Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
Van az ottani gépemben egy Xonar D1 hangkártyám, ha analog jelet viszek a géptől, akkor előfordulhat gerjedés, erős alapzaj, stb.? Mennyire lenne szűk keresztmetszet a hangkártya DAC-ja hangminőség szempontjából?
Nem valószínű.
Mivel egy minimál hifi rendszert körvonalaztál, nehéz szűk keresztmetszetről beszélni. Meghatározó a Te egyéni hangzásigényed és a hallásod. Ha ennek az adott rendszer nem felel meg, akkor idővel új stratégiát kell kidolgoznod a továbblépés fázisaira. -
andorra
őstag
Eddig is értettem a kérdést. Természetesen ideális az az eset, ha a rendszer egyes elemei nagyjából azonos szinten vannak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármely rendszerelem (a többihez képest) jobbra cserélése ne hozna érzékelhető javulást.
Olyan hibák is előfordulhatnak, amelyekre előre nem is gondolsz, tehát kár lenne az ördögöt a falra festeni. -
törölt tag
Alátámasztanám az előttem, szólót, természetesen érdemes minél jobbra törekedni akkor is, ha a rendszer valamely eleme alapabbfokú. mint a többi, természetesen a megfelelő ár-érték arányok határolják be, hogy mennyi pénzt érdemes adott rendszerelembe fektetni a többihez képest. Egy jobb készülékkel mindig, bármilyen visszahúzó körülmények között is lényegi javulást fogsz elérni, de egyúttal a jobb készülék azt is jobban kimutatja, ha a rendszer valamely eleme nem iolyan jó.
Az eddig nézett Marantzok mellett/helyett nézzél más Marantzokat (is), valamint Cambridge Audio-t, NAD-ot, Denon-t, Proton-t, Rotel-t... A fenti szempontok alapján tehát az általad említett NAD T770-nek sem lenne felesleges a tudása, legfeljebb amiatt, hogy neked nem sokpontegy házimozi kell, hanem kétcsatornás sztereó rendszer, vagyis egy házimozi erősítőt véve számodra felesleges elemekért fizetnél pénzt. Azonban az a NAD sztereóban is felettébb jól teljesít, tehát újonnan is szinte majdnem megérné az árát csak sztereóra is, egy újszerű állapotban lévő példány pedig 60ezerért annnyira olcsó, hogy csak sztereóra is egyértelműen nagyon jó választássá válik. Általában is az a jellemző, hogy használtan bizonyos (zeneileg minőségi sztereót nyújtó) házimozi erősítőket nagyon megéri megvenni zenehallgatási célra, mert a házimozi erősítők általában sokkal-sokkal jobban vesztik az árukat, mint a sztereó erősítők. A NAD T770 60ezerért kb. ötöd-hatodár az új árához képest, pedig új áráért is ügyesen zenél! És a DAC-ja is jól jönne számodra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A kábel így elvileg rendben van, de ez az elvi rendbenlevés nem jelent semmit, a lényeg, hogy konkrétan milyen, azt pedig te hallod.
A Pioneer-t nem erőltetném, nem is az a szint, amire neked szükséged van, és nem is igazán széphangú a szintjéhez képest sem, bár viszonylag korrekt. Inkább a "hifis" szó pejoratív értelme jellemző rá.
A Rotel-en érdemes elgondolkodni, talán még alkudható lenne az ára, de megér ennyit, erős, viszonylag részletezős hangja van, és elég kellemes is. Szerintem megérné a többletet a Marantz PM-40-hez képest, amely szintén viszonylag korrekt darab, de egy kategóriával lejjebbi szint.
Visszatérve a NAD-ra: a hangkártyád DAC-ja valóban egy számbavehető szint a maga műfajában, de azért a NAD T770-ben levő DAC más világ.(#41133) FuRiONight Ennyi még mindig nem sok támpontot nyújt ahhoz (bár a szövegből sejthető), hogy miért, milyen módon választottad éppen ezeket, és hogy ezek jók lennének-e neked az egyéb körülményeid szempontjából.
A három típus közül csak a Polk-ot hallottam, én elég jónak, érdekesnek értékelem a hangját, nagyot szól, viszonylag kellemesen is, azonban elég vitatott, sokan nem szeretik a sajátos, "west coast" amerikaias felfogása, hangszíne miatt - mint általában a Polk-oknál szokás. -
-
törölt tag
Várd meg, hogy a rendesebb kábelekkel mi lesz, aztán utána gondolkozzunk, ha kell.
Nyilván a hangkártya hardveres és szoftveres paraméterei és az erősítő DAC-jának paraméterei közötti jó együttműködést is meg kell találni jó beállításokkal, minél kevesebb konverzió legyen. Kísérletezz. -
törölt tag
Szerintem is felesleges a személyeskedés - tőlem pedig idegen is. Ezért nem is került ilyesmi a mondandómba - se szándékában, se eredményében. Nem értelek.
(#53022) andorra: Már évek óta hiába közvetítem a figyelmeztetéseket, hogy a Magneplanar MG1.5 QR, a REL Q100E, Audiolab 8000 elő-végfok, A Cambridge Audio Streammagic, az Alisca ASP, az Audioquest Carbon..., mind olyan gyakorlatot folytatnak, amely a hifi korrumpálása miatt nem felel meg a kívánalmainknak. Azt azonban nem hozhatom nyilvánosságra, hogy a kitiltási listán szereplő hat név megegyezik-e ezzel a hat névvel.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Naná, hogy hallható a különbség, hiszen CD játszó a forrás. Nem a NAD-al van gond, hanem a forrással. Tegyél elé valami tisztességes lejátszót és máris jobb lesz, mint a Marantz PM7000. Az amúgy sem egy fajsúlyos erősítő, ismerem a hangját, keresztbe kasul.
A 40-70e DAC-ra szerintem kevés lesz. Talán használtan kaphatsz olyat, ami eléri egy átlagos CD játszó hangminőségét.
Mindez szerintem, saját tapasztalat alapján.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
blattida
nagyúr
Szia!
A két magnat között nem csak(?) az a különbség, hogy a 77-ben több a mélyhangszóró, mert majdnem kétszer akkora, mint az 55, más keresztváltó, elég más hang jellemzi őket, így nem igazán korrekt a két rendszer ilyen összehasonlítása. Tényleg jobb a nad, mint a marantz, de elég más a kettejük hangja.
dgyuri
Az manapság már annyira nem helytálló, hogy egy 70 ezres dac nem tudná hozni egy átlagos cd pörgető hangját, bár az összehasonlítás eleve sántít, mivel a cd játszó önmagában majdnem egy komplett lánc, ha meg egy dac vs cd játszó összevetést teszünk, akkor meg csak úgy van értelme, ha a cd pörgető digitális kijáratát kötjük rá a dacra, illetve a cd lejátszó analóg kijáratát hallgatjuk, de ebben az esetben már mindenképp a dac nyerne egy átlagos lejátszóval szemben.A cd 63 a maga kategóriájában egy jó játékos, ám az kétségtelen, hogy vannak nála jobbak, de nem gondolom azt, hogy miatta nem tűnt jobbnak a nados rendszer...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
dgyuri0123
nagyúr
Az erősítőbe épített DAC-ok egy bizonyos szint alatt nem túl acélosak, ( két csatornán ) ha szabad így fogalmaznom.
Tehát a CD63 szerintem sokkal jobban szól majd vele analóg kimeneten, mint amit a beépített DAC produkál.
A külső DAC-ról tett kijelentésemet annyiban módosítom, hogy pl. a CD63 szintjének eléréséhez, nem lesz elég egy 40-70e Ft-os DAC, szerintem. Nálam átlagos CD játszónak számít a CD63, igaz, ennél sokkal rosszabbak kis vannak, de gondolom nem az a célod, hogy egy 20-40e Ft-os CD játszó hangját elérd.(#61203) blattida : a gond az, hogy be sem került a NAD-os rendszerbe a CD63....
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Patice
nagyúr
Bizony, hogy nem. Az OS-eknek is van "saját hangja", vagyis különböző mértékben szólnak bele a kapott hangba.
Ha csak a Windowst nézzük Win7 alapból szarabb hangú, mint a Win8/8.1 és ettől még egy lépés a Win Server 2012. Linux, meg OSX külön világ.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
DAC: Denon DA300?
"Alaposan zsebbe kell nyúlni egy idő után, ha valaki minőségi zenehallgatást akar."
Szarból nem lehet várat építeni.
(#61400) t.zolka:
Valószínűleg. De sokat nem költenék azért rá, egyik komponens sem olyan szintű. Viszont a forrás még fejleszthető, egy külső DAC-kal. A hangkártya nem rossz, de nem tud többet. Ha elégedett vagy, akkor tekintsd tárgytalannak a hsz.-em. Nem akarlak számodra feleslegesnek tűnő kiadásokra rávenni. Csak ha hajlandó vagy ezzel többet foglalkozni és persze pénzt ölni bele.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Lehet hogy nem ezt akartad írni, csak pontosítás képpen: a NAD D3020 nem egy különálló DAC vagy végerősítő, hanem egybe cucc. DAC-ként nem használható mással, mert nincs rajta line-out. Erősítőként nem használható mással, mert nincs rajta Line-in. A család D1050-es tagja viszont kifejezetten DAC. Csak azért írom, hogyha cserélhetni, próbálgatni szeretnéd a komponenseket..
Denon DA-300USB-re +1.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Dorian
félisten
Mert nem az. Nincs olyan, hogy "digitális átvitel" ez egy gyűjtőfogalom, protokollfüggő. Pl. a TCP/IP az bithelyes, de nem csak az létezik. De ott van az adatcsomagok időbeli elcsúszása is, a jitter.
Olvass vissza, sokszor volt már csontig lerágva a téma.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
nagyúr
Az átvitel lehet hogy digitális, de a koax és az USB kábelen is áram viszi át a jelet, ahogy egy analóg kábelen.
Analóg kábelek esetében meg kb. köztudott/elismert/tényként kezelt, hogy van karakterük/saját hangjuk ~ mert különböző mértékben vesznek el az adott jelből, mert hozzáadni nem tudnak.
Tehát miért ne lenne igaz ugyan ez a digitális kábelekre. A digitális adatfolyam ezekben az esetekben nem adatkapcsolat, nincs hibajavítás. Adatcsomagok időbeni "elcsúszása" (~jitter) már annál inkább.
Az optika kicsit kilóg a sorból, mert ott fényként utazik a jel. Ott a kábel két végén lévő átalakító okozza a jittert, mert valamennyi idő kell azért az elektromos jel fénnyé alakításához és vissza.
Röviden és szvsz.
-
nagyúr
Úgy látom, megbízhatónak ítélhető az eladó és van Pay Pal fizetési lehetőség. Az e-bay és a pay pal is aránylag biztonságosnak számít, vannak beiktatva vásárlási-visszafizetési garanciák. Persze nyilván előfordulnak rossz tapasztalatok is, már csak a nagy számok törvénye alapján is. Én ezt simán bevállalnám, ha pont ilyen kellene.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
-
krichd1
addikt
Ha szétszeded, akkor tudod meg, hogy mekkora a gond. Szervizekben érdeklődj, milyen árfolyamon javítanak ilyesmit, de lehet olcsóbban jössz ki, ha egyből a hangszórót cseréled, a típus árának nézz utána.
(#61830) maci1234: Pontosan melyik típust keresed ?
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
blattida
nagyúr
Szia!
Ugyan a maga kategóriájában tényleg nem rossz ez a nad, de az említett dynaudio dobozhoz egy kicsit kevés lenne, ami csak azért rossz, mert sokkal rosszabb hangot kapnál vele, mint amire valóban képes a kis dyno...ennek egy nagyon hajtós erősítő lenne a jó párja, ami ráadásul nagyon stabil is...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
A nad elsősorban nem teljesítményben lenne kevés hozzá, hanem a dyno komplex terhelését nem tudja megfelelően kezelni, értsd, szétesik, erőtlenné válik a produkciója. Az eladóját is meg lehet érteni, viszont a cantonnál, szerintem, így is jobb lenne ez az audiencia.
Nem sokkal, de a dyno érzékenysége alacsonyabb, mint a cantoné, így adott esetben egy kicsit följebb kellene majd tekerned a hangerőpotit...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Nemir Ombe
addikt
krichd1 erre gondolt [link] a Focal 806vw megfelelője de árban barátibb,de ez [link] is jó vàlasztàs lehet àllvànyos méretben.
dgyuri0123:
A különbséget nem “csak” az ármérő miatt hallhatod,az anyagminőség/szerkezet többet számít (szerintem) egy szint fölött,mint a “vastagság” (egy bizonyos teljesítményig)[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
LW
őstag
Megtaláltam a trükköt a dologban, nem 8B, hanem B8 a típus. Francia oldalakon el elhet érni róla infókat.
Webshopokban itt és itt találtam.
A W pedig egy speciális anyaghasználatot jelent a hangsugárzóknál, elvileg a W-s az upgraded.
Amin meglepődtem, hogy a 706V nagyon jó áron van 72 EUR szállítás mellett is. -
krichd1
addikt
Szép kisdoboz hangja van a maga kategóriájában. Bár némely felvételnél elég furán próbálja a részletesség illúziójának mámorába ringatni a hallgatót. Felnagyít, előtérbe helyez, túlanalizál olyan zenei részeket, amiket nem kéne, tehát inkább szépen szól, mint jól, szerintem.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs