Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
snpetit
aktív tag
A miniled sima LCD panel több háttérvilágítási zónával náluk még mindig. Nem tudom ez hogyan lépné meg az Oled szintjét? Fényerőben ütni fog, na az nekem nem kell.
Nem csodálkoznék amúgy, ha lassan dobná a Pana, Sony vagy a Philips a TV értékesítést. Direkt nem gyártást írok, azt már a legtöbben kiszervezték LCD vonalon (de ott az LG és a Samsung is a legtöbbet már). -
snpetit
aktív tag
válasz
szakmaster
üzenetére
Ez hogy csúszott át a MEO-n? De komolyan??
Ha kívülről óvatosan végig húzod rajta a körmödet akkor érzel mélyedést, karc szerűséget? -
snpetit
aktív tag
válasz
_Atesz
üzenetére
Nem tudom ez miért van ott az összefoglalóban.
Plazma ott vesztette el gázkisülés során a fényereje jó részét, ezért ha nem egyenletesen volt használva akkor lehetett gond az elején.
Én nem találok semmilyen hivatalos információt erről OLED-nél. Max az automatikus karbantartások miatt javulhat a képe.
-
snpetit
aktív tag
válasz
ricsip
üzenetére
Ez nem az LG tv-k hibája. Mindben ugyanolyan technológiás panel van. A G1 se oldaná meg dolgot, besütő nap mellett főleg...
Mi a gondod a C1-el? Írd le neki konkrétan az többet segít neki a döntésben.
Mondjuk, nem ártana egy pár dolog mit szeretne mert ez így soványka... hogyan használja mire szeretné, külső forrás, belső app, játék? -
snpetit
aktív tag
Heh? azt hittem ez már lefutott.
Friss: A Samsung elkezd LG Display OLED TV paneleket venni
Ez most több mint ciki. Azért kíváncsi leszek hova pozícionálja ezeket a Tv-ket. Eddig a Qled jobb volt mint az Oled. Most az LG féle még mindig szarabb lesz és csak a Samsung féle lesz jobb?
-
snpetit
aktív tag
Engem különösebben nem érdekel, nem nekem kell őket megvédeni.
Akkor panelt nem cseréltek hanem panel miatt cserélték a TV-ket? Azt írtad nem cseréltek csak egy panelt. A többit nem a szerviz bírálja el, külön küld ki szakértőt a Phillips? Vagy az nem számít panel hibának?
"Olyan Hibás panellellel még mindig nem találkoztak itthon , amire csere kérelem érkezett volna. Az egyetlen darab amit feljebb linkeltem bemutató darab volt több száz órát futott demó anyaggal, gyenge védelmi beállításokkal és panel cserét kapott ingyenes oda vissza szállítással."Szerinted egy hivatalos szerviz milyen információt fog kiadni így email-ben is? Igen szarok a termékek. Úgy a fejükre koppintanának, hogy na. Maradjunk annyiban ami itt van tulaj infó a szerint minden márkával van gond. És igen, ha valakinek rossz és nem javítják szerintem joga van leírni...és igen, ha az az LG és szarik a fejére akkor is. Volt rá példa.
Ezt a magas kategóriás válogatott paneles bullshitet szerintem el kellene már hagyni... soha senki nem igazolta. Ilyen árak mellett lehetetlen a beszállítónál és a Phillips soron kellő tesztet végezni, főleg, hogy egyes hibák csak idővel jönnek elő. A végső tesztelő már régóta a vevő...
-
snpetit
aktív tag
Itt azért elég sok LG tulaj van. Egy kis ajánló innen a logout-ról:
Ha szeretnéd rootolni az LG Smart TV-d, tedd meg most!
[link] -
snpetit
aktív tag
válasz
Rebelf
üzenetére
Miért más gyártja a többibe a panelt?

LG legalább cseréli, ha úgy gondolod neked nem tetszik, Sony-nál tudok még ilyen cseréről. Jöhetnek a a többi márka tapasztalatai ez ügyben....
Majd, ha másik márkánál széttárják a kezüket, hogy ez ilyen... akkor is ajánlod?
Azt már megbeszéltük, hogy más márkánál is vannak szar panelok. Ha annyira válogatnák nem fordulna elő. Nagy számok törvénye alapján LG-nél több. -
snpetit
aktív tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Mi az a szabdalmaztatott Philips megoldás?
-
snpetit
aktív tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Miért nem nyitsz egy Qled vs.Oled fórumot?
-
snpetit
aktív tag
válasz
tamassneff
üzenetére
-
snpetit
aktív tag
Van aki szokott rajtam kívül még Direct One (ex UPC Direct) vagy Digi műholdas adókat nézni? Most VU+ beltérim van előtte a dreambox volt és plazma tv. Már ott is tapasztaltam, hogy sok adónál annyira fel van húzva a kontraszt, hogy kiégnek a világos részek.
LG C9, ISF dark, Oled fény 30-40 között. -
snpetit
aktív tag
A panelek hátulját nézze meg mindenki aki még nem vette le róla hátulról a fóliát. A panelcsere után majdnem elfelejtettem. Erősen kell kaparászni, hogy feljöjjön, szinte nem is látható. Hőleadáshoz fontos.
-
snpetit
aktív tag
válasz
walkinonice
üzenetére
Járasd normál tartalommal pár napig és hagyd végig futni a kompenzáló ciklusokat. A pacáknak el kellene tűnniük, a banding esélyes, hogy marad
-
snpetit
aktív tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Itt találsz infókat én sem saját tapasztalatból tudom:
[link]2018 szériától kezdve kevesebb még a tapasztalat.
A 7-es szériában a már elérték azt az óraszámot akik sokat használják, hogy előjöjjön ilyen probléma. Üzemórában 10-12e körül kritikus a 7es széria a melegedés problémával. Persze ki lehet korábban is nyírni.Azért írtam, hogy nem éri meg (saját vélemény), mert az üzemidő lutri (resetelhető szerviz menüben).
-
snpetit
aktív tag
Az LG fiókomban megjelent egy csomó kupon mai lejáratta pl2 néven. Nem tudjátok mire lehetne beváltani?
-
snpetit
aktív tag
Miért veszitek le HDR-ben az Oled fényerőt? Nem úgy volt, hogy elcseszi a képet?
-
snpetit
aktív tag
Én inkább az árképzésre leszek kíváncsi, hova tolja be? A Qled alá fölé? Mert ugye addig az volt, hogy a Qled jobb. Meglátjuk sz@rt csinál-e a szájából.
A gyártást segítő együttműködés meg számomra hihetetlen, de meglátjuk. Az egy nagy öngól lenne az LG-nek, miért csinálná? Max, ha teljes gyártási licenszet ad át részesedésért, akkor talán... -
snpetit
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Olvasni nehéz, értelmezni még jobban, ezért segítek. Pont azt írtam hogy szar a szemem. Kicsit vegyél vissza...
-
snpetit
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szerinted mennyi az esélye, hogy 4 panel ugyanolyan hibával jön ki, ráadásul nem is egy széria gyártási időben is eltolva? 55c9 az enyém palesztin994-é 55CX.
Nekem biztosan a szememmel van gond, nincs teljesen szinkronban a kettő. Örüljetek, ha nem láttok ilyet rajta. Ő is mondta privátban, szemüveg nélkül nem annyira látszódik.
Lehet a Pana más bevonata segít ezen, de ezt már nem tudom meg.
És igen látom sima LCD TV-nél is.
Amúgy azt hiszem kék képnél volt a legszembetűnőbb meg mozgóképnél. Van egy világosabb sáv a keret körül. Már nem állok neki tesztelgetni, mert az új panel amúgy VB szempontjából szinte tökéletes. -
snpetit
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Még mielőtt nekiestek szegénynek, én is cseréltettem a kijelzőt 55C9(volt rajta jó pár pixel hiba is) és ez ilyen. Aki nem látja szerencsés. Mi szemüvegesek vagyunk és valószínűleg a szemünkkel sincs minden rendben(nekem tuti). Szemüveg nélkül nem ennyire látszik, de akkor a képet nem látom rendesen
Amit linkelt képet ott lehet a forrás a gond, de ettől még létezik a dolog.
Túlpásztázás sem segít. -
snpetit
aktív tag
válasz
MrBazsi
üzenetére
Nem kell írni a garifüzetet, teljesen elektronikus nyilvántartás van LG-nél. A járvány óta meg főleg nem kell írogatni, se Neked se Neki semmit. Az enyémet visszacsomagolták és küldik a gyártóhoz. El kell vele számolniuk meg állítólag "kielemzik", de ez már nem én gondom.
-
snpetit
aktív tag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Pü-ben kereslek.
-
snpetit
aktív tag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Igen enyém is ilyen, szerintem ezzel nem tudunk mit kezdeni (55C9). Ha kihívom a szervizest hülyének néz szerintem.
Nekem főleg mozgóképnél látszik, mintha lenne benne egy világosabb keret. + fun fact a szemüvegem is csinál bele ilyen torzítást, úgy hogy teljesen hülyének érzem magam. -
snpetit
aktív tag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Ilyen kb?
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_43490-43490.html -
snpetit
aktív tag
Sajnos nem tökéletes az oled se, de nincs jobb egyelőre. A legdurvább pedig a Samsung árazása, nem lennék meglepve ha sokkal nagyobb nyereséggel adná mint az LG az oledet hasonló áron. A panel minőségbeli gondok, jórészt is ennek tudhatóak be szerintem, csökkentették az a Qc-ét és valószínűleg a követelményeket is. Biztosan nem járatják napokig mint az első szériákat dobozolás előtt. Ha felszínen akar maradni, valahol engedni kell. Azért annó a plazmát több cég gyártotta és mégis beszántották, most egy cég gyártja és, ha nem lesz gazdaságos búcsúzhatunk tőle. De ne legyen igazam...
-
snpetit
aktív tag
válasz
grabber
üzenetére
Még mindig jobb mintha vállat vonnának, hogy ez ilyen és nem cserélnék...
Én kiszálltam a témából nem is ide való.
ΞΔGLΞ:
Mert megduplázzák a háttérzónák számát ezért már Oled verő lesz? Nem úgy volt, hogy Oled-et hoznak ki ebben az évben? QD-OLED hova lett? Nem ellene vagyok csak hülyének nézik a vásárlót és nagyon nem okés szerintem, hogy szinte ugyanazért elkérnek magasabb összeget és úgy állítják be mintha teljesen új dolog lenne. -
snpetit
aktív tag
Egy zónás háttérvilágítású LCD hogyan rúgná seggbe?
Annyi változik, hogy több lesz a zóna, meg adtak neki ezért nevet, hogy újra el lehessen adni.
Annyira megy itt a sírás az OLED "hibák" miatt, ha annyira szar venni kell mást. Szerintem nem kényszerítettek senkit rá. Az LCD TV-knél sem hívják fel a figyelmedet, hogy milyen képhibái lehetnek és azok sem olcsóbbak sokszor. Itt meg azért legtöbbször hangyaf@sznyi hiba miatt is szó nélkül cserélnek, ez így van LCD-nél is?? -
snpetit
aktív tag
Youtube frissítés jött C9-re. Megoldotta hang csúszást.
-
snpetit
aktív tag
LG Display: csökken a 121 centis (48”) OLED TV-k ára
[link] -
snpetit
aktív tag
Nagyon forrás "érzékeny". Sajnos amit más kijelző el tud "kenni" hibákat az itt kíméletlenül meglátszik.
Pár nap egy két nap használat után nézz rá megint az 5% feketére meg a teljes fehérre. Most úgy látszik, hogy bal oldalon van egy banding csíkod, ami esélyes hogy megmarad, meg ezeken a képeken borzasztóan látszik a tinting.
A lila csóvás képed inkább forrás miatti színátmenetnek néz ki nem Tv hibának. -
snpetit
aktív tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Direkt írod ting ting-nek? Ha valaki új kolléga ez alapján rákeresne egy ferdeszemű csajt ad ki google. Vagy Neked az is járt mellé?
-
snpetit
aktív tag
LG C9. Youtube hangcsúszást lehet valahogy orvosolni vagy várjunk a csodára, hogy megjavítják?
-
snpetit
aktív tag
válasz
Blas109
üzenetére
Írtam C9-től lefelé. CX-re nincs. Vagy a webos verzió vagy a DTS kivétele miatt.
#55781Strezi
GOT alatt nem csak nekem van problémám. Vagy szerencsés darabod, vagy nem vetted észre. Régi probléma.
Felirattal nézve azonnal feltűnik, hogy nem okés.
Minden szar ki van kapcsolva ami okozhatja, csak a szerviz menüben nem turkáltam még, hogy kikapcsoljam. -
snpetit
aktív tag
Ha valaki még 9-es szériától vissza birtokol itt a LG-t érdemes kipróbálnia az XPlay programot webos-en Plex szerverrel. Nincs az a darabosság filmeken mint a belső lejátszón és a DV is átmegy Plex szerveren.
Én megvettem, gyakorlatilag így nem kell külső lejátszó. Szegény CE-s (CoreElec) boxom pihenőre lett fogva ugyanolyan sima a lejátszás vele.Amúgy meg szarjon sünt az LG. Most nézzük végig a GOT-ot és amikor visszavesz a fényerőből sötét jelenetnél az elég hervasztó. Főleg, hogy ég a tűz is a képernyő valamelyik részén. Majd egyszer rájön, mintha leesne neki, hogy lehet itten mozgó tartalom lehet, visszabassza a fényerőt. Hogy, ezt még nem tudták megcsinálni mindig....
-
snpetit
aktív tag
[link]
Hoppá, belépőszintű OLED tévészériával lép színre az LGhmm...
-
snpetit
aktív tag
A kék fényszűrős szemüveg is el tudja rontani a színvilágot. Én éppen most cserélek szemüveget és direkt nem kék színszűrősét kérek pedig nagyon nyomtak 1-2 éve.
-
snpetit
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Anymote Smart Remote áruházból letölt, elég az ingyenes verzió.
Ott TV > LG és Service Remote.Lehet , hogy a Use Alternate Ir Commands-ot be kell jelölni az alkalmazás beállításaiban.
-
snpetit
aktív tag
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt kívánok először is!
C9-e van az ilyen típusú filmekkel gondja másnak is? Legújabb firmware.HEVC//HDR10 +[Dolby Vision RPU]
új eljárással készült, DolbyVision Profile 8.1 single track single layer,
HDR10 kompatibilitással.A Hobbit-ot próbáltam közvetlen rádugott SSD-ről, de szaggatva játssza le.
-
snpetit
aktív tag
Banding tesztre ajánlom:
The Haunting of Hill HouseMeg szépen elveszi egy idő után a fényerőt több jelenetnél.... statikus tartalomnak érzékeli, a hosszú sötéteket. Ha kikapcsolom ezt a funkciót a szerviz menüben ugrik a gari? 55C9
Azért ez szerintem nem megengedhető szoftveres tiltás-hiba. -
snpetit
aktív tag
válasz
Jegesmaci81
üzenetére
Ez bizony panel vagy átvezető kábel hiba. Mozgatásra újra kontaktot kapott az a rész. Felrakáskor nem hajlott nagyon a panel?
Próbáld mozgatni a panelt óvatosan előjön-e újra. Hátulról óvatosan kopogtasd meg körbe is. Szopóka az ilyen hiba ami nem reprodukálható. -
snpetit
aktív tag
Sokszor elő jön a fórumban, hogy HDR fényerő nem elég a Oled-nél ezért inkább qled. Nem flame-et akarok indítani, de mi az a felhasználási mód ahol nem elég? Nekem kiégeti a szemem, az oled is. Ha HDR tartalmat nézek, akkor ahhoz valamennyire besötétítek, hogy legyen egy kis mozi illúzió is.
Vagy játéknál kevés (az nálam nincs lehet ezért fura a téma nekem)? -
snpetit
aktív tag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Azért az LCD tévék sem atombiztosak. A led vagy ledsor kiégés, +Fald tévéknél a vetítő lencse levállás nem ismeretlen fogalom.
Tőkéletes Tv technológia nincs sem képminőség sem megbízhatóság terén.
Viszont az Oled, ha tisztában vagy a kockázotakkal több élményt tud adni az élettartama alatt mint az LCD (egyedül én a háttérzaj, monitor és hasonló jellegű felhasználásokra vennék LCD-t) -
snpetit
aktív tag
Ezt a bejáratós dolgot nem értem. Plazma ok, ott az első pár 100-200 órában kellett mert az elején sokkal gyorsabban öregedtek a pixelek és félő volt, hogy nem lesz homogén a kép később. De oleden elvileg nincs ilyen akkor mit érsz el vele? Van valami ezo tv-t nélkülöző tudományos alapja?
-
snpetit
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Nem kell hozzá, már beraktam ide korábban is:
Tisztelt ....!
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
A garancia érvényesítéséhez elegendő a számla megléte, azzal fog tudni élni a garanciális jogaival.
Ha további kérdése merülne fel termékeinkkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal, szívesen segítünk Önnek.
Szép napot kívánok.
Kérem segítse szolgáltatásunk fejlesztését azzal, hogy a lenti rövid kérdésre válaszolva értékeli a kapott választ.
Amennyiben úgy érzi a tájékoztatás nem volt teljes körű, kérjük küldje el érdeklődését újra, illetve bármilyen további kérdés esetén készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a 06-1--54-54-054-es számon (H-P: 8-18, SZ: 9-17).
Tisztelettel:
...........
LG Electronics Magyar Kft. - Ügyfélszolgálat -
snpetit
aktív tag
válasz
Northlorien
üzenetére
Azért eléggé rángatja a fényerőt még alacsony állásban is. Filmeknél, ha nem felejtem el ki is kapcsolom. Mivel felirattal nézem legtöbbször eléggé látszik az átmenet, ahogy oda-vissza veszi. (C9)
-
snpetit
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Hát LCD kellene Neked, de ha mindenképpen OLED-et akarsz és +gari nem játszik akkor várd meg a jövő évet, ha nem sürgős annyira.
Már alapból 3 évet kell adniuk az ára miatt. -
snpetit
aktív tag
C9 gyári lejátszó. Nf ripek és több más forrás is tartalmaz akár huszonpár feliratot, van valami trükk amire nem jöttem rá, hogyan találjam meg ami kell nekem? Ami 4-5 -öt tartalmaz azt még végig nyomogatom

Csak számozást látok :-/ -
snpetit
aktív tag
C9
HDR-ben a Peak Brightness mi lenne a "szabvány" beállítás?
High állásban ami az alapbeállítás kicsit művi lesz a kép, de nem tudom ez lenne-e eleve a forrás célja is vagy csak a szememnek természetesebb Off állásban. Jobban elvisz a képi hatás valahogy Off állásban, míg High-ban oké villanás meg fényesség oda fókuszálok, de Off-ban is megvan a wow hatás csak akkor valahogy tudok az egész képre figyelek és harmonikusabbnak tűnik.
Egy dolog ami Off állásban nem tetszik, sötétebb lesz tőle a kép néha már zavaróan, de ha már ezt is korrigálom félek teljesen szétbarmolom a képet és akkor teljesen mást látok mint amit az "alkotók" szeretnének.
Szóval az alapbeállításra mondtátok ne nyúljunk hozzá, mert az jó HDR profiloknál, de más, hogy érzi? Vagy ez lenne a cél eleve, hogy így adja vissza képi világot a TV és forrás ilyen HDR-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 7
- Milyen videókártyát?
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Vicces képek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Annyi változik, hogy több lesz a zóna, meg adtak neki ezért nevet, hogy újra el lehessen adni.
De ne legyen igazam, jusson minél több embernek.
macsek körme végig szaladt a képernyőn valahol láttam róla a képet. Nem tudod magasabbra rakni?