Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72601) VoidXs válasza Dorian (#72598) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Igen, sokaknak tetszik, és fun fact, hogy a hifis csoportokban (!) a legtöbb sznobnak +20 dB-s mélykiemelése van. Az életük árán is megvédenék, hogy ez a szent és egyetlen igaz hang. Meglepődnél, hogy hány mérésellenes nagyokosnál derült ki, hogy az általa kergetett szuper kiegyenlített karakter valójában ezt jelenti. Akiket eddig meglátogattam, azok 90%-a ide tartozik, és ha az igazán hangosak felvállalnák, ez a szám kúszna sokkal feljebb. Nyilván azért kerülik a méréseket, mert látták, hogy nem oké, és azt konstatálták, hogy bennük aztán nem lehet hiba, biztos a mérés rossz dolog. Zsömicának teljesen igaza van, azt kell hallgatni, amit szeretsz, ne legyen csak azért rossz neked, mert más hangosabb és neki más tetszik.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#72602) proci985 válasza Kapanyél (#72597) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

PCM es FLAC vesztesegmentes. zenei albumok jellemzoen stereo mastert kapnak. elso es masodik tippre egyforma, bluetoothot hagyjad.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#72603) VoidXs válasza proci985 (#72602) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nem csak tippre, gyakorlatilag is, annyi, hogy a FLAC a blokkosítás miatt minimális hosszúságú csendet tesz a fájl végére, ezért nem 100% az egyezés. Persze ebből sok hifis úgy indult el, hogy biztos totál más, és a zene közben is hallani vélik az extra csend által okozott változást :DDD

Szóval ha annyit ír ki az AVR, hogy FLAC, akkor minden hibátlan.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#72604) Khaosz55 válasza VoidXs (#72601) üzenetére


Khaosz55
addikt

Nekem totális sub fétisem van, nem tagadom, viszont a magas kiemelés hosszú távon már nem tolerálom, hamar fárasztóvá válik számomra tombolásom kiteljesedése során.
Próbáltam leszoktatni a mély hangokról, nem megy és érdekes a párom sem díjzaja az ilyen irányú próbálkozásaimat. "Már megint mit csináltál" előadást kapom meg....

(#72605) bisiz


bisiz
tag

Sziasztok!

Most rendelném a kábeleket az első házimozimhoz.
[link] ez jó lehet ugye? Árban nagyon jónak tűnik.

MSI x570-a pro, Ryzen 7 5600x, BQ Dark Rock pro 4, G.skill DDR4 2x16gb 3200, AMD Radeon 6900XT, Corsair rm650x

(#72606) Zsömica válasza BBéci (#72599) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Mi a reménytelen..? - az hogy valaha felfogod hogy sokaknak teljesen jól hozza a mozi feeling-et ez a hangzás.., na ez reménytelen..!
Nem is értem mit erőszakoskodtok itt arról hogy majd ti megmondjátok kinek milyen akusztikus összetételű rendszert kellene kiépítenie és hallania a ti ízlésetek szerint..!
Hagyjuk már ezt..!

(#72607) Kapanyél válasza proci985 (#72602) üzenetére


Kapanyél
őstag

De a HEOS-nak és az AirPlay-nek is vannak korlátai, nem? Ill. eleve kérdés, hogy a Tidal masterből melyik tudja elvben a jobbat-többet átvinni?
Fülre amúgy ugyanolyan…

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#72608) proci985 válasza VoidXs (#72601) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

azt kell hallgatni, amit szeretsz

kb. egy szem gitarnal es eneknel meg lehet reszletgazdag hang eloben is jo akusztika mellett, egy vonosnegyes szinten lehet audiofil szinten reszletgazdag. egy nagyzenekar viszont nem lesz sosem olyan tiszta, amit az ember egy best voices DVDA tesztlemeztol elvar. kb mint a Karajan Beethoven remasterek, par ponton elvesznek a reszletek, ahogy eloben is. az a csillingelo magas ami nehany audiofil tesztlemezre jellemzo volt (2005 korul biztosan), az eloben gyakorlatilag nincs.

