát képvisel, mint az LG de a Philipsé is jobban tetszett az utóbbi 1 hónap megtekintései alapjánminta C1. sajnos G1 -et nem tudtam megnézni. Sokat vacilláltam hogy LG legyen vagy Philips,de végül hoztam egy döntést amit nem bántam meg sőt...

Amúgy ezt jobban tudod ha jól tudom ugyan az a szervíz ami az LG-vagy legaláb is az ő központi szervízükkel dolgoznak, ha jól tudom Magyarországon az a Philipsé is..Szervíz KFT,de lehet csak LG hangcuccokat javítják ők. legalább is nekem ez van a garanciámon. Igen az LG koreai a Philips meg TCL kínai, de gondolom költői kérdés volt.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#68456) belan válasza b. (#68455) üzenetére


belan
addikt

;] :R

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68457) alaves válasza Bl@tty (#68413) üzenetére


alaves
addikt

Philips: Szerviz Kft. Budapest: egyik ismerősöm pl. csereutalványt kapott 804-re, ki nem javított szoftverhiba miatt. Ha szükséges lett volna beégés esetén is cseréltek volna neki kijelzőt üzletpolitikai és méltányosság okból (nem engedheti meg magának a Philips, hogy ne Philips terméket vegyen a 'páciens' legközelebb). Egyébként hiba esetén futárt küldenek, elviszik, majd vissza is hozzák (ha nem lesz csereutalványos). Az OLED a Philips-nél is prémium kategóriának számít és így is kezelik. Jelenleg nem tudom mi a helyzet.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#68458) belan válasza alaves (#68457) üzenetére


belan
addikt

Az jó ha így állnak hozzá .

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68459) alaves


alaves
addikt

Tech.info.: C1: 12TB WD 3.5" Elements (WDBWLG0120HBK) USB 3 HDD-t felismeri teljes méretben és a 100 Mbps-os filmeket is akadás-mentesen lejátssza.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#68460) coolrob válasza b. (#68414) üzenetére


coolrob
aktív tag

Az a baj, hogy a fórum már rég kettéoszlott, LG hívő és LG ellenes felhasználókra.
Viszont jelent nagyon nincs igazad amúgy. Garancia és garancia között óriási a különbség. Egy 500-700 ezres tv-nél pedig ez kifejezetten fontos, mert sokan nem 2 nap alatt keresik meg az árát. És igen, van gyártó aki elküld a pixelhiba esetén, ha csak nincs belőle x db x területen belül, és van aki már 1 esetén is cserél.
A mondanivalód második felével nagyon nem értek egyet. LG C-s tv-je kb minden évben best buy ár/teljesítmény kategóriában. Sony rendszerint 15-20% felárat kér az olcsóbb oledjéért is, cserébe nevetségesen xar a hazai szervíz szolgáltatásuk (tapasztalat). A mozgásmegjelenítés is érdekes téma, mert bár mindent kikapcsolva az LG borzalom, de mivel remekül felzárkóztak az utóbbi években, így minimális beállítással szerintem jelenleg az egyik legjobbak ezen a téren. Lehet jönni azzal, hogy azokat ki kell kapcsolni stb, de a 24p baromi idejétmúlt manapság, ráadásul az oled tv-k gyors válaszideje csak tovább fokozza a gondot, így szerintem alap dolog finoman bekapcsolni.
A WebOS ízlés kérdése, sztem kifejezetten jó, pláne magicremote mellett.
A panelottó pedig pont ugyanolyan minden gyártónál, se a Sony se a Pana nem válogathat. Csak mivel ezekből jóval kevesebbet adnak el mint az LG, így feltűnőbb. Példa youtube tesztből:

A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.

(#68461) wyll358 válasza djnice (#68312) üzenetére


wyll358
tag

Szóval volt egy kérdés-válasz, hogy nem lehet lg-n bármilyen anyagot lejátszani, mert ennyit tud, konkrétan ezzel szenvednek emberek. Erre te beírod, jajj tud ez mindent... kivéve... :D Persze nincs rá megoldás továbbra sem, mert a csudi jó egyedi rendszerre nem érhető el a végtelen szoftveres és opensource támogatás, viszont ezt jól meg kell védeni? Miért is?
Senki nem mondta, hogy szar a webos, annyit írtunk/írtam, hogy kompromisszum mentes lejátszáshoz lg-n külső lejátszó kell, ami ha sajnálatos is, de egy tény... esetedben egyébként a plex-et fitymálnám le, hogy egy alapvetően fizetős szoftver és nem képesek egy normális hdr/dv és/vagy hang kombináció implementációt bele tenni... peace ;)

(#68462) belan válasza coolrob (#68460) üzenetére


belan
addikt

Na mester ezt szépen meg írtad !! Iszom a írásod nagyon szépen meg fogalmaztad ! Ennyi többet nem is lehet hozza fűzni ennyi .Aki ebbe bele tud kötni annak nagyon cső látása van .

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68463) torma1981 válasza coolrob (#68460) üzenetére


torma1981
veterán

Minden igaz amit leírtál. Én is ezt mondom, hogy a garancia nagyon fontos. Aki ezt nem érti az vegyen amit akar, de utána ne sírjon. Az LG a legjobb ezen a téren és ennyi. A többit te is jól leírtad.

(#68464) delibab válasza belan (#68462) üzenetére


delibab
senior tag

Nagy mázli, hogy neked nincs cső látásod és a hozzászólásaid döntő többsége objektív... :U ;]

Senki nem állította, hogy nem fontos a garancia, mert az! Viszont az már unalmas, hogy ha valaki idetéved és kérdez bármit, egyből az LG szerviz a válasz... az apple példát meg azért írtam mert nagyjából itt is az a helyzet, hogy he kell ha nem megy a cserebere... teszt videók minden színben 4000 szögből hátha találok már végre valami hibát, hogy jöhessenek hozzám a szerelők... :W és elnézést mindenkitől akinek VALÓS hiba miatt kellett cserélni kijelzőt/tévét :R

Részemről ennyi mert nem szeretnék semmiféle hitvitát kirobbantani, nincs bajom az LG-vel, megértem aki megveszi mert lesz egy jó készüléke. Én személy szerint Sony-t akartam, de itteni ajánlásra Philips lett, de ennek sincs semmi jelentősége mert mindenki eldöntheti, hogy mi a fontos és melyiket veszi! :R

[ Szerkesztve ]

" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “

(#68465) Pro Koryak válasza belan (#68451) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Érdekes, mert én pont az egyre több, itt a topikban megosztott LG oled/panel hibajelenség miatt fordultam más gyártó felé = nem vagyok elvakult Panafan, nincs is más Pana termékem, ja de, ceruzaelem. C9-et akartam eredetileg.

Pana továbbra is fejleszti az oledet Németo-i központjában.

#68460 coolrob
"LG C-s tv-je kb minden évben best buy ár/teljesítmény kategóriában."
Valóban, mivel az LG hozza ki adott évben legkorábban az oledjeit, van hogy 3-4hónappal előbb, mint pl. Philips, Sony...stb. így mire a többi gyártóé megjelenik, ők már addigra akciózzák vagy jelentősen esik az áruk + eleve a legolcsóbban adják/adhatják az oledet.
Bár lehet a Hisense nemsokára megszopatja őket.

[ Szerkesztve ]

(#68466) paatrick


paatrick
őstag

Nem tudom mit lovagoltok ennyire ezen a témán. Szerintem az OLED tulajok amúgy is cserélnek 2-3 évente a legújabb modellre mert fejlődik annyit a technika, vagy épp nagyobbat vesznek belőle.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#68467) b. válasza coolrob (#68460) üzenetére


b.
félisten

Én nem vagyok egyik fél tagja sem .Szerintem nagyon félre értettél valamit vagy félre akartál érteni valamit. Konrétan a #64604 re reagáltam ahol jobban tetszik neki a Sony képe de a szervíz miatt le lett beszélve erről, csak az LG.
pedig más gyártónak is van szervíze még ha nem is ennyire kimegyek házhoz és cserélem a panelt ( amúgy ismerve a Logitech régebbi üzletpolitikáját ez nem sokáig lesz így itt nálunk Régen a Logitech is ezt csinálta aztán rájött a vissza élésekre és abbahagyta ezt....)
nem lehet pusztán csak a szervízre alapozni és javasolni mindenkinek a döntését, attól függetlenül hogy fontos, mert senki nem mondta azt hogy ne lenne az. .

Ha valaki nem teheti meg hogy évente vesz ilyen tv-t az én vagyok, pont ezért veszem a pénzemért az elérhető legjobb képminőséget. 14 napos vissza küldési joggal próba után kiderül van e halott pixel a többit meg 3 évi kötelesek megoldani...
Mert tudja valaki amúgy a Sony vagy Philips hogy oldaná meg a szervízelését? te vagy belan ? Szerintem nem lenne elhajtva ha problémával fordulna szervizhez , nekem is megoldották a régebbi tvmet,de egy érdeklődést telefonon nagyon is megérne a dolog vásárlás elött.
A régi tv-met cserélték vagy elvásárolhattam pedig egy alaplaphibás LCD volt, 180 ezer forintért.( Ráadásul Samsugot vettem akkor helyette a madarasban mert az volt akciós) Innentől nehezen hiszem el hogy egy 6-700 ezres Tv-t ne így kezelnének, mikor egy 200 ezres konzolt is cserélnek orrba szájba. Semmi gondom nincs az LG vel sem a Sonyval sem Panával. Láttama A83 képét és a Pana 980e képe is jobban bejött.
Konkrétan szerintem a Philips most bestbuyabb ( atyavilág) legalább is 65" ban a 706 olcsóbb volt , minta c1.
természetesen a saját véleményem, ezért vettem ezt.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#68468) belan válasza delibab (#68464) üzenetére


belan
addikt

Persze hogy nincs cső látásom tényeket mondom . ;] Persze mindig lesz olyan vevő aki generálja a hibát hogy cseréljék ki a panelt i, ha szigorítanak idővel akkor csak azok miatt akik generálják a nem létező hibát tökéletes tv-t szeretnének vagy új panelt mindig 1,2 évente . Nem azt mondtam más gyártó szervize nem jó csak közel se olyan jó mint ldzsié. ;]

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68469) FLx


FLx
addikt

Valaki talalkozott mar olyan hibaval, hogy LG szoftverfrissites utan minden HDMI port megpusztult? En ugy nezem ez valami HDCP hiba lesz, mert mindenhol csak zold kepet kapok. AppleTV, Erosito, Shield, PS5, sehol semmi. Vissza lehet rakni a korabbi verziot vagy ennek annyi?

(#68470) belan válasza FLx (#68469) üzenetére


belan
addikt

Próbáld meg vissza tenni ha nem lesz jó sehogy se alaplap csere !

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68471) FLx válasza belan (#68470) üzenetére


FLx
addikt

Jol hangzik. :D

(#68472) alaves válasza FLx (#68469) üzenetére


alaves
addikt

Áramtalanítás 2 percre, ha nem jó akkor: beállítások 'rendszer' ---> 'visszaállítás az alapbeállításokra'

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#68473) belan válasza alaves (#68472) üzenetére


belan
addikt

viszont ha így se jó alaplap csere

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68474) FLx válasza alaves (#68472) üzenetére


FLx
addikt

Vicces, de az aramtalanitas megoldotta. :D Legalabbis nagyjabol, elegge osszevissza ismeri fel tovabbra is az eszkozoket a HDMI porton, de legalabb van kep, ha eppen sikerul neki bemenetet valtani.

(#68475) belan válasza FLx (#68474) üzenetére


belan
addikt

Na az jó hír .

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68476) anrab válasza FLx (#68474) üzenetére


anrab
addikt

Akkor nálad a legjobb megoldás minden frissítés előtt lehúzni a csatolt eszközöket.

(#68477) FLx válasza anrab (#68476) üzenetére


FLx
addikt

Erdekes, hogy eddig ezt nem csinalta, de tuti valami HDCP kavar lehet ez, mert onnan nagyon ismeros nekem ez a zold kepernyo. Mas nem tapasztalt hasonlot a C1-en?

(#68478) nsrking válasza alaves (#68372) üzenetére


nsrking
senior tag

Köszi szépen a hszed. Én is kb hasonló értékben szeretnék venni külső HDD-t mint a tiéd. Szerintem az 5400 rpm miatt akadhat arra tippelek..

(#68479) darthdenes válasza belan (#68444) üzenetére


darthdenes
tag

Én vettem egy Hisensen 65A9g, de akkor a Euronics volt az első ami behúzta a 419e árra, ezért mellettük döntöttem, utalva másnap hozták is. Nagymuter volt aki átvette, arra kértem nézze át a dobozt, hogy ne legyen semmi sérülés rajta. Ha véletlen talál hívjon fel. Mama mondta furcsálták is a futárok, hogy egy 90 éves mami ilyen tv-t rendel és át is nézi a dobozt. De aggódás nélkül mondta nekik, hogy nagyba akarja nézni a Fatmagült :) ezért kell neki.
4 év Lg eg9A után váltottam. Azt a tévét nagyon szerettem. Film...ncorról...netflixröl...blurayről kevesebb részben tv adás. Beégés nem találtam rajta eddig (40es oled fény beállítás mellett ha jól emlékszem). Hibái a lassu menürendszer és kis near black blending. Média lejátszója évente kb 1 alkalommal futott bele olyan tartalomba amit nem vitt le. A váltás leginkább a méret és Hdr miatt volt ....a 4k nem érdekelt.
Lg A1-t elvetettem a 60hz panel (elvileg a régi 120hz volt)illetve a dts hang kezelés hibái miatt.
A jó tesztek, forma, dts, picit a soundbar minőségű hang, no meg nagy adag kíváncsiság vonzott a Hisense felé.
1 hete van meg. Jobb tv mint az Lg volt. A legszembetűnőbb a gyors menü annak számomra logikus elrendezése és a hang amiben abszolulte jobb.
Near black blanding nincs és eddig ghostingba se futottam bele.
Színkezelés egy picit jobb lehet mert egy filmben az ismert jelenetben már úgy jelenítette meg ahogy szerintem lennie kellene...az lg-n nem tudtam ezt beállítani. De közel se ég és föld.
Mozgás....nos vagy kikapcsolok minden vackot rajta vagy egyéniben rázkódás 1 (10ből)homályosság csökkentés 2(10ből) Másabb mint az lg...talán fluidabb...nem mondom se rosszabnak se jobbnak...másabb.
Mozi este mód jött be a legjobban. Nappali módban...rózsaszín....lilás jelleg észrevehető a fehérben, éjszakai módban nem.
Hang ..tényleg fasza...persze közelében nincs egy házimozinak, de többen meglepődtek először, hogy a tv szól nem a hangfalszett.
Pici negatívum, hogy a hangbeállítások menüben mindig ki kell választani, hogy a tv saját hangszórói vagy a házimozi szoljon. Automata mód nincs vagy az hogy egyszerre mindkettő.
Netflix gyorsan betölt. A hdr tartalmakkal a beállítási lehetőségek módosulnak. Ezzel még foglalkoznom kell.
Az lg saját dnla szoftverét haszanálva meg tudom osztani a hdd-n lévő filmeket. Ezeket jól lejátsza (dts is) feliratok....hangváltás logikus, gyors. Ez a része is rendben van.
Összességében egy remek tv. Nem bántam meg a cserét.
Odab.....asz a 65coll 2.5m-es nézőtávra. Végtelen háború 4k Hdr angol hanggal hát na hidegrázott annyira tetszett.

(#68480) alaves válasza nsrking (#68478) üzenetére


alaves
addikt

Az lesz az, a 12 TB-os 7200 rpm-es és azzal nem akad, de még lehet az energiaellátás is.
A 2 TB-os USB tápos, a 12 TB-os nyilván önálló tápegységes.

