Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNNIA1920
őstag
Egy szomorú idézet az AVX Ethosz Audio topikból:
"Tisztelt Fórumtagok!
Barátom, Puklics József 2021. június 22-én késő este örökre lehunyta szemét.
Szakértelme, szerénysége, s végtelen tisztességessége halhatatlan legendává emelte a szememben.
Az Ethosz Audio-t, Puklics Józsefet örökre szívembe zártam!
Viszlát Barátom!!!!!!!"
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
MODERÁTOR
Sziasztok! Erősíőt szeretnék két kissebb hangfalamhoz (sajnos paramétereket nem tudok, ha szükséges információ utána kérdezek).
A következőre lenne szükségem:
- BT
- Rádió (jó ha van)
- HDMI (tehát tévére is jó lenne kötni)
- Max. 50 - 60k körülElőre is köszönöm!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
johnywalker
őstag
válasz mobal #104353 üzenetére
Az a gond hogy az árkategória nagyon behatárol.Van persze olyan sztereó ami teljesíti minden elvárásodat, de az használtan is 3-4szer ennyi.
Ha a Hdmi helyett jó lenne a tévéhez az optikai is, akkor talán jó szívvel ajánlanék mondjuk pl egy használt Yamaha R-N303D-t.
Többcsatornás házimozi vasak között ha keresgélsz, ott több megfelelőt is találsz.De akkor mindenképpen kellene egy meghallgatás, hangminőségileg.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz johnywalker #104354 üzenetére
Optikai kimenet is jó lehet. Arra nem is gondoltam.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Ear001
addikt
Jövő héten még zajlik a L'auditeur nyílt napja. Én voltam, és hát igen érdekes, hogy hányféle megközelítése van az igen jó hangnak. A Bay Zoltán féle Bayz Audio önmagában megér egy látogatást, pláne ha az ember ismeri az előéletét, olvasta róla a teszteket. Nekem már az is meglepő, hogy itthon bemutatkozott, nem túl sok helyen lehet meghallgatni a világban.
-
Panthera
őstag
-
boroskarcsi
tag
válasz Eugene Roe #104358 üzenetére
Le van engedve a roló....
-
Ear001
addikt
Elkezelik azt a cuccok maguk.
-
fererencz89
őstag
De a hsz madzagok alaposan vannak csillapítva azokkal az audiofil tűzöltó tömlőkkel!
Másrészt, mi van akkor, ha a stratégiailag fontos helyeken elhelyezett zengők pont nem látszódnak a képen?
Nem szotkam hibázni.
-
migabi24
nagyúr
válasz fererencz89 #104362 üzenetére
Szerintem az valami ribbon felépítésű kábel lehet.
-
Eugene Roe
őstag
válasz fererencz89 #104362 üzenetére
A sarkok általában stratégiailag fontosak
Biztos szólhat jól, de na, ez olyan, mint amikor az Audi Q42-es terepjárót linglong gumiabronccsal kellene próbaútra vinni.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Saughassy
aktív tag
válasz Eugene Roe #104366 üzenetére
Nyugodt lehetsz, hogy hamarabb fog az "audiofil" routerehez lineáris tápot venni, mint akusztikai elemet.
-
Ear001
addikt
Annyira szuper, hogy az itt lévők fénykép alapján meg tudják mondani, hogy egy szoba akusztika kezelést igényel, anélkül, hogy látták volna élőben, netán hallották volna benne a rendszert.
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! barátom Kicx STC6.2-es szettjének "hangváltóját" szeretné kiváltani egy normálisabbal. a gond az, hogy a gyári adat a vágási frekvenciára 6kHz - 12dB/okt. megsínylene a magassugárzó egy olyan váltót, ami 3-4kHz körül beléptetné? mert ilyen paraméterrel lenne hozzá váltó csak
-
fererencz89
őstag
Sziasztok!
Van egy pár Yamaha Soavo 2 monitor eladó 140 pénzért, amit már egészen régóta hirdetnek. Mi lehet az oka annak, hogy még nem kelt el? Még így is drága? Valami baja lehet? Rossz a hangja eleve? Vagy "csak yamaha"?
Egyre jobban bolygatja a fantáziámat, de a füleléshez túl messze van...Nem szotkam hibázni.
-
Eugene Roe
őstag
válasz fererencz89 #104376 üzenetére
Szerintem "csak yamaha" lehet az oka nekem a Soavo 1 van, én elégedett vagyok vele, nyílván helyén kell kezelni a kicsit (nagy mély a nagyban sincs, bár különösebb hiány se).
Az aktuális hirdetést nem ismerem de szerintem 140 közeléért se kapsz pontosabbat annál. Ha viszont bass-junkie vagy, akkor szerintem felejtős (mondjuk 250 körül van a nála mélyben egyértelműen jobb - monitor audio silver 100, klipsch).
Az biztos, hogy a doboz kiválóan csillapított, minőségi hangváltóval és kifejezetten drága magas sugárzóval (a soavo 1 midrange ebből nyilván hiányzik sajna).
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
HFeri-nek volt korábban hifiaprón belden hálózati kábele. Fekete köpennyel, 3x2,5mm^2.
Emékszik valaki mi volt a típusa? Olyat látok ráírva hogy LL7874 de ez lehet csak egy általános jelölés rajta.
Lehet még ilyen kábelt kapni?
Van alternatívája ár/értékben?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Dorian
félisten
válasz gordonfreemN #104378 üzenetére
Belden 83803-at (piros) javaslom hálòzati kábelnek.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fererencz89
őstag
válasz Eugene Roe #104377 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Habár néha szeretném, ha lenne igazi basszus is, úgy gondolom, inkább a kiegyenlített hangzást keresem. Most valami régebbi MA silver álló dobozaim vannak, amik eleve nem földrengés gyárak, mégis félig ledugózott reflexnyílással használom őket.Ha lenne egy klassz állványosom, talán nem is a basszus, hanem a stabilitás hiányozna. Az MA-nak a kabinettől szélesebb talapzata van, + kőporral van töltve az alja, így viszonylag kisgyerektaszajtgatás-álló.
A kis Soavo-nak egyébként pont a kivitelezése tetszik, ahogyan megépítették (bár tudom, hogy ez nem mindig van köszönő viszonyban a kapott hang "minőségével", "jóságával").
Nem szotkam hibázni.
-
Eugene Roe
őstag
válasz fererencz89 #104380 üzenetére
Nekem az 1 tetszik, kellemes enyhén meleg hangzású az A-S1000-rel.
-
ShepardS
csendes tag
Sziasztok,
Fateromnak van egy JBL LX60 szettje, amit még régebben vett, de sajnos nem az eredeti mélysugárzók vannak benne. Amik most benne vannak egy kicsivel kisebbek is mint az eredetiek voltak, és nem is igazán szólnak jól, így nem is nagyon hallgatja már az utóbbi időben.
Ki szeretném cserélni neki.
Eredetit már nem hiszem hogy tudnék bele szerezni, használtat meg nem szeretnék. Szerintetek milyen hangszórók illenének bele, vagy hol érdemes érdeklődni?
Ezeket találtam róla neten így hirtelen:
Recommended Amplifier: 10 to 125W
Crossover Frequency: 3000Hz
Impedance: 8Ω -
bkercso
nagyúr
-
Hoplitész
junior tag
Erről a videóról mi a vélemény? Link Valóban értelmetlen a 32 bit?
-
Hoplitész
junior tag
válasz bkercso #104386 üzenetére
Nem erről van szó. Van-e értelme a több bitnek, vagy nem? Ha UGYANAZ minden, de az egyik 16, a másik 24, akkor az jobb-e, vagy felesleges? És ugyanez a kérdés a 32 bittel.
A zene hallgatásakor, illetve annak alapanyagához más-más a helyzet, mert kiindulásnak mindig jobb a készterméknél jobb minőségből kiindulni. -
-
johnywalker
őstag
Általában 16 bit illetve 24 bit 48 kHz-re szoktak LP-t illetve Compakt kazit digitalizálni.
Ennél magasabb dolgok szinte teljesen szükségtelenek. -
duo
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Nem tudom lehet-e/szokás-e ilyet csinálni itt, (de mindig olvasom hogy hallgatózni, hallgatózni, és hát igaz.) Csongrád megyében, Szeged Vásárhely Szentes, Csongrád vonalon, lenne-e olyan fórumtárs, akinek vannak 90+ dB érzékenységű dobozai, és ha igen meg lehetne e hallgatni saját cuccommal, (hegel HD12, illetve momentDAC mk2 továbbá momentAMP.) megbeszélés alapján odavinném és úgy.
Vagy, saját akusztikai környezetben is lehet, ha az kényelmesebb lenne valakinek, (gondolom itt kisebb monitor dobozok jáétszanak a szállithatóság miatt. Ez utóbbi esetben üzemanyagot állom, továbbá van a hűtőben sör, whiskey, és baromi jó vastag cremás kávét főzök).Vagy mit javasoltok a problémára?
köszi:
duoEgyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
ozzy711
őstag
Mi is a problémád? Más rendszert is ki akarsz próbálni, hogy " belőd a rendszered pozícióját"? Hozzám jöhetsz, csak kicsit kiesek a szórásból, Kiskunhalasi vagyok.
Egyébként azért kicsit összetettebb a dolog annál, mint, hogy csak érzékenység alapján válassz dobozokat, de ez is egy szempont.[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz ozzy711 #104393 üzenetére
Ez egy kompozit fejhallgató ÉS kiserősítő, Bkercsó műve, és kiváncsi vagyok hogyan szól egy hozzá illő hangfallal. (passzív dobozaim nincsenek amit ráköthetnék, , ez a fejesláncom) de egy kis csöves teljesítményét tudja, tehát könnyen hajtható doboz kell neki. Ez amolyan tájékozódó jellegű hallgatózás. Kváncsi vagyok. minél több cuccot meghallgatnék. továbbá már van bennem két adag Astra, szóval meg vagyok csippleve és oltási könyvem is van, így bátrabban mozog az ember ilyen téren is.
Hozzám jöhetsz, csak kicsit kiesek a szórásból, Kiskunhalasi vagyok.
köszi! evidenciában tartom!
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
bkercso
nagyúr
válasz Hoplitész #104387 üzenetére
20 bitig van szerintem. Fölötte hangerőszabályzáshoz jó a 24 bit, 32 már talán felesleges. Az processzáláshoz való (mini DSP stb.).
A 18 éves SRC4192 pl. 28 biten számol és -140..-160dB a torzítása, de az egy sample rate converter.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
migabi24
nagyúr
válasz gordonfreemN #104397 üzenetére
Csak próba után lehet bármilyen következtetést levonni, senki nem tudja megmondani a te rendszeredbe melyik passzol jobban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest