Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz AirBooms #5901 üzenetére
akkor vegyél egy lexikont, vagy tanulj még egy kicsit
prekoncepció a lexikonban, ha másnak nem hiszelElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
AirBooms
addikt
Pontosan. Az előre kialakított nézet, tájékozódás mióta egyenlő az előítélettel???
Az első csak véleményt jelent a másik ettől többlet tartalommal bír: nem csak nézete van valamiről az illetőnek, hanem már ítéletet is hozott. Főszerkesztőként sajnos az efféle részletekre is oda kell figyelnem...
...és ha off-olsz, tedd off-ba![ Szerkesztve ]
-
-
Rozoga62
tag
Én már abban sem vagyok biztos, hogy az 52x CD-R lemezeket érdemes 2x-es sebességgel írni...
-
biker
nagyúr
válasz AirBooms #5905 üzenetére
hogyne volna...
a végeredmény tekintetében nem sok mindegyik kellemes
de hagyjuk. nem fogytam ki semmiből, mint írtam is lentebb, csak jeleztem valamit, lényegtelen...nekem továbbra is macera a bakelit lemez kezelése, bár nosztalgiázni jó. itt tartottunk.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Rozoga62 #5906 üzenetére
és mert ezeket nem is ilyen 52x-es lemezre szokás írni, hanem pl ilyenekre, amik max 4-8x írást tesznek lehetővé
[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
törölt tag
A TDK Audio ebből ma már biztosan kamu sajnos. Az egy egyszerű, mezei lemez, ellenben a jogdíjat fizetheted.
Egyrészt KProbe szerint is ugyanaz, mint a többi olcsó tdk, másrészt a C1 hibaértékek alapján (relatíve lehet összehasonlítást végezni ugyanazon íróval elkövetett darabok esetén) is.
Én a Maxell CD-R 80XL Colour (52x-esen írható) lemezekkel értem el a legjobb eredményt, és még elég olcsó is. Hasonlóan jó eredményeket produkál, mint a Verbatim Music, ami szerintem ugyanaz némi jogdíjjal megdobva, mint a Verbatim Pastel, mindkettő Verbatim Taiyo Yuden alapanyagú. A Maxell Ritek, de jó minőségű, ajánlani tudom mindenkinek, aki CD-írásra adja a fejét.
Igazából a legjobb az a régi TDK Reflex volt (az akkori TDK Audio szerintem ugyanaz volt, csak ott is befigyelt a jogdíj), amilyet ma már nem kapni sajnos régóta. Jah egyébént a belinkeltekből, amiről tudok infót mondani, még a Fuji sem rossz, persze az sem olyan olcsó. -
törölt tag
Ami még nekem nagyon bejött, az a Sony CR-R Audio Premium, csak az már elég ütős árban. De ha valakinek sürgős írhatnékja van, és van ott TDK Audio, meg 100-200-zal drágábban Sony Audio, mindenképp utóbbit válassza.
-
DDL
őstag
Csak egyszer kell beállítani az LP játszót. Nem keverő az, hogy állandóan tekergetni kelljen.
A 9cm/s az legfeljebb a kazettás magnóknál volt a dupla sebesség. Szalagosnál 19, 38 extrém esetben 72. Az utóbbi kettő volt a stúdiókban.
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
DDL
őstag
... maga az írt audio CD tökéletesen pontos másolata az eredetinek, ami az asztali lejátszókon az azonos adattartalomtól függetlenül, ám a lejátszótól függően valóban okozhat némi eltérés...
He? Azonos adattartalom mellett eltérés a hangban? Nincs itt egy kis ellentmondás a nézeteid között?
-
Satellite
tag
válasz #56474624 #5872 üzenetére
Ha már Beethoven és analóg, akkor megszólítva érzem magam, - de könyörgöm: az ilyen lemezek NEM bakelit, hanem vinyl/vinil alapanyagra készültek!
Viszont az a Solti felvétel még az eredeti Decca-lemezen sem egy "etalon", - a Hungaroton-ról meg inkább ne is ejtsünk szót... Ezeket a felvételeket jó néhány CD-kiadás lekörözi, - még ha csak a felvétel "minőségére" figyelünk is.
Ha viszont maga a darab és az interpretáció az igazán fontos, (sajnos általában nem), - akkor EZ a CD-n kiadott, egymikrofonos monó-felvétel EGY a XX. század 10 legnagyobb szellemi teljesítménye közül...
Nincs hozzá fogható.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Satellite #5914 üzenetére
Melyik az a több CD-kiadás (Toscaninit leszámítva), ami lekörözi?
Nem tudom, min hallgatod, nálam itthon az a helyzet, hogy a többi nem nagyon van a közelében sem. Főleg a basszus szekció tisztasága, testessége terén nagy az elmaradás.
Szóval maradjunk annyiban, hogy pillanatnyilag etalon.
Majd ha mutatsz jobbat, akkor nem lesz az.
Amúgy kiadták ezt is CD-n, csak eltűnt belőle minden jó sajnos, viszont nálam a lesajnált Hungaroton LP-n tökéletes állapotban van, szóval semmi gond.
A Toscanini-felvételt meg fogom nézni, egyébként youtube-ról már ismertem eddig is, de fejhallgatón néztem csak, meg youtube amúgy sem referencia minőség tekintetében.
Én azért inkább keresek sztereó felvételeket, ha már sztereo rendszerem van...
Most már csak az izgatja a kis lelkem, hol használtam én a bakelit szót? -
biker
nagyúr
válasz #56474624 #5915 üzenetére
konkrétan az említett művet nem ismerem (vagyis nem vagyok akkora komolyzene fan, hogy az itthon lévő 50-60db komolyzenei mű meghallgatásán kívül emlékezzek mindnek a nevére is), de például Loreena McKennith CD-n bőven kiváltja a libabőrös hatást néha.
nem minden CD rossz, ezt kimondhatjuk szerintem.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
DDL
őstag
Akkor olvass utána, hogy ki-mivel próbálkozott ezen hibák kiküszöbölésére és mire jutot. Az itteni lehetőségek kicsik ahhoz, hogy leírjam. A neten link is van. És a megoldás is. Nem jitter, nem C1 hiba.
-
törölt tag
Én nem állítom, hogy a CD eleve rossz. Nekem is van jól szóló CD-m (főképp könnyűzenében), még komolyzeneiből is van valamivel jobban szóló, de utóbbi műfajban nem a CD szokta vinni a prímet sajnos. Pedig én is örülök/örülnék a zajmentességnek. Nekem a Chesky-féle lemezektől sem esett le az állam. Vivaldi 4 évszakja még egész jó (igaz, elég kis létszámú is a zenekar), de például Bach zenekari szvitjei már nem igazán. Persze azért keresek.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz #56474624 #5880 üzenetére
CD attól jobb,hogy rá lehet lépni. Amúgy az élő zene nem a kedvencem,én már a "laborban" előállított térhangoktól mentes,teljes tisztaságú hangzás híve vagyok,soha nem szerettem a "terem" adottságaitól függő hangzást.Nekem a tiszta hangzás már többet ér az élő zene "spirituális" hangulatánál. Koncertfelvételektől pedig egyenesen írtózom.Hangstúdió rulez!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
veterán
válasz #56474624 #5918 üzenetére
Nem hiszem,hogy a hanghordozó lenne a minőségromlás oka.Az olyan,mintha azt állítanánk,hogy a mai autók azért kevésbé tartósak mint elődjeik,mert azóta gyengébb lett a vas.A piac által diktált tömeggyártás/költséghatékonyság az oka.Kétlem,hogy a mai technikával,digitális ezközökkel ne lehetne jobb hangzást kihozni mint az ezer évvel ezelőtti fekete műanyag korongokról mechanikailag "szedett" hangzás.Szerintem.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
törölt tag
válasz Hasaggymeg #5924 üzenetére
Engem józan paraszti ésszel nem az érdekel, mikor zenét hallgatok, hogyan szólhatna, hanem konkrétan az, ahogyan szól.
Szóval nem hinni kell a jó hangzásban, hanem csinálni/hallgatni. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Hasaggymeg #5924 üzenetére
Pontosan. De sajnos nem hiszem hogy visszafordul ez a tendencia.
-
Solicidium
aktív tag
válasz Hasaggymeg #5922 üzenetére
Nem áll messze a gondolkodásunk egymástól pl. a stúdiófelvétel vs. koncertfelvétel esetén, de az élő zene atmoszféráját bármilyen otthoni eszközzel is reprodukálni, hát... Szerintem nem lehet. (pl. otthon a dob sosem fog úgy szólni, mint élőben és még van pár hangszer, aminek a rögzítés nem kedvez) Egyrészt ez lelki dolog is, mikor pl. egy hangulatos klubban hallgatsz meg valamit pl. jazzt és ott ülsz, teljesen más érzés mint otthon hallgatni és ettől szerintem tudat alatt a zenei élmény is más lesz, mégha csak a hangzásra is koncentrálsz. Sok koncerten valóban rossz a hangosítás, túlzottan előretolakodik valamelyik hangszer, nem hallod meg a zene finomságait, mert a hangerőtől már csak egy folyamatos zajt hallasz. Tényleg sok helyen van ilyen. De jó hangosítás esetén az élőzene valóban él, míg otthon sokkal nehezebb ugyanahhoz az élményhez jutni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
válasz Solicidium #5927 üzenetére
Nekem már több előadó is jelentett nagy csalódást élőben, olyan stúdiófelvétel után, amiben még a hangmérnökök komoly munkája is benne foglaltatik. Több hetes munkát szvsz gyakorlatilag lehetetlen élőben reprodukálni, és a sokadik alkalommal az előadók is gyakran csak rutinból lenyomják a megszokott műsort, messze nem akkora lelkesedéssel, mint eredetileg a stúdióban. Teljesen más otthon, nyugodt körülmények közt egy jó felvételt hallgatni, mint egyes koncertek "atmoszférája", amelyben a finomabb részleteket még jó hangosítás mellett is elnyomja az ittas közönség lelkesedése.
Másrészt nagyon függ ez a műfajtól is. Jó példa a hangulatos jazz klub, ami tényleg lehet egyszeri és megismételhetetlen élmény, de talán az operakedvelőknek is kevésbé kell a közönség részeg ordibálásától tartani, mint a rockrajongóknak. -
rii
nagyúr
(#5637) dabadab:
csak érdkesség képpen ... találtam egy ilyet ...
és bár tudom, hogy ez a topik nem arról szól, és a jó édes kellemetlen szagú prostituált női ágú felmenőmet, hogy ilyet kérdezek, de észurevétele erről __valaki-bárkinenek is__?
a lelke az egésznek:
spec. én még nemtom ...
mivel nem nekem "kellene"[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
biker
nagyúr
a stúdiófelvétel vs koncertfelvétel vitában azért kérem megkülönböztetni a kalóz felvett koncertet attól, amikor direkt felvételi szándékkal készítik minőségi munkában.
Lásd Celine Dion koncert DVD, vagy a The Cure - Trilogy 3dv-s koncert(vagy a Paris és Show).
irtó jó hangzás, nincs teremhang, nincs visszhang, stb.ezekkel mi a baj?
vagy ti mire gondoltok koncert felvétel alatt?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
vili13
őstag
-
DDL
őstag
Ezzel eljutottunk a lényeghez. A kiolvasás. De! Aki látott már belülről cd-t az tudja, hogy 20ns vagy nagyobb ilyen kellegű jitter csak igen rossz alapanyag, vagy rossz iró okozhat (feltételezve, hogy az olvasó rendben). Jobban jársz ha alapanyagot cserélsz...
-
vili13
őstag
A kiolvasás csak akkor okoz problémát, ha a lejátszás ezzel szinkronban történik. Inkább be kell olvasni előbb digitális formában, majd egy sokkal pontosabb órajellel küldeni a D/A-ra. A lejátszók többsége nem ilyen (kivéve pl. amit fentebb linkeltem), de akár előbb egy pc-re beolvasva és onnan lejátszva is kivitelezhető.
-
Ijk
nagyúr
Számítógépre másolva sem úszom meg az analóg-digitális átalakítást, ha meg már digitális hangszereket kell hallgatnom megette a fene. Nekem 110%-ban megfelel a cd, mondjuk egyszer biztos beszerzek egy lemezjátszót, anyám régi Tesláján megvan a feeling, csak a hangzás nem az igazi
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
vili13
őstag
válasz #56474624 #5945 üzenetére
Nekem is így logikus, de annyian hivatkoznak a CD jitter hangminőséget befolyásoló hatására, hogy úgy gondoltam, valami primitívebb költséghatékony megoldás az általános. Ha van buffer, ráadásul a beolvasástól független órajellel, akkor csak sokkal közvetettebb, már-már a misztikum határát súroló összefüggés lehetséges, mondjuk pl. a rosszul stabilizált tápvonalakon átjutó zavar formájában.
frankie!:
A Te sajátos és sajnálatos helyzeted meg az, hogy az elektronikus hangszert nem tartod hangszernek?! Érdekes, egyes zenészek meg annak tartják...
-
törölt tag
Nagyon elhanyagolod ezeket a dolgokat. Minden analóg eszköznek, amin átmegy a jel, van jittere. És az órajel sem pontos sajnos, a tápegység fesz. ingadozásának megfelelő kicsinynek kellene lennie. Az anyagot pedig általában kispórolják.
Hogy szerinted a jitternek nincs hallható hatása? Egyrészt még mindig nem merted leírni, min hallgatsz zenét, másrészt meg persze hogy az ósdi analóg hangszereken érződik leginkább csak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest