Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68551) liszi70 válasza python1 (#68550) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ne beszélj mellé, helyette csinálj egy vaktesztet IS! :D A hifi nagyon nagy százalékban psziché, ha tetszik, ha nem. Ezt egyesek már képtelenek felfogni, de te még fiatal vagy, talán még van esélyed. :D

A vakteszt nem kizárólagos tesztelési forma, de még a legelvetemültebbek is szoktak néha csinálni, mert RÉSZE a tesztelési kultúrának. Sok minden megtudható belőle, ami máshogy NEM.

"párom a kábelek között sem hallja a különbséget. Lehet,hogy rokonok vagytok?"

Honnan szerezted a téves infót, hogy nem hallok különbségeket? Ráadásul az én "különbséghallásomnak" semmi köze jelen témához. :)

[ Szerkesztve ]

(#68552) python1 válasza liszi70 (#68551) üzenetére


python1
veterán

OK!

Akkor csinálunk közösen a nagyobbik gyerekkel egy tesztet. ;)

Egyébként nem vagyok az a placebo huszár,azért is tesztelek,próbálok ki mindent igaz,hogy egyelőre egy nagy halmaz készülék,kábel tetején trónolok. De legalább nem is haladok. :DDD

(#68553) blattida válasza python1 (#68536) üzenetére


blattida
nagyúr

Ez pont nem a kell kategória. Árnyékolás esetén csak az egyik oldalon kell bekötni az árnyékolást, mert ha mindkét végén bekötöd, akkor jóval kisebb lesz árnyékoló hatása, az, hogy ez melyik oldalon történjen, az adott készülékektől függ, próba útján lehet meghatározni. Ha nagyon tiszta a föld, akkor gyakorlatilag mindegy, de ez csak ritkán szokott előfordulni...

Tamoo
Nem véletlenül nincsenek bekötve a földelések az aljzatokba-csatlakozókba, mivel a legtöbb hifi készülék (is) kettős szigetelésű, így a földelésük tilos!

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#68554) Mezga Aladár válasza Tamoo (#68543) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Tehát, téves hozzászólás. Bocsi.
Egyébként el vagyok szédülve csöppet a hozzászólásoktól, nekem minden cuccom rendes iec tápcsatis bekötött földeléssel.

[ Szerkesztve ]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#68555) python1 válasza blattida (#68553) üzenetére


python1
veterán

Ajánlásra készítettem így.
Tehát akkor semmi értelme bekötni a földet/árnyékolást,ahol nincs földelve a készülék?
Gondolok itt arra,hogy vihet valamilyen zavart a többi kábelre,ha be van kötve a föld+árnyékolás?

[ Szerkesztve ]

(#68556) blattida válasza python1 (#68555) üzenetére


blattida
nagyúr

Ha a készülék nincs is földelve, de van földelés, akkor van értelme földelni az árnyékolást, mert úgy hatásosabb és több értelme van, viszont, ha nincs bekötve az árnyékolás, akkor is árnyékol, csak sokkal kevésbé.

Mezga Aladár
Ha nem kettős szigetelésű a készülék, akkor viszont kötelező a védőföldelés.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#68557) python1 válasza blattida (#68556) üzenetére


python1
veterán

Köszi! :R

Más: Visszatérve a hálózati kábel okozta változásra,most 100%-osan kijelenthetem az állításomat,hogy tényleg igaz amit megfigyeltem a két kábel között,annyira hallható a különbség,hogy csak az nem hallja aki nem akarja.

(#68558) Tamoo válasza blattida (#68556) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

2 eres árnyékolt kábelekből is szoktak tápkábelt csinálni ahol földelés gyanánt az árnyékolást kötik be mindkét oldalra. Pl. Siltech SPX20, vagy találkoztam már ilyen Habia-val is.
Gondolom ez sem a legjobb megoldás.

(#68559) blattida válasza Tamoo (#68558) üzenetére


blattida
nagyúr

Igen, az is működik, de ahogy írod is, nem a legjobb megoldás, ám a kéteres, árnyékolás nélküli kábeleknél, gyári állapotukban, másként nem is lehet megcsinálni...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#68560) Mathiask válasza python1 (#68550) üzenetére


Mathiask
senior tag

"Na most akkor ha a hangsugárzó kábelek és készülékek között hallom a különbséget,majd pont a hálózati kábelnél fogható a placebóra?"

Nem csak annál, a többinél is. :)

Viccet félretéve, valószínű minden eltérő szerkezetű/anyagú kábel "másképp szól". Kérdés a típusa ennek a "másképp"-nek, nyilván mindenfajta változást nem tud a kábel okozni, valamit csak pl az erősítő tud okozni, meg kérdés ennek a mértéke.
Az én magán véleményem hogy amit a kábel tud(pl.: tonálisan) okozni változás az viszonylag jól szokható, mármint elég idő elteltével úgyis "kikompenzáljuk".
De ez most a téma szempontjából irreleváns.

Visszatérve a placebora. Szerintem is amit hallunk, illetve a végső agyunkban összeálló kép, eléggé sok tényezőtől függ.
Nagyon nehéz szétválasztani hogy amikor kimondjuk hogy A jobb mint B az mennyi részben valós és mennyi részben "képzelt".
Pl. ha tudod hogy az egyik kábel drágább mint a másik, akkor könnyen lehet hogy teljesen tudat alatt az van a fejedben hogy "ez a drágább, ennek kell jobbnak lennie". Vagy olvastál valamit már róla és tudod hogy mindenki szerint ez a jobb. Vagy pl az egyiknek jobban tetszik a színe, vagy jobb a tapintása akkor már szimpatikusabb mint a másik, már más állapotban vagy mikor tudod hogy az van bekötve és ez befolyással van rád, anélkül hogy akarnád. Szerintem ezeket tudatosan kizárni nagyon nehéz(kb lehetetlen). Ezért jó a vakteszt, mert alapból ezek ki vannak zárva mindenféle erőlködés nélkül.

Megint más kérdés hogy számít-e mi miatt érzünk jobbnak egy kábelt. Én úgy vagyok vele hogy egyrészt úgy is hosszútávon derül ki mennyire lehet együtt élni egy cuccal, másrészt ha amiatt "halljuk" x kábelt jobbnak mint y kábelt mert tetszik a hupililla színe, akkor úgy is az marad otthon, hiába mondjuk a másik a jobb a vakteszten(tehát jobban szól).

Csak ez az egész megnehezíti a kommunikációt, mert ha valaki leírja hogy x jobban szól mint y, akkor más számára ez nem információ, mert nem tudjuk mennyire van ebben benne a prekoncepciója és egyéb véleménye a kábelekről.

(#68561) liszi70 válasza Mathiask (#68560) üzenetére


liszi70
nagyúr

Csak nehogy azt higgyék, hogy az én másodregem vagy! :D

Abszolút egyetértek.

(#68562) lemmy9 válasza liszi70 (#68546) üzenetére


lemmy9
őstag

Nekem is volt Ölflex, az égvilágon semmit sem változtatott a gyári kábelhez képest.

Szerintem!

(#68563) python1 válasza Mathiask (#68560) üzenetére


python1
veterán

Ezzel egyetértek én is,csak én nem azt írtam,hogy jobb úgy fogalmaztam,hogy más karakterrel.
Azt is aláírom,hogy nem mindenki hallja ki a különbségeket,akkor az örülhet és meg is állhat a lánca fejlesztésével,sajnos én nem ebbe a táborba tartozom.

De hogy nyugodt legyen a fórum,valóban csak becsapott az agyam amikor összehallgattam a kábeleket. ;)

(#68564) lemmy9 válasza python1 (#68563) üzenetére


lemmy9
őstag

"De hogy nyugodt legyen a fórum,valóban csak becsapott az agyam amikor összehallgattam a kábeleket"

Mi ezt tudtuk, és látod Te is csak most jöttél rá. :DDD ;]

No és persze az ára is jobbá varázsol egy kábelt, hogy szítsam a tüzet.
De hogy konkrét legyek, volt egy Viablue hangs. kábelem, nagyon jónak hallottam, pár éve összevetve a diy kábelemmel. Ég és földnek. Most újra teszteltem, és már nem hallok különbséget, sőt mintha a diy jobb lenne. Mintha.

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#68565) lemmy9


lemmy9
őstag

Már nem tudtam szerkeszteni.

Szóval van különbség, de még így is sok befojásoló külső-belső tényező van, úgyhogy a szupervakteszt a tuti befutó, addig meg mindenki azt mond amit akar, a lényeg, hogy neki tetszen akkor és ott.

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#68566) stefi81


stefi81
tag

Egy kis infóra lenne szükségem.
A Technics-nek régen voltak analóg kijelzős erősitői, olyan mint ez:
Technics SA TX30

A kérdés az lenne hogy sima két csatornásnak mi volt a típusa, vagy melyik volt a legolcsóbb alternatíva ezekből?

(#68567) Mezga Aladár válasza stefi81 (#68566) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Volt technics se-a900s tipusu cuccom, az egészből a kijelző volt a legjobb. Csak emiatt ne vegyél.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#68568) Mathiask válasza python1 (#68563) üzenetére


Mathiask
senior tag

Nem egészen erről beszéltem, szó sincs arról hogy ne lenne különbség, vagy hogy valaki hallja, vagy sem, csak arról hogy szerintem (és ezek szerint többeknek) az a véleménye hogy az ilyen meghallgatások mikor úgy hasonlítasz össze dolgokat hogy tudod is mi van bekötve az nem biztos hogy objektív eredményt ad.

Tudom hogy ezt sokaknak nehéz elfogadni, de a fülünk(illetve az érzet ami az agyunkba összeáll) épp úgy befolyásolható mint bármelyik érzékszervünk. Nincs ezzel baj, ez ilyen. Kicsit olyan mint amikor látod hogy a bűvész előhúz egy kártyalapot a füled mögül. Ha hallás is ilyen csak más eszközökkel.

Nagyon sok tapasztalat van arra hogy más eredmény jön ki egy vakteszten, mint amúgy. De akár lehetne említeni az élet egyéb területeiről is hasonló dolgokat. Például egy reklám is tud tudat alatt befolyásolni, ha akarod, ha nem. És ez nem gyengeség, vagy baj, ilyen az ember, befolyásolható. És igen, saját maga által is. Jó ezzel tisztában lenni.

Nem azt mondom hogy ne higgyünk a fülünknek csak hogy fogadjuk el, hogy más körülmények(pl ha más információink lenne a két kábelről) között lehet kicsit más eredményt tapasztalnánk.

Szóval én elfogadom a tapasztalásaidat, én is hallok ezt-azt, de azt is el kell fogadni hogy más lehet pont ellenkezőjét tapasztalja(nem semmit, mást). És nincs olyan hogy az egyiknek igaza van a másiknak nem. Mind a kettő lehet épp oly igaz az egyén számára.

A lényeg hogy tiszteletben kell tartani hogy más mit tapasztalt, és azt is el kell fogadni hogy az én tapasztalásaimmal más nem tud mit kezdeni, mert nem ismer, nem ismeri hogy mik hatottak épp akkor rám.

(persze több véleményből statisztikai alapon lehet következtetést levonni)

(#68569) blattida válasza Mezga Aladár (#68567) üzenetére


blattida
nagyúr

Az általad említett Technics azért egyáltalán nem rossz, főleg nem azért az árért. Helyén kell kezelni a dolgokat. Azért, mert egy olcsó konzum japán, attól még nem szar, az accuphase-hez képest sem.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#68570) Mezga Aladár válasza blattida (#68569) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Amikor már egy fél éve csak zongora szonátát hallgattam gyanus volt. A hangerő potija keresztbe szabályozott, és a 2/3 havonta kiégö izzók már csak hab volt a tortán.
Teljesen a helyén kezelem a dolgot. Az rsb 965 deck kivételével az összes Technics cuccom azért lett eladva mert hallgathatatlan.
Accuphase-el összevetni? Gyenge vicc.

[ Szerkesztve ]

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#68571) python1 válasza Mathiask (#68568) üzenetére


python1
veterán

Már leesett,hogy miért is akadt ki liszi az "objektív" szóhasználatra.

Legközelebb figyelek erre,és csak vakteszt után nyilatkozom. ;)

(#68572) Gabor970 válasza blattida (#68569) üzenetére


Gabor970
addikt

Még nem hallottam jó hangú technics erősítőt, azonos árban szerintem akár egy denon, marantz, arcam jobban szokott teljesíteni.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#68573) blattida válasza Gabor970 (#68572) üzenetére


blattida
nagyúr

A konkrét elő-végfok párosról volt szó, nem általában a Technics erősítőkről.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#68574) dgyuri0123 válasza Gabor970 (#68572) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Akkor még nem hallottad ezt.

Én, szívesen el lennék vele. :)

Igaz, "szélsőséges" darab, de volt a Technics-nek nem is egy jó készüléke, csak inkább a felső osztályban.

A "konzumer" kategóriában valóban ócska volt, szerintem is.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#68575) PrinceHerceg


PrinceHerceg
őstag

Sziasztok!

Vajon mi lehet az oka, hogy egy Infinity Kappa 6.2i t. hangfalpár az AVX-en még nem kelt el, bő fél év hirdetés után sem? Pedig a benne lévő egységek nem épp kommersz darabok, gondolok itt az EMIT-R susogóra vagy a polidóm középre stb! :F

(#68576) Bobrooney válasza Dorian (#68532) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Hangra milyen?

(#68577) cappa72 válasza PrinceHerceg (#68575) üzenetére


cappa72
nagyúr

Vajon mi lehet az oka,
Az, hogy nem tudtam elmenni érte.
Dobogós volt, majd jött a két Canton. és leszorult a 3. helyre.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#68578) ozzy711 válasza PrinceHerceg (#68575) üzenetére


ozzy711
őstag

Szerintem túl drágán adja. Hasonló korú darabok 80 körül találtak gazdára ( ráadásul azok 2. szériások voltak, ez meg csak 6.1 ). A gránit talpat is erőlteti, de az sem jön be mindenkinek, viszont "kötelező tartozékként" adja a dobozokkal együtt!

[ Szerkesztve ]

(#68579) Dorian válasza Bobrooney (#68576) üzenetére


Dorian
félisten

Szerinted ha ki van törve belőle a stab IC, akkor milyen? ;] Be se' dugtam, visszavitettem gariztatni. Megírtam nekik, hogy küldjenek egy tisztességesen megépített példányt.

Más:

Szerintetek ez alkalmas diffúzornak? Pont ilyen a nappali bútor és ez most leesett vhonnan, lehet leesik még egy. Kb. 60x60x15 vagy kicsit nagyobb.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#68580) Nemir Ombe válasza Dorian (#68579) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Teljesen alkalmas lehet apróbb módosításokkal,mint pl. itt [link] de sok minden függ a többi berendezési tárgytól és az elhelyezéstől is. Egy próbát mindenképp megérhet.

Hmm ....

(#68581) Bobrooney válasza Dorian (#68579) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Jajj hogy milyen apró részleteken akadsz fent :DDD

[ Szerkesztve ]

(#68582) Tim72


Tim72
tag

Sziasztok,

Az elektronikus cuccok (DAC, erősítő) elhelyezésén gondolkozok. (elnézés, mindíg nem szokásos megoldásokon is gondolkozok, úgyhogy ne vessetek meg :) )

Rega Brio+Royd Minstrel

a., Hangfalkábelt milyen hosszra érdemes limitálni? Egyik elhelyezésnél a távolabbinak a kábele 10 méter lenne (a rövidebb kb a fele). (jelenleg vezeték noname 2.5 mm2). Ez túl hosszú lenne? (Talán ez az elhelyezés lenne számomra a leg szimpatikusabb)
b., Esetleg az erősítőt a "hátlapjára állítva" (természetesen nem a csatlakozókon felfektetve csak ilyen helyzetben "beépítve") . - Gondolom nem illik
c., Ablakba (északi) tehető az erősítő ? - Gondolom ezt sem illik
d., Több praktikus szempontból is lehet, hogy jó lenne a hangfalkat a padlótól még elemelném. 5-8 cm-t (főleg, ha a a-c opciók nem ajánlotak). Utána jönnének a tüskék amin a hangfal áll. Gondolom ez nem okoz gondot.

e., Analóg és digit IC kábeleknek, illetve optikai kábelnek mekkora az ajánlott legnagyobb hossza.

Köszönöm segítségeteket
Tim

(#68583) Lewzke


Lewzke
őstag

Klasszikus zenére és jazzre kellene nekem egy precíz, koherens hangszóró. Használt de kiváló állapotban láttam kb. 120k-ért egy Tannoy Revolution DC6-ot. Szerintetek jó vétel lenne?

[ Szerkesztve ]

(#68584) Tim82


Tim82
nagyúr

Sziasztok!

Sony CDP-690 CD lejátszóról mik a vélemények?

A szolgáltatáskínálata (külön potméterrel szabályozható fejhallgatókimenet, optikai (toslink) kimenet) nekem szimpatikusak, a tervek szerint egy kis költségvetésből összehozandó sztereó rendszer része lenne. Nem tudom, mit tud a benne lévő DAC (ha jól olvastam, kétféle revízió is volt belőle), valamint probléma lehet a lézer/futómű pótlása meghibásodás esetén, mivel nincs hozzá új gyári alkatrész, ellentétben a Philips futőműves CD-lejátszókkal.

Ha a DAC annyira nem jó, az nem feltétlenül gond, valószínű, hogy inkább csak transzportként használom, használva a toslink kimenetet.

A többi tervezett komponens - ezekkel kapcsolatban is kérnék tanácsot, hogy elfogadhatóak-e (a lentebb részletezett célokhoz):

- Raspberry Pi 2 Model B, mint hálózati zenelejátszó kliens
- Hivox Lupus S, mint DAC (ez megvan, eköré építeném a rendszert)
- SMSL SA-60 (vagy más hasonló T-osztályú erősítő)
- hangfalak: JPW Sonata vagy Boston Acoustics HD5 vagy Mission M30i/M31i

Hangfalkábelre még nincsen tippem, de egy alap, elfogadható, pár ezres kábel nekem teljesen megfelel. A toslink, USB és RCA kábelek megvannak, alap Klotz gyártmányú kábelek.

Célok:
- vagy "közeltéri" zenehallgatás, vagy legfeljebb egy 15 négyzetméteres nappalit kell "ellátnia" zenével, nem nagy hangerőn
- pénzen kívül helyem sincsen túl sok, ezért kisebb méretű és belépő kategóriás hangfalak férnek be így is, úgy is értve... :)
- részben helyi hálózaton (NAS-on) lévő tömörítetlen zenei formátumok, részben kisméretű, ám lassacskán gyarapodó CD gyűjtemény lejátszása
- műfajok: komolyzene, jazz, folk, alternatív, indie rock, blues főleg (példák: Bartók, Debussy, Muszorgszkij, Purcell, Beethoven, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, PJ Harvey, Django Django, Woven Hand, Mark Lanegan Band, Depeche Mode, Left Lane Cruiser...)
- alapvetően praktikus megfontolásokból (fő ok: panellakás) fejhallgatós rendszeren szoktam hallgatni főleg zenét hallgatni, így ez a rendszer lesz ritkábban használva.

Előre is köszönöm. :R

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#68585) Mezga Aladár válasza Tim82 (#68584) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Kifelejtetted? a hangfal állványt. Ha hálózatról zenélnél, akkor minek a cd?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#68586) Tim82 válasza Mezga Aladár (#68585) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nem felejtettem ki, csak előbb vennék hangfalt és utána nézném meg, milyen állványt tudok hozzá venni/csináltatni, anyagi és elhelyezési szempontok alapján is.

Hálózatról is - írtam, hogy részben van egy kisebb, ám lassan bővülő CD gyűjtemény is. :B

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#68587) Mezga Aladár válasza Tim82 (#68586) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Hálózatról is - írtam, hogy részben van egy kisebb, ám lassan bővülő CD gyűjtemény is. :B

Igen olvastam. Nálam ahogy elkezdtem a hálózati zenélést 0-ra esett vissza a cd használat. Természetesen ez nem jelenti azt h., nálad is így lesz, de lehet ebből indultam ki. :)

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#68588) Tim82 válasza Mezga Aladár (#68587) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nálam pont most kezd újra előtérbe kerülni a CD, mint formátum. :)

A hálózati zenelejátszás - PC/laptop alapon, fejhallgatós rendszerrel - eddig is megvolt.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#68589) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Üdv mindenkinek!

Kész lett a Hiraga erősitőm. Kinek volna kedve a közeljövőben egy meghalgatáshoz? Akár el is vinném, de nem árt ha Hatvan közelében valahova. :)

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#68590) robi-k válasza gordonfreemN (#68589) üzenetére


robi-k
őstag

Szép lett! Milyen paraméterekkel rendelkezik?

(#68591) Tamoo válasza gordonfreemN (#68589) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Az igen, elég komolyan néz ki. Te építetted?

(#68592) gordonfreemN válasza robi-k (#68590) üzenetére


gordonfreemN
addikt

2x8W 8Ohm. Meg vagy 15kg :) De egy 20nm-t beharsog nyugodtan.
Tamoo: igen én, de a cnc-s megmunkálást a rajzaim útján egy barátom.
Köszönöm a dicséreteket. :R

Az oldalsó bordák is darabokból vannak összerakva. Volt itthon és eszembe jutott, hogy lehetne belőle az oldala.
ebből indult:

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#68593) cappa72 válasza gordonfreemN (#68589) üzenetére


cappa72
nagyúr

:C

Hú de sajnálom, hogy messze vagy...

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#68594) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

A panelek:
cappa72 köszi, eredeti félvezetőkkel ami azért nagy szó, mert egy barátomtól megkaptam a végtranzisztorokat a meghajtókkal együtt (ilyet nem nagyon találni égen földön), a bemenetre pedig a FET-ek és a 1775-872 páros hfe-re válogatva 20k volt, szóval ahogy az öreg Jean megálmodta. Csatornánként 174.000uF a puffer, még a hálózati aljzat is schurter. Igyekeztem mindenre figyelni.

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#68595) geucsa


geucsa
tag

Egy ilyen kinézetűt szívesen betennék a tiszta fehér nappalimba. Mindig bajban vagyok a fehér, jó minőségű elektrotechnikai eszközök vásárlásával.
[link]

(#68596) robi-k válasza geucsa (#68595) üzenetére


robi-k
őstag

Pedig ez a probléma tényleg egyszerűen orvosolható: [link] :D

(#68597) python1 válasza gordonfreemN (#68589) üzenetére


python1
veterán

Ez igen,elég faszájosra sikeredett.Gratulálok! :C

[ Szerkesztve ]

(#68598) cappa72 válasza gordonfreemN (#68594) üzenetére


cappa72
nagyúr

hfe-re válogatva
Az igen... az ördög a részletekben vala (bankoknál meg a kisbetűsben)

Látom (jól látom?) ott vannak a nagyfrekvenciás rövidzárak a pufferek alján, minél kisebb lábbal.

174mF - vesszenek a brummok! Csak bírja az egyenirányító dióda.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#68599) gordonfreemN válasza cappa72 (#68598) üzenetére


gordonfreemN
addikt

python1 köszönöm :)
Persze az egy dolog volt, hogy hfe válogatva vettem, melóban laborban le is mértem és mind hozta az adatlap szerinti értékeket persze azonos értékekkel pnp és npn.
A táppanelon 100nano kerámia, 100nano fólia, 2,2uF fólia, és 6uF fólia.
Brumm az nincs persze (hallahtó) az egyenirányitók 35A-esek és 2db egy csatornára valahogy igy:

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#68600) geucsa válasza robi-k (#68596) üzenetére


geucsa
tag

Van, aki képes rá. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.