Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
LW
őstag
Melyik helyről érdemes coax és optikai kábeleket rendelni / vásárolni(Győr)? Nem kell, hogy high-end minőség legyen, de igykszem minél jobbra törekedni.
Magnat Vector 55 <-- NAD T770 <-- Xonar D1 lenne a lineup. -
LW
őstag
válasz MasterMark #41302 üzenetére
Köszönöm, optikát találtam. Egy coaxra is szükségem van (xonaron csak coax van), mennyire érdemes elmenni árban? 3-4 ezres kategória, amit még kellemes szájízzel rendelek le. ... és a szokásos: hol?
-
törölt tag
válasz Ekkosh #41300 üzenetére
Aki olcsón akar szubot venni, és muszáj szubot vennie, az például a Yamaha lefelé sugárzó típusait mindenképpen szemlélje meg.
Hangszórókábelnek az általam ismertek közül én leginkább a QED, Audioquest, Alisca, HiVox, Kimber típusok között keresgélnék ebben az árfekvésben, aszerint, hogy inkább a tömör ereseket vagy inkább a sodrottakat szereted jobban. Haza tudod vinni ezeket letét ellenében, és otthon a saját rendszeredben kipróbálni.
Én 6-8 méteren is elvileg inkább koax kábelben próbálnék gondolkodni az optikaival szemben, azért csak elvileg, mert biztos, hogy nem engedném meg magamnak, hogy ilyen hosszú kábelezésre legyen szükségem, mindenképpen úgy alakítanám a rendszert, és úgy rendezném a berendezéseket, hogy ne kelljene hosszú kábel. -
andorra
őstag
válasz xtremetuning #41298 üzenetére
A házimozihoz a terjengő basszust, míg hifihez a megfogott basszust tartják jónak. Pl. az én szubom, átkapcsolható mindkét használatra éppen emiatt. Erre utaltam a házimozi topik kapcsán, hogy ott mások a szempontok a szubbal kapcsolatban.
-
ozzy711
őstag
válasz xtremetuning #41298 üzenetére
Érdekes dolog ez a zárt szub . Mostanában építettem egyet saját használatra, de megnéztem egy csomó hangszórót ( 30-38 cm-eseket főleg, Focaltól a JBL-ig ), de a zárt dobozú kivitelre 40 Hz körüli -3 dB-es átvitelt hozott ki a program ( WinISD ), ami szerintem ( főleg mozihoz ) szerintem kevés.
Viszont az is igaz, hogy még nem hallottam pl. az utopia szubot, ami szintén zárt ( bár ahogy számolgattam nettóban kb. 100 liter, tehát nem kicsi ). ( szerk: találtam egy képet a hátuljáról: lehet mégsem zárt? )
Végül egy 85 literes reflex doboz lett belőle JBL mélynyomóval, amivel 23 Hz-es a -3 dB-es alsó határ és hallatszik is ( nem csak filmen ), úgyhogy nem bántam meg![ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz andorra #41305 üzenetére
Tartják jónak ? Kik ? Voltár már igazán jól megépített mozi környékén ?
Pont ugyanolyan pontos, precíz mély kell a komoly mozihoz is. Max. kevesen érik el....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz ozzy711 #41309 üzenetére
Utopia az reflex.
Rossz helyen keresgéltél mélyet....
20 - 86 Hz (1.5dB) -3 dB at 18 Hz / 127 Hz -10 dB at 16 Hz / 154 Hz[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
Sony MHC-EX600 hifit szeretnék majd vásárolni. Az a kérdésem érdemes plusz egy 10-est rádobnom a nagyobb testvéréjére Sony MHC-EX700 ?
-
ozzy711
őstag
válasz xtremetuning #41313 üzenetére
Szép emberes darab, főleg a 2500 wattos teljesítménnyel , ( a 20 négyzetméteres szobában biztosan jól érezné magát ).
Valószínűleg a "varázslatban" a a beépített erősítő is vastagon benne van! Nálam csak szerény 300 watt körüli hídkapcsolású erősítő adja az energiát, amiben semmi plusz elektronika nincs, a szűrést csak a hangkártya végzi. -
xtremetuning
addikt
válasz ozzy711 #41322 üzenetére
Ebből 2 darab mozira. Felejtsük el a terjengősséget. Pontos és bazi gyors.
