Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorbep
senior tag
Szerinted miért van az XDA-ra írva: Differential Reference.....
Az Emo filozófiája az X termékvonalon ( AES/EBU bemenet, XDA DAC, XSP előfok és XPA/XPR végfok) a referencia szintű szimmetrikus rendszer kiépítése.....
Hogy ez sikerült e nekik, azt még nem tudom, még csak az XDA-nál járok, de egyenlőre aszimmetrikusan is meg vagyok vele elégedve.
Talán BBécinek vagy XT-nek van ilyen irányú hallgatózási tapasztalata, mármint hogy mennyire sikerült nekik a referencia minőség....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Ribi
nagyúr
Általában a nagy összeget a trafó, ház, borda viszi el. Bele nem annyira drága, persze alkatrész minőségtől igencsak függ. Igen minimal design cuccom.
-
gorbep
senior tag
Ha XPA-1 mono- , vagy XPR-1 monoblokkokhoz nézed, akkor jobb az arány...
Viccet félretéve, Az XDA-t hallgathatod a végfokkal, így ráér az előfok..... amíg felbukkan egy olcsó alkalmi vétel.....nem kell mindent azonnal......
Az én rendszerem is még ezer sebből vérzik, de így is tetszik, ez nem lóverseny, csak szépen kis lépésenként fejlesztgetem.... elsősorban a jó alkalmak mentén, nem a stratégia mentén.... de hát ezt engedik csak az anyagi lehetőségeim.....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Toobee
veterán
válasz JohannZimu #41710 üzenetére
Nekem lövésem sincs, nem vagyok otthon Ákos kábelei között.
-
xtremetuning
addikt
válasz JohannZimu #41710 üzenetére
Melyik-melyik...., hát Pityué...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
andorra
őstag
válasz gorbep #41700 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést, teljesen jogos. Téged valahova ki kellene állítani mint üdítő példát (pl. Madam Tussaud Panoptikum "az elektromérnök, aki a fülével is mér felirattal" ), mert miközben mások sokszor csak mérnökpárbajt víva hablatyolnak, te azt emeled ki a szakmából, ami valóban fontos a hifizésben. Az egy másik kérdés, hogy a felét se értem.
-
xtremetuning
addikt
Picit helyesbítenék :előfok+tápkábel+még egy pár xlr lehetőleg ugyanolyan, mint amit már használsz....
Ínyenceknek plusz egy polc az állványhoz.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
-
xtremetuning
addikt
válasz gorbep #41700 üzenetére
"ez alól kivétel a szimmetrikus (XLR) meghajtás, mert ekkor az ellenütemű jel máris a rendelkezésünkre áll...( ráadásul nagyobb feszültség szinten, ami további jel/zaj viszony javulást is eredményezhet)"
Anno a kezdetek kezdetén egy Nuforce Ref 9 SE + Mark Levinson 390S kombóval toltam.
A szűkös anyagiak miatt az első időszakban nem volt lé xlr-re (holott mindkét készülék támogatta), úgyhogy
rca-val nyomtam. Mikor meg tudtam hallgatni xlr-rel, megdöbbentő volt a különbség dinamika, torzítás, stb. (kb. minden) téren. Azóta vallom, hogy a szimmetrikus kapcsolat a minőségi(bb) zenehalgatás egyik alapkövetelménye....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
andorra
őstag
válasz xtremetuning #41718 üzenetére
Azóta vallom, hogy a szimmetrikus kapcsolat a minőségi(bb) zenehalgatás egyik alapkövetelménye.
Akkor mi meg mit szóljunk, akik még az alapkövetelményeket sem tudjuk teljesíteni? Csak zenét hallgatunk olyan minősgében, amilyenben. -
xtremetuning
addikt
válasz andorra #41719 üzenetére
Gondoltam, hogy valaki félre fogja érteni...
Lehet jó zenét csinálni xlr nélkül is. DE egy bizonyos szint felett a továbblépéshez nélkülözhetetlen.
A post a szimmetrikus kapcsolás előnyeiről szólt. Azt gondolom a többség érteni fogja.
De amennyiben szeretnéd, adok szőrszálat hasogatni....[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #41718 üzenetére
hasonló a tapasztalatom.
csomó erősítőn csak arra van az XLR,hogy papirba bele lehessen irni. végülis lehet azt is szimmetrikusnak hivni (fejhallgatóknál ezt hivják annak), ha a hidegpont külön van vezetve a két oldalon, de az sztem még csak félberugás. az igazi akkor lesz,amikor a csati + és - ágán egyaránt ott a jel, ellenpóluson.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
andorra
őstag
válasz xtremetuning #41720 üzenetére
Nem értettem félre, csupán vitattam.
-
Ribi
nagyúr
Igazából nem hasonlítottam még össze, mert ami van az megdeglett és ezért is építettem ezt, illetve az előző LM1875-öst. Szóval nem tudom összehasonlítani, szerintem jó hangja van. De hát ez így magában nem sokat mond senkinek
Kapcsolás az kb olyan az, mint az lm1875 alap kapcsolása. Kisebb gainnel, mert így is már 1/4-en ha nem veszem vissza a forrást (PC) akkor igen hangos. Ha az általában javasolt értékkel hajtanám meg még rosszabb lenne a poti kihasználtság.
Majd 1x talán lesz alkalmam meghallgatni normális rendszerben.[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #41720 üzenetére
Csak az érti félre aki nem próbálta.
-
ptoma
tag
Hali
Kérdésem lenne itt a gugukhoz :
Adott egy 6 Ohm-os erősítő és rendelkezésre áll 4-8 Ohm-ig lévő hangfalam , én ha jól értelmezem akkor rárakhatom simán az erősítőre?!?
Hosszabb távon gondolom nem okoz neki semmi problémát,Vagy az erősítőnek inkább?
Nem vagyok egy döngetős fajta inkább halkan de szépen szóljon .
Az erősítő egy Onkyo T22 a hangfal meg Cambridge Audio Sirocco S30
Köszi a válaszokat.
Üdv Toma:D
-
Ribi
nagyúr
Hq-ból jött nagyrésze, kb: trafó 8k, doboz 3k, lm3875 2k, borda 1k, kondik 2k, csatlakozók+dióda 1.5k.
Ellenállás+drótok otthonról, de az nem sok lett volna. Szóval nem vészes. Ezek így könnyen beszerezhetőek voltak, és nem hiszem, hogy ha sokkal jobb kondikat rakok akkor azt meghallom.ptoma: Nyugodtan. Egy hangfalnak nincs fix ohm értéke, mindegyik hullámzik mint a tenger frekitől függően.
Van, hogy 8 ohmnak kikiáltott hangfal min ellenállása valahol 3-4 ohm körül van.[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz Ed Parker #41725 üzenetére
Azaz: mit is nem próbált?
Arról volt itt szó, hogy két készülék között, ha van mindkettőn XLR csatlakozási lehetőség, akkor jobb-e az XLR ? Mert ha csak erről szólt volna ez a kijelentés, azt nem kifogásoltam volna.
Xtremetuning megfogalmazása szerint, van egy bizonyos szint (ezt csak elképzelni tudjuk milyen magas, mert meghatározni aligha sikerül földi halandók számára), ahonnan bizony már nincs továbblépés, csak akkor, ha XLR csatlakozással csatlakozunk, ha van, ha nincs. Ha nincs, akkor bizonyára olyan készülékekre lesz szükségünk, amelyeken van. Miután alapvető feltétele ez a továbblépésnek, ergo megkerülhetetlen.
Ez a szint tehát nem lehet más, mint a Világ lehető legjobb hifi rendszere (valaki ízlése szerint, aki jelesül xtremetuning), melyet azzal gyengítettünk, hogy az XLR csatlakozás helyett, RCA csatlakozót használtunk. Ebben az egy esetben állhatna meg ez a kijelentése. -
törölt tag
válasz Ed Parker #41731 üzenetére
Meglátásom szerint, sajnos sokszor nem arra reagálsz, amit a másik ír, és ebből rendszeresen meddő hozzászólásfolyamok keletkeznek. Egy kis szövegértési hajlandóság jól jönne - te is megtapasztalhattad a Logout cikke(i)d kapcsán, hogy milyen kellemetlen tud lenni, amikor a szövegedre reakcióként indifferens hozzászólások érkeznek.
-
vodkaboy22
addikt
Igazad van az illesztés fontos dolog elektronikai egységek között, de mint a hifi erősítők 99% alkalmas 4Ohm ahogy 8 vagy 16 Ohm-hoz teljesen nyugodtan használható...
Mivel ezek többsége 1Ohm alatt kimeneti ellenállással bír. Sőt gyakorlatilag bármilyen félvezetős alkalmas 4-8-16Ohm-os hangfalhoz.Illetve ha megfelelő a védelme az erősítőnek akkor akár max hangerőn is lehet rajta 2 Ohm.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Lompos48
nagyúr
válasz vodkaboy22 #41739 üzenetére
Mivel ezek többsége 1Ohm alatt kimeneti ellenállással bír. Sőt gyakorlatilag bármilyen félvezetős alkalmas 4-8-16Ohm-os hangfalhoz.
A kettőnek nem nagyon van köze egymáshoz. (Megsúgom: szinte egyáltalán).
-
KisTücsök
addikt
Ezt a Myryadot valaki jellemezné nekem?
A HK-mat két hónapja tönkre tettem, a Sony-t meg inkább hagyjuk. Valami lejátszó kellene.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz KisTücsök #41745 üzenetére
Akkor lehetne elsősorban, ha a rendszeredbe illesztve meg tudnál hallgatni néhány más szóbajöhetőt is. Enélkül, az egész, vaktában lövöldözés. Mellesleg elég sokan űzik itt ezt a műfajt, ezért én mindíg virtuális golyóálló mellényt veszek fel, mielőtt belépek ebbe a fórumba.
[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
A jövő hét végén már szükségem lesz (Emotiva XDA-2-höz):
-2 db optikai digit IC kábelre
-1 db digit koax IC kábelre
A használt hirdetések között gyakorlatilag nincs. Jól látom?
Ha igen, vegyek újat (pld a KÁCSÁ-ban vagy máshol?)? Milyen minőségűt érdemes? (optikai BD és tv-hez; koax Popi A-210-hez vagy Philips CD 931-hez)
1 m elég. -
Dorian
félisten
TV-hez elég egy legolcsóbb, legalapabb optikai kábel, BD-hez egy kategóriával normálisabb, üvegszálast vennék. Digit koaxot hosszabb távra próbálgatás nélkül nem vennék (bár a Popi kimenete nem tudom mennyire igényes), ha most kell valami kérj kölcsön amíg meg nem találod a megfelelőt. Van nálam is fiókban egy alap Neotech koax, azt oda tudom adni kölcsönbe.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest