Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
Szakik sziasztok
Kérdésem a következő 1 darab 8gb-os mindkét oldalán 8 chip kiosztású memória sk hynix gyártmányú 2rx8, egyedül menne egy t500-ban? esetleg ha mellette lenne egy 1 gb-os samsung elfogadná őket párban?
Vagy a chip limitációja csak 4gb-os modulokra szól, és összesen 8gb-ra?
Perpill most tudnék váltani 16gb-ra 2x8gb kiszerelésben, azt tudom, hogy ennyit nem kezel le a T500, nem is hozzá lenne(majd másik gépbe) de míg megvan legalább az egyik modult feltudnám használni, ha lehetséges.
Variált már így valaki volt tapasztalata ilyen modulokkal?
Megköszönném az infot mert lecsapnék a 16gb-ra minél előbb alkalmi vétel lenne.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Francia91
veterán
válasz Razermazer #79951 üzenetére
2x4 Gb fog csak menni a gépedben, 1x8 Gb nem
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Az-X
őstag
Az X220-asomon Win10 alatt a Photoshop CS6-osban a szerkesztett kép műveletek közben villódzik. Pl kijelöléskor, vagy fényerő állításkor... De csak a kép, a program ablak többi része nem. Tapasztalt valaki hasonlót? Videokártya driver lehet a ludas?
:)
-
mutyuru
aktív tag
válasz FoxiestFox #79949 üzenetére
Hello Dying star. A vas egy Thinkpad 430 (23445).
M -
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
Az normális, hogy ráz a gép alja a jobb, és bal felső sarokban, a dokkoló csatlakozójánál, valamint az ujjlenyomat olvasónál ?!
T420sKösz!
-
soldi3r
veterán
-
Tikakukac
titán
válasz Pszihonaranc #79959 üzenetére
Konnektor error lesz erősen gyanús.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Pszihonaranc
senior tag
Most például megszűnt ez a jelenség, pedig gyakorlatilag nem változott semmi azóta. Ugyan azon a helyen van, ugyanabba a hálózatba bedugva.
Mi tévő legyek? Hogyan tudnám orvosolni a problémát? -
Tikakukac
titán
válasz Pszihonaranc #79962 üzenetére
Egy jó villanyszerelő csodákra képes. A rossz is, csak azok a csodák nem tetszenek majd.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Pszihonaranc
senior tag
-
HSM
félisten
válasz Pszihonaranc #79964 üzenetére
Neked se jó meg a gépnek sem. Sanszosan a konnektor lesz a hunyó, esetleg a hosszabbító, ha használsz olyat.
Villanyszerelni a nagy valószínűségű esetben a földelést kell majd a konnektorba. -
totron
addikt
válasz Pszihonaranc #79962 üzenetére
Ez idegállapottól, fáradtságtól is függ, meg hogy mi van rajtad, hogy mikor és hol keletkezik észlelhetõ átütési pont. Az én tápom tápkábele nem nagy, kerek, földelt dugó, hanem lapos. Nem tudom eleve ezzel gyártották-e (T500), létezik, hogy igen? Itt maga a laptop nem ráz, de ha nem asztalon van használva csakis fémtálca-alátéttel indítom el, na az viszon már csíp, de csak ha a herém ér hozzá, egyéb felületeken nem.
-
Tikakukac
titán
válasz Pszihonaranc #79964 üzenetére
Pszihonaranc: Hálózat. Hogy az adott konnektort mire kötötték, hova megy a föld és később még mi lett ráaggatva azt majd ő megnézi. Annyira nem lenne bonyolult egy fázis-nulla-föld bekötés de sokszor ráz a víz meg a bojler, mert elkottázta az okos. Műszerrel elég gyorsan meglesz.
totron: Toshibán kívül egy ideje már nem nagyon látok nem földelt dugós töltőt. T500-hoz nem ilyen járt, az cserés.
-
totron
addikt
válasz Tikakukac #79967 üzenetére
Cseréltem tápkábelt, ez már valós földelt és szerettem volna, ha ez legalább részben segít a kijelző vibrálásán. Nem tette. Azt nem értem, hogy a másik, laposdugós kábel tápba csatlakozó végén ugyanúgy a 3-as felállás van, csatlakozóba belenézve látszólag a földelés is be van kötve, persze lehetetlen, hogy az ott funkcionáljon, ha már eleve a konnektornál elvész ennek lehetősége. Nem is értem.
-
bajuszati
tag
Sziasztok,
x220-at tervezek venni, mert a T500 már csak nyűg (túl nagy).
(IPS kijelző, ssd, i5 vagy i7)
Mire érdemes odafigyelni a típusnál?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz totron #79968 üzenetére
Legutóbb ügyfél gondolkozott miért nem ad képet a gépe. A töltőn konkrétan lógtak ki a vezetékek, és hát pár bzzz és kézcsókom.
Mindig vannak érdekességek.bajuszati: Volt ilyen konfig gyárilag, de találni tuti nem fogsz egyben. Legózni kell, főleg, mert eddig 2 IPS-t láttam gyárilag x220-x230 vonalon ami még nem volt cseréltetve, mindegyiknek baja lesz. Venni kell egy simát aztán ízlés szerint tenni bele ram-ssd-kijelzőt. i7-et megint szép reményes találni, de értelmét nem sokat látom az i5 is túlontúl erős ekkora géphez.
Szokásos X betegségek vannak, műanyag legyen jó rajta és kb ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz bajuszati #79969 üzenetére
A palmrest ne legyen lelakva (törhet, repedhet pl. bal oldalt az Express Card foglalat felett és középen, a vékony rész a touchpad alatt), jobb oldali USB jó-e, a fedlap se legyen lepattogva, IPS panel esetén fokozottan figyelni pixel- és bevilágítási hibákra.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
veterán
Az én laptopom is ráz (T431s) az irodába de nem vezeték probléma, hanem parketta ... ahogy mászkálok feltöltődök és kisülök éppen mikor min (kilincs, radiátor, laptop )
-
félisten
-
DarkChild
senior tag
A Photoshop nem komálja a VGA-dat.
A VGA driverét frissíteni kellene a legújabbra (vagy legalábbis újratelepíteni), ha ez sem segít, akkor a PS menüjében Edit » Preferences » Performance » Graphics Processor Settings rész » Advanced Settings gomb » a megjelenő ablakban pedig a Drawing Mode-ot átállítani Basic-re.[ Szerkesztve ]
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék T430-hoz 9 cellás gyári akksit venni. Találtam is egyet itt aprón, használt, gyári és 6%-os az elhasználódása. Szerintetek megér 15k-t? Vagy nézzek Ebayről inkább szerintetek? Ilyen ár körül elvileg már kapni új gyári 9 cellásat Ebayen, ahogy néztem.
-
pippin12
tag
Én bevilagitás és/vagy glow mentes ips-t még nem láttam..
-
Tikakukac
titán
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #79982 üzenetére
amikor építettem be az 200 panelt megnéztem még beszerelés előtt, nem volt bevilágítás, szerelés után már volt. Tervben is volt, hogy farigcsálok a kereten de kimaradt, annyira vészes nem volt.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bluekoli
tag
Most vettem használtan egy Lenovo T420-at. Teljesen elégedett vagyok vele. Egy kérdésem van, meg tudja valaki mondani, hogy ez milyen billentyűzet? T420 bill.
-
metal01
őstag
válasz bluekoli #79986 üzenetére
FRU alapján lehetne megmondani pontosan, ami a billzet alján van. De a gép serial száma alapján is ki lehet okoskodni (ha az eredeti billzet van benne). Ha ide beírod a serialt akkor a garancia időtartam mellett elvileg a gép lokalizációját is megtudod.
Szerk.: A serial a gép alján van.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz bluekoli #79986 üzenetére
Hol vetted és mennyiért? Ha nem vagyok nagyon indiszkrét.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
bluekoli
tag
válasz metal01 #79987 üzenetére
Köszi, ez alapján valóban svájci!
@sutszi: a mikrobot.hu -ról rendeltem, 67900-ba került, de szinte újszerű állapotban van. Vettem még bele a 2x2GB RAM helyett 1x8GB-ot (16k). A 320GB-s gyári HDD helyére pedig egy 500GB-os Samsung SSD került (56k). Így szummában 140k-nál járok, de cserébe van gyors és jó minőségű gépem.
-
félisten
-
metal01
őstag
válasz FoxiestFox #79992 üzenetére
Adattárolásra kicsit luxus az SSD szvsz Nekem bőven elég a 120 giga is plusz caddy-ben egy 1 terrás WD vinyó.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
metal01
őstag
válasz FoxiestFox #79994 üzenetére
Eljön annak is az ideje, hogy több terrás SSD-ket teszünk majd a gépbe. Egyébként valóban nem sok értelme van már a vinyóknak. Egy izmosabb proci és 8-16 giga RAM mellé már vétek vinyót tenni. De azért én még biztos nem adnék pl. 120k-t egy 1 terrás SSD-ért.
-
bluekoli
tag
válasz metal01 #79991 üzenetére
A RAM-ot nem tudom egyelőre, hogy szeretném-e még bővíteni, de a lehetőségét fenn szerettem volna tartani. Az SSD-t kétfelé partícionáltam 100GB a rendszernek + a maradék adatoknak. Luxusnak tűnhet valóban, de külföldön dolgozom és legalább ennyit meg szerettem volna engedni magamnak, mivel nagyon utáltam már a lassú pörgő, kattogó HDD-ket. Egyáltalán azt, hogy I/O műveletekre kelljen várni. Plusz tovább is bírja az akksi és nem kell aggódnom, ha működés közben hurcibálom a laptopot (nincs mozgó alkatrész).
Dying_starnak igaza van
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz FoxiestFox #79992 üzenetére
Silent is gold Nekem 250-es ssd volt az x200-ban, most kicsit áttértem a sötét oldalhoz, elitebookot használok. Itt már lenne hely hdd-nek is de nem kell, nekem többet ne kattogjon a fülembe semmi. Ha nem lenne elég vennék 500-ast, ottrohadjonmeg', úgyis elmegy valamire az ára.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest