Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3377) canniball válasza Ariadne (#3376) üzenetére


canniball
nagyúr

Köszönjük a pontosítást!

A HEPA nem macerás? Párom egyik ismerőse panaszkodott hogy ilyet (mármint "hepás" gépet) vettek és folyton takarítani kell a szűrőt.

A portartályról nem tudom eldönteni, hogy elismerően nyilatkozol vagy sem, miért kell megnézni?

Más.
Éccsapám úgy döntött megajándékozza éccsanyámat egy kisebb konyhafelújítással, ez többek között azt is jelenti hogy kap egy mosogatógépet és egy új tűzhelyet/sütő-főzőlap kombót (a továbbiakban ha csak tűzhelyet írok, értsétek rá mindkét variációt) a jelenlegi huszonharminc éves Komfort csoda helyett (ha valaki nem ismerné :) ), a keret 200k Ft az elvárás pedig hogy ezek is húzzanak ki huszonharminc évet. :D Nem lenne rossz ha az árba még egy páraelszívó is beleférne de ha nem az sem nagy tragédia, azt végül is utólag sem nehéz lecserélni.
Ehhez kéne néhány tanács, illetve lenne pár kérdés.
1. A főzőlap úgy indult hogy kerámia lesz, de a rezidens villanyszerelő és a boltban az eladó is húzta a száját mondván nem biztos hogy az úgy jó lesz. Nálunk ha jól emlékszem egyetlen (talán) 12A-es biztosítékon van az egész ház és nem volt gond az elektromos sütővel (álló kombi készülék), nem tudom szüleimnél pontosan milyen hálózat van de a miénknél azért komolyabb (még ha nem is egy mérnöki csoda, de a 80-as években villanyszerelők készítették), egy elektromos sütő-kerámialapos főzőlap valóban annyival többet harap, tényleg olyan komoly elektromos hálózat kell hozzá? Vagy az új készülékekkel nincs macera csak a régi gépek alapján a rossz beidegződés jött elő a szakiknál?
2. Mennyire praktikus a "fent" elhelyezett sütő? Tényleg jobban kézre áll úgy avagy ez is csak egy múló divat?
3. Az inox készülékeket mennyire nehéz takarítani?
4. Melyik márkákat érdemes keresni és melyeket jobb inkább elkerülni? Esztétikusabb lenne ha egy családból származna a tűzhely és a mosogatógép is, de ha nincs olyan gyártó aki ezen az áron mindkettőben jó akkor az sem dráma. Esetleg konkrét típus is jöhet ha tudtok ilyet.
5. Bármi egyéb tanácsot megköszönnék ami eszetekbe jut.

Csütörtökön jönnek az asztalosok felmérni a terepet, úgyhogy relatíve elég sürgős lenne. :B :R

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.