+20dB addig hangzik jol, amig a kb ket nagysagrenddel erosebb basszus meg rajon az egyebkent rendesen masterelt anyagra. pl [link] Regallal tippre falat lehetne bontani, ez meg az irodai "neutralisabb" (ATH MSR7 + Korg DS-DAC100) komboval is eros. en is addig szerettem tizenevesen a Vt es a ratolt basszust, amig nem kezdett markansan javulni a master ahol egy ponton minden csak siman sok lett.

72603ra: az egyik elvileg 24bit, a masik 16bit, itt nem voltam benne biztos, hogy csak (bitperfect) konverzios kulonbseg van, vagy valami gyakorlati kulonbseg is van valahol az atvitelben. mas kerdes, hogy ha a master ugyanaz, akkor ezen a szinten mar nem szabad kulonbsegnek lennie.

Kapanyél: atviteli protokol mindegy, amig bitperfecten megy at.

ha nem hallasz kulonbseget (ami meg egyszer, realis), akkor hasznald azt, amelyik a kenyelmesebb.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#72609) BIGi75 válasza Dorian (#72598) üzenetére


BIGi75
senior tag

Nem gondolom ízléstelennek, ha valakinek olyan frekimenet jön be, hogy vastagabb az alja, vagy a teteje, vagy éppen a közepe. Te is Room curve-t használsz (ha jól tudom), tehát Te is emeltél pár dB-t a mélytartományon (lehet flat-el hanszimmer is bejönne). Attól még vki sztem nem lesz ízléstelen, ha a cintányért is szereti határozottan hallani, csak más az ízlése.

(#72610) tomyka74 válasza Dorian (#72598) üzenetére


tomyka74
senior tag

Hanszimmer -től én sem estem hanyatt, lehet bennem van a hiba.

(#72611) Quqesz válasza Dorian (#72592) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Tényleg nem kötekedésből, de milyen zenei előképzettségre gondolsz/rendelkezel?

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel!

(#72612) Gino20


Gino20
őstag

Nyugodtan kövezzetek meg a megfogalmazásért :DDD , de amit Ti sokan "gyorsnak, feszesnek, részletezőnek" írtok le pl mély tartományban, azt pl Én üzletben (és itthon a belépő M.A.-val is) hallgatózva inkább gyorsnak akarni tűnő, de valójában "kopogós" érzetet adó erőlködésnek éltem meg. Persze a Klipsch meg sokak szerint egy massza. A lehetőség megvolt "bármire is", de nekem végül a klipsch jött be (és nem csak mozin az előbb leírtak miatt), de ettől nem gondolom, hogy ízléstelen lennék. A valósághoz az is hozzá tartozik, hogy zene esetén ~80%-ban elektronikus zene szól, de a maradék ~20% metallica...... vagy akár michael bublé - feeling good is tetszetősebb számomra a klipsch-en és akkor még ehhez az is hozzá jön, hogy nem "fátyolozom" be XY AVR-re jellemző hanggal ;] .
Nyomokban sem akarom én piedesztálra emelni a klipsch-et, nem vagyok elfogult, egyszerűen ez ízlés kérdése szerintem.

(#72613) VoidXs válasza Khaosz55 (#72604) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Az emberek többsége ezt szereti (több mély, kevesebb magas), csak sokakban az a torz kép él, hogy ha ő ezt szereti, akkor biztos ez a valóság. Valaki meg elismeri, és azt a görbét használja, amivel ez kiteljesedik.

#72608 proci985: Egy AVR végfokjából sosem jön ki 16 bit, max az előfokából, az is az X8500H környéki kategóriából, de inkább felette. Amíg ez a helyzet, még elméleti síkon sem aggódnék miatta.

#72611 Quqesz: Jajj már, ne fussuk le a klasszikus hifis köröket, mint a "biztos szar a rendszered", "biztos nem zenélsz", "biztos nem hallottál még eleget"... Mintha ez kellene ahhoz, hogy valaki meg tudja mondani, hogy mi tetszik neki.

#72612 Gino20: Nagyon sokszor kiderül, hogy ezek a tapasztalatok olyan ezer éves dogmára alapszanak, amik már egyáltalán nem állják meg a helyüket. Akiben már rengeteg évnyi hibásan felépített tapasztalat van, az dogmák alapján, előítéletekkel hallgatózik/ad véleményt. Mint amikor attól visszhangzott a fórum, hogy a Klipsch mennyire lassú egy zárt SVS-hez képest, aztán csak akkor engedtek a berögződésből, amikor megjelentek a mérések, hogy a Klipsch 4x gyorsabb, akkor már csak a szokásosra futotta, miszerint a mérések nem érnek semmit. Hát persze...

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#72614) Quqesz válasza VoidXs (#72613) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Tényleg csak kíváncsiskodnék. Én tényleg a legalja vagyok, mert 4 év zenetanulás után szeretem az R820f-et hallgatni, megvadult módon még jazz zenére is, valamint a V hangzással sincs gondom. Emellett van 115sw is, amivel meg vagyok elégedve és még a rendszerem sem egy gyártótól van... :DDD és tudom kövezés jár azért, hogy még tetszik is mindez... :))

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel!

(#72615) VoidXs válasza Quqesz (#72614) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nem jár semmi kövezés, max a sznoboktól, de az ő véleményük nem számít. Azt hallgass, amit szeretsz.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#72616) Quqesz válasza VoidXs (#72615) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Egyetértek. :R

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel!

(#72617) Gino20 válasza VoidXs (#72613) üzenetére


Gino20
őstag

Őszintén, a keveset hallottak alapján ;] nem érzem a lassúságot - "masszát" csak egyszerűen egy olyan hangot kapok, ami számomra tetszetősebb.

[ Szerkesztve ]

(#72618) morfondőr


morfondőr
őstag

Linus audiofil hálózati switchet tesztel! Csak erős idegzetűeknek! :DDD

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#72619) VoidXs válasza morfondőr (#72618) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Ki gondolta volna, hogy igazából semmi nem változott a switchen. Gyanúsan hasonló eset ahhoz, mint amikor "újraórajelezést" ad el valaki (ami maradjunk annyiban, hogy képtelenség), és valójában úgy köt be egy hasztalan nyákot, hogy nem is megy át rajta áram.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#72620) proci985 válasza morfondőr (#72618) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

illuminati matricak!

egyebkent nagyon durva, 800 euro egy sima negyportos DLink switchert amin kb csereltek par mosfetet meg korbekentek ragasztoval. ennyibol kb kijon 4 (!) Asus XT8 vagy majdnem ket Asus AX89X.

egyebkent az ilyen cuccok arra jok, hogy ki lehet vele szurni a hifi oldalnak alcazott reklamokat. ha barhol "teltebb" vagy "tisztabb" lesz a hang, akkor azt az oldalt (vagy tesztelot) azonnal el lehet felejteni. anno ez a HDMI kabeleknel is bejott (nem lehet teltebb a kep), halozati eszkozoknel pedig hatvanyozottan stimmel.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#72621) liszi70


liszi70
nagyúr

Mivel megint a Klipsch V karaktere a téma, így megint bedobom, mert még mindig nem értem. :) Elhiszem Voidnak, hogy a mérések ezt igazolják, de komolyan kérdem, mi lehet az oka, hogy én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, ahogy itt is írtam. Az erősítőben rejlene a kulcs? Denon AVC A11XVA (régi csúcsközeli modell). Vagy az akusztikai környezetben? Hogyan lehetséges az állítólagos V karakter ellenére, hogy egy Monitor Audio GS60-hoz képest, amit soha, senki nem vádolt V-vel, épp a közép határozottsága volt a legfeltűnőbb a kipróbált klipsch-eken. Vagy a GS60 valójában még inkább V volt, amihez képest a klipsch V-sége eltörpül, vagy máshogy érvényesül? :F Tényleg nem tudom. Szóval újra feltenném a kérdést, mit "rontok el", hogy nálam nem V, hanem ellenkezőleg? :)

[ Szerkesztve ]

(#72622) krx21


krx21
nagyúr

A Disney +, aki próbálta, mindenkinek ilyen dinamikátlan hangzású?