[ Szerkesztve ]

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#68481) b.


b.
félisten

Philips 806-706 úgy néz megkapja a 4K /120 Hz@ VRR frissítést. :)

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#68482) belan válasza darthdenes (#68479) üzenetére


belan
addikt

Na örülök neki szerintem is most 420 65 col oled nagyon meg ér , és szerintem külsőre meg tudásra jobb mint egy ldzsi a1 .Amikor c9 vettem akkor nem volt 420 ezerért 65 col ha lett volna azt vettem volna meg . Persze jobb tv csak egy lg full hd oled volt ez meg 4K HDR újabb típus jóval ,de igazából én nagyon szeretem a full hd oled tvket olyan szépen le játszotta a full hd filmeket .

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68483) salapp válasza darthdenes (#68479) üzenetére


salapp
addikt

"De aggódás nélkül mondta nekik, hogy nagyba akarja nézni a Fatmagült :) ezért kell neki."

Bakker, írok egy forgatókönyvet, pusztán a PH-n olvasott sztorik alapján. Gyöngyszemek, komolyan... :)
Jelenleg ez az ár/képátló arány igazán szuper. Jó filmezést!

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#68484) no!smak3r válasza belan (#68462) üzenetére


no!smak3r
kezdő

Részemről csak annyit fűznék hozzá, hogy nálam 4db LG tvből 4 volt szar. (panel problémák)
Ennyi volt jó a márkában, hogy jó a szerviz, de ezt az idegeskedést és kínlódást nem kívánom senkinek.
Végül megléptem a Sony-t ami elsőre jó lett, természetesen megtartottam és mai napig vígan használom.

[ Szerkesztve ]

(#68485) belan válasza no!smak3r (#68484) üzenetére


belan
addikt

Mit kell idegeskedni jönnek cserélik mostani panel amit kaptam pixel hiba mentes sávosodás se láttok . Gyönyörű képe van és kaptam rá plusz garanciát is kell ennél több nem hiszem . Örülök neki használd egészséggel én is szeretem Sony csak nekem nem ér a annyit . Amikor 55 c9 vettem majdnem vettem egy a8 Sony 500 volt akcióba csak 50 ezerrel volt drágább de maradtam 2.1 hdmi nél meg jól bevált márkánál . Aztán lett 65 col nagy álmom volt !

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68486) belan válasza darthdenes (#68479) üzenetére


belan
addikt

Amúgy gondolkodtam rajta ki próbálok egyet mert 65c9 el tudnám adni most ennyiért de hogy kaptam egy új panelt és plusz garit is igaz van rá gold garanciám is maradok c9 nél .

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#68487) Aftershock11


Aftershock11
csendes tag

C1-en lehet valahogy default inputot állítani?
Berakom a PS5-öt rest modeba, kikapcsolom a tévét, és mikor bekapcsolom a TV-t, bekapcsolja a PS-t is, mert emlékszik az inputra. Ha más inputon van kikapcsolva, akkor nyilván nincs gond. Úgy rémlik, hogy van erre vonatkozó beállítás, de nem találom.

(#68488) velizare válasza darthdenes (#68479) üzenetére


velizare
nagyúr

nálunk is asszony vette át a tévét, mert nekem épp megbeszélésem volt. szépen végignézett ő is mindent, amit mondtam neki. :)

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#68489) bnorci71 válasza FLx (#68469) üzenetére


bnorci71
addikt

igaz nem LG hanem Philips
fagyogatott a tv, de érdekes mód csak a kép a tartalom megjelenítés, menü minden működött a gyárból kijött fw és a frissítés is ezt csinálta. Meg vagy 2-3x nem kapcsolt be a tv.
Lényeg írtam weboldalon támogatásnak wtf?
Kaptam másnap egy levelet mit csináljak, hogy állítsam vissza a régi fw-t ha nem oldja meg akkor USB frissítsek az általuk küldött linkről letöltött fw-vel ami nagyobb mint a simán elérhető tehát gondolom nem csak a plusz van benne hanem a teljes fw, ha az sem akkor megyünk tovább és jelezzek vissza.
Szóval lehet érdemes írni a támogatásnak, na meg ha nem USB frissítettél esetleg azt újra próbálni.
Ami pl nem is jutna eszembe. Frissítés után beállítani a tv-t majd ha ez kész 1perc áramtalanítás. Ki a franc csinálja ezt magától, pedig biztos van ok mert így írták.

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#68490) bnorci71 válasza b. (#68481) üzenetére


bnorci71
addikt

én nézek/értek valamit félre

HDCP 2.3Igen, az összes HDMI-n
HDMI ARCIgen, minden port esetén
HDMI eARCIgen, a HDMI2-n
HDMI VRRIgen, az összes HDMI -portonFreeSync Premium

Számítógép-bemenetek a HDMI1/2 porton
HDMI 2.1 támogatása legfeljebb 4K és 120 Hz esetén HDR támogatással, HDR10+/HLG
Videobemenetek a HDMI1/2 porton
HDMI 2.1 támogatása legfeljebb 4K és 120 Hz esetén HDR támogatással, HDR10+/HLG

vagy esetleg arra gondolt minden porton menni fog :F

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#68491) salapp válasza no!smak3r (#68484) üzenetére


salapp
addikt

Én ettől is szerettem volna megkímélni magamat, Pana GZ950, elsőre megfelelt minden elvárásnak. Ha ma kéne, akkor egy kifutó Sony A90J lenne a választott.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#68492) CB


CB
senior tag

Sziaszok!
Philips 705 tulajok meg tudnák mondani nekem, hogy menüben itt is van logo védelem beégés ellen? Ha van, hol találom?
Köszi

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#68493) ricsip válasza Aftershock11 (#68487) üzenetére


ricsip
addikt

Ez engem is érdekelne, mert nekem meg a bluray lejátszót kapcsolgatja be mindig, ha az volt utoljára nézve (HDMI input), és nem váltottam vissza a COAX inputra mielőtt kikapcsoltam volna a TV-t.

-

(#68494) alaves válasza CB (#68492) üzenetére


alaves
addikt

A Philips OLED-eknél a 2021-es modellek óta van menü opció a statikus elem fényességének csökkentésére. A 705-ös 2020-as modell, tehát azon automatikus, és a legmagasabb védelemre van állítva (véleményem szerint nagyon helyesen: nem kikapcsolható).

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#68495) alaves válasza Aftershock11 (#68487) üzenetére


alaves
addikt

C1: mute menü (gyorsan nyomkodod a 'mute' gombot és jobboldalt megjelenik egy kisebb ablak) ---> Automatikus tápszinkronizálás: ki

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#68496) Aftershock11 válasza alaves (#68495) üzenetére


Aftershock11
csendes tag

Köszi, kipróbáljuk.

(#68497) ricsip válasza alaves (#68495) üzenetére


ricsip
addikt

Ez ezt csinálja? A büdös életben nem jöttem volna rá...
Cserébe elcseszi a soundbar CEC-es bekapcsolását? :D

-

(#68498) alaves válasza ricsip (#68497) üzenetére


alaves
addikt

Azért mindent ne várjatok már el a TV-től, csak a nevük az hogy 'smart'. Itt a fórumon is és a többin (AV, AVS, hifi-forum.de, stb.) a problémák zöme abból adódik, hogy szinte minden HDMI-re csatlakoztatva van valami + a sok app. Az is igaz, hogy akkor miért nem írják a használati útmutatóban, hogy ütközések lehetnek.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#68499) privacy99 válasza alaves (#68498) üzenetére


privacy99
senior tag

Pedig elég vicces, hogy 2022-ben még mindig össze-vissza működik (már amikor működik) ez a HDMI-s vezérlés. Legalábbis én mindenhonnan a panaszokat hallom. Sok értelme volt beletenni, ha sokan inkább kinyomják, és kapcsolgatják külön a dolgokat. Pont, mint 15 évvel ezelőtt.

(#68500) farkas-j válasza paatrick (#68466) üzenetére


farkas-j
őstag

Csak halkan jelzem, én nem szeretnék 2-3 évente TV-t cserélni. :U

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.