Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Oszd már meg ennek a 650 pénzes jutub prémium előfizetésnek a linkjét, mert itt a plebs (köztük én is) 2700 jó magyar (lol, nem röhög) forintot fizet a yt prémium családi változatáért. A per fő leosztás meg 450 ft -ot jelent. Szóval a te matekod valahogy nagyon nem jön ki.
-
hubber19
tag
Látom G2 tulaj vagy. Én is, tegnap óta
Megcsináltam a tökéleteskép csatorna általi beállításokat, de sem HDR, sem Dolby Vision esetén a "Képarány" nálam nem állítható, szürke. Nálad is? SDR esetén aktív, akkor a "kitöltés" is látszik, állítható. HDR és DV esetén is szerencsére "Eredeti" - de nem aktív, nem állítható 
Illetve ezen a Magic Remote-on nem jöttem rá mi az "INFO" gomb? Szerettem a régi tv-n, hasznos, praktikus néha.... Van ezen "INFO" gomb, lehetőség?
-
ricsip
addikt
Egy tv-nek, aminek árgép szerint 100ezertől 300ezerig 30 féle kiírt ára van egy adott napon, annak akkor végülis mennyi az "egy-igaz" ára, amennyiért a telekomnak oda kellett volna félrebeszéd nélkül adnia? Ha meg éppen 10ezer pénzért kirakták a webshopra, miért kellene a vásárlónak azt hinnie hogy elbaszták az árazást? Ha ott szerepel hogy ákciós, futtasson az ember gondolatolvasós üveggömbösdit, hogy vajon mire gondolt az akciót meghírdető telekomos jóember aki kiengedte ezt az árat? Az nem aránytalan kereskedővédés, hogy azok büntetlenül kiírhatnák az egymillió tételes webshopjukban mindenre az 1Ft-os árat? Aztán minden tranzakciót rollbackelnének automatikusan, és csak utána jelenne meg a reális (azaz nem-1Ftos ár)? Ennyit az áldozat (vásárló) hibáztatásáról.
-
máyköl
veterán
Nincs kétségem afelől, hogy benne volt az ÁSZF -ben. Tegye fel a kezét, aki átolvas minden ÁSZF -et.
Ugyanakkor nem volt akkora jelentőségű árkülönbség (néhány tízezer ft. a 700.000 Forintos készülék esetén) a készülék piaci árához képest, hogy:
1., egy ekkora cég ne nyeljen be egy tévedést
2., ne gondoljam jogosan azt, hogy az egyébként nagyban hirdetett okok miatt (a sok éves telekom ügyfélségért, valamint az általuk kért újabb 2 év hűségért és azért cserébe, hogy a telefon előfizetésem is hozzájuk vigyem) kapjam azt a néhány százaléknyi kedvezményt a tv árábólVagy legalább felhívjanak telefonon, hogy ne számítsak a rendelésre, mert hiba csúszott a gépezetbe, ne pedig én telefonáljak, hogy miért lett az előleg visszatéve a számlámra.
Nyilván fogyasztóvédelmet meg békéltető testületet nem ér az ügy, csak mertem reménykedni, hogy nem így bánnak egy ügyféllel 2023 -ban, aki leadott egy nagy értékű rendelést, friss 2 év net+tv+telefon hűséggel.
-
apszi
őstag
és #86303Vhiktor
köszönöm a válaszokat. Kíváncsi lennék a mostani ~10 éves HD ready Samu tévémnek, amit monitornak használok, mennyi lehet?
Azt tudom, hogy mikor vettem egy monitort tavaly, amit végül egyéb okok miatt visszaküldtem
, azon határozottan reszponzívabb volt bármivel játszani, bár mindez egész odáig nem tűnt fel.
Köszi még1szer.
-
Zsömica
aktív tag
Persze - arra akartam csak rávilágítani - hogy tudatosan nem vadászom a frissítéseket - mert nem minden esetben hoznak előrelépést,sőt..!
Összegeve, jó a tvm kezdettől fogva - ezért is ajánlom itt "folyamatosan", nem gubbasztok a gyártó honlapja előtt frissítésre áhitozva mert mondjuk visszább vett a fényerőn sunyiban vagy mert szar a game mód és még sorolhatnám..!
Útban a G3-m, sztem arról is áradozni fogok..!
-
törölt tag
Szerintem azok valamilyen előzetes árak lehettek. Én az Alzára emlékszem, hogy megjelenés előtt listázta már a tévéket és jó magas áron; számokat nem tudok visszaidézni.
Még az Interhifi rakta fel őket jó korán és drágán, de számomra az egy ismeretlen üzlet és a honlapjukra nézve az is marad.

-
-
ricsip
addikt
akkor tv vétel után utólagosan lehessen 30 ezer forintért DTS licenszt venni az LG webshopjában!

Mondtam egy árat. Kizárt h. 30 ezer ft-ért nem érné meg lehajolni az LG-nek. Főleg h. kizárt a DTS ennek akár csak a felét elvenné a licenszmegállapodás miatt. Elvégre is látja a DTS h. kihúzták a lábuk alól a talajt. Ha nem akarnak menni a süllyesztőbe, én a helyükbe fűvel-fával összeállnék h. a szaromat olcsón belerakják a cuccaikba. Mert így ekkora piacvesztés után a hangformátum-biznic is 1szereplős lesz. Monopol piacon meg már azt csinál a dolby amit csak akar. Hadd ne adjak tippeket mi lesz a következménye a végfelhasználóra (hint Intel vs Amd, mindkettő undorító féreg gennyes kapitalista amerikai szarkupac, de amint az egyik kezd elgyengülni a másik azonnal ugyanazt játssza mint emez amikor ez volt az erősebb). -
Szaszabond
aktív tag
Szia. Egy ekkora beruházás mellett miért ragaszkodsz foggal körömmel a Shieldhez? Veszel 18K ért egy Mi stick 4K-t és az tud minden szabványt ami kell neked. A Shield meg megy vagy a régi tv-vel vagy párhuzamosan rákötöd azt is a TV re.
Ami biztos, hogy G2 betyár jól mutat a falon.
Szóval ha falra megy a TV akkor szerinte, G2 ha meg nem akkor Bármelyik a háromból. -
bigdigit
addikt
-
junkpod
nagyúr
Aligha hiszem hogy "színtelítetség" szempontból lehet különbség OLED TV -k között, ez szimpla beállítás kérdése.
Külső lejátszó és True HD hang igény esetén győződj meg róla, hogy a TV tovább adja -el passthrough módban a hangpojektor felé illetve, hogy a soundbarerősítő rész eARC képes -el? -
Vhiktor
Topikgazda
Nem is az a kérdés, hogy mekkora különbség van, hanem az hogy dolby vision dinamikus metadatot használ, a hdr10 meg nem, csak a hdr10+, de hdr10+ tartalom kevés van. Streaming szolgáltatók tele vannak Dolby Vision tartalommal, ha nem téámogatja a tv akkor HDR10-ben játsza le.
Ezért kell eldönteni első körben, hogy mennyire fontos a dolby vision.
Ha kell a HDR10+ és DV támogatás egyszerre akkor Philips.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ez csak példa, nem LG oledről való.
Ha jól van megírva a tone mapping algoritmus, akkor minimum 50% stimulációs szintig(ami 94 nit) nem nyúl semmihez, azt megjeleníti úgy ahogy van OLED esetében.
Nyílván azoknál a készülékeknél amik nem tudják a kellően mély feketét, ott a sötét részéeteknél is kell tone mapping, hogy ne vesszenek el.Van az úgynevezett roll off point, ez az ahonnan elkezd dolgozni a tone mapping algoritmus, ez általában a tv max fényerejének 70%-a körül van 1000 nites masterek esetén.
-
katsazoli
tag
Nekem is lejjebb kellett fúrnom, mert a Q80T-nek kb középen voltak a furatok, ennek meg meg az alján. De ez nincs megdöntve, ellenben a Samsunggal, maga a tv is lejjebb került. Már csak a régi lyukakat kellene beglettelnem, vagy kap modellgipszet, mert az van otthon, meg aztán azt a falat amúgy is újra akartam kenni más színnel.
-
Mankó
veterán
Igen, furcsa az egész.
Amióta meg van a tv, minden film indítás után 5-10 sec után, elmegy a kép, megakad a lejátszás majd bal felső sarokba kiírja a felbontást, frekit és megy tovább a film. Illetve van amikor film közben is szokott ilyet csinálni. Ilyenkor válthat a tv frekvenciát, vagy esetleg ez a legjátszó problémája szerintetek? Elég idegesítő tud lenni néha.
(Pana FZ800e, Marantz sr5013 és NAS-ról etetett Shield 2019)
Lehet az egész rendszert át kellene néznem, mert 2-3 hete más is elkezdett szarakodni, 4k filmeknél túl lassú átvitelre is panaszkodik. Át kell néznem újra a rendszert. Lehet NAS-t kellene NFS módra átkalibrálnom. Lesz agyalás úgy érzem. -
delibab
senior tag
Ez igaz sajnos, de a mostani Sony is működik ami lassan 4 éves tehát gondolom ezzel sem lesz baj... külön lejátszót nem szeretnék, van már elég kütyüm

Pro Koryak : akkor jobb választás lenne a Pana
mennyire spéci az a kijelző? miben jobb mint a sony?Még nem vettem meg, hétvégén terveztem és még válthatok
-
FLx
addikt
-
törölt tag
A TrueHD (veszteségmentes Atmos), DTS-HD, DTS:X, Auro-3D sávok nem fognak menni transzkódolás nélkül. Nincs olyan tévé, amelyiknek a smart rendszere kezeli ezeket, mindegy, hogy milyen lejátszót telepít rá az ember.
Az egy "új világ" lenne, ha működne a dolog; én is csak a Plex + direct play miatt tartom a Shield Prót.
-
blakey
titán

Külső lejátszó minden TV-hez ajánlott, hogy melyik azt majd később eldöntőd, ha még nincs.
Persze előtte ki kell próbálni a TV képességeit, de aki már túl van ezeken az csakis külső lejátszót használ, gyakorlatilag soha nem használtam a TV-k lejátszóit, persze nagy ritkán ezért használom, ha úgy adódik. -
koko00869
tag
706-ossal teljesen jól jársz, szerintem. 55-ös 806-ost én úgy tudtam megvenni ma telekomnál 377-ért, hogy hűségidőt hosszabbítottunk, meg játszottunk kicsit a mobilnettel meg az otthoni nettel. Nagyon jó ár ez, szerintem, főleg, hogy kamatmentes részlet is van rá. Mindenféle igazolásokkal sem kellett bajlódni így. Ha van valamid a telekomnál, érdemes rákérdezni, szerintem, hogy hogyan jársz jobban.
-
blakey
titán
kb 380-390ért van a 706-os philips, de az elvileg régi proci, gyengébb mozgással, - az a gyenge mozgás is bőven jó, főleg, ha úgy nézed, hogy pl. egy 2019-es Philipsen is gyakorlatilag tökéletes a mozgás, nem hibázik, nincsenek "röccenések", akadások, ráadásul úgy, hogy van egy normális, működőképes interpoláció. Javaslom, hogy a kiszemelt készülékeket próbálgasd egy kicsit. Meg lennék lepődve, ha a 706-os mozgása nem felelne meg.
-
HaKo
aktív tag
Sajnos még nem találtam semmit. Engem a kisebb modell érdekelt (A8G). MM-ban megnéztem mindkettőt, így nem néztek ki rosszul az a demo ami ment rajtuk nagyon szép volt. De nem mondanám magam hozzá értőnek szóval.. ki tudja
Ezt a tesztet találtam :
https://www.techweekmag.com/reviews/tv/hisense-a9g-review/
A kisebb modellről még ennyit sem. Illetve ami felmerült bennem, ki tudja a Hisense hogy kezeli a beégést meg az ilyesmi hibákat amiket az LG panelcserével orvosol.
Én úgy döntöttem egyelőre kivárok az OLED vásárlással, az idő nekem dolgozik .
-
koadam777
csendes tag
De igen, ezeket jelenti, inkább afelé irányulna a kérdésem, ami kicsit megfoghatatlan specko leírás alapján. Pl. Mozgásmegjelenítés, színek stb.
Más helyen már leírtam, nekem volt egy samsung q70, borzasztóan zavart, hogy hd tv adás focimeccs nézhetetlen volt az elmosódás, tördelés és furcsa megjelenítés miatt, ezért visszavittem. Ezt szeretném elkerülni. Eddig ami szóba jött nálam, az a Sony XH90, viszont tartja az árát, már ahol lehet kapni és azt látom, hogy akciókkal vagy kuponkedvezménnyel kicsi ráfordítással már Oled-et kaphatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED C1 48"
- Bomba ár!!Garanciás LG OLED 65C3 (164cm) TV/4K 120Hz/Evo/ Dolby Vision/HDR10/beszámítás van
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481, 100% Akksi
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- EK Quantum Kinetic D-RGB D5 Pump Viztartály - pumpa kombó! 360MM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
.nálunk van egy rahedli ami a routeren lóg...szóvá igen relatív...attól függ milyen router milyen savszel, milyen környezet.

Azt tudom, hogy mikor vettem egy monitort tavaly, amit végül egyéb okok miatt visszaküldtem

mennyire spéci az a kijelző? miben jobb mint a sony?

Vhiktor