Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
En is hasonlo cipoben jartam. Alulfagyasztosat kerestem 55 cm-ben. Ugyanazokat talaltam, mint te. Csak nekem a sima huto resze kicsinek tunt. Aztan vettem egy felulfagyasztos, no frostos LG-t. Ami nem tetszik bene, az az ajto vastagsaga, a hangos mukodes, es a serulekeny fenyezes. Amugy teljesen jo !
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Nalam is a sima joval halkabb volt. Ez a nofrost-os pedig rezonal. Pedig inverteres a motor, igaz a ventinek is van hangja. Nekem a kamraban van, racsukom az ajtot, igy mar nem annyira zavaro. De amerikai konyhaba nem tennem...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Acef
addikt
A NoFrost 1-2 db-vel hangosabb mint a sima.
Beko: Török a márkanév. Nem Török a kompresszor, az elektronika, ... pl. a Siemens-ben sem Német kompresszor és elektronika van. Ne a márkanévhez/országhoz kösd a készüléket/minőséget, inkább nézd meg élőben.
A Kecskeméten készült Merci Magyar vagy Német? Ráadásul abban is van Koreai alkatrész.Az A+, tehát a sima CA 55 elég eccerű kis masina, a CAA-t még nem láttam, de nem hiszem, hogy sokat változott. Rendkívül kicsi a beltér.
Az IKEA szekrényt is át lehet alakítani, felhasználni az előlapot, ...
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Vagy kérdezd meg az IKEA-t, mennyiért csinálja meg a 40 centis szekrényt 35 centisben.
El ne mond már, hogy egy IKEA-s szekrényt nem lehet másolni, utánozni. Max drága, de járható út.
Egy hűtő kb 60 cm mély, egy 60 centi mély szekrény 40, vagy csak 35 centi szélességgel szarul pakolható. Van olyan vasalat, hogy voltaképpen egy rácsos kosarakból álló polcrendszert húzol ki. Például.[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Acef
addikt
mennyire lehet 8-10 évre elfelejteni vele a hűtő kérdését?
a mostani készülékek (jó esetben) kb. 5-8 évet bírnakAz olvasottak miatt direkt nem a nofrostos modellt nézem
ezt jól tettedTöbb ismert, és nagyon elismert márkát tudnák mondani, aminek a kínálatában szereplő készülékek 30-40%-a Kínában készül, ott is tervezik, csak megveszik, és ráírják az ismert márkanevet. A gyanútlan vásárló bízik a márkanévben, megveszi, örömmel használná, de rájön, hogy hopp, ez xar.
Tehát ne a márka alapján válassz vagy ítélj, hanem nézz meg több márkát/típust, keresd az igénytelen műszaki megoldásokat, Te is fel fogod ismerni a Kínai tervezést.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Részben igazad van, de akkor ezzel az erővel lakásbiztosítást se köss A 15 nincs 15, bedobtam egy számot, tippre 5 és 10k között van, de az elv szempontjából lényegtelen (megtérülés szempontjából nem, ebben igazad van, de konkrét számok nélkül erről meg nincs értelme beszélni).
A fő üzenet az volt, hogy kibicnek semmi sem drága alapon könnyű azzal dobálózni, hogy bonyolult az ászf hülye aki befizet rá, de a gyakorlatban van helye és funkciója, a lényeg az, hogy tudd, miért adsz ki pénzt. Mi vettünk a mosogatógép mellé, és örülök neki. Annak ellenére, hogy ismerem a korlátait a rendszernek.
Az a gond, hogy csak azért, mert biztosítási alapon működik, sokan démonizálják, hogy jaaa, hát a biztosító az köcsög, hát az sose fizet semmire se, hát mifasság mán az egész. Én ez ellen szólaltam fel, mert ez megint csak félinformációkon és feltételezéseken alapuló megmondás.
-
macilaci78
nagyúr
Viszont a Miele sem megoldás, mert annak az árából veszek 3 középkategóriásat, amivel valószínűleg legalább addig kihúzom ha nem tovább, és közben nem is áll benne a pénzem és a kockázatom.
A Miele-vel nem csak a várhatóan magasabb élettartamot veszed meg, hanem azt is, hogy a várhatóan magasabb élettartama alatt nem fog szétmenni akkor, amikor nincs pénzed, időd, lehetőséged javítás, vagy új után rohangálni, mert Karácsony van, vagy csak gyorsan kell ing a gyerek másnapi vizsgájára...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DeFranco
nagyúr
Igen ám, de a lakás az egy statikus valami, nincs benne mozgó alkatrész, stb. nincs kitéve olyan használatnak-amortizálódásnak mint egy háztartási gép Kisebb kockázat, kisebb a díj. Tiszta matek. Ott sem arra kötsz biztosítást, hogy ha elromlik a kismegszakítód, vagy beragad a vízórád, esetleg fogja magát a tapétád és leválik, akkor ingyen megjavíthatod.
Továbbra sem értem, mi a problémád azzal, hogy van lehetőség biztosítást kötni arra, hogy fedezve legyen, ha a géppel valami történik az biztosítási esemény körébe tartozó esetek közül.
@cekkk: miért is feltételezed, hogy túllépem a ciklust? Heti 4 mosással belül vagyok az előírt mértéken (és itt csak egy biztosító egy feltételéről beszéltünk, koránt sem biztos hogy másol is meg van szabva ilyen (egyébként jogos) feltétel. mediánál konkrétan nincs ilyen, megnéztem.). kisgyerekünk van, naponta nyakonsz*rja magát, de nem mosunk heti 4-nél többször most sem.
miért nem mondanál korszerűnek (a használat szempontjából) egy alsó középkategóriát? mit nem tud a whilpool amit a miele olyan szuperül végez? már azon a három pluszon az A mellett, amivel évente megspórolok egy kád vizet (á 200 Ft)
Én is láttam olyan céget, ami belebukott a garanciába, sőt, a bolt is bezárt ahol vettem, és szörprájz szörprájz azóta is él a garancia a termékre. A saturnban vettem aim garanciával a mosogatógépet, amikor megszűnt a saturn átvette a garanciát a mediamarkt, amikor megszűnt a garancia átvitte a mediamarkt a garanciát a cardifhoz. tada.wav él a garancia pedig már mindenki kidöglött a termék alól.
az alátámasztással kapcsolatban meg annyit tudok mondani, hogy te voltál nagyra a
3223 éves tapasztalatoddal, te fogalmaztál meg kritikát[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
Igen, a miele annak való, aki karácsonykor az ajándékok mellett is kitudja fizetni a szerelőt, vagy egy új gépet(effektíve nem számít a pénz)... Nem a magunkfajtáknak.
Egyébként, most hogy ingyen hitel van sok helyen, én is beruháznék egy új mosógépbe. 8 éves elektroluxot cserélném.
Róla van valakinek tapasztalata (auchanban 84900 ft, ingyenhitel 20 hónapra), illetve tudja e valaki, hogy auchanban lehet e kiterjesztett garanciát venni rá?
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
(#12428) Dave™: melyikre gondolsz? tudsz konkrétan ajánlani?
(#12429) PainKiller13
ennél amira te gondolsz, az a rapid funkció szerintem.
"Rapid gyorsmosás
A nemrég használt, gyengén szennyezett edények, rövid időn belül, újra az asztalra kerülhetnek, hála az Ariston LST 329AX/HA mosogatógép nagyszerű Rapid Gyors módjának, mely az átlagos mosogatási idő töredéke alatt, 25 percen belül hajtja végre feladatát.
Intenzív program
Erősen szennyezett fazekakhoz vagy serpenyőkhöz, az Intenzív program használata ajánlott. Az Ariston LST 329AX/HA mosogatógép ebben az opcióban megnövelt hőmérsékletű és nyomású vízpermettel tisztítja az edényeket, a makulátlan eredmény biztosítása érdekében.
Féltöltet opció
Ha nincs időd kivárni, míg az Ariston LST 329AX/HA mosogatógép teljesen megtelik mosatlan edényekkel a Félterheléses program lehetővé teszi, hogy a készülék félig megtöltött állapotban, kevesebb időt és energiát igénybe véve végezze dolgát."
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Plusz frissebbek az élelmiszerek benne.
Évente 2-3szor olvasztok hűtőt, egyrészt a forróvizes módszerrel is alsóhangon 3 óra, ráadásul minden tocsog a vízben, hiába van odarakva edény... Csak noüfrostosat vennék.Sajnos az itteni nem no frostos, nem is szeretem, ráadásul itt angliában alapból magasabb a páratartalom, akármennyire rövid ideig van nyitva, nagyon lecsapódik belüla pára.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
deathtania
senior tag
mi máshoz?
beszéltem a szerelőkkel, mondták, hogy a régi típust kivonták a forgalomból, mert könnyen törött, és voltak vele problémák. "hamarosan" lesz új, de kérdéses, hogy mikor, viszont az ajtót valahogy fel kellene raknom...
ahogy nézem, Svédországban sem kapható a Behjalplig, nem csak nálunk...viszont most találtam egy ilyet. ez esetleg jó lehet nekem teljes ajtóra is?
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
igen, ugyanez a probléma nálam is.
plusz az is, hogy a mosogatógépre (Ariston LST 329-es) való 80x45cm-es Edserum ajtót is elvileg csak augusztusban tudok majd rendelni, így egyelőre a csúszósínt próbálom megszerezni. ha az lesz, veszek majd ajtót is. ha nem, akkor valami más megoldás lesz. remélem változtatnak az üzletpolitikán és lesz egy másik sín, ami külön kapható (néztem svéd ikeát, ott sincs egyik áruházban sem).
esetleg gondoltam rá, hogy mivel antracit előlapú Realistik sütőt vettem, csináltatnék egy ugyanolyan színű előlapot a mosogatógépre, és probléma letudva, egymás mellett vannak, egész jól nézne ki szerintem.
a sínt, amit linkeltem, próba cseresznye alapon gondoltam megpróbálni, háta működne ezzel is a történet. az tény, hogy a Behjalplig lenne az igazi, vagy annak az utódja, ha tényleg lesz neki, és nem csak a Medelstor eladásait akarják feldobni...
addig meg nyomom Mad Max stílusban, előlap nélkül....
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
A low-frostosat mondjuk nem ismerem, az automatikus leolvasztosat igen, de en inkabb bevallalom azt a par plusz decibelt, minthogy akar evente egyszer is olvasztani kelljen.
Hiaba na, utalom nagyon, ha tocsog minden a vizben, es eddig meg egyik leolvasztosnal sem lehetett normalisan ugy megcsinalni, hogy ne kelljen kivenni a cuccokat belole, es ne folyjon valahogy szet, vagy ne kelljen leverni a jeget, mert meg 3 ora utan is rajta volt, annak ellenere, hogy melegvizzel probaltunk rasegiteni.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
emitter
őstag
Köszi! Közben pont ezt az Indesitet mi is megtaláltuk, de ez meg fölöslegesen keskeny. Viszont antibakteriális védelme van - ez nem tudom, számít-e valamit.
A Zanussi ZRB 23100 WA-hoz mit szólsz? 563mm mély csak.
-
deathtania
senior tag
nekem a szerelő, aki a bútort rakta össze mondta, hogy kivonták a sínt, mert könnyen törik, és még nincs meg az utóda. Arra is gondoltam, hogy a Grevsta ajtóból veszek egyet, és levágok belőle 3cm-t, akkor már elvileg jó is lenne. vagy maradok annál, hogy csináltatok egyet asztalossal, ami pont rá illik. a lábazatot nem tudom megoldani, hogy szépen nézzen ki, és szintben legyen, erre jó lenne a sínes megoldás, és persze kevesebb macera is.
másik dolog, hogy nem rossz a Medelstor, de ahogy mondtam a konyhás srácnak is, hogy 85k-ért vettem az Aristont, 14kért veszek rá garancia kiterjesztést, és ugyanúgy 5 év garanciám van rá, mint az Ikeásra, de 10k-val olcsóbb. Viszont az ajtóval szívok egy kört, de nincs lehetetlen, meg fogom oldani valahogy. -
deathtania
senior tag
konzultáltam egy asztalossal a múlt héten, és ő mondta azt (jópár ikeás konyhabútort is összerakott már, szóval van tapasztalata), hogy csináljam azt, hogy lenyitom teljesen az ajtót, és amikor vízszintesen van, mérjem le, hogy mekkora a hely az ajtó tetejétől az aljáig, befelé, a gép testig. mivel állítható a gép magassága 5 cm-t, így lejjebb tudom engedni a mosogatógépet, szóval felfelé "túllóghat" az külső ajtó a gép ajtaján. ha a lenyitott állapotban megvan 75 cm, ahhoz hozzájön a leengedés 5cm-e, így 80cm-es ajtónak jónak kell lennie.
no nálam pont az a baj, hogy lenyitott állapotban is 72cm a max távolság, ahhoz jön hozzá az 5cm leengedés, így van 77 cm-em, amire felszerelhetem az ajtót, szóval semmiképpen sem tudom rátenni sínek nélkül.
mérd le te is, akkor talán működhet a dolog, ha a méretek engedik.[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
És a beépíthetőt használja csupaszon, vagy mi?
- bútorlap?
Nem tudom mennyire általános, de az én hűtőmnek oldalt semennyi hely sem kell,, csak hátul, és ott is valami 3-4 centi.
- típusfüggő
A kisebb méretért cserébe pedig kisebb lesz a belső tere is
- persze
meg a hatásfoka is.
- ???
Nem egyszerű max. 60 mély szabadonállót találni, de tuti van.
- méretben igen, de helyigenyben?Egyébként ezt nem nekünk kell megvitatni.
Jó éjt![ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
-
deathtania
senior tag
-
senior tag
Nálunk is hasonló teszi a dolgát, talán ez SMS50E98EU
Csendesnek nem mondanám, mint ahogy az adatlapja írja "EcoSilence Drive motor: erőteljes, megbízható, csendes és hatékony.". Akkor gáz, ha elfelejtem, bekapcsolom, majd utána filmet is néznénk a nappaliban (egy légtér). Egyébként nem volt még vele problémánk, jól dolgozik.
-
B-L-A-C-K
titán
Kiszedtem, ott áll benne a víz, egyszer már régebben kitakarítottam azt de ha jól rémlik ott nem kellene víznek lennie. Kiszedtem a szűrőt annyira nagyon iszonyat koszos nem volt, megtisztítottam, visszaraktam, beindítottam, de ugyan ez. A dobban abba a műanyag tartóban meg a víz ugye még áll (gondolom akkor ez lehet a hiba forrása hogy dugulás van). A kezemmel nem tudom megpiszkálni...Illetve még csináltam annyit hogy a vízelvezető, illetve bejövő csöveket, és azoknak a nyílásait megtakarítottam ahogy tudtam...
További 5let? :/
-
junior11
veterán
-
MODERÁTOR
-
celf
őstag
Köszi a tanácsot! Be fogok menni szeméylesen, mondjuk edigitalból tervezem venni, ott meg nem tudom melyik boltjukban lehet személyesen megtaperolni a hűtőket, mivel gondolom a legtöbb ilyen cuccuk raktárról jön.
Márkaboltba majd benézek, hátha ott is van 1-2 ilyen kissebb hűtő kiállítva.
Szóval sajnos olyan kicsit a hely a konyhapult alatt, hogy a szabadonálló hűtőnek még kevesebb a hely, gondolom mivel a felső kaszni még plussz helyet foglal. Ezért gondoltam, hogy a beépíthetőben talán 1-2 literrel még több is a hely. És mindemellett azért lenne - az elméletem szerint megfelelőbb a beépíthető, mert elől van a szellőző rács, így könnyeben le tudja adni majd a hőt.
Csak ugye ahhoz kell venni konyhabútort is. Jelenleg IKEA-s bútor van. A beépíthető mosogatógéppel meg is szívtam nem kicsit, mivel amikro vettem a kasznit, ÉPPEN úgy gondolta az IKEA, hogy megszűnteti azt az tolósín alkatrészt, ami a nem IKEA-s mosogatógépekhez kell, hogy el tudjon a bútor előlap és a mosogatógép ajtaja csúszni egymáson.
Azóta ez szerencsére megoldódott, csak nem szeretnék újra benevezni egy ilyen körre, ezúttal a hűtőszekrénnyel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Opera böngésző
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest