Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39221) Kernel válasza Latency (#39220) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nekem működik, csak funkcionálisan nem nagyon jött be. Esetleg annyi, hogy néha kétszer kellett megnyomni egy-egy gombot, míg reagált. De én mindenképpen ragaszkodom a jól bevált tanítható távszabályzómhoz, ami több eszközt is kezel.

Tanítással nem is lett volna gond, csak közben kiderült, hogy ennél a NumLock magát a vevőegységet kapcsolja át, többféle állapotra. Csak egy példa: Enter, vagy 5, vagy JKL, vagy jkl betűk gépelése (mint egy mobiltelefonon).

Az állapotváltás nekem nem praktikus, ha viszont alapállásban hagyom a vevőegységet, akkor használhatom például a Nyíl / Enter funkciókat, de akkor nem tudok számot beütni, ami pedig szükséges számomra a KMPlayer, PotPlayer, DVBViewer bizonyos funkcióinak vezérléséhez. Plusz vannak ugyan egyéb billentyűparancsai is, de összességében ezeket valamivel rosszabbul tudom kihasználni, mint a régebbi fajta USB-vevőmnél, ami egy tunerkártyához tartozott valamikor, így végül inkább visszaálltam arra.

Igaz, hogy egérkurzort is tud mozgatni, jobbra, balra, vagy átlós irányban, valamint klikkelni, de ahhoz külön rendeltem egy egeret, amit tévézéshez használok, így nem kell ide-oda hurcolni a "fő" egeret, ami néha zavaró volt, kergetni az egeret, hogy hol van éppen.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.