Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77259) SchumiBácsi

És közben egy újabb megoldandó feladat "edzőterem gyors felfűtése" témakörben.

A masina már úton van, de van egy érdekes tiltás ahonnét vettem: "Az egyfázisú, elektromos hőlégfúvók gyári kábelét közvetlenül kell megfelelő hálózathoz csatlakoztatni, hosszabbító használata tilos."

Na most ez a műszer egy modern szempontok szerint kiépített új elektromos hálózaton lesz elméletileg terheletlen ágon egy 25A biztosíték mögött. Miben előnyösebb az az eset hogy ha ez a falban futó vezeték tovább megy még 5métert egy másik helységbe és ott dugom be, mint ha a jelenlegi helyén minimum 1.5 vagy 2.5 vezető-keresztmetszetű 3-5méter hosszú lengőkábelre teszem? Mert bár van 1.5 lengőm, de ehhez tervezek építeni az extra teljesítmény miatt 2.5 keresztmetszetben lengőt, mert 90% hogy nem lesz elég a kábel alapból és az úgy behatárolja a lehetőségeket.

Sőt ha a garancia lejárt és van benne relevancia akkor a gyári vezetéket ki is szedném és egyben megadnám neki a szükséges méretű 5méternél semmiképp sem hosszabb vezetéket, de ez kb. csak 3év múlva esedékes :D

De ír még olyat hogy: "Nem gyári tápkábel használata előtt feltétlenül ellenőriztesse elektromos szakemberrel azt, hogy a tápkábel műszaki paraméterei megfelelnek-e a készülék adattábláján feltüntetett paramétereknek." Ezek alapján vehetjük úgy hogy kellően méretezett megfelelően épített kábel alkalmazható, csak az ilyen kínai kapcsolós asztali elosztókat hanyagoljuk - mondjuk részemről ez a megoldás fel se merült.

Köszi előre is!

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.