Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
amdk7
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Én a sajátommal vizsgáztam és az is 599ccm. Azt mondták, mivel a minimum 40kW-ot teljesíti, tökéletesen megfelel.
- gondolom azért ott is felfelé kerekítenek, mint az autóknál. (1259ccm az már 1300ccm
)De itt is csak arra ment ki a ez az egész törvénymódosítás, hogy amelyik iskola 500-asokra volt berendezkedve nagymotor gyanánt, az vegyen már nagyobbat is.

Olyan ez mint a sárga Taxi...mod:
Most látom, 595ccm a minimum... akkor ez mindent megválaszol. -
BoB
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
De az mert, pontosan legalább 595 cm-et írnak elő. Tehát 594cm már nem jó, 595cm jó.
-
amdk7
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Minimum 600ccm és (minimum) 40kW számít nagymotornak a vizsga szempontjából.

-
dodopek
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Muszály tölteni, mert nem tudtam beindítani a motort. Párat forgatott rajta, aztán csak kerregett. Pedig ma motorozni akartam...
Ilyen a töltő.Azt akartam mérni, hogy rendesen tölt e, mert a szobában vannak az akkuk, töltöttem őket egy hónapja, most meg totál le vannak merülve. Egy Furukawa akku, és egy bika. -
csongi
veterán
válasz
dodopek
üzenetére
Milyen az akku töltő? Mit szeretnél mérni? V-ot vagy Áramerősséget?
Mérd meg töltő nélkül az Akksi feszültségét, lehet nem is kell tölteni rajta.
Mérés: Multiméter állítsd DC 12V vagy nagyobb állásba. Pozitívot pozitívra negatívot negatívra tedd.
Olvasd le az értéket. Csatlakoztasd a töltőt ugyan így és megint mérd meg, olvasd le az értéket. -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok biztos benne, hogy működik a motoromhoz használt 12v akkutöltő. Van multiméterem. Tudnátok segíteni, hogy milyen értéket várjak, és hogy használjam? Pl bedughatom e az akku töltőt, ha nincs rajta akku, amit töltsön.Vagy hogy mérjem? Töltő bedug, utána hozzá a multiméter? Vagy előbb multi, aztán 220v?Köszi előre is!
Rátettem az akkut, töltés közben 12,7v mértem.Az jó?
-
csongi
veterán
-
csongi
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Nincs borom,vagyis van de az a sajatom
. Csak saccoltam beazhat e vagy sem. Ezert irtam hogy a borosk meg mondjak mi a pontos helyzet. A viasz amit ajanlottam , az pedig a viselhetoseget konnyiti meg. Van marha bor dzsekim, vastag nehez darab.szinte le lehet tamasztani
de mikor atkenem ezzel a viasszal ugy esik ossze mint barsony. Kenyelmsebb es puhabb lesz. Ugy ket evente kenem be,mert n hasznalom 
Bogyo ha erdekel.... Igazi csopperes cucc
-
Mizsala
tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Nekem varratott bőrcuccom van, a kabátom kb 10kg marhabőr
Igazi durva áztatós esőben fél órát bír, utána szivárog befelé a Daywalker által említett helyeken. Ha viszont csak pötty-pötty esőzés van vagy szitálás, akkor órákig sincs benne semmi probléma.
De szerintem ez is olyan tulajdonság, amit a bőrcuccod minősége határoz meg. Úgyértem a készítési minősége, varrás, impregnálás stb. Maga a bőr mint anyag nem fog átázni szerintem. -
Daywalker
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Igen, de melyik bőrruha zárt teljesen? A ruhák többsége úgymond nyári bőrruha, tehát van rajta szellőzés, legyen az egy vagy kétrészes. Ha ez a szellőzős rész szövet, akkor impregnálva vannak ugyan, de egy nagy esőzést az sem bír ki végig. Ahol meg lyuggatott szellőzés van, ott kvázi azonnal becsorog. Szóval kezelheted te akármivel az ilyen ruhát...tapasztalat

-
csongi
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Szerintem ha le kezeled a bor ruhat nem kellene at azni neki. De a borosok ezt jobban tudjak.
Viszont bor cucchoz javaslok valamit. Borbalzsam, hasznalaom es olyan lesz tole a bor mint a vaj. Kaabatra cipore egyarant hasznalaom kiraly cucc. [link] -
válasz
dellfanboy
üzenetére
vizsgára adnak nagyot. Bérelnek pl.
-
dellfanboy
őstag
tudom állandó vita a bőr cordura kérdése, de aki bőr cuccot használ az tudna segíteni, hogy mennyire vízálló a kabát-nadrág?most akcióba láttam egy tök jó kétrészes ruhát ami nagyon csábító ajánlat lenne.
ill bőrcucc alá a decathlonba kapható legolcsóbb aláöltőző megfelelő?
nem akarok esőbe bőrcuccba motorozni, de ha mégis 1-2x elkap akkor mennyir gáz?van esőcuccom.
a másik pedig most akarom letenni nagy A-ra a jogsit, Bp-n melyik iskolát javasoljátok?ill olvastam mostanság-talán origo- hogy ha A-ra szeretnék vizsgázni akkor min 650cm, kell tanulnom, viszont sok iskolában csak 600-as gépek vannak ergo hiába tanulok 600-ason nem kaphatok A korlátlan jogsit? -
Daywalker
addikt
Jó, de ez azért nem is új, az is látszik a képen

Archer: Mivel szárazkupungos, szerintem teljesen mindegy, hogy MA2 avagy sem. Tény, hogy az SM minősítés nem rossz, ha van. Mindenesetre én megtaláltam ami nekem kell idénre. Agip 5w40, SL, MA2 és valami 2200/liter. Ha az Apriliának jó, akkor nekem is jó lesz

-
.mf
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Télen-nyáron. Két sima pamut darab (egyiket még 600-ért vettem), 4 éve felváltva (egyiket hordom, másik tartalék / mosás után szárad), csak most kezd az egyiknél varrásnál kijönni szálak a tetején.
Hagynak mintát rendesen a fejemen, ha sokat van rajtam, utána még egy pár óráig. De inkább, mint a sisakot kelljen mosni, annak a bélése így is túl könnyen jön ki... -
ujskodas
tag
Erről (ezzel) van valakinek tapasztalata, véleménye?
[link] -
Archer
őstag
-
csongi
veterán
Újabb olajos kérdés( vagy sokszor megbeszélt
), pontosabban egy megerősítés csupán.
Adott egy hárombetűs motor
száraz kuplungos a váltó külön van. Ami előírás a könyvben az az API SF SG. 10W-50
És ennyi, nincs se 4T se JASO semmimás. Mivel ilyen olajnak 4T-be elég meredek ára van és a könyv sem írja a szükségességét úgy gondolom felesleges bele.
Amit kinéztem az API Sj/CF minősítést tudja és 5W-50-es. Szerintem használható vele.
Elég egy megerősítés, vagy elvetés, akár privátba is
THX. -
Type-R
őstag
-
BoB
veterán
válasz
csongi
üzenetére
Euromotor-nál lehet nézelődni.
-
Integra
titán
válasz
dellfanboy
üzenetére
ezek sajnos ennyibe kerülnek, de nem is kínai piaci termék. viszont ha megvetted, nincsen bosszakodás, csak elégedettség sok éven át.
-
dellfanboy
őstag
Archer, Integra, köszi mindenkinek,
ez a forcefield jónak néz ki, bár épp 7,5x drágább mint a sima pamut
alszok rá egyet az a tuti. -
BoB
veterán
Zandona márkáról mit lehet tudni? Korábban sosem hallottam róla. Jó
-
Archer
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Szerintem ez nem új keletű dolog, van már boltban egy ideje, pl.
ALI_G: integrált indexes lámpákat nem vágom.
dellfanboy :Dainese, Alpinestars, Forcefield, Under Armor. Ezek közül szerintem jó bármelyik, persze a kevésbé márkásak is lehetnek jók, csak jól meg kell őket nézni. A felsoroltak közül akár vaktában is megrendelheted, amelyik a legolcsóbb, egy méret van, biztos, hogy jó az anyaguk.
Ha bőr kabátod van vagy tervezel, szerintem olyat vegyél, ami alul a nyaknál kiszélesedik, azt jobban be lehet tűrni a kabátba, a bőrkabátoknak meg általában nincs nagy "gallérjuk". -
Integra
titán
válasz
dellfanboy
üzenetére
forcfield-et.
lélegző, jól elvezeti az izzadtságot, vékony, tapad és gyorsan szárad, antiallergén, nem kell minden nap mosni motorozás után, tisztálkodsz minden nap, nem fog szaglani kb semmit ha megszáradt. 4 éve nyúzom, újszerű.
-
dellfanboy
őstag
bukó alá használ vki maszkot?
shox ba néztem egyet 1600.-ér (difi) de a kepesmotoron láttam 1000.- is. csak nem tudom vékony alatt mennyire vékony anyagot érnek? ergo2 mosás és kuka?
fontos, hogy az egész fejemet lefedje, ne csak a nyakamat (mint az f1-be) -
Baszki, lehet, h megb... a vétlen félt, mert a szemle ami most volt nem azt mutatta amit kijavíttatott. Nálam minden ok, nála nem.
-
TayRol
nagyúr
bujék!

-
zsolt19900
őstag
nos emberek, Boldog új évet nektek és ha már ennyien ünnepeltek szülcsinapcsit is, akkor az is legyen nagyon boldog mindenkinek
-
BoB
veterán
Alapvetően sosem rajongtam a terep motorozásért, sosem akartam azon menni. De ez a videó magyon jó, szinte megjött a kedvem hozzá.
-
Mik derülnek ki.
Éjjel mondtam az otthoniaknak, hogy ha tehetném mennék egy kört. Az felér egy tüzijátékkal. "Nem engedték" finoman szólva.
-
Archer
őstag
Olcsó benzinben gazdag Boldog Új Évet mindenkinek!

-
vendingo
veterán
Vannak igazi fanatikusok... 5 percen belül a 2. motoros dönget el a házunk előtt

-
BUÉK
-
alvaro
senior tag
Na, BÚÉK a jónépnek!
-
polimorf
tag
B.Ú.É.K. mindenkinek!!!
-
.mf
veterán
Bujjék, bujjék
boldoguljék a következő év is -
Bogyó bá'
nagyúr

-
Nagyobb köbcentit, kisebb fogyasztást, új gumit, BUÉK!

-
Archer
őstag
Koso indexek vannak német ebayen 25€ körül, azok úgy normálisnak néznek ki (személyes tapasztalatom nincs velük). Amiket még tudok: Rizoma, Barracuda indexek de ezek már drágábbak. Rizoma indexek pl. gumis megoldással vannak felfogatva, mint a gyáriak, nem ilyen merev műanyag mint az olcsóbbak, nem törik egyből ha valamerre hajlania kéne. Barracuda asszem van a Danger-nél, Rizoma meg a Full Gas-ban de ott rohadt drága, külföldön érdemes megnézni, ha érdekel tudok boltot ajánlani.
Meg ha kötöd be őket, figyelj, hogy jó helyre kösd a + -t, mert a ledek nem szeretik, ha fordítva vannak bekötve. Tönkre (elvileg) nem megy de jót nem tesz neki meg nem fog működni. -
ujskodas
tag
Hogy van az, hogy ugyanaz a gyertya Magyarországon 8-11 ezer/ db, szlovákiából ebay-on a 4 darab 21 ezer + 2ezer posta??
-
menyko
tag
Fullos bőrszerkó , de hogy a témánál maradjunk milyen motor látható a videón?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- PE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

) Írtad, ezért megmondtam mi a helyzet

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)