2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Ha szeretnéd rootolni az LG Smart TV-d, tedd meg most!

Írta: | Kulcsszavak: LG . webOS . root . rootmytv . openlgtv

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ha eleged van a reklámoktól hemzsegő Youtube-ból, vagy éppen szeretnél ambilightot faragni a TV-dre, vagy csak szeretnéd a TV-d teljesen a magadénak tudni, és egy LG webOS alapú TV-vel rendelkezel (minimum webOS 3), akkor érdemes most nekiállni a folyamatnak, ugyanis az openLGTV közösség srácai most adtak ki egy újabb root exploitot, amit még nem javított az LG, így pofonegyszerű a rootolás.

A folyamat ezen pár lépésből áll:
1.) Ha van telepítve Developer Mode app, azt le kell törölni (nem kell aggódni, a homebrew channel és a root teljesen leváltja).
2.) A TV böngészőben meg kell nyitni a rootmy.tv weboldalt és meg kell nyomni az 5-ös gombot, vagy el kell húzni a csúszkát.
3.) Követni, ami feljön a képernyőn, mint utasítás.

Ha minden jól megy, akkor a TV rebootol és feltelepül a homebrew channel app, ahol az első lépés az, hogy a beállításain belül letiltjuk a TV frissítések keresését (általában az LG alig ad ki érdemleges változást, amiért megérné frissíteni, azonban a root exploitot azonnal zárják egy frissítésben, mert nekik ez nem business), majd lehet telepíteni az alkalmazásokat!

Arra érdemes figyelni, hogy ha Youtube-t szeretne telepíteni az ember, akkor az eredetit előtte le kell törölni, s aztán felrakni a Youtube AdFree-t.

Illetve természetesen SSH-n is elérhető lesz a TV, az alap root:alpine user/pass kombinációval, amit célszerű megváltoztatni, vagy ha nincs szükség az SSH-ra, azt szintén letiltani a homebrew channel beállításai közt.

A rootolás természetesen nem veszélytelen vállalkozás, azonban a több ezer rootmytv telepítés során eddig még egyetlen téglázott TV-re sem volt példa. A megoldás pedig open-source, bárki belenézhet, hogy hogyan működik.

Végezetül pedig íme egy (nem saját) felvétel arról, hogy hogyan is néz ki egy rootolt TV-vel megvalósított ambilight megoldás:

Ha érdekel a dolog, érdemes hamar cselekedni, mielőtt az LG kiadja az új, patchelt rendszert! Sok sikert! :)

Hozzászólások

(#1) futo001


futo001
senior tag

Ha eltekintünk a reklámmentes youtubtól, mi más hasznosat ad a rootolás? Nem ismerem a Homebrew alkotásait, a githubon sem nagyon látom milyen hasznos cuccok vannak a Homebrew Channelen, de eléggé felkeltette az érdeklődésemet a dolog. :D

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#2) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

És ez visszaállítható? Garancia megmarad? Mert, ha nem, akkor ez kb halottnak a csók kategória...

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#3) Mr Dini válasza futo001 (#1) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Egyelőre nincs túl sok publikus app, mivel friss a kezdeményezés, de a srácok is gőzerővel dolgoznak, meg én is igyekezek szépen lassan eljutni a Kodival egy olyan állapotba, hogy publikálni lehessen. De sokan a hyperion miatt teszik fel már most. Közben szerkesztettem a cikket és raktam bele egy videót arról, hogy is néz ki. De van még Retroarch, jó pár játékkal, jellyfin kliens és crunchyroll is. Itt egy teljes lista az appokról.

Ezen kívül azt csinálsz a TV-del, amit szeretnél, ha van root jogod, kis linux hozzáértéssel gyakorlatilag bármit le lehet portolni a TV-re.

Egyelőre még nincs sok minden, ezt aláírom, de most érdemes meglépni a rootolást, mert igazából funkciókat nem vesz el, bármikor vissza lehet majd vonni és a későbbiekben biztosan nem lesz már lehetőség ezen a módon felnyitni a TV-t.

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#4) Mr Dini válasza icemad (#2) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Hogyne. Korábban úgy volt, hogy pl egy firmware frissítéssel teljesen eltűnt a root. De a homebrew channel törlése is beszünteti a dolgot. A garancia pedig nem vész el, hiszen egy sérülékenységet használ ki a megoldás, amiről a gyártónak eddig nem volt tudomása sem. Egyedül akkor bukta a garancia, ha majd a gyártó egy későbbi szoftverben bepatcheli a root exploitot és valaki elköveti azt a hibát, hogy frissít a patchelt rendszerre. Ilyenkor lehetséges a downgrade egy még rootolható verzióra, de azonnal bukik a garancia, mert az LG logolja, hogy milyen rendszerverziók voltak a TV-n eddig.

Ha viszont most rootol az ember, akkor megmarad. Csak nem szabad frissíteni majd.

Egyébként a projekt oldalán ennyit írnak a garanciális kérdésről: [link]

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#5) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Király, nagyon köszi, már megy is a Scooter a reklámmentes youtube-on :D

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#6) Energie X


Energie X
őstag

Köszönjük a hasznos infókat. Esetleg Samsung Tv-re is csinálsz egy ilyen leírást? :)

>>> ÚJ dobozos Galaxy S21FE tokok és üvegfóliák! Lesd meg adatlapomon! <<<

(#7) Mr Dini válasza Energie X (#6) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Szia!

Köszi az érdeklődést, azonban Samsung TV-m sajnos nincs és nem is nagyon van tapasztalatom velük kapcsolatban. Amit érdemes tudni, hogy ellentétben a többivel, a Samsung nagy játékos és ők fel tudják használni mindazt a tudást a hardver, illetve szoftver építésnél, amit a telefonokkal szereztek. Szóval a legtöbb ottani root megoldáshoz ténylegesen várni kell egy linux kernel exploitra legtöbbször. Van projekt természetesen Samsungra is, ha jól tudom SamyGo névre hallgat, de mivel elég komoly tudás szükséges az ilyen exploitok kidolgozására, úgy tudom fizetős a dolog és nem is biztos, hogy minden TV-n működik a megoldás.

Aztán persze lehet én tudom rosszul a dolgokat és majd valaki, aki jobban benne van a Samsung világban kijavít. Vagy érdemes a fórumon egy Samsung TV-s topikban kérdezni.

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#8) GreatL


GreatL
őstag

Nem tudom... C1-et azért még piszkálja az LG, lecserélt benne komplett menüket...

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#9) AxBattler


AxBattler
félisten

Köszi a cikket, erről nem is tudtam!
A videó azonban nálam nem elérhető egyáltalán, csak fekete téglalap... :F

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#10) lajosdani2


lajosdani2
csendes tag

Köszi szépen Mr. Dini az infót! :)
Erre volt szükségem, ugyanis a firmware downgrade-nél elakadtam, belekezdeni se volt bátorságom, és így az előző verzióval nem tudtam rootolni.

Most viszont gyorsan és könnyen ment, úgyhogy imába foglalom a neved :D
Szüleim is most terveznek LG tv-t venni, mondom is nekik, hogy most már bátran vegyenek, van megoldás a reklámmentes youtube-ra.
Még egyszer köszi, és szép napot kívánok! :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.