Aki hallotta, nehezen emészti meg.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
ozzy711
őstag
válasz xtremetuning #41323 üzenetére
Egyetértek, hiszen alapvetően az impulzus átvitel a zárt dobozban a legjobb, ha pedig az erősítő kitolja az alsó határfrekit , akkor egyértelműen ez a megoldás a legjobb! Na de kettő?
-
LW
őstag
válasz MasterMark #41306 üzenetére
Köszönöm, melyiket érdemes használni? Mennyire rontja az átvitel minőségét az átalakító?
Esetleg jobb lehet az alaplapi optika? Dolbyvá alakítás miatt fontos a Xonar, mert az erősítő nem tud DTS-t. -
xtremetuning
addikt
-
ozzy711
őstag
-
t-bali3
senior tag
válasz andorra #41296 üzenetére
Nem sokkal ezelőtt még az volt az álláspont, hogy polcsugárzóval nincs igényes hifi, pláne nem sub-bal...most akkor egy kb 80 ezret érő HM szetthez vegyen 200.000 Ft-ért mélyládát?
Értem én a jó szándékot, mindenkit az Audio Kánaánba vezettek, de sajnos a fránya anyagiak miatt nem mindig jöhet ez össze.
-
xtremetuning
addikt
-
ozzy711
őstag
válasz xtremetuning #41329 üzenetére
Oda tényleg elég 2 szub... ( a 2500 wattosból legalábbis... ). Egy demóra majd ha lehet jelentkeznék ( csak a mihez tartás végett ) most már komolyan...
-
marcias
őstag
Sziasztok,
kicsit nézelődtem az erősítős topicban, de úgy látszik, inkább ide való a kérdésem. Adott ez a hangfal, amit már évek óta használok. Igazából árához képest (10k volt anno) egész jól szól, de... elméleti szinten gondolkozom egyelőre, hogy hova lenne érdemes ezt fejleszteni. Nem vagyok audiofil, és főként film/játék irányban gondolkozom, kis zene. Tudnátok adni valami tippet, mit lenne érdemes venni, ha egyáltalán? A nagy hangerő nem cél, inkább a tisztább hangzás, teltebb mélyek, élénkebb közép- és magas tartomány, mert a Genius egy csöppet tompán szól. Olyan 30-40k-nál nem terveznék többet költeni rá. Ennyiért felejtsem el? Mennyi lenne az az összeg, amiért már érdemes lenne váltanom úgy, hogy azért jobb hangminőséget kapjak?
Köszi a segítséget!Ja igen, csak az maradt ki, hogy ez egy PC-re van kötve, jelenleg egy elég béna jack kábellel. De a gépem tudna 7.1-es analóg, optikai digitális és hdmi jelet is küldeni, ha az számít.
[ Szerkesztve ]
-
-
andorra
őstag
válasz xtremetuning #41311 üzenetére
Voltár már igazán jól megépített mozi környékén ?
Igen, egyszer elsétáltam a Corvin mozi mellett.t-bali3
"Nem sokkal ezelőtt még az volt az álláspont, hogy polcsugárzóval nincs igényes hifi, pláne nem sub-bal...most akkor egy kb 80 ezret érő HM szetthez vegyen 200.000 Ft-ért mélyládát?"Akkor valamit félreértessz. Pocsugárzóval nincs igényes hifi, ezt érsd úgy, hogy polcon lévő polcsugárzóval nincs. Ezért, ha valaki a hangdobozát polcsugárzónak nevezi, akkor a hifi identitása még nem kiforrott, vagy (/és) valóban polcsugárzót használ a polcon, vagy valahol, ahová éppen le tudja tenni.
Vannak igen kis méretű igényes hangdobozok, de azokat nem hívjuk polcsugárzónak, és nem is polcra tesszük őket, hanem mondjuk egy igényes, adott esetben egy 50kg/db-os fémállványra.
Nem ajánlottam 80eFt os HM rendszerhez 200e Ft os szubot, már csak azért sem, mert itt nem foglalkozunk HM rendszerekkel. Csupán azt mondtam, hogy olcsón, ne számítson szubbal semhifi mélyhangzásra. Ugyanis, olcsó kategóriás szubra kért ajánlatot ezzel az igénnyel. -
törölt tag
válasz xtremetuning #41315 üzenetére
Andorra nem házimozista, neki nem a szub miatt van szubja, hanem azért, mert a panelsugárzók mellé muszáj zenehallgatáshoz is. Másképp nem tud "meglenni" a 100Hz alatti tartomány. Ehhez azonban elég egy is, kettő persze biztos jobb lenne, de akkor az már az ár-érték problémába csúszik át, hogy vegyünk-e kettőt bizonyos árúból, vagy vegyünk-e egyet kétszer annyiba kerülőből.
Grande Utópia mellé biztos, hogy nem vennék szubot, még házimozira se, igaz ez akadémikus felvetés, mert házimozit se vennék. Azokat a (tömeg-, műfaji) filmeket, amikhez fontos a házimozi, minek megnézni?! -
törölt tag
válasz #38464487 #41316 üzenetére
Egyiket se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Akármekkora az árkülönbség, ne ilyet vegyél!!!!!!!!!!!!! Az egy dolog, hogy mi az ilyen kispénzű kérdezőnek azt szoktuk mondani, hogy vegyen használtan hifi készülékeket (eben tanácsot is tudnánk adni), de aki mindenképpen "minihifit", "hifitornyot", "mikrohifit" akar (újonnan) venni, az se ilyesmit vegyen, mint amit te akarsz, hanem olyat, aminek azért valami köze van a zenehallgatáshoz is. A két irányzat különbségét már a kinézetről megismerni, a zenehallgatási célzatúbbaknak letisztult, egyszerű, ízléses kinézetük van, nem ilyen hiperízléstelen, csilivili, itt ég egy lámpa, ott villog tíz LED, amott mindenféle sárkányos dizájnelemek-kiszögellések... A zenehallgatási célzatúbbak közül is általában a Sony-kkal szemben érdemesebb például Samsungot, ha teltebb hangra vágysz, vagy ha szikárabb-pontosabb hangra vágysz, akkor például Pioneert - valószínűleg neked a "Samsung-hangkép" felelne meg jobban, tehát orientálódj arrafelé, a pénztárcádhoz mérten megveheted az odaillő típust. Például a Samsung MM-E430D ideális lehetne számodra. Vagy valamelyik Sharp is.
(#41325) LW Általában lehetőleg a koax-ra törekedj, az általában jobb mint az optikai, hiszen az optikai interfész eleve megkövetel egy elektromosról optikaira és vissza való dekódolást, ami nagyon bezavar a hangminőségbe.
(#41331) marcias Mi ("hifisták", "audiofilek") ugyebár nem nagyon gondolkodunk aktív hangdobozban, legalábbis ezen az árszinten semmiképp. Erősítő plusz passzív hangdobozban gondolkozunk, ilyesmit az általad megcélzott ársávban szinte csak használtan lehet venni, ha tehát a használtkészülék-vásárlás mellett döntenél, akkor negyvenezerből sok olyan sztereóerősítő-passzívhangdoboz megoldást lehetne találni, amely több nagyságrenddel szebben-jobban szólna, mint a mostani aktív hangdobozod. Ha mindenképpen új készüléket akarnál vásárolni, akkor (elsősorban a sztereó erősítők manapság magas kiinduló ára miatt) 100ezer körül kezdődnének az igazán dögös (belépőszintű) megoldások, de neten rendelős, és/vagy DIY-jellegű erősítőben gondolkodva 40-50ezer körül is lehet használható megoldásokat találni. Körülbelül ilyen paraméterek mentén tudnánk elkezdeni beszélgetni arról, hogy milyen optimális megoldásokat lehetne számodra találni, persze amiket mi ajánlanánk, azoknak a zenehallgatás állna a középpontjában, tehát mi a zenehallgatás felé rugdosnánk téged.
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
-
törölt tag
válasz t-bali3 #41336 üzenetére
Heh, szerencse, hogy meghagytad az egy százalékot Kammerernek, mert így nem fogadatlan, hanem fogadott prókátor lehetek.
"Szerintem a #41224-es hozzászólás nem félreérthető..." Szerintem te félreértetted. Az a hozzászólás sem önmagában állt, reakció volt a kolléga kérdésére, egyúttal két különálló részből állt.
Az első rész egy egymondatos kitétel volt a témától függetlenül arra, hogy amióta ismerjük az állványok mint hifi készülékek szerepét, a polcsugárzó kifejezés a magyar hifiben már régóta nem komilfó, ergo, ha szó szerint vesszük, akkor nem igazán hifi kategória, éppen ahogy Andorra később a visszakérdezésed alapján később részletesebben is kifejtette. Ezerszer felhívtuk már a figyelmet, hogy a kisdobozok állványon tartandóak, tehát ezek nem "polcsugárzók", legfeljebb a jópofizóan metaforikus "old English" beszédmód alkalmazza hagyományőrzésből a bookshelf loudspeaker kifejezést, de nekünk nem kell minden hülyeséget átvennünk az angloamerikaiaktól. erre utalt Andorra. (Tehát igaz, hogy: "Polcsugárzókkal általában nem hifizünk." - csakis állványos hangsugárzókkal.) A polcsugárzó kifejezés sokkal jobban irtandó (tűzzel-vassal, Andorrával, Kammererrel, síppal-dobbal-nádihegedűvel...), mint a hangdobozokra alkalmazott hangfal kifejezés.
A #41224 hozzászólás második része pedig a mélyátvitel és a méret összefüggéseiről szólt, a polcsugárzós kitételtől függetlenül.
"...legalábbis 10-ből 9,9 ember úgy értené, mint én..." Ez minden bizonnyal közel sem igaz.
"A 0,1-et Kammerer miatt hagytam meg." Én bízom (biztos vagyok) benne, hogy nem csak én, hanem sokan-sokan mások is helyesen, a szerző szándéka szerinti értelem szerint olvasták az adott hozzászólást.De jól esett egyet fogadott prókátorkodni!
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz #71562240 #41334 üzenetére
Pontosan tudom, miért van szubja.
Hidd el, a Grande mellé is kötelező lenne a szub. De ezt a bakidat elnézem neked,
lévén nem(nagyon) értesz a mozihoz. Max. a filmek tartalmának szubjektív megítéléséhez. , de az nem ide tartozik.Andorra : nagyon jól csinálod, be ne menj semmiképpen, normális képet-hangot úgysem fogsz kapni ott.
Sőt megítélésem szerint egyik hazai mozi sem tud felérni egy komoly szinten megépített otthonival....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Gabor970
addikt
válasz marcias #41331 üzenetére
én azonnal vevő lennék a hangszóróidra Van már egy pár belőlük, ezzel együtt is.
Zenére, filmre, játékra én tudnék 40e Ft-ből vásárolni egy sztereo erősítőt + egy pár preludium hangfalat. Sokkal sokkal elöbbre kerülsz a jelenlegi szintnél!Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Lompos48
nagyúr
válasz #71562240 #41335 üzenetére
...az optikai interfész eleve megkövetel egy elektromosról optikaira és vissza való dekódolást, ami nagyon bezavar a hangminőségbe.
Ezt valahogy szeretném kifejtve újraolvasni. Egy közönséges optocsatoló kapcsolási sebessége is nanoszekundum nagyságrendű. Legrosszabb esetben is minden impulzusélt (ugyanakkora idővel) késleltetve közvetít tovább. Mi rontaná a hangminőséget?
-
törölt tag
válasz xtremetuning #41338 üzenetére
Mármint azt akartad írni, hogy "a filmek tartalmának objektív megítéléséhez."
(#41340) LW Általában érdemes aranyozott csatlakozóba befektetni, az olcsóbb aranyozottak is meg szokták hálálni a kicsit magasabb árat - hogy a többezer forintosakról itt most ne beszéljünk.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz andorra #41305 üzenetére
"A házimozihoz a terjengő basszust, míg hifihez a megfogott basszust tartják jónak."
Azért van még mit tanulnod/tapasztalnod neked is.
Mindkét esetben a megfogott basszus a jó, amit legkönnyebben zárt ládával lehet elérni. Ezért alkalmaznak zenéhez is legtöbbször zárt ládákat.
(#41334) kammerer :
Khmm.. Panelsugárzókhoz nem szub kell, hanem egy normális MÉLYsugárzó. Kicsit más tartomány a kettő. Szerintem.
"Grande Utópia mellé biztos, hogy nem vennék szubot..."
Maga baja. Én vennék, ha telne rá.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
andorra
őstag
válasz #71562240 #41334 üzenetére
Azokat a (tömeg-, műfaji) filmeket, amikhez fontos a házimozi, minek megnézni?!
Egyébként itt lép be a képbe, a kultúrális igényeket most jobb ha nem firtatva, az a demonstrációs hifi, ütős hifi, ami oly sokakat ámulatba ejt és amire sokan törekszenek (tisztelet a kivételeknek akiket most névszerint kelle sorolnom) a házimoziban és a hifiben is. Persze csodás, ütős, de maximum 10 perc hallgatás után már fáj a fejem.
Itt jön a képbe egy üdítő kívétel, Gorbep-nél tett látogatásunk esete, amiről Kammerer (úgy is mint fogadott, egyébként nagyon jól fizetett prókátorom) fog beszámolni az alábbiakban:[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz andorra #41344 üzenetére
A demonstrációs hifire legeslegjobb a három hangszeres, esetleg énekhanggal is megspékelt kamarajazz.
Esküszöm, ma befejezem a beszámolót, oszt megosztom. A kis Stradivarin és Amatin túlesve már a Bösendorfer gyereknél tartok...
(#41343) Patice "Panelsugárzókhoz nem szub kell, hanem egy normális MÉLYsugárzó. Kicsit más tartomány a kettő." Ezt nem értem.
(#41341) Lompos48 Ez az örök hifi probléma: elmélet és gyakorlat... Kammerer valahányadik törvénye: A hifiben sincs ingyenleves. De beszélgethetünk róla, ha már megpróbáltál különféle készülékeken összehasonlító meghallgatásos teszteket végezni elektromos és optikai digitális interfészek között, - és aszerint hogy hallottál-e vagy nem hallottál szignifikáns, jellemző különbségeket, másképp beszélünk a problémáról. (A zenehallgatók ugyebár hallani szoktak szignifikáns különbségeket.)
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz #71562240 #41345 üzenetére
Én külön szoktam választani frekvencia alapján a mély (basszus) hangokat és a szubbasszus hangokat.
A mélyhangok tartománya nekem mondjuk: 150-50 Hz, szub: 50-0 Hz.
A mélyhangok visszaadására képes eszközöket is ennek megfelelően be szoktam sorolni két kategóriába: a "mélynyomók" inkább a basszus hangok (általam megállapított) tartományában erősek. A "szubok" inkább a szub tartományban jeleskednek.
(Sok kommersz "hifi" és bögreszett mélyhang előállító izéje is inkább mélynyomó, nem szub. A szub az egy kicsivel komolyabb kategória.
Az olyan csúcsminőségű eszközök, amik mindkét tartomány megfelelő lesugárzására képesek, azokra még nem találtam megfelelő kifejezést. )Ezért írtam, hogy a panelsugárzókhoz inkább mélynyomó (mélyláda, mélyhangszóró) kell, nem pedig szub.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
xtremetuning
addikt
válasz andorra #41344 üzenetére
Tetszik ez a lekezelő hozzáállás egy csipetnyi felsőbbrendűséggel megspékelve....
Igen, itt rajtad kívül mindenki csak 10 percig hallgat zenét, aztán elszalad panadolért a boltba.
Kivétel, ha klasszikust hallgat, mert akkor ez az idő kitolódhat akár 15 percre is.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest