Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101205) junior19 válasza Hunfiu12 (#101204) üzenetére


junior19
senior tag

Ne sajnáld, s ne is foglalkozz vele igazán. Esetleg 1-2 értékkel emelheted vagy csökkentheted, s ahogy jobban tetszik.
[link]
Ezt a mintát lehet használni ellenőrzésre. Az lenne a lényeg, hogy ameddig a kontraszt beállításnál villognak az oszlopok, addig kell ezen a mintán is látni a 3 színcsatorna villogását.
Ha mindhárom azonos oszlop értékéig látható, akkor szerencsés esetben a színmélység változtatásával be lehet állítani a kontraszt mintával megegyező értékre. Ha a kontraszt mintán minden oszlopot látsz(253), akkor ezen a mintán is addig(253) kellene látni a színek oszlopát.
Ha valamelyik szín hamarabb "eltűnik"(kevesebb oszlop látható), akkor az a szín vágva lesz, csökkenteni kellene a kontrasztot, vagy kalibrálni, egyensúlyba hozni a színeket. Mérés nélkül arra nehéz megoldást mondani, hogy mi okozza az adott szín elfogyását, mivel lehetne korrigálni. S ahogy korábban írtam, akkor van csak értelme ezzel is foglalkozni, ha a szürkeskála minták nem mutatnak sehol elszíneződést.
Fontos, a linkelt mintát csak a Youtube-os app használatakor vegyük figyelembe. Ha a tévé belső lejátszóját használod, vagy külső eszközt, akkor a mintákat a leírásban említett helyről le kell tölteni, s úgy lejátszani, a megjelenítőre küldeni, ahogyan a felhasználás történik.

codec project

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.