(#72623) b. válasza krx21 (#72622) üzenetére


b.
félisten

Nem rossz a hangzása nálam,legalább is a Mandalori szépen, dinamikusan szólt. kb mint a Netflix.
Prime tűnik kicsit jobbnak de lehet csak az miatt mert a Gyűrű szövetsége Dolby Vision megvalósítása is az egyik legjobb amit eddig láttam Streamben.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#72624) VoidXs válasza krx21 (#72622) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Nekem az. Egyedül az Amazon dinamikája egyezik meg az eredetikkel, a többi TV szabvány szerint működik.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#72625) proci985 válasza liszi70 (#72621) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

szvsz a Klipsch egyaltalan nem annyira V. egy idoben volt egy Sony MDR-XB900 fulesem, az tenyleg, nagyon V volt. a Beyerdynamics DT990 Edition 250 egy fokkal neutralisabb, de az elvileg neutralis Audio-Technica MSR7 es a Philips Fidelio X3 nem volt annyira nagyon mas hangzasban fulre. terre es kenyelemre persze eleg markans kulonbsegek vannak (az MSR7 zart es kompaktabb). mind a negy kb 250-400USD MSRP koruli fejes kategoriabol volt, tehat minosegben egy szint, bar eltero celokkal. mind a negyet hallottam kulonbozo forrasbol, es mindegyikben volt vagy 2000+ oram.

Klipschek (foleg szobara kalibralva) setuptol fuggoen tenyleg jo cuccok.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#72626) VoidXs válasza proci985 (#72625) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Az a "hatalmas V", amiről beszélnek, kb. 2 dB emelést jelent a két szélén.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#72627) proci985 válasza VoidXs (#72626) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

ja, akkor az kb stimmel.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#72628) emre33


emre33
addikt

Sziasztok!

Rendeltem egy Denon AVC-X3800H erősítőt.
Egy Harman Kardon AVR 365 fog váltani (Eladó...)

Néztem a Denon leírását, ha jól látom azt kellene csinálni, hogy első bekapcsolásnál ahogy a beállítás varázsló mondja, csak akkor bekötni a hangszorókat, egyenként.

Én inkább előre bekötném mindegyiket, nem nagyon féek hozzá a hátuljáhot. Így is jó lesz?

Bocs a a hülye kérdésért.

[ Szerkesztve ]

ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360

(#72629) embe válasza emre33 (#72628) üzenetére


embe
nagyúr

Kötsd nyugodtan! Van olyan aki egyáltalán úgy csinálja hogy egyenként köti be?

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#72630) morfondőr válasza emre33 (#72628) üzenetére


morfondőr
őstag

Bekapcsolt erősítőnél nem veszélyes kötögetni? Azért könnyen össze lehet érinteni a kábeleket ahogy babrál az ember ott hátul. Én inkább kikapcsolt állapotban kábeleznék.

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#72631) VoidXs válasza morfondőr (#72630) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Össze lehet érinteni véletlenül, de van védelem. Mindegy, hogy mikor kötöd be őket, csak ne film közben :D

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#72632) emre33 válasza morfondőr (#72630) üzenetére


emre33
addikt

Igen, és is félek kicsit bekapcsolt erősítőnél bekötni.

Külföldi forumokban azt írják, hogy beállítás varázsló alatt áramtalanítva van az erősítő.

Hát meglátjuk, én bekötöm szerintem előre. aztán meglátjuk mit szól hozzá a varázsló.

Csinált ilyet már valaki?

ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360

(#72633) embe válasza emre33 (#72632) üzenetére


embe
nagyúr

"Külföldi forumokban azt írják, hogy beállítás varázsló alatt áramtalanítva van az erősítő."
Na most itt azért nagy a baj! Ha áramtalanítva van, akkor hogyan működik, hogyan mutatja neked a megjelenítőn ( tévén ) a folyamatot? :U :Y

Jobban túlaggódod a dolgokat mint én szoktam. :D
Köss be mindent az erősítőbe! Megjelenítőt, hangfalakat.
Majd dugd be a tápkábelt az erősítőbe, kapcsold be a tévét, erősítőt!
Indítsd el a beállítás varázslót!

Én soha nem használtam. Beállítok mindent, majd utána indítom a mérőmikrofonos kalibrálást.

[ Szerkesztve ]

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#72634) fecke78


fecke78
senior tag

varázsló alatt , ha már be van kötve akkor se lesz semmi gond, ráböksz ,hogy tovább és kész ...
most nézem a 3800 ast : "9 csatornás erősítéssel, akár 4 független mélynyomóval, "
omg , megy ám a parasztvakítás ...
Kinek illetve minek 4 mélynyomó ? Picit marketing szagot érzek

[ Szerkesztve ]

(#72635) embe válasza fecke78 (#72634) üzenetére


embe
nagyúr

Anno a kettőre is azt mondták hogy felesleges. Ma már elég elterjedt.
De talán khaosz írta hogy neki hátul is van két sub?

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#72636) fecke78 válasza embe (#72635) üzenetére


fecke78
senior tag

Egy tiszteséges mélynyomó 250 től felfele *4 azaz alaphangon 1 milla , és még ne is beszéljünk az elhelyezésről , tényleg életszerű...

(#72637) liszi70 válasza fecke78 (#72636) üzenetére


liszi70
nagyúr

"tényleg életszerű..."

Attól még életszerű, hogy nem gyakori. :D Létező felállás a 4 szub, de nyilván kevesen élnek a lehetőséggel. Valószínűleg igen magas szintekig el lehet jutni 2 szubbal is, affölé meg kevesek merészkednek, és nem is mindig hangminőség-javítás céllal. :)

[ Szerkesztve ]

(#72638) embe válasza fecke78 (#72636) üzenetére


embe
nagyúr

Nem mondtam egy szóval sem hogy gyakori. Viszont nem is kell úgy beállítani, mintha egy nem létező dolog lenne.
Pont ezzel - is - tűnik ki az árkategóriájában. Lesz aki "csak" a processzort fogja használni.
Persze hogy marketing. Ettől ájuldoznak, hogy ebben az árkategóriában ezt tudja.
Más igazán új dolgot nem tud felmutatni, így jött ez és a Dirac. Na ez a kettő már épp elég sok embernek hogy ezt vegye meg, még ha nem is fogja kihasználni a 4 mélynyomó lehetőségét. .

[ Szerkesztve ]

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#72639) fecke78


fecke78
senior tag

Gyártók komoly hibájának tartom , hogy késztetést éreznek akkor is kihozni egy új készüléket mikor semmi sem indokolja . Lásd 8k , az sem ér semmit sem ... a 4k 120hz be is csak beletőrt a bicskájuk ...
Én számomra 1 sub bőven elegendő , mindenre .

(#72640) embe válasza fecke78 (#72639) üzenetére


embe
nagyúr

Ha neked elég, akkor nem neked készült.
Mondom ezt úgy, hogy én is egy subot használok...

Ja és fogyasztói társadalomban élünk .... generálni kell valamivel az emberekben a vásárlási szándék kialakulását.

[ Szerkesztve ]

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#72641) BBéci válasza fecke78 (#72639) üzenetére


BBéci
titán

Szinte minden esetben, minden körülmények között jobb az egynél több szubláda. Ha kipróbálnád, szakszerűen elhelyezve, beállítva, kalibrálva, rögtön megváltozna az álláspontod.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#72642) emre33 válasza embe (#72633) üzenetére


emre33
addikt

Nagyon várom már.
Harman Kardon AVR 365 már kicsit régi.

Kiváncsi leszek mennyire lesz más a hangja a Denon AVC-X3800H erősítőnek.

Tudása nagyrészére nincs szükségem, de 2.1-es HDMI és EARC szükségem van.
Már csak várni kell, meg eladni a régit :)

ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360

(#72643) VoidXs válasza fecke78 (#72639) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Valamivel hozni kell a számokat, és a konzumer piac nem olyan, mint a pro (fogyóeszköz). Ha nem lenne mivel parasztvakítani, simán boldog lenne a felhasználó egy évtizedig is. A 4K-nak se lenne sok értelme, ha a full HD értelmesen lenne csinálva, nem pedig chroma downsamplinggel. A 8K-nak úgy sincs, hogy a 4K sem 4:4:4 sehol. Ha a piac nagyon nem tud már mit csinálni, egyszerűen szabványokat cserél, hogy amiatt legyen kötelező új dolgokat venni. Ezek kész is vannak, például az AC-4 és DTS-UHD hang, csak várják, hogy kifogyjanak a többi betárazott motivációból.

1 sub addig jó, amíg egyetlen hely számít. Elsősorban uniformitás miatt szoktunk többet venni/ajánlani.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#72644) proci985 válasza fecke78 (#72639) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

utobbi evekben nem nagyon volt pedig ujitas. HDMI 2.3 nagyon lassan terjed es annak a konzoloknal lenne is ertelme.

utobbi evben kb semmilyen surround erositot nem lehetett ujonnan kapni: beleposzint kb kihalt (kiveve Sony 590 es 790 es Yamaha V4A). a Yamahakkal konkretan egesz evben ellatasi bajok voltak, talan az A4A es A6A kivetelevel.

neked eleg egy sub, en kb a hetedik eve hasznalok ket kisebbet egy nagy helyett. egyenletesebben (clubszerubben) oszlik el a basszus.

7.2 fole menni szinten nagyon szivas volt, most mar ugy nez ki lassan lesznek megoldasok 7.2.4 es 7.4.4 rendszerekre otthoni korulmenyek kozot.

VoidXs: 1080p kb 1:1.1-1.2es keparany:nezesi tavig tokeletes latassal is eleg. mozizni kb 0.9 az also hatar (THX ajanlas szerint), oda 2K meg eleg lenne, de az otthoni setupoknal kb sehol nem terjedt el (pro felhasznalas mas). szoval a 4Knak van ertelme, igaz kb kizarolag 75" folott mert ott lehet eleg kozel ulni.

a dolog szomorusaga, hogy projektoroknal ahol lenne ertelme 1080p folotti felbontasnak, a 4K nagyon lassan terjed.

uhd br masik ujitasa a dolby atmos lenne, de ott meg amikor legutobb neztem elhanyagolhato mennyisegu filmnek volt egyaltalan keverese ra. aztan lehet ez mar javult.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#72645) Khaosz55 válasza fecke78 (#72634) üzenetére


Khaosz55
addikt

Ha meghallgatsz egy 4 subbos rendszert lehet más lesz a véleményed. Illetve nálam a 4 subbot ki tudtam EQ-zni úgy, hogy ne legyen beszakadásom. 2 subbal nálam ez lehetetlen megcsinálni, vagy max úgy, hogy olyan helyre rakom ahova nem akarom. Pont a két hátsó subbal tudtam a beszakadásokat korrigálni legjobban.

(#72646) Zsömica válasza Khaosz55 (#72645) üzenetére


Zsömica
aktív tag

B@szki.., biztos kemény lehet végighallgatni nálad egy csatajelenetet..! :Y :D

(#72647) powerup2 válasza proci985 (#72644) üzenetére


powerup2
addikt

HDMI 2.3 ? milyen évet irunk most ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#72648) m3ss válasza proci985 (#72644) üzenetére


m3ss
veterán

"1080p kb 1:1.1-1.2es keparany:nezesi tavig tokeletes latassal is eleg. mozizni kb 0.9 az also hatar (THX ajanlas szerint), oda 2K meg eleg lenne, de az otthoni setupoknal kb sehol nem terjedt el (pro felhasznalas mas). szoval a 4Knak van ertelme, igaz kb kizarolag 75" folott mert ott lehet eleg kozel ulni."

a pixel shiftes vetitok kb ezt tudjak. egesz jo kompromisszum, sot lehet felesleges is a 4k sokaknak, kevesen ulnek eleg kozel. engem amugy mar zavar a fullhd 1:1 kornyeken a sok 2160p tartalom utan, pedig +1-es szemuvegem nelkul nezem :DDD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#72649) fecke78 válasza Zsömica (#72646) üzenetére


fecke78
senior tag

ja és biztos a pusztában lakik , mert szomszédjai biztos nincsenek .
És engem biztos nem lehetne meg győzni azzal , hogy ruházzak be 1-1,5 millát mélyládákra ...
No comment

(#72650) Zsömica válasza fecke78 (#72649) üzenetére


Zsömica
aktív tag

:DDD ..én tuti beruháznék ha lenne akkora helyiségem - és nem volnának szomszédjaim és családom..! De szerencsére így maradok..! :D :D

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.