Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz gabo01 #67548 üzenetére
Van
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
tibcsi2012
csendes tag
válasz gabo01 #67546 üzenetére
Szemből szerintem jó . Enyémen is van rózsaszín elszíneződés de nem zavar. Film nézésekkor semmit nem látsz belőle.link [kép] [kép] [kép][kép] Én va panelt váltottam oledre mert zavart hogy néha bevilágitott a sötét jelenetekbe. Ez megoldódott így tudom élvezni a filmeket.
[ Szerkesztve ]
-
gabo01
senior tag
válasz tibcsi2012 #67555 üzenetére
Ha nem is jó elviselhető. Ez a rózsaszínesedés kevésbé zavar talán mint a régi panelé ami legszélén volt.
Viszont ezek a függőleges sávok most idegesítenek. De ha elmúlik 100 óra környékén akkor ok.
Én is va Samsungot cseréltem oled-re. Illetve bekerült a hálóba csak, hogy bármikor megnézhessem mennyivel gyengébb a képe! -
powerup2
addikt
válasz gabo01 #67556 üzenetére
Járatni kell a panelt plusz elvileg 75-100 óra környékén éri el csak azt amit tud a panel pl fényerőben. Nálam pl most érte el meg az új Fw elvileg 70 nit plusz fényerőt ad igy néha kellemlet mert amikor van egy sötét jelenet és hirtelen világos kép jön csak pislogok. És még ezen a fényerőn akarnak nővelni
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
janos666
nagyúr
~1 óra a panelcsere? Mikor nálam csinálták pixelhibák miatt, akkor ~0 perc volt, mert annyira tele voltam pakolva, hogy arra sem emlékszem, hogy itt járt a szerelő (csak az ujjlenyomatát hagyta ott a bal felső sarokban, amikor visszaraktuk az asztalra, de azt sem tudom, hogy nő volt vagy férfi).
Viszont én szerencsés voltam, az első és a csere panel is tinting/banding mentes (C9).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
hackeeeee
Jómunkásember
Visionhoz milyen szín modot használtok? Rájottem h az otthon mozi megsem annyira jó, mert a truemotion nem kikapcsolhato. Beallitottam az eredeti modot, mimden extra kikapcsolva, sokkal élhetőbb.
Véleményem szubjektív...
-
gabo01
senior tag
válasz tibcsi2012 #67559 üzenetére
Így legyen! Nem szeretnék sportot űzni a panel cserélgetésekből.
A szerelő megnézte a régit és azt mondta szerinte nem hibás de ha az Lg ki akarja cserélni Ő megcsinálja.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz gabo01 #67563 üzenetére
Az, hogy oldalról nézve magentás "az ilyen". Az nem selejt, hanem "egyszerűen ilyen".
A sötétebb szürkék foltosodása már kicsit más, de igazából is az is "tipikus betegség", nem minden panel ilyen, de sűrűn előfordul. Van, amelyik csak addig ilyen, amíg fiatal a panel, de néha ilyen marad örökre.
De ha megnézed egy LCD feketéjét, általában azok is "felhősek" ("bevilágítás"). Nem mind, ki lehet fogni olyat, ami homogén, de tipikus jelenség.
Ugyan így, a legtöbb LCD-n látványosan torzul a kép oldalról nézve (csak másképp).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
janos666
nagyúr
válasz gabo01 #67565 üzenetére
Az *Otthoni mód a szabványostól eltérő fényerő görbét használ, amivel világosabb lesz a kép, mint ahogy a Dolby szeretné. Az napfényes szobába való, a sima pedig sötétbe (ahogy a HDR-t kitalálták).
SDR-ban hagyd Ki álláson, mert pontatlanabbak lesznek a színek a többi állásban (az HDR módhoz van kitalálva, ami a maximális fényerőt preferálja a színhelyesség helyett. De HDR módban ez csak a csúcsfényeket érinti, ami nem olyan zavaró, míg SDR módban észrevehetőbben elrontja a színeket)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
alaves
addikt
Délután olyan fényviszonyok voltak, hogy a redőny résein bejövő fény olyan szögben érte a kijelzőt, hogy sarkalatosan látszik az evo kijelző beégés elleni védelmét szolgáló réteg, amely bizonyos szögből nézve hozzáadhat a tinting-hez is:
...nem horrorfilm
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hackeeeee #67573 üzenetére
Igen, csak nézd meg hogy minden "kepjavito" ki van e kapcsolva. A mozi(felhasznalo) is jó.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
C1-nél képmód és bemeneti címke beállításnál minden esetben ellenőrizni kell az 'AI szolgáltatás' opcióit, mert a képmódoknál eltérő be-ki állásokat használ.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hackeeeee #67577 üzenetére
Hozzá vagy szokva a hideg képhez, használd pár napig meleg2-n és akkor már nem lesz furcsa.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
Megnéztem. A Dolby Vision 'otthoni mozi' képmódnál alapból be van kacsolva az 'AI fényerő' és 'Automatikus műfajválasztás'. Ezért volt neki szürke, e kettőt kikapcsolva már állítható a trumotion.
-
alaves
addikt
válasz hackeeeee #67577 üzenetére
Mint ahogy Vhiktor is írta LG-ken a Meleg 2 (2021-es modelleken Meleg 50) színhőmérséklet van legközelebb a 6500 K referenciához. (Régebbi modelleken volt Meleg 3 is).
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hackeeeee #67583 üzenetére
Meleg3 már túl meleg, gyárilag a Meleg2 áll a legközelebb a szabványhoz.
-
Dealer95
őstag
válasz Jorgi Kormi #67550 üzenetére
Tinting lesz az
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hackeeeee #67586 üzenetére
Lehet akár fokozatosan is, pár napig meleg1 aztán meleg2.
-
korpas15
tag
Sziasztok! LG C1-en szeretnék hálózaton keresztül filmeket nézni a tv gyári lejátszójával. Gépről megosztottam a meghajtómat, de a tv nem látja. Mit csinálok rosszul?
-
contaxg
veterán
válasz korpas15 #67589 üzenetére
Media Player-rel is meg kellene osztani a DLNA kapcsolathoz, önmagában a hálózati megosztás kevés. (Látom sikerült már megoldani, szuper!)
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, 3x futottam bele olyan filmbe, ahol a kép ilyen zöld-lila. [kép] Többen is panaszkodtak rá, annyi választ kaptunk, mert a TV-nk nem tudja a Dolby Visiont.
De hát enyém egy LG G1, próbáltam pcn, tv media playeren és xboxon keresztül is, de ezeknél folyton ilyen az eredmény.
-
paatrick
őstag
válasz hakydakillah #67599 üzenetére
"De hát enyém egy LG G1, próbáltam pcn, tv media playeren és xboxon keresztül is, de ezeknél folyton ilyen az eredmény."
Windows nem tudja, tv beépített lejátszója nem tudja mkvból, xbox elvileg tudja.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest