Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22605) janos666 válasza Hubba12 (#22582) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ez részben a saját tapasztalatom volt, hogy egy fiatal C7-en még elég látványos foltokat tudott hagyni maga után egy sci-fi témájú HDR-es játék, mikor először kipróbáltam.
Bár ehhez azt is hozzá kell tennem, hogy mikor először láttam így IR-t, akkor 5-10 percet sétálgattam a házban telefonálva, nem folyamatosan játszottam. -> Valami ilyesmire gondolnék az "óvatosan"-al (ne hagyd ott HDR módban kimerevített képpel határozatlan időre a gépet: egy WC-szünet belefér, de ha nem tudod mennyi időre tervezed otthagyni, akkor inkább dobd le a játékot/filmet a Windows tálcára, vagy lépj vissza a konzol/lejátszó főmenüjébe, nyomd át a TV-t SDR TV adásra, stb, ne úgy álljon ott egy mozdulatlan HDR kép, amin lehet épp egy "lézernyaláb" full-fehér vakító csík...).

Később SDR tartalommal is láttam néha IR-t a C7-en, bár azt is csak monitorként használva, ami az első pár hét után gyakorlatilag megszűnt (nem csak én szoktam hozzá, mert előtte PDP-m volt, amin szintén volt IR, sőt átlagosan több még öreg korában is).

Ami most került hozzám B8, az kevésbé tűnik érzékenynek így új korában, mint annak idején a C7. Ezen is még csak HDR után láttam IR-t (miután lefuttam a CalMAN AutoCAL-t, ami viszonylag kényes tartalom), de az is magától kifakult menet közben egy percen belül (kvázi a szemem láttára, ahogy átváltott a fekete alapon színes téglalapból homogén szürkébe, akkor elkezdett "felivódni a tócsa").

Volt előtte némi tapasztalatom egy B6-al, ami a C7-től sokkal érzékenyebbnek tűnt (egy-két nap járatás után még látványosabb IR volt rajta SDR-ból is, mint az öreg PDP-men). Azon HDR-t sem kellett nézni (pontosabban még lehetőségem se nagyon volt). Ugyanakkor az a készülék egy héten belül ment vissza a boltba (nem csak emiatt, amúgy se tetszett még a színkezelés se a Technicolor frissítés előtt), szóval nem tudom, hogy néhány hét után mennyit javult volna a helyzet.

De még mindehhez is hozzáteszem, hogy első sorban azért javaslom, hogy új korában inkább óvatoskodj kicsit, mert aki nincs hozzászokva az IR-hez (első OLED, és sohasem volt PDP se), az ne idézze elő kvázi szándékosan, aztán keresse szemfülesen (akár tesztábrán), majd pánikoljon rá, és kezdje visszacsomagolni, majd visszarúgdosni a boltajtón, hogy "ez de sz@r", hanem ízlelgesse apránként a dolgokat, köztük az IR-t is (de ezalatt tapsztalja ki az előnyöket is). Lássa, hogy ha néha fel is bukkan kis folt, az ki is fakul (de amúgy meg milyen szép a kép úgy egyébként...).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.