Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48680) peppe79 válasza Tetsuo (#48678) üzenetére


peppe79
senior tag

Hogy témánál maradjunk: a Bosch mosogatógépem zajszintje a gyári adatok szerint 46dB(A), de van egy ún. csendes program is, 44dB(A) zajszinttel. Kíváncsiságból egyszer kipróbáltam, de azóta se használom, pedig elég sokat megy a gép esténként (is). Semmi értelme az egésznek...mint ahogy szerintem annak se, hogy azon morfondírozzon az amber, hogy a - gyári adatok szerinti - 42dB-es, vagy a 39dB-es hűtőt vásárolja meg.

BBéci (#48661):

A Conrad termékeitől én sem vagyok elájulva, de nem hiszem, hogy az a 15 ezres Voltcraft annyira hitvány lenne, hogy ne lenne alkalmas az általában megszokott ±2 dB-es pontosságú mérésre. Otthoni célra ezek a kis kütyük tökéletesen megfelelnek. Viszont arra azért kíváncsi lennék, hogy hogyan mért az illető 20 dB-t (?). Nem csak azért, mert - ahogy asdf is írta - a környezeti zaj eleve magasabb, hanem azért is, mert ezek a Class 2 szabványú eszközök csak 30dB-től mérnek. 20dB körüli mérésre csak a nagyságrendekkel érzékenyebb, milliós készülékek képesek (pl. Norsonic 131).
Amúgy most mi a helyzet a hűtőgéppel? Megy a huza-vona? Nem akarják visszavenni?

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.