Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pepszi
tag
válasz dgyuri0123 #68501 üzenetére
Ez a régebbi dacmagic, nem a plus-os. Ennek az USB része még csak 16 bites, és mivel nincs koax transzportom, ezért az optikai bemenetét használtam. Biztos itt is lehetne finomítani, de kényelmeseb hdmi-n keresztül a pio-t használni, így még azt is megspórolom, hogy a sztereo erősítőn a bemenetet, meg a hangerőt kelljen variálnom mozi/zene váltáskor
-
dgyuri0123
nagyúr
-
sixer66
senior tag
Sziasztok!
Nálam van "próbára" egy HTA30-as erősítő és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Adott még egy Denon 3808 HM erősítő, amivel összekötöttem pre out-on.
Jelenlegi felállás: 3808->pre out HTA30-> front pár
A problémám annyi lenne, hogy bizonyos hangerő felett torzítanak a hangszórók, abból is az egyik oldal kicsit jobban.
A hangszóró jó, mert csak 3808->front pár semmilyen torzítás nem tapasztalható.
Próbáltam tápkábelek cseréjét, RCA kábel cserét, de a torzítás nem szűnik meg HTA30-on keresztül (hangsúlyozom csak magasabb hangerőnél, de szvsz akkor se illene), így nem tudom mi lehet a probléma.Próbáltam úgy is, hogy a Denon-t kihagyom a láncból és rákötöm a sztereót laptopra, de ugyan az a jelenség.
A tartalom, amit kiküldök minden esetben ugyan az. -
krichd1
addikt
válasz sixer66 #68505 üzenetére
Szia.
Kérdezd a készítőjét. A hta-30-nak számtalan változata készült ilyen-olyan alkatrészekkel, tranzisztorokkal, elég nagy eltérés lehet köztük, van aminek a nyák lapja hibás, illetve az összeszerelés minősége sem mindegy.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
mp54
senior tag
válasz dgyuri0123 #68504 üzenetére
A HDMI-s, kétcsatornás zenehallgatás csak "komoly" kompromisszummal vállalható, általánosan. Szvsz.
TIDAL/notebook - HDMI- Arcam 400 - Focal Cobalt. Ebben a láncban is ront a HDMI? -
sixer66
senior tag
válasz Dorian #68506 üzenetére
Minden bizonnyal nálam van a gyenge láncszem, az erősítő biztos nem rossz, de mondom hátha a tapasztaltabbak mondanak valamit.
Én először hangfalra gyanakodtam, de mikor visszakötöttem a hangfalakat az AVR-re, akkor nem produkálta.1.
3808->pre out HTA30->front pár
Denon max hangerőn->HTA 11-12 óránál és torzít
Denon -20db-> HTA max
Mindkét esetben torzít2.
HTA30->laptop
HTA 13-14 óra és torzítMindkét esetben próbáltam sima és SÍN tápkábellel is.
Ha csak simán az AVR szól, akkor -5-ig tekerve (itt már nagyon hangos) semmi torzítás, így a hangfal nem rossz.
Hétvégén több időm lesz tesztelni és akkor kiderítem hol a hiba a rendszeremben.
-
Pepszi
tag
válasz dgyuri0123 #68510 üzenetére
Nem értek hozzá ilyen szinten, de ha foobar wasapi-val tolja ki az adatot, akkor hol a különbség mondjuk usb és hdmi között?
(most a kábeleket leszámítva )Azt értem, hogy a másik oldalon fontos mi kapja meg ezt a jelet és mit kezd vele.
-
Dorian
félisten
válasz sixer66 #68511 üzenetére
Ha hinnék ilyesmiben, akkor biztos lennék benne, h vmi hifi-átok sújt.
Utóbbi pár hónap alatt:
Elvittem vhová a Denon 3808-at, visszahoztam és meg se' mukkant, halott.
Hivox kis erősítőt kipróbáltam, Csabi elvitte, nála meg se mukkant.
Most meg a HTA.
Mindegyik előtte nálam tökéletesen működöttVagy a dolgaim belebetegszenek, ha elkerülnek tőlem. Nem tudom mi lesz, ha nyaraláskor a kutyát a szomszédra bízom...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #68513 üzenetére
Azért abba (és az újabb nagy Piok-ba) egész jó DAC-ot (+kiegészítő elektronikát) tettek annyira,hogy jónéhány 100e körüli külső DAC-al felveszi a versenyt.
(persze zene esetén nem a sajat végfokaival,“csak” DAC/előerősítőként használva)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #68515 üzenetére
Megette a fene, ha jó a dac, a végfok meg nem ér fel hozzá. De persze, most nem ez volt a kérdés.
Az LX76 új áron 470e Ft. Ez még nem tartozik a felsőházba. Szerintem. ( nem az ára miatt ) És azt sem gondolom, hogy a benne lévő dac akár egy DA300-al felvenné a versenyt. Végülis', nem számít, én mit gondolok.
"csak a zene van"
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #68510 üzenetére
"az AVR400 nem kifejezetten "általános " mozigép"
Akkor mi?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz dgyuri0123 #68516 üzenetére
Tudod ha esetleg meghallgatnád egyszer, talán máshogy értékelnéd. Mondani sok mindent lehet látatlanba/hallatlanba,de ugye az közel sem releváns vélemény csak mindössze tippelgetés.
(mellesleg az lx76 anno a 600e+ plusz kategóriában indult és mivel már 3 újabb szériája is van azért ennyi jelenleg az ára)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
sixer66
senior tag
válasz Dorian #68514 üzenetére
Én épp ezért nem szeretek senkitől kölcsön (vagy próbára) kérni bármit is, ami elromolhat, mert biztos nálam történik valami, aztán magyarázzam ki, hogy nem azért van, mert véletlenül beleöntöttem egy bögre vizet vagy 400V-ra kötöttem rá (persze direkt sarkosítom), ez Murphy vagy csak tényleg balf.sz vagyok.
Kroland25 kolléga mélyládája is egyszer nálam volt egy-két hétig és olyan búgásokat meg hangokat produkált nálam, amit Rolandnál nem, és amint visszakerült a helyére, nem volt gond.
Ott is mindent kizártam és nem jöttem rá mi volt a probléma, de remélem nem a Denon fogja bemondani az unalmast, bár ahogy mondtam, Denon-ra kötve nem volt gond a hangfalakkal.Ez olyan lehet, mint párom Orchideája, ha megszokja a helyét és átrakod máshova, ledobja egyből a virágait és csak nagyon nehezen kel újra életre.
Lehet, hogy ezeknek a DIY erősítőknek saját lelkük van és ragaszkodnak a gazdájukhoz, de nagyon nem bánnám, ha kiderülne mi a hiba és maradna, mert egyébként már elkezdtem hozzá dobozt tervezni[ Szerkesztve ]
-
Pepszi
tag
válasz Nemir Ombe #68518 üzenetére
Egyébként onnan indult ez az egész téma, hogy LX76+Denon720ae felállásnál jobb zenét kaphatnék-e LX76+marantz 6005/7005/7004 valamelyikével
Vagy van-e valami más ajánlat sztereo végfoknak 150e környékéig?Láttam még pio A-A9J -t is saját usb dac-kal.
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Nemir Ombe
addikt
-
stefi81
tag
Szeretnék egy kis tanácsot kérni, mert láttam egy képet és elbizonytalanodtam.
Itt a kép:Ami nekem fura hogy a 8ohm-os hangfalhoz azt írja A+B.
Tehát itt össze kell hidalni a két hangfal kimenetet és ha 8ohm-os hangfalat használ az embert akkor csak 1pár köthető rá 2pár helyett? -
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #68527 üzenetére
Megérkezett az Abasco táp. Hű bazze' elég "maszek" kinézete van... Az normális, hogy valami (hűtőborda?) zörög benne?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
python1
veterán
Szép napot mendenkinek!
Készítettem néhány hálózati kábelt ilyen árnyékolt kábelből.Nincsen benne semmi hókuszpókusz annyi,hogy az árnyékolást a fogadó oldalon kötöttem be a földhöz,az eredmény viszont megdöbbentő volt számomra.A kábelt forráshoz használom,de próbáltam erősítővel is a hangra gyakorolt hatása több mély hang és magas,kicsit a közepet keni,de hosszan hallgatható kellemes a hangja. A bekerülési összeg 7-1000-e forint dugóktól függően.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Dorian #68528 üzenetére
Mondtam, hogy diy kinézetű. De a belseje is az. Sajnos zöröghet, de ne nagyon rázd, mert még eltörik az IC lába, mint nekem. Ha működik rendesen, akkor pár nap után szedd szét ( ha nem félsz a gari vesztéstől ) és nézd meg, mi zörög benne. Nekem pl. 2 aljzat el volt törve ( gyárilag) és zizegett a trafó emiatt, mert nem tartotta csak 2 csavar, 4 helyett. De attól még jól használható, hogy ilyen "cseszlovák" a kivitelezése, csak meg kell szokni.
A gari egyszerű, ha mégis kellene cserélni, csak egy telefon és küldik az újat cserébe, csak le kell adni, (akár személyesen) a Bp-i irodában a rosszat. De szerintem nem lesz vele gond...
Most olvasom, mi a helyzet. Hááát, a futár Ace Ventura volt valszeg. Hívd fel őket telefonon és küldenek másikat.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
stefi81
tag
Meg tudná valaki mondani mi a különbség a DALI Lektor 2 és 1 között?
Olvastam hogy a jungson ls3/5a nagyon jó kis doboz, a Lektorhoz képest is sokkal jobb?[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz python1 #68536 üzenetére
Én úgy tudom a villásdugónál szokás. A konnektor/elosztó felé kell "levezetni a zavart" az árnyékolásról és nem a készülékre. Vagy ez ebben a formában hülyeség? Javítsatok ki!
Sok erősítőn (AVR-ek többsége) pl. a föld nincs is bekötve az IEC-en, oda nem sok értelme van kötni az árnyékolást.Most nem használom, előző időszakban meg annyi minden cserélődött nálam folyamatosan, hogy nem releváns milyennek "éreztem". Ha a végleges helyét elfoglalta a cucc, majd akkor foglalkozok még a kábelekkel. Van egy pár elfekvőben aminek a sorsáról már dönteni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
"1. Célszerű az IEC csatlakozó felöl kezdeni. Először a Lapp Servo kábel külső köpenyét kell eltávolítani, majd az árnyékolást széthúzni (kifésülni), majd az egyenes szálakat összesodorni. Sodrás után a keletkezett köteg leónozandó. (mivel tetemes keresztmetszetről van szó Flux használata javallott)
2. Belső erek megfelelő blankolása után a keresztben lévő kábeleket 1-1 iker érvéghüvellyel közösítjük.
3. Ezeket a Schurter IEC dugó két szélső csatlakozójába (L és N) rögzítjük. 4. Majd egy iker érvéghüvelybe roppantunk 2db 1,5mm2 MKH sodrott vezetéket, ahol az egyik csupán 6-8cm hosszú, a másik hosszabb kb. a Lapp kábel min. +10% hosszúságú.
5. Az így elkészített vezeték darabot az IEC csatlakozó középső érintkezőjébe csavarozzuk. Majd ezen vezeték a rövid darabját a LAPP kábel árnyékolásához forrasztjuk. (ezeket megfelelően vissza kell vágni a forrasztás előtt.)
6. A hosszú vezeték szálat pedig a Lapp Servo kábel külsejére csavarjuk fel egyenletesen. Szigetelő szalaggal ideiglenesen rögzítjük azt a túl végén.
7. Feltornásszunk a szükségesnél kicsit hosszabb kígyóbőr darabot, majd zsugorcsővel fixáljuk az IEC csatlakozó felöli oldalon.
8. IEC csatlakozó ház fedelet összecsavarozzuk. (a gyári törésgátló gumi nem kerül szerelésre a nagy végső kábel átmérő miatt)
9. Kígyóbőrt szükséges hosszra visszavágjuk, majd zsugorcsővel fixáljuk
10. A KOPP dugó burkolatán nagyobb bemeneti nyílást nyitunk, majd azt felhúzzuk a
kábelre.
11. A villásdugó felöli Lapp kábel blankolása következik, az árnyékolás teljesen levágható.
12. A keresztben lévő kábeleket 1-1 iker érvéghüvellyel közösítjük, majd a KOPP gumi villásdugóba szereljük.
13. A Lapp kábel köré felcsavart kábel végére érvéghüvelyt nyomva azt a villásdugó védőföldelésébe kötjük.
14. A villásdugó burkolatát visszatoljuk a normál pozíciójába majd csavarral
rögzítjük.
15. Felhasználás előtt műszeres rövidzár és szakadás ellenőrzés!!!
Megjegyzés: a fenti közzététel csakis otthoni felhasználási célzattal készült, mindenki saját felelősségére készítse el a fenti kábelt."MZ/X
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #68542 üzenetére
Ha nem lennék lusta, keresnék nektek leírást ahol fordítva van.
(Ettől függetlenül természetesen MZ/X műszaki tudását nem vonom kétségbe.)Egyébként köszi a bő magyarázatot.
Annyit hozzátennék, hogy nem téves hanem az adott készüléktől függ, hogy éppen hogy érdemes bekötni az árnyékolást.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Az egyetlen ok ami miatt jobb lehet az eszköznél bekötni, hogy így az ott lévő többi kábelt kevésbé zavarja, mert jobban rányúlik a külsö árnyékolás a házra. Persze ettől még nem lesz BNC, hogy tökéletesen árnyékolva van végig a kébel, de talán picit jobb, mintha előbb lenne letisztítva az árnyékolás. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz python1 #68531 üzenetére
Én is csináltam kábelt, szinte ugyanilyet, sőt, ettől jobbat, Silver Crast dugókkal. Hallottam is különbséget, aztán jött a vakteszt. És semmi, 0, zéró különbség volt. El is adtam az erősítővel együtt bekerülési áron, ha jól emlékszem 6k-ért.
Egyszer a büdös életben csinálj már egy vaktesztet, ahol kiderülhet, hogy valóban van-e hatása pl. ennek az 1k-s kábelnek? Ha tényleg "megdöbbentő" a hatás, több mély, több magas, akkor azt játszi könnyedséggel kihallod akkor is, ha nem tudod melyik van bent, nem? Fizetem egy szabadnapod a gyárban, ha rászánod az objektív tesztelésre.
Tudom, betenni, és hátradőlni mint aki jól végezte dolgát, sokkal könnyebb. De ha nem szerzel tapasztalatot abban, hogy mennyire csalóka tud lenni az érzékelés, akkor tapasztalatlan maradsz, akkor is, ha vagonszám gyártod és próbálgatod a kábeleket.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz liszi70 #68546 üzenetére
Nyugi!
Egy 6-7 szeres árú vastagabb minőségi hálózati kábellel hasonlítottam össze,a döbbenet nem a kábelnek szól inkább annak,hogy mennyire érzékelhető a 2 kábel közötti különbség.
Mikor még zenéltem a hangolatlan vagy másként hangolt hangszer hangját azonnal észrevettem,magam hangoltam a hangszerem mindig,tehát a fülem jónak mondható,ráadásul pártatlan a teszt.
A-B tesztelek mindig,van sok eset mikor nincs különbség,akkor viszont hallgatok mint a sír.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz python1 #68548 üzenetére
"pártatlan a teszt"
NINCS "pártatlan" teszt addig, míg tudod, melyik szól. Legyen egy ilyen része IS a tesztnek, hogy felelősséggel leírhasd a tapasztalatodat, és biztosak lehessünk benne, hogy amit írsz, az tényleg az ESZKÖZ hatása.
"6-7 szeres árú vastagabb minőségi hálózati kábellel hasonlítottam össze"
Ez nem csak ár kérdése, nagyon sok dolog okozhat téves értékítéletet.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz liszi70 #68549 üzenetére
Na most akkor ha a hangsugárzó kábelek és készülékek között hallom a különbséget,majd pont a hálózati kábelnél fogható a placebóra?
Viszont most jelenleg a hangsugárzóim a gyenge láncszem,egyszerűen az emotiva XDA-1 és Cambridge streamMagic6 között nem tudom leírni a különbséget,bár párom a kábelek között sem hallja a különbséget. Lehet,hogy rokonok vagytok?Amúgy jelenleg a jól megérdemelt 2-hónapos szabimat töltöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...