Hirdetés
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
úristen, most látom egyik barátnőm motoros fotói között, a palija daytona-ján ott a középkonzol tartó... aztakurva

-
Bogyó bá'
nagyúr
Valaki a múltkor keresett nem túl drágán Suzuki SV 650-et, ha jól emléxem. Találtam egy olcsót, érdemes volna megnézni esetleg...
-
Xaels
félisten
Sziasztok. Azoktól kérdeznék akik télen is motorral járnak, hogy Bp-en merre érdemes téli ruhát nézni? Az igazat megvalva amíg az XV535-ösöm volt addig nem volt ilyenre szükségem, de most kelleni fog. Amúgy egy Kawasaki ZL 400SE Eliminator-ral csatlakozom megint a klubhoz hamarosan.
-
basel00
tag
Köszi köszi
am megkérdeztem adtak ki úgy Sv-ket hogy gyári állapotban lefojtották 25kw-ra így vitték be a rendszerbe meg persze a forgalmiba és egy idő után kivették a fojtást
-
Daywalker
addikt
válasz
basel00
üzenetére
De, megbüntethet, ha ért hozzá és helyből előránt egy hitelesített mérőpadot az igazoltatásnál (ez leginkább NKH hatásköre, nem rendőrségé) - de max akkor is elveheti a forgalmit és elküldhet szigorított műszaki vizsgára - téged meg nem a kategóriának megfelelő gépjármű vezetéséért vonhatnak felelősségre. De ilyen a mesében sincs itthon, kutya sem nézi. Mindenesetre csak saját felelősségre tegyél ilyet, mert csodák bármikor történhetnek

-
basel00
tag
Üdv
Van egy Sv 650 S motor és olyan kérdésem lenne hogy kezdő de mégsem teljesen kezdő motorosnak mennyire ideális?
Illetve ez a motor 25kw van a forgalmiban írva és a kérdés hogy ezért a rendőr nem büntethet meg mivel valóban 50kw-s csak nincs benne fojtásköszönöm
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Archer
üzenetére
Nagyon off:
Maradjunk abban hogy már régesrégen járhatna a világon mindenki környezetbarát technológiával, csak egyszerűen nem érdeke az egész világon SENKINEK hogy innentől kezdve ne vegyék az olajat. Ekörül forog a világ, egyszerűen a mai világról alkotott képünk teljesen megváltozna ha nem olaj kellene mindenhez.
A '90-es évek közepén már otthon sufniban megcsinálták a hidrogénhajtású autót, ne gondoljuk már hogy 2014-ben az elektroautókig jutottak.
A megoldások már régesrég léteznek, az érdekek viszont nem ezt kívánják. Akit érdekel ez a téma kicsit, keressen rá Égely György nevére, tilott találmányok könyveire, melyet már a boltokban sem kapsz meg mert betiltottak. De ez is csak egy a sok közül.
Egy megoldás van: el kell fogadni azt amit diktálnak, ill. én abban reménykedek azért hogy mielőtt teljesen szétk*rnák ezt a bolygót engedni fognak és váltani, arra ami helyes. De ezek az én hiú reményeim.
-
Archer
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Pedig ahelyett volt
Anno már a benzinmotorok hajnalán is volt alkohol adalékolású benzin csak az ólmosat sokkal nagyobb haszonnal lehetett gyártani azért terjedt el. Ugye mindkettőnek a célja a kompressziótűrés növelése. Már akkor is tudták, hogy az ólom nem túl egészséges az élő szervezet számára csak lesz@rták, a pénzről szólt akkor is minden. Aztán szépen fokozatosan betiltották, jött helyette az MTBE, majd az ETBE amit etanolból állítanak elő.A többivel amúgy egyet értek, főleg az egyre jobban lerövidített élettartamokkal.
-
Daywalker
addikt
válasz
Archer
üzenetére
Az ólmozott dolgot ne keverjük ide, az nem az etanol helyett volt, hanem arra az akkori motorok technológiája miatt volt szükség. Az etanol meg azért van, mert állítólag környezetkímélő. De írja is a cikk, hogy ettől nem lesz környezetkímélőbb, sőt. Már maga az etanol ilyen mértékű előállítása se nem olcsó, se nem környezetkímélő (termőföldet - amin kaját is lehetne termelni - kimeríteni és utána a rajta termő dolgot elégetni...hát nem tudom). Az a baj, hogy az EU-an a jogalkotóknak is a seggükben van a fejük: nem csak azt kéne nézni, mi jön ki a kipufogón, hanem globálisan az egész folyamatot az elejétől a végéig.
És itt hibás a gondolat, hogy nem érdekli őket, hogy 15 helyett csak 10 évig jó valami. Az a legnagyobb környezetszennyezés, ha valaminek az élettartamát rövidíted (főleg a harmadával), mert nem csak a régit kell ártalmatlanítani, hanem újat is kell gyártani - amire te is mondtad, hogy baromi nagy energiát igényel, ami szintén nem környezetkímélő. Az persze megint más kérdés, hogy egy újabb technológiára váltás (10 év alatt viszonylag sok fejlődés van) hoz-e annyit környezetvédelem szempontjából, mint az, hogy valamit kidobunk és újat gyártunk helyette. Na ezeket kéne átlátni...mivel én sem látom át, nekem sem szabadna ítélkezem
Sakk-matt helyzet. Innen nem lehetünk okosak.Másfelől biztosan lesz párhuzamosan kapható, csak aztán ki tudja mikor mivel trükköznek. Ne feledd el melyik országban élünk

-
Archer
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Azért szerintem nem merik meglépni, hogy teljesen eltüntetik a "sima" 95-öst a kutakról, nagyon sok régi autó szaladgál, akkor azokkal mind kicsesznének. Gondolom lesz ez az új meg lesz a régi is csak az árakkal úgy variálnak okosba', hogy inkább az E10-est tankolja akinek lehet.
Nem feltétlenül rossz dolog a környezetvédelem, anno ugye etanol helyett volt a jó kis ólom-tetraetil, utána lehet nézni, hogy milyen hatásai voltak globálisan.
Csak ahogy már más is írta, ne mindent a pórnépen verjenek már le. Persze a gyártók is mondják, hogy ilyen meg olyan évjárattól már lehet használni de igazából pont lesz@rják ha emiatt 15 év helyett csak 10 évet megy el a blokk, legalább vesznek másikat. Viszont egy autó legyártása meg mekkora környezeti terhelés... Vagy pl. a hibrid autók, szerintem az is egy baromi nagy zsákutca.
Legtöbbször ez a nagy környezetvédelmi halandzsa csak a duma része a dolgoknak. -
BoB
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Köszi, a neve alapján legalább így tudok kereseni, hátha találok olyan videókat ahol közvetítik a versenyt mert izgalmasnak tűnik. CBR 600-al murván... lol
-
dellfanboy
őstag
ez a dark dog moto tour, franciaországba! én is néztem videókat és baromi jó, ezek a moto juarnol-os srácok is elvetemültek. de sajnos én nem tudok ilyen lehetőségről, ahol amatőrök indulhatnak bármiféle motorral..
ugyan van a tt profiknak, ill. lengyelországba halottam még vmi félprofi megmozdulásról -
BoB
veterán
Ismer valaki ehez hasonló versenyeket? (közúton alapvetően aszfalt de vannak murvás, földutas részek, mindenféle kategóriájú motor versenyez)
Ez francia és egy szót nem értek belőle.
-
-
Daywalker
addikt
Jó, azért ez erősen sarkítás a részedről. Nyilván nem tankolsz sem dízelt sem E85-öt, ha normál benzines az autód van. De itt arról van szó tényleg, hogy előbb vagy utóbb simán E10 lesz abból, ami most E5. És ha megnézed, a magyar szabályozás megint eltér, tehát akár már most is több lehet benne, mint 5%.
"addig ezt még túléli": a te motorod sincs rajta a listán, kérdés mit tesz vele idővel. -
.mf
veterán
válasz
csongi
üzenetére
"Mondjuk ezt a 3-4 evente cserelelst nem igazan ertem
evente legyen egy atlag hazsnalat 60-120 ora kozott a fejen."Kocamotoros.
Nem is, bocs. Kocarotyogós ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem sokkal többet volt a fejemen. Tavaly szerintem a felső értéknek is akár dupláját.Nálam a műanyag patentok adják egymás után meg magukat, ez hamarosan csak egyre rosszabb lesz.
Amúgy a fröccsöntötteket 3 évente illik, mert a naptól meglágyul, az üvegszálas-karbonokat pedig ~5 évente, mert annyi hordás után az ütéselnyelő hab összepréselődik már annyit, hogy kevésbé védjen.Dellfanboy: ne.
Daywalker: szerintem a totálkár már megint elveti kicsit a súlykot és megy a hisztikeltés. E85 is már mióta van a kutakon, és? Nem tankolok belőle, meg van oldva. Sőt, dízelt sem tankolok. Ezt se fogok. Csak míg az előző kettőből ha véletlenül tankol az ember, akkor a motornak annyi, addig ezt még túléli.
-
TommyGun
őstag
Bukón a kisebb sérüléseket mivel lehet javítani? Teljesen fehér a bukóm, nem estem vele de néha nehéz volt lemérni hogy mekkora fejem van benne oszt lefejeltem a kaput meg ilyenek 1x 2x és van pár kisebb karcocska rajta ami messziről nem látszik max ha a kezedbe veszed és megnézed, nem olyan durvák de na. Szóval ezt lehet valamivel javítani? Olyasmire gondolok hogy vmi festék és egy kis polír mint a fényezésen esetleg? Vagy tegyek le róla?
-
BoB
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Bár kicsit más célra van, de a repeszállóknak is van szavatossági idejük. Az kevlárt tartlamaz. Pontosan nem emlékszem mennyi, de 10 év körül.
De még a kerámia betétnek is amit bele lehet rakni, arra 2 év jótállás és 8 év szavatosság.
Kevlár sisaknak is van szavatossági ideje.
Ennek is egyfajta ütéselnyelő funkciója van.
Közben munkatársam mondja hogy meg van győződve róla hogy nem lesz semmi baja mert lejárt kevlár sisakot teszteltek már irányított repeszaknával és megfogta a repeszeket.
-
Daywalker
addikt
Na, akkor lehet csomagolni és elhúzni a tengeren túlra. A tököm kivan, hogy megint variálnak: [link] Van benne egy PDF, amiben a motorokra vonatkozó infók is megtalálhatók az alján gyártókra bontva.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ha a boltban porosodik ott nem öregszik, mert nem éri napsugárzás. Az az ami eloregíti a bukót. Btw. Elvileg használt.bukót nem szabad venni mert nem a te fejedre idomodott...
-
dellfanboy
őstag
ha már bukósisak:
mi a véleményetek egy használt 10 éves karbon kevlár bukósisak vételéről? nyújt-e olyan védelmet mint egy új fröccsöntött. egyik haverom megválna a régi xlite x902 bukójától, karbon-kevlár-kural. de nem találtam sharp tesztet róla.
elöregedik-e a karbonkevlár üvegszál vagy nem?
van erről valami hivatalos adat?
viszont ha öregedik és veszek, újonnan egy boltból karbon kevlár bukót, honnan tudom hogy megfelelő védelme van hisz lehet 5éve ott porosodik a boltba? a gyártás ideje benne van?ill. a rendőr/jogsi vizsgán nézik a bukót? kelle benne lennie vmi E- számnak? ha igen minek?
-
csongi
veterán
Mondjuk ezt a 3-4 evente cserelelst nem igazan ertem
evente legyen egy atlag hazsnalat 60-120 ora kozott a fejen. Ennyire szar a minoseg, vagy vakitanak, hogy ne csokkenjen a forgalom?
Es hiaba vennek 100k feletti sisakot akkor is cserelni kellene. De korrekt akkor lenne, ha vissza venne, es ujra hasznositana. -
.mf
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
A vicc az, hogy már 30 aljafelé látni olyan sisakot, ami szemcsis, d-gyűrűs, csak épp fröccsöntött. Mivel a legolcsóbb üvegszálas sisakok 35k-tól kezdődnek, az ember hihetné azt, hogyha az +15-20k a fröccsöntött bukóhoz képest, akkor 50k körül is már lesz szemcsis üvegszálas bukó. "Lófászt, néhogymá". 70k a legolcsóbb, amit eddig láttam

Jaja, megjött szerencsére. Pár telefon még szerdán, és kora délutánra kihozták, este már meg is sétáltattam. Szép is lett volna, ha nem jön meg, mert szombaton repülök 3 hétre, 4-5 ország távol-keleten, közben kínai újévet megnézni... A régi géppel is tudtam volna képelni, de ez az új gép az azonos szenzor-méret ellenére is egy minőségi ugrás, főleg este.
-
.mf
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Jó esetben kihúzza addig...
Az én sisakom, ugyan üvegszálasok között akkoriban az egyik legolcsóbb volt, 4 éves korában eltört a dupla-D lógó szárát rögzítő patentje, majd utána a bélést tartó egyik patent is kezdett elengedni, most már ott tart, hogy minden levételnél kinyílik.
Úgyhogy nálam a terv az, hogy még szezon előtt tavasszal egyik hétvégén kibuszozok Bécsbe, aztán jól bukót meg városnézek.
Ja, jó, hogy jön egyre több olyan, ami szemcsis és dupla-d-s, na de olyan, ami
- szemcsis
- dupla-d
- legalább üvegszál
- normális árban van (mondjuk 50-60, ha úgyis 5évente dobhatom)
na olyan, ami mind a 4-et tudja, olyat még nem láttam.
Hehe, Duke

-
amdk7
aktív tag
-
ujskodas
tag
Erről vélemény? Esetleg valakinek tapasztalat ilyennel?
[link] -
Rendo84
senior tag
Köszönöm a segítséget!

Igazából a Honda és a Yamaha ami érdekelne jobban, a kollégák szeretnék felújítani a gépeket.
-
Rendo84
senior tag
Érdeklődnék, hogy a gyorsasági motorokon, hol található a pontos színkód?
-
Integra
titán
este még megteheted szerintem

mázlim volt, mert nem volt teljesen lemerülve az akksi, megforgatta, de már nem röffentette be. gyorsan töltőre dugtam, aztán beröffent, átforgattam, kertben mentem fel-le picit, aztán kikapcs és töltöm most tovább. meg gumikat is felfújtam, rendesen eresztettek. -
Integra
titán
kitolom a bringát a garázsból, kicsit átjáratom, száraz az idő még.
-
.mf
veterán
-
Integra
titán

-
.mf
veterán
Milyen kitartó ezeknek a rotyogóknak az akkuja.
Áll itt a sarkon szombat-vasárnap óta egy valami robesz, nem láttam rajta márkajelzést. Azóta egyhelyben, ugyanúgy odaláncolva. Amint elmegy egy villamos (amiből itt jár 5 fontosabb vonal), beriaszt 5-8 mp-re. Nem tudom, hogy a riasztó fog-e előbb kifogyni vagy valaki türelme...... -
-
PoLizei
aktív tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Valami biztos van, mert a szüleim vettek egy kocsit ősszel (magyarországi, nem most behozott), és a névreírás és az év vége közti időre fizetniük kellett. Csodálkoztam, de én is arra gondoltam, hogy kivonhatták ideiglenesen a forgalomból, mikor beadták a kereskedésbe.
-
Daywalker
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Szerintem rosszul tudod. Én áprilisban vettem a motort és arra az évre a teljes súlyadót az előző tulaj fizette. Nem azért szedték ketté, hanem azért, hogy kisebb megterhelés legyen...szerintem. De le kéne guglizni, hogy is van ez.
mod: megnéztem...csak akkor fizeted te arra az évre amikor vetted (és onnantól, amikor vetted), ha vásárláskor ideiglenesen ki volt vonva a forgalomból és a tulajdonoscserével helyeződik újra üzembe.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Kocsira március elején szokott jönni a csekk, úgy emléxem, tavaly talán ápr. 15. volt a fizetési határidő. Motorra még nem kaptam, tavaly májusban vettem, arra az évre még az előző tulajnak kellett fizetnie.
(#31236) Feree13: Szerintem rosszul tudod: akinek a nevén van a motor/autó január 1-én, az fizeti a teljes éves díjat. Akár egy összegben, akár 2 részletben. Kocsinál is így volt, azt meg tavalyelőtt vettem, szintén év közepén. A régi Thalia második félévi díját is nekem kellett befizetnem szeptemberben, pedig akkor már más volt a tulja. A Yarisra meg csak köv. márciusban jött csekk.
-
Ferdzsoo
addikt
A súlyadót januárban szokták küldeni? De valami márc. közepe a fiz. hat. Idő jól emlékszem?

-
stifi
senior tag
-
BoB
veterán
Vicces (lehet volt már). A lényeg az esés után jön.
-
Integra
titán
Ali:
ha minden jól megy idén, a pályán fogok megrohadni, úgyhogy iparkodj, mert behozom a lemaradásom (egy részét), ami szerintem már tetemes...
keep fingers crossed -
stifi
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
a tapasztalat az, hogy a DPD gyorsabban, pontosabban és sokkal olcsóbban dolgozik mint a DHL. havi átlag 2 panaszunk volt amíg a DHL-t használtuk, a DPD-vel 1 év alatt _összesen_ 1 panasz és 2 eltűnt csomag, feleannyiért (!!!).
az más kérdés hogy én vagyok a vevő aki igénybe veszi a szolgáltatásukat és én ezt látom, lehet csak jól futtatják magukat, és egyébként a címzettek felé prosztón is tudnak viselkedni, hiszen ők is csak emberek, nem várok csodát senkitől ebben az országban
mindenesetre ha van is panasz, eltussolják házon belül és mi nem látunk belőle semmit. éppen ezért jobb is ha nem látom hogyan és kik dolgoznak ott, lehet nagyot csalódnék

-
Daywalker
addikt
Hát, sajnos ilyen ez az ország. Tudod, jobban teljesít!
A DPD-nél (francba, én is kimondtam) voltam egyszer személyesen, mert a németek Hermes-szel adtak fel csomagot, aminek az itthoni partnere a DPD. Oda volt írva a pontos cím, emelet minden, kihozták és kétszer vitték vissza, hogy címzett nem található (irodaház volt, de érdekes módon máskor mindig odataláltak, mondjuk most a töketlen német lehagyta a cég nevét, de azon az emeleten nem volt más cég). Na akkor felhívtam, lebeszéltem, hogy mi a helyzet, hova hozzák. Másnap megint jött, megint nem talált címzettel visszament. Megint felhívtam, erre azt is letagadták, hogy én beszéltem volna velük, és be akarták állítani, hogy én vagyok a hülye!!! Érted, ez ám az ügyfélközpontúság! Mondta, hogy akkor most egyeztessünk, én meg mondtam, hogy nagy lószart, most már elmegyek érte...na akkor elmentem (Késmárk utca, mit ad isten, a DHL mellett!), de azt a kuplerájt, ami ott a raktárban volt. Soha többet DPD. Volt más kalandom is velük...bunkó futárok stb.
DHL-lel kopp-kopp eddig nem volt baj, se TNT-vel, se UPS-szel, de nálatok nagyobb a csomagforgalom, és nem is csodálkozom amit mondtál. Az ember ne ringassa magát álmokban. Alja népség dolgozik az ilyen csomagelosztókban, sajnos. Tisztelet a kivételnek. -
stifi
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
nem akarom senki rossz hírét kelteni, ezért nem nevezem meg a céget, de a DHL és a DPD (ó baszki csak kimondtam a nevüket, nem direkt volt) raktárában is tűnt már el csomagunk, évi 2-3 az átlag (kb 2000-ből).
az egyiket a szemetesbe rejtve találták meg, a másikat egy kamera által nem vett "dead zone"-ban raklapok közé rejtve, de volt ami nem lett meg... leleményes a magyar, meg kell hagyni... -
BoB
veterán
válasz
hcstuning
üzenetére
Én nem emlékszek olyanra hogy KRESZ-en oktatták volna a forgalomba helyezés szabályait. A forgalomban mikor vehet részt az más. Mondjuk az igaz hogy ha nem vehet részt forgalomban mert nem működik a féklámpa akkor valószínű a műszakin sem megy át

Sok motoron gyárilag nincs, nemtom amelyiken gyárilag lenne de leszedték azt átengedik-e.
-
Warpig
aktív tag
Mi a pontos neve a dugónak, amit a tükör szárának helyére kell betekerni, ha leszerelem? Hol lehet ilyet kapni, sima csavarboltban is árulnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S4 FSP 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- 27% - Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sakk-matt helyzet. Innen nem lehetünk okosak.
Nem is, bocs. Kocarotyogós ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hála istennek egyre több jó sisak jön beépített napszemüveggel és dupla D gyűrűvel. 1-2 év és én is cserélek hasonlóra (remélem nem kell előbb egy perec miatt).
![[link] [link]](http://www.superzone.hu/php/upload4/2012_04/26/133545294346971718/do_exo1000_pulse_yellow_black.jpg)
![[link] [link]](http://www.sportsbikeshop.co.uk/product_images/medium/shark_speed-r_avenger_kyw-matt-black-yellow-white.jpg)
![[link] [link]](http://www.sportsbikeshop.co.uk/product_images/medium/scorpion_exo-1000_splash_yellow-black.jpg)