Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
Nyugodtan kapcsold be. Én is használom a felkonvertálást. Nagyon jól működik, van is rá egy jó példám: PS5, PCM 7.1 beállítással keverem fel 5.0.2-re (high frontok vannak nekem is), megmondom miért használok 7.1-et, 5.1 helyett, a Sony STR-DN1080 erősítőm a két oldalsó surround hangszóróval ki tud keverni egy hátsó "fantom" surroundot, vagyis virtuálisan ugyan de 7.0.2-m van. És mielőtt valaki csak legyinte h ennek nagyon marketing szaga van, azt meg kell hazudtolnom, mert nagyon jól működik a dolog. Na már most visszatérve a PS5-re, (amit néha vagy Dolby Surrounddal, néha DTS Neural:X-szel konvertálok fel) azon belül is a The Last of Us Part II játékra, aminek rendkívül jó hangkeverése van, finomhangolni is profin lehet az adott szettedre, de "csak" 7.1 a maximális beállítási lehetőség, ahogy a PS5-ön is. Na már most van benne több esős jelenet, ahol az eső hangját olyan szépen felkeveri a felső csatornára h öröm hallgtani. De több filmnél is tapasztaltam hogy nagyon jól működik a felkonvertálás 5.1-ről is, de stereo-val is rendkívül jól elboldogul. Külön bravúr a Sony-nál, hogy a high frontok esetén a center hangját is fel tudom küldeni (1-10 skálás beállítással) a high csatornára, amivel azt érem el hogy nem a tv alatti centerből érződik a beszéd hanem konkértan a tv közepére be tudom finom hangolni, ami egyszerűen az egyik kedvenc fícsöröm.
És Atmos/DTS:X esetén is nyugodtan hagyhatom bekapcsolva vagy az egyik vagy a másik felkonvertálást, mert Atmos estén a Dolby Surround nem piszkál bele (én nem hallok különbséget, meg csatornánk ként is megnéztem, Atmos teszt lemezzel, ahol lehet az egyes csatornákat külön megszólaltatni) DTS:X-nél pedig a DTS Neural:X sem bántja az "eredetit", ha Atmos-ra küldök DTS Neural:X-et vagy fordítva, ott érződik h a kettő máshogy közelíti meg a hangképzést (DTS Neural:X az Atmosból a "core 5.1/7.1"-et szedi ki és alakítja át), nekem a Dolby Surround jön be jobban egyébként, ennek ellenére szoktam a DTS Neural:X-szel is próbálkozni, ha pl DTS-HD 5.1/7.1-et akarok felkonvertálni. Próbálkozz, hallgasd meg, teszteld és dönts
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest