Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz mutyuru #23461 üzenetére
Szia,
csak nagy vonalakban, a hozzáértőbbek majd korrigálnak úgyis:
R és T általános 14-15 collos üzleti (régebben az R vmivel gyengébb vázzal bírt és picivel vastagabb volt, 400/500-as széria felett meg talán meg is szűnt, helyette lett az L)
SL nem is igazi TP, csak annak csúfolják
W: médiára mag cad/camra kitalált darab, 17-es ebből van, de 150-ért sztem nem találsz
X convertible/tablet
Aztán van még A, Z, S meg ki tudja még mi :-)
Téged a leírtak alapján a T és W érdekelhet (esetleg L v SL, de nem javasoltak). Mivel a W drága, marad a T sorozat, a mostani jelölés úgy néz ki, h az első szám a képátló (T4xx 14 coll, T5xx 15 coll), az xx meg a generáció, 00 C2D, 10 a régebbi i5/i7 sorozat, 20 pedig a Sandy Bridge.
A 4xx-es sorozatból több van mint 5xx-ből, azok árai most kiépítettség és állapot függvényében: T400:85-130k, T410:150-220k használtan. Az 5-ös sorozat általában olcsóbb szokott lenni picivel, de mivel kevés van belőle, sokkal inkább szerencse kérdése. T500-at is találhatsz még garival, a T510 meg ami nem buher/lopott, az elvileg mind garis.Jah, még annyit, h T400/T500-nál volt olyan, h Intel és Ati vga is volt benne és lehetett kapcsolni, h melyiket akarod használni, a 410/510 sorozatnál nemtom van-e ilyen, de majd megmondják jól. Jah és ott ha jól tudom, már Nvidára álltak át.
Mindent azért ne vegyél kp-nak amit mondtam, de nagy vonalakban kiindulhatsz belőle, Gugli meg segít úgyis
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
audi100td
nagyúr
válasz mutyuru #23492 üzenetére
Pl: az E, Z, U es B sorozatok kinek keszulnek?
nem ismerem ezeket a típusokat, gondolom "sima nem-thinkpad" lenovo gépek, a fogyasztói társadalomra optimalizálva Z-s thinkpad volt, de azt már nem gyártják
Ha mindenképp újat szeretnél, az L520 jöhetne szóba, árához képest állítólag egész kellemes gép, itt olvashatsz róla tesztet: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz mutyuru #23513 üzenetére
És hol is van az ellentmondás? Csak diszkréten, még mielőtt másokat hülyéznél le.
(segítek: az LCD képernyőtechnológia, a LED meg háttérvilágítás - az összes "LED TV" LCD, LED háttérvilágítással...)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz mutyuru #23524 üzenetére
Ne vegyél halálkomolyan, nem szoktam véres komolysággal fórumozni.
Csak hagytál egy remek rést, amibe beleköthettem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz mutyuru #23773 üzenetére
3 GB RAM-ot fogad maximum, meg én szereznék bele egy jó SSD-t is.
-
mutyuru
aktív tag
válasz mutyuru #23773 üzenetére
Valaki tudja esetleg, ha egy 1GB modul melle teszek egy 2GB-s bovitest azzal nem lesznek gondok (attol fuggetlenul, hogy a max 3GB az X60ba)? Korabban mar tapasztaltam olyat, hogy ket kulonbozo modul nem fer meg egymas mellett pl: egyiket nem latta vagy nem is bootolt a gep.
-
franc0
őstag
válasz mutyuru #23779 üzenetére
SSD-nél a vezérlő típusa a legfontosabb. Ezt az információt nemhogy a webshopokban, de általában a gyártó weboldalán sem tüntetik fel.
Szóval vagy elhiszed nekem, vagy te is hónapokat töltesz SSD cikkek olvasásával
Ez a legjobb ár/érték arányú SSD, megkérdezheted a szakmai topikban is. Főleg mivel neked csak SATA1-et tud a géped, így totál felesleges high-end modellre költeni.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Nus
tag
válasz mutyuru #28447 üzenetére
Beszéltem reggel az üzlettel, holnap jön a futár viszi el és cserélik. Megígértek, hogy átnézik a másikat, nehogy fennálljanak a hibák mint ennél, ha mégis az is ilyen lenne már értesítik is a gyártót. Szóval nagyon korrektek voltak, remélem a legjobbakat
The sky was pink...
-
azbest
félisten
-
-
brekiisti
tag
válasz mutyuru #29415 üzenetére
Üdv
http://support.lenovo.com/en_US/product-and-parts/detail.page?DocID=PD002695
4 gb ig bővítheted ha a cpud is támogatja a 64 bitet+az Oprendszer 4GB ig pakolhatodSSD ből nem érdemes nagyon ultragyorsat venni mert csak 1,5 GB /sec a max adatsín
csak sata 1 es a sataportja nem érdemes sata2 nél erősebbe beruházni hacsak nem akarod tovább vinni az SSD-t -
Tim82
félisten
válasz mutyuru #39821 üzenetére
memoria bovites a jelenlegi 2x1GB helyett poroghetne 3-mal - ha jol tudom ez a model nem kezel tobbet. Melyik volna a jobb DDR2 667 vagy 533-as? Talan jobban passzolna a nagyobb, mert az 1GB-ek is azok. Valamint melyik markat ajanlanatok?
Akár 2x4 GB-ot is kezel, csak épp nem biztos, hogy annyi pénzt megérne a bővítés (DDR2 4 GB-os modulok aranyárban vannak). 667-eset tegyél bele. Márka gyakorlatilag mindegy, amíg nagy gyártóét veszed.
SSD-t vennek bele, ha erdemes es megfabrikalhato. ilyet tudtok ajanlani?
Általában Kingstont, Intelt és Samsungot szoktak ajánlani az SSD-s topikban, de többünknek jó tapasztalatai vannak a problémásabbnak tartott OCZ Vertex 2, Vertex 3 SSD-kkel is. Alapból az X61 amúgy BIOS korlát miatt csak SATA I átvitelre képes, a SATA II-höz keress modbiost hozzá (kulcsszó: Middleton BIOS X61 no whitelist, kicsit kell keresgélned).
Valamint egy uj aksi sem artana. Sok olyat latni az e-bay-n, hogy eredeti Lenovo/IBM aksi, de nem tudom megbizhatoak illetve melyek a jok! Olvastam par helyen, hogy nagyon meg kell valogatni, mert pl a Sanyo altal keszitett az gyorsabban elhasznalodik...stb.
Szerintem első körben nézz körül itt Hardveraprón is, ha utánakereshető FRU szám van hozzá (és nem csak "replaces FRU ..."), akkor jó eséllyel eredeti. Többünk inkább Panasonic akkukra esküszik, mások szerint ez az akku-maffia indokolatlanul kelti rossz hírét a Sanyo-knak. (Én kérek elnézést, nem bírom megállni, hogy ne poénkodjak. )
Mas tunningolasi forma, amit nem irtam le...?
Esetleg kereshetsz bele egy mini PCI-e N-es wifit (ha csak G-s van benne). CPU-t nem fogsz tudni érdemben húzni (bár az alulfeszeléssel érdemes megpróbálkozni - RMClock nevű programot szokták ajánlani), VGA-t szintén nem, tehát úgy "tuningolni" nem lehet, mint egy asztali gépet. Ha nem sajnálod rá a pénzt, 100-130 USD között találsz bele Ebay-en 2*4 GB RAM-ot, az Adobe programjaid futtatásának mindenképpen jót tenne.
-
MrSealRD
veterán
válasz mutyuru #39833 üzenetére
Nem kell semmit csinálnod.
Ha pénz szempontjából jól akarsz járni akkor 2x2GB-ot veszel. Ha pénz nem számít akkor a fentebb írtak szerint csak bepattintod a 2x4GB-ot és kész...Nem tudom milyen leírást néztél, de biztosan rossz...Ha tényleg x61s-ed van.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tim82
félisten
válasz mutyuru #39833 üzenetére
Az X60 kezeli ~3 GB-ig, az X61 8 GB-ig. A RAM-hoz nem kell BIOS turkálás (az említett Middleton BIOS sem nyúl a RAM kezeléséhez).
sutszi: szerintem X61-e van, csak X61-est írt volna az előző postban (és lemaradt az e a kötőjel és az s között ).
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz mutyuru #39836 üzenetére
Fejlettebb Intel chipset (1 generációval) az alaplapnál. 945PM/GM -> 965.
-
-
Zooka
tag
válasz mutyuru #39905 üzenetére
Köszönöm, kifújam kicsit a gépet és megcseréltem a ramokat, azóta jó.
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
btudos
nagyúr
válasz mutyuru #40194 üzenetére
Sok "szép" villogó jelzés? Karácsonyfát vagy munkagépet szeretnél?
A műanyag hogy hogy néz ki.... fekete. Gagyinak nem nevezném, nem tudom mihez nézed, de nem is az a lényeg, hanem a roll cage ami alatta van.
A billentyűzet mindegyiken akkora amekkora, megszokás kérdése, nekem nem nehezebb gépelni ezen mint más gépekén, amúgy azért akkora mert a 14"-os verzióra ugyanazt rakják
A szállíthatóságot nem értem, ez valami vicc akar lenni? Fogsz egy bármilyen 15,6"-os notebook táskát, és belemegy...
Touchpad meg energiatakarékosság miatt ha sokat nem nyúlsz hozzá, akkor kikapcsolja magát, 1 mp kell amíg feléled.
Szóval szerintem csak Te vagy nagyon kritikus, de jól is van ez így. Az igényeidnek válassz gépet, ha nem tetszik, nem kell megvenni
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
audi100td
nagyúr
Szerintem erősen túlzóra sikerült ez a kritika, 90%-ban nem tudom alátámasztani amit írsz, volt T510-em és T500-am is, de vegyük sorra:
"design nagyon leegyszerusodott - hianyolom a sok szep villogo jelzest"
Abszolút ízlés kérdése, szerintem korábban volt pár felesleges LED, érthető, hogy kicsit kigyomlálták, talán 1-2 maradhatott volna még, bár hiányérzetem nincs ezzel kapcsolatban.
"muanyag gagyi fajta es ugy nez ki, mintha mindjart torne"
Egyáltalán nem volt ilyen érzésem, sőt minőségre nekem egyértelműen jobbnak, masszívabbnak tűnt az elődnél. A T500 inkább recsegős/nyekergős, de az sem vészes. Ami viszont feltűnt, hogy izzad rajta a tenyerem, ami valóban nem pozitívum, szóval a tapintása jobb/kényelmesebb a T500-nak.
"nehez"
Pedig könnyebb mint a T500, 9 cellással nyom kb annyit mint a T500 6-ossal.
"billentyuzet indokolatlanul osszenyomoritott, holott meg boven lenne hely - sokszor felrecsapkodtam gepeles kozbe, ami nagyon idegesito. Tudom a hangszoronak ott a helye, de mehetett volna mashova."
Pár óra alatt meg lehet szokni, hogy sűrűbben vannak a gombok, de utána már nem fogsz visszavágyni a régire, szerintem a legjobb klavi ami valaha notebookhoz készült.
"touchpad szamomra egy kin volt kezelni, sokszor nem erzekelte, amikor iranyirani probaltam"
nekem ez is jobban bejött mint a régi, jobb a tapintása, a felülete is nagyobb, igaz egyiket sem használom gyakran, inkább a pöcök
"szallithatosaghoz pedig egy '90es evek elejei aktataska (amibe a portasok es gyari munkasok utobb szendvicset hordtak) szuksegeltetik"
ezt végképp nem értem, nem is tudom másképp értékelni, mint szimpla hülyeség
"Tobbi jobban sikeredett itt gondolok az 520ra pl?"
T520 felépítésben szinte egy az egyben egyezik a T510-zel.
-
Chaser
legenda
T500-at vettem nemrég. Se nem ropog, se nem recseg. Kib@szott halk, kvázi hangtalan net alatt intel vga-val. Bill tökéletes. T60-ból van ugye importálva. Touchpad super, bár én átálltam trackpointra ha nincs külső egér. Nem tudom milyen kijelzéseket hiányolsz, sztem rajta van minden. Nehéznek nehéz, 15" és rollcage együttese azért nem fog ultrabook tömeget adni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Apollyon
Korrektor
válasz mutyuru #40608 üzenetére
A problémát a 32bites oprendszer okozza. A 32bites rendszer csak 3,5GB memóriát tud megcímezni összesen. Tegyél fel egy 64bites Windows 7-et, ez már alap a 4GB RAM-hoz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz mutyuru #40610 üzenetére
LOL, az előbb írtam le mi a probléma.
Az összes memóriába a videó(kártyának szánt) memória is beletartozik!Ahhoz hogy használni tudd a 4GB-ot, nem fogod megúszni 64 bites rendszer feltelepítése nélkül.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Tikakukac
titán
válasz mutyuru #40835 üzenetére
Ezekből egyik sem igazi Thinkpad. Az első és utolsó pedig Ideapad, szóval főleg nem.
Másodsorban filmnézős dolgokra bőven jó egy használt és garis igazi Thinkpad, T500 akár. És az olcsó és tuti.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
mutyuru
aktív tag
válasz mutyuru #40835 üzenetére
Kosz a valaszokat! Sajnos hasznalt nem igazan johet szamitasba, mivel nem bizik benne. Pedig tudom boven eleg lenne neki egy X201-es az x61 utan.
Szoval a 3 kozul, akkor melyik lenne szerintetek minosegre a legjobb vetel. A felszereltsegbe azt kap, ami epp a piacon van. Nagy kulonbsegek ugy sincsenek az alap kategoriaba.
M
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Eladó HP PRobook x360
- Lenovo LOQ 15IRX9, i7 13650HX, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 4050, 2027 augusztusig garanciális
- MSI Sword 17 - i7 14700HX(5.50Ghz 28mag) - Nvidia RTX 4070 8GB - 32GB DDR5 5600MHZ - 1.5 TB M.2
- Dell Latitude 5490 palmrest touchpad burkolat dc in kábel és hangszóróval
- Thinkpad T14 G3 vagy G4 és P14s G3 vagy G4 52.5 Wh akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest