- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
duckload #77985 üzenetére
Megnéztem az HBO max app kezelő felületét, nálam is ilyen (C1). Ez 8 bites szín sávozódás. Az xbox valószínűleg 10 bittel (vagy 12 bittel) küldi (és/vagy 'ditherig'-eli) HDMI-n keresztül a jelet, ezért kisebb a 'color banding'. Ha a filmeknél nincs jelentősebb sávozódás, akkor nem kell vele foglalkozni.
-
farkas-j
őstag
válasz
duckload #70071 üzenetére
Az áramtalanítás nem árt semmilyen elektronikus eszköznek, sőt növeli az élettartamát. Az viszont fontos az OLED-nél, hogy a távszabályzóval való kikapcsolás után hagyjál időt neki mielőtt leáramtalanítod, hogy lefuttassa a pixelkarbantartást. Mi speciel este lekapcsoljuk a távszabályzóval, majd reggel áramtalanítom, vagy távval való kikapcsolás után kb egy órával áramtalanítjuk.
-
alaves
addikt
válasz
duckload #66987 üzenetére
Kiindulási alap (rtings C1 settings): [link] ezzel kiegészítve [link]
SDR képmódnál bőven elég a 30-35 OLED fény, HDR/DV-ben pedig 75. Fehéregyensúlyhoz csak akkor célszerű hozzányúlni, ha nagyon nem tetszik a meleg 50. Minden képjavítót célszerű kikapcsolni (HDR-ben is: maximális fényerő, dinamikus kontraszt, dinamikus tónus áthelyezés is: ki, ezek is bekapcsolhatók, ha nem tetszik a kép) -
koko00869
tag
válasz
duckload #66788 üzenetére
Én is csak tanácsolni tudom, hogy ne tántorítsanak el itt egyes negatív vélemények. Kb. két hónapig napi szinten olvastam ezt a fórumot, hogy az elejétől a végére érjek, plusz avforums. Ezerszer elbizonytalanodtam. Háromszor változott, hogy melyik tv lesz a befutó, végül philips 806 lett, aminek baromira örülök. Gyanítom, hogy ugyanígy örültem volna lg-nek, sony-nak is, mindkettő nagyon meggyőző volt volt az üzletben. Panával nem találkoztam élőben, sajnos. A beállításokkal nem nagyon kell mókolni. SDR-hez ott a Filmmaker mód, HDR-hez szintén van Filmmaker, DV is király. Három olyan gyári mód, amihez nem kell hozzányúlni, és, elméletileg, helyes beállításokkal operálnak, legalábbis philipsen az alábbi videó szerint.
[link]
Az utóbbi idő egyik legjobb döntése volt számomra ez a beruházás. Aludj rá még kettőt a hétvégén! -
pn4hvq
senior tag
válasz
Abszolut laikus felhasználóként, ha már LG-ről váltanál: az Lg 50LF652v helyére került az LG 65OLEDC11. Nagyobb, szebb kép, szebb színek. A felbontás fullhd helyett 4k -> ég és föld. Ha belefér az anyagi lehetőségeidbe, cserélj, nem bánod meg.
Konkrétumokat én nem tudok írni, nem kalibráltattam, csak kivettem a dobozból és használjuk. Zömében Netflix, letöltött videók, ritkán TV az elmúlt 1,5 hét alatt (azóta van meg). -
NoMagix
addikt
válasz
Én is így gondoltam, miután túl sok infót kaptam róluk.
Egy idő után elbizonytalanodik vagy megzavarodik az ember főleg amikor itt egy okostojás hülyeségeket ír!
Nem kell félni az oled-től ugyan úgy használom a jelenlegi CX-et mint az előző lcd-ket, napi több óra Xbox, film este tv és köszöni szépen jól van! -
coolrob
aktív tag
válasz
Nem itt kellene kerdezősködnöd, mert itt úgyis mindenki a sajátját fújja. Nézd meg Vincent videóit mondjuk a HDTVTest csatornán, sokszor össze is hasonlítja ezeket a modelleket. Röviden, mint a Pana, Sony, Philips és LG is csúcsTV, és mindegyiknek vannak kisebb betegségei, és előnyei is. Egyikkel sem fogsz mellé, aki mást mond vagy nem ért hozzá, vagy elfogult..
-
Elektrosokk
veterán
válasz
duckload #66766 üzenetére
Az hogy ki mit szid egy dolog, én most vettem 65CX tévét pár hete és hibátlan panelt kaptam. (Pedig azok után amiket itt olvastam mindenre fel voltam készülve csak erre nem
)
Nappal érezheted kevésnek a fényerőt, de ha szeretsz filmeket és sorozatokat nézni este akkor ne hagyd ki. C1 helyett én inkább Philips 806 felé mennék.
-
ricsip
addikt
válasz
duckload #66766 üzenetére
A tvreklámok hazudnak. Mindig. Igen, mindig. Ezt az okosmosópor óta tudnia kellene mindenkinek. Ide a fórumra meg a vásárlók írnak. Talán még kevés a mi országunkban működő, samsung, lg, philips, sony által kiszervezett alvállalkozó saját márkát dicsőítő ellenségmárkát lejárató pénzért bérkommentelő. Kóreában már 2014-es topikok voltak a samsungból külsős cégbe kiszervezett alkalmazottakról, akik pénzért trollkodták szét a vetélytársak support fórumait, és promózták a szamszung tv-ket, telefonokat.
Ha majd a tv reklámok alá is komnentelhetnek az átlagagyalágyult hülyék seregei, az lesz a szép világ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G16
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged