Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66001) BBéci válasza Steve_Slash (#66000) üzenetére


BBéci
titán

Ezek közül személyes meghallgatással válaszd ki a számodra legszimpatikusabbat.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#66002) Blaise


Blaise
veterán

Sziasztok!

Hamarosan családi házba fogunk költözni, szeretnék venni valami jó kis Atmos rendszert, jelenlegi lakásban egy JBL 9.1 soundbart használunk, olyasmi kéne ami azért ennél komolyabb.

Hangfalak tekintetében ismerősök kb. az alábbiakat ajánlották:
Wharfedale D330 7.0 Dolby Atmos hangfalszett - emellé nyilván még kéne egy mélynyomó
KLIPSCH R-625FA DOLBY ATMOS 5.0.2 (R-625FA+R-41M+R-34C) HANGFAL SZETT - szintén
Canton GLE 90 AR álló hangsugárzó fekete - + mélynyomó és a többi

Tudtok ezekről mondani konkrét tapasztalatot? Megérhet mondjuk a Canton szett egy alaphangon 2-3x árat a Wharfedale-hez képest?

Erősítőből Denon X4700H vagy Marantz SR7015 modelleket néztem.

Köszi!

(#66003) ada19 válasza Blaise (#66002) üzenetére


ada19
senior tag

Mire használnád pontosan? Ha csak vagy főleg film, szerintem felesleges álló frontokra locsolni a pénzt, amit azon nyersz centerbe vagy mélysugárzóra el lehet égetni. Használt szóbajöhet? Mekkora szobában fogod használni? Használt szóbajöhet? Megjelenítő? Tudnia kell a 4K HDR átenngedést?

Mégsenem

(#66004) Blaise válasza ada19 (#66003) üzenetére


Blaise
veterán

Filmezés (Dune HD Pro Vision 4k Solo) és játék (Xbox Series X), 30nm nappali + egy térben 14nm amerikai konyha, megjelenítő LG OLED TV, használt is jöhet, persze :)

(#66005) ada19 válasza Blaise (#66004) üzenetére


ada19
senior tag

Nos, mint mindig, szigorúan szerintem és az én véleményem.

Én ilyen felhasználásra az álló frontokat és a pattintós Atmost is elfelejteném. Szerintem sokkal inkább egy jó 5.1 mint egy gyenge-közepes Atmos. Az állóknak akkor lehet fontos szerepe ha zenét is hallgatsz a rendszeren.

Pár példa:
-4xKlipsch RP-160M + RP-250C centernek vagy RP-440C
-4xKef Q350 + KefQ 650C
-4xDali Oberon 1 + Dali Oberon Vokal

De hasonló mintára ki lehet túrni Monitor Audio meg ki tudja még milyen szetteket, én elsődlegesen azt figyelem hogy a center elég jó-e. Tipikusan olcsó Dali szettekhez nevetséges centert adnak, pont írtak is róla a napokban.

Mélynyomóból ekkora térbe minimum egy Elac 3030, Klipsch R-112/115 SW, Monoprice Monolith 10"/XTZ 12.17 szintet lőnék be.

A használtakat figyelgetni kell de sokszor vannak makulátlan jó vételek, pl. a napokban kelt el MA Bronze szett, és most is van egy Oberon álló szett - sokkal jobban "megéri" onnan vásárolni.

Igen, tudom hogy ez a belépő topik. :D

Mégsenem

(#66006) Morris válasza ada19 (#66005) üzenetére


Morris
veterán

Én azt nem értem hogy miért van mindenki ennyire ráizgulva az atmosra!?
Miért hiszi mindenki, hogy az egy olyan hatalmas durranás amitől egy hétig feláll?
Tényleg ennyire nem néz utána senki, hogy valójában mi az, mennyi és milyen tartalom van rá, meg hogy egyáltalán megéri e?

(#66007) Tamoo válasza Morris (#66006) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Marketing illetve tapasztalatok hiánya.

Aztán látjuk a rosszabbnál rosszabb elhelyezéseket. Az a pénz klasszisokkal többet hoz másra elköltve, legyen az egy jobb center, jobb szub vagy akusztika javítása.

[ Szerkesztve ]

(#66008) VoidXs válasza Morris (#66006) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Vagy csak van, akinek tényleg jó élményt jelent.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#66009) ada19 válasza Morris (#66006) üzenetére


ada19
senior tag

Rossznak azért semmiképp nem rossz, inkább Tamoo véleményét osztom: belépő szinten az a befektetett pénz átcsoportosítva sokkal többet fog hozni.

Én több dolgot sem értek. Miért adnak ki a gyártók/forgalmazók házimozi szettet jelentősen gyengébb centerrel mint a frontok? Saját maguk ellen dolgoznak ezzel.

Szintén szerintem, de egy rossz center helyett sokkal jobb döntés elhagyni azt ha elég hogy középen legyen jó az élmény.

Mégsenem

(#66010) Tamoo válasza VoidXs (#66008) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Tapasztalja meg pár rendszernél aztán mérlegeljen. :) Engem nem győzött még meg, de azzal sincs baj aki nem tud élni nélküle. :D

(#66011) Morris válasza Tamoo (#66007) üzenetére


Morris
veterán

Valami oka csak van, hogy nem néznek utána. Szerintem szégyen, hogy sokakat ennyire megvezet a marketing.

VoidXs: Anno amikor megvettem az X1000-es erősítőt gyeniko-tól, meghallgattam nála a rendszerét. Nagyon tetszett. Hallgattunk demo atmost is. Érdekes és tudott újat mutatni, de szigorúan csak demo módban. Egy erdő, amiben csiripelnek a madarak a fejünk felett. Hullanak a levelek a fáról, fújja a szél a lombkoronát. Tényleg remek. Aztán jöttek a filmek. Csitt csatt dirr durr. Az atmost észre se vettem.
Hangszigetelt moziszoba, felső kategóriás hangrendszer.

Azt mondom, egy olyan rendszernél, még ha nem is lehet kihasználni rendesen, olykor olykor egy élvezkedéshez rendben van. Volt miből megvenni.
De egy alsó, alsó-közép kategóriás rendszernél szvsz tényleg csak parasztvakítás.

Most csak azért írom le ezt, mert sztem kva gáz, hogy majd minden második ember azért jön a topikba, hogy atmost építsen. Mintha a józan ész és a gondolkodás tényleg luxus lenne manapság.

(#66012) Tamoo válasza Morris (#66011) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nem lehet elvitatni, hogy hozzátesz, de én csak akkor mozdulnék arra ha már sehol máshol nem tudok semmit fejleszteni a mozimon. Olyan meg nem lesz. :D

(#66013) Morris válasza Tamoo (#66012) üzenetére


Morris
veterán

Igen, szerintem is ez a legjobb megoldás.

(#66014) jambiyya válasza Morris (#66011) üzenetére


jambiyya
őstag

"Mintha a józan ész és a gondolkodás tényleg luxus lenne manapság. " - ez kicsit erős.
Ez a Te véleményed, az meg az övék. Ők sértegetnek téged?

ui: nálam sincs/lesz 5.1-nél több, a véleményünk ebben legalábbis megegyezik

(#66015) gab1ka válasza Morris (#66011) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Most csak azért írom le ezt, mert sztem kva gáz, hogy majd minden második ember azért jön a topikba, hogy atmost építsen. Mintha a józan ész és a gondolkodás tényleg luxus lenne manapság.

Nekem úgy tűnik hogy a legtöbb atmosról érdeklődő soundbarról váltana meg előzetes tapasztalat, előzetes 5.1/7.1 rendszer nélkül vágna bele. Ezért kérdezik meg itt hogy mi merre. Nyilván akinek nem volt még avr-je meg házimozi szettje az nem tudja hogy dehát az úgy sem ér semmit vagy nem ér annyival többet. Annyit tudnak a témáról hogy az atmos a "legújabb" meg ha már vesznek valamit akkor "tudjon mindent". Nincs ezen mit józan észezni. Attól hogy te a témában már jártasabb vagy meg tudsz ezt azt, attól még ezt nem várhatod el mindenkitől aki épp most csöppenne bele. Az információszerzés egyik lépése is a fórumokban való kérdezgetés, ezért létezik ez a topic is. Lehet hogy nekik nincsenek barátaik dedikált moziszobával ahol ezt a végletekig tudják hasonlítgatni, meg aztán az is lehet hogy a többség átlag user aki nem ezzel a témával fekszik és kel minden nap, szeretne venni valamit, megérdeklődi és vagy megfogadja az iránymutatást vagy nem.

(#66016) VoidXs válasza Morris (#66011) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Az tényleg igaz, hogy egy filmnek kb 15 perce ad rajta lényegi pluszt, de mivel általában ennyi a tényleges akció is, ez várható. Az Atmos hangszórók nyugodtan lehetnek lényegesen olcsóbbak, mint a többi, szóval annyira nem nagy többlet. Aztán tegyük hozzá azt is, hogy az Atmos rendszerek nagyja azért gyenge, mert egy AVR nem tudja értelmesen kalibrálni, ezért sokszor olyan, mintha nem is lenne.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#66017) Atomgeszi válasza BBéci (#65996) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Mert amikor bedugtam a projektor mellé a másik kimenetre a TV-t, se kép, hang meg volt. Megcseréltem, hogy ahol a projektor volt, oda bedugtam a TV-t, és ment. Ezért gondoltam, hogy valamivel át kell kapcsolni, hogy épp melyiken akarom kiküldeni a jelet, aztán beraktam a HDMI-t oda, ahol előtte nem ment a TV, most érdekes mód megy. :DDD

Bár egyszerre a kettőt bedugva még nem próbáltam, mert nem volt időm, de ma megnézem.

Nyilván, ha működik úgy, hogy mindkettőre kiadja a jelet, ami épp be van kapcsolva, akkor oké. Csak mivel először nem ment így, ezért akartam kapcsolni, hogy igen, most a 2-es kimenetet kapcsold .

(#66018) Dorian válasza VoidXs (#66016) üzenetére


Dorian
félisten

Akkor megvárom vele, hogy Atmos-képes legyen a Cavern :D
Meg persze amíg a mostani AVR-em meg nem döglik, eszembe se jut lecserélni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#66019) Morris válasza jambiyya (#66014) üzenetére


Morris
veterán

Miért lenne ez sértés? Ez az igazság. Örülök ha a te környezetedben csak normális gondolkodó emberek vannak. Ha ez tényleg így van, irigyellek. És igen, ez az én véleményem. Sajnos nem légből kapott.

gab1ka: Én úgy láttam, hogy nem kérdezik, hanem egyből azzal nyitnak, hogy atmost szeretnének építeni. Számomra ez nem kérdés, hanem konkrét elhatározás.
Az első hsz-ben bele lehetne tenni egyébként.
Én alapból olyan vagyok, hogy megnézem mit érdemes venni. Függetlenül attól, hogy van e rá pénzem vagy nincs. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy kipróbálhattam. De egyébiránt, amikor a saját rendszeremet építettem a segítségetekkel, akkor sem volt opció nálam az atmos. Egy "relatíve" jó 5.1 volt a cél.
Pusztán jóindulatból írtam azt amit. Felőlem veheti mindenki aki akarja, csak én ezt a hozzáállást nem értem.
De úgy látom érzékeny a téma, ezért inkább elengedem.

VoidXs: Ezt be lehetne tenni az első hsz-ba. Teljesen érthető és világos.

[ Szerkesztve ]

(#66020) jambiyya válasza Morris (#66019) üzenetére


jambiyya
őstag

Félreérted, nem a téma érzékeny. Isten bizony nem bántásból írom, de ha mindenkit "lehülyézel" akinek nem egyezik a véleménye a tiéddel, akkor sajna a normális gondolkodó emberek kikopnak mellőled. ;)

(#66021) Morris válasza jambiyya (#66020) üzenetére


Morris
veterán

Ezzel teljesen mértékben egyetértek :)

(#66022) Gubu0101


Gubu0101
veterán

Udv!
Nezegetek most egy Onkyo TX-SR607- erositot,megvetelre.
Erdemes meg foglalkozni vele,vagy inkabb nezzek ujabbat?
7.1-et kitudnam hasznalni,meg van hozza a kello mennyisegu hangfal + aktiv melylada.
Filmezes,jatek neha kis zene.Tv-vel lenne osszekotve vagy hdmi vagy optika,meg nem tudom. :R

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#66023) gab1ka válasza Morris (#66019) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Valóban nem mindig azt kérdezik a kérdezők hogy az atmos jó e meg kell e, hanem egyből azt hogy melyik legyen. Minden egyes esetre nem tudok célozgatni, átfogóan értettem azt amit írtam.
Teljesen egyetértek veled a kérdésben, és szerintem nem kell elengedni a témát mert ez kimondottan nagy segítség lehet azoknak akik most indulnak el ezen az úton, különösen a pénztárcát figyelembe véve.
Ettől még viszont lehetsz toleránsabb, csak egy nagyon kicsit kéne objektívabban látnod a külvilágot. Ez nem hozzáállás meg gondolkodás kérdése. Nem mindenki szöszöl tesztekkel meg fórumokkal minden egyes döntése előtt minden témában.
Szerintem sem rossz ötletet megemlíteni ezt a dolgot az első hsz-ben, sőt ami azt illeti egy kalap alá kerülhetne egyéb további kimondottan mozis ajánlásokkal, mint a center fontossága ami épp aktuális téma volt kb, vagy az EQ jelentősége és ha lehetőség van rá akkor inkább régebbi AVR jobb bemérővel mint az új csillivilli 2000-es olyan HDMI-vel amit lehet hogy nem is használ az ember stb..
Szerintem ezek nagyobb hangzásbeli löketet adnak megfelelően összeollózva, mint hogy most fixen költsünk el 10 meg 15%ot kábelre.

(#66024) BBéci válasza Atomgeszi (#66017) üzenetére


BBéci
titán

Az a normális működés, hogy egyszerre mindkét HDMI kimeneten van jel. ha nincs, kezdésnek a menü beállításait kell ellenőrizni, utána mehet szervizbe a készülék.

#66011Morris
Teljes mértékben egyetértek.

#66022Gubu0101
Inkább keress másik erősítőt!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#66025) b. válasza gab1ka (#66023) üzenetére


b.
félisten

Mert szerintem nem feltétlenül nagy összeg egy Atmos rendszert hozzácsapni egy meglévő 5.1 hez ha tudja az erősítő. Mint ti is írtátok, szinte bármilyen a rendszerbe passzoló hangszoró megfelelhet erre a célra. Pl most HA-n , vagy egyéb helyeken zensor 1/ spektor 1 50 ezer forint .
Felesleges dedikált atmos sugárzót ehhez venni.
Pár csavar + tartó meg némi kábel és van működő Atmos, nem vissza pattanós, hanem értelmesen elhelyezett. Már leírtam erről a véleményemet, még a spektoroknál is érezhetően jó volt , nem tudom nálad miért nem volt érezhető.
nem igazán tudok olyan mostanában kijövő filmet ahol ne lenne Atmos hangzás, és ebből van jó pár ahol kivételesen jól is szól. ( Hirtelen: Mortal kombat , Dzsungeltúra , Tenet , Törés)Szerintem egyáltalán nem hülyeség a térérzetet mondjuk 50 ezer forintért ne adj isten 100 ezerért 2- 4 kisebb/ belépő polcsugárzóval megfejelni egy olcsóbb, de már viszonylag normális szettnél.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#66026) ada19 válasza b. (#66025) üzenetére


ada19
senior tag

Azért 4 Zensor/Spektor 1 elég érdekesen mutatni egy nappali mennyezetén, szerintem. De még ha ezen túl is lépünk, ennyi pénzt ezerszer hamarabb locsolnék egy mélysugárzóra vagy miniDSP-re aminek (ismét szerintem) sokkal több hozadéka lesz.

Mégsenem

(#66027) b. válasza ada19 (#66026) üzenetére


b.
félisten

Én nem locsoltam, mert ott megálltam, de persze volt mély, meg minden azt gondolom a kategóriájának megfelelően beszerezve, de számomra megérte a 2 atmos hangszóró a beruházást, kifejezetten szerettem több filmnél a hozzá adott dolgait , egy eső zuhogást, egy egy elsuhanó effektet felülről, stb ezért akarok 4 felső hangszórót a legközelebbibe minimum, és nem mondanék le róla semmi pénzért.
Ha nálam az ember fejleszteni akart volna veszek egy Oberon szettet hogy passzoljon egymáshoz a többi eleme ne csak front vagy a mély legyen előrelépés, az nem 100 ezer forint, hanem lényeges több és mindig van hova előrelépni . Egy egy elem cserélése vonza maga utána többit.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#66028) hakos1987


hakos1987
őstag

heyho! Megint egy analfabéta kérdésem lenne :))

Most Norstone Arran sub kábelem van, 3m hosszban. Ennek 4mm az átmérője tokkal-vonóval. Gondolom ennél sokkal jobb kábelt is találni nem arany árban, így felmerült bennem a fejlődés lehetősége :) Olvasgatva korábban ajánlották a Klotz kábeleket. Konkrétan mit keressek? Sima RCA-RCA kábelt, vagy "digitális", esetleg "analóg" kábelt? Hirtelen azt sem tudom, a jel milyen.... :DDD
szerk: egy konkrét linkért ölni tudnék :DD

[ Szerkesztve ]

Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

(#66029) Tamoo válasza hakos1987 (#66028) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Így hirtelen rákeresve normális árnyékolt kábelnek tűnik. Fölösleges lecserélned szerintem.

[link] Ők dugóznak fel Klotz-ot igény szerint, de Neked tök fölösleges erre cserélni.

[ Szerkesztve ]

(#66030) BBéci válasza ada19 (#66026) üzenetére


BBéci
titán

Egyetértek, ráadásul rengetegen nem hajlandóak a Dolby által ajánlott pozíciókba helyezni a plafonsugárzókat, hanem a frontsugárzók fölé a falra, vagy oldalra a fal és a plafon találkozásához.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#66031) Blaise


Blaise
veterán

Köszi mindenkinek a segítséget, őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ekkora hullámokat vet a kérdésem... :)

Egyátalán nem vagyok feketeöves házimozi szakértő, inkább lelkes amatőr, de általában utána szoktam mindennek olvasni, ha vásárlásra készülök. Egyre több Atmos hangsávos film jön ki, úgy gondolom, hogyha most veszek egy rendszert komolyabb beruházással, akkor plusz pár tízezer forintért miért ne tudja ezt is? Tudom, hogy a soundbar-okat is divat leszólni, de a jelenlegi lakásban egész jó kis élményt varázsolt a JBL 9.1, erre szeretnék ráépíteni most.

(#66032) I'am Dony válasza hakos1987 (#66028) üzenetére


I'am Dony
őstag

Amikor kerestem a szobában az új Arendal szub legjobb helyét, akkor vettem villamos üzletben 6 m. 2x1.5 sima rézkábelt. Dobtam rá 2 RCA-t és ezzel próbáltam, majd így maradt 2 hétig.... nem mondta volna meg senki! Nyilván azóta szub kábel van, de semmi extra. Biztos érted, szóval -szerintem- tökéletes amit használsz.

[ Szerkesztve ]

(#66033) hakos1987 válasza Tamoo (#66029) üzenetére


hakos1987
őstag

Köszönöm. Ha áldoznék valamilyen másik kábelre kb. 15e Ft-ot a 3 méterre, úgy sem lenne érdemes?

I'am Dony: értem, akkor itt azért nincsenek akkora különbségek.

A bajom továbbra is a bekapcsoláskor "huppanás", gondoltam már, hogy lehet a kábel vacak :F Ezért ha a csere egyéb előrelépéssel is járna, akkor megfontoltam volna, de ezek szerint nem érdemes.

[ Szerkesztve ]

Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

(#66034) Tamoo válasza hakos1987 (#66033) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

:N

(#66035) BBéci válasza Blaise (#66031) üzenetére


BBéci
titán

Tévedsz, szó sincs arról, hogy divatból ítélkezünk negatívan a soundbárokról. Tapasztalat mondatja velünk.
A JBL BAR 9.1 kiváló a maga nemében, de az árából, 310000 forintból nagyságrenddel jobb hangzású sztereó (esetleg 2.1) szettet lehet venni. Igaz, csak kétcsatornás és nem 10, de a minőség többet ér, mint a mennyiség.
Ha az Atmos kiépítésre csak pár 10000 forintot szánsz, akkor inkább bele se kezdj!
Az utánaolvasás is hasznos, de saját, személyes tapasztalatok nélkül semmit nem ér.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#66036) ada19 válasza I'am Dony (#66032) üzenetére


ada19
senior tag

Hát akkor vagy a subod nem elég jó, vagy a füled! :DDD

Mégsenem

(#66037) I'am Dony válasza ada19 (#66036) üzenetére


I'am Dony
őstag

Nyilván :DD

(#66038) BBéci válasza hakos1987 (#66028) üzenetére


BBéci
titán

A kábelek hangra gyakorolt hatása és a vastagságuk között nincs arányosság.
Egy ideje rendszeresen használom a Nordost Bass Line-t, ami vékony és lapos, mégis elégedett vagyok vele, pedig közel egy évig volt a rendszeremben AudioQuest Wolf is. Azt sajnos vissza kellett adni a forgalmazójának.
Nem ismerem az Arran-t, de feltételezem, hogy a készülékeid sorába beleillik. Ha kétségeid vannak, kérj kölcsön néhány kábelt és otthon vakteszteléssel próbál köztük különbséget tenni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#66039) Enrico77


Enrico77
csendes tag

Sziasztok,
a tanácsotokat szeretném kérni az alábbi rendszer esetén:helyiség:
- egy ameriaki konyhás, L-alakú nappali, ahol a házimozis rész a kisebb (18 m2) részen van.
- JMLab Focal Chorus hangfal szett (Front: 714 s, Center CC 700 s, hátulra 706 s, mélynyomó SW 700 V)
- erősítő: Marantz SR 4500 (van ehhez egy DVD lejátszóm is, de nem használom)
- TV: Samsung UE55RU7402UXXH

A cél az lenne, hogy ha lehet ebből hozzam ki a maximumot, szinte 100%-ban filmnézésre használjuk, főleg Netflix, néha torrentról letöltött film is előfordul. A TV-t az erősítővel optikai káblellel kötöttem össze (nem tudom mennyire számít).
A rendszer szól, de nem érzem a nagyon jó 5.1-es hangzást. (Persze sokkal jobban szól, mint a TV, de pl. sztereóban a két 714-es önmagában szebben szól, mint az 5.1)

A szoba akusztikája nem tökéletes (egy skiccet mellékelek a szobáról), a hátsó hangfalakat sem tudom ideálisan elhelyezni, csak a falra vannak téve konzolra hely hiányában, illetve ha előrébb húznám a kanapét, akkor a gyerekek folyton a kanapé mögött bújkálnának, amit nem szeretnék.
Érdemes egyáltalán jobb hangzást elvárnom a rendszertől az adott elemek esetén (nem tudom a Netflix filmek 5.1-es hangja mennyire szab határt az élvezetnek), vagy tudtok ajánlani valami hardweres változtatást, ami anyagilag nem túl húzós (az erősítőm már vagy 15 éves biztos van, esetleg egy használt, de jobb minőségű csere, max 50-70 e Ft-ért?).Válaszotok előre is köszönöm!

(#66040) hakos1987 válasza BBéci (#66038) üzenetére


hakos1987
őstag

Még az elején próbáltam egy Inakustik Premium-ot, emlékeim szerint erőteljesebb hangja volt vele a ládának, viszont az első alkalommal amikor kihúztam, bent szakadt a csatlakozó "pöcse". :U Volt vagy 2 napos a kábel, de gondoltam reklamálni ezért nem lehet....
A Norstone-t 1.5 éve használom., viszont most vettem észre a nyilat a csatlakozón (naná, hogy fordítva volt bekötve :) ). Megfordítottam, nem tudom van-e ennek különösebb hatása a hangra. Egy ideje vakarózok a mélyládával kapcsolatban. Most vettem rá gumi lábakat (nem SVS-t sajna), így nem mászik el. Mivel olvastam, hogy zárt láda alatt a szőnyeg nem az igazi, kivettem alóla. Így tényleg erőteljesebb, feszesebb lett a hang. Azonban alacsonyabb frekvenciákon még mindig "zörög" a láda és bekapcsoláskor is "huppan" néha. Van itt Szombathelyen egy bolt, ahol javítanak és a tulajdonos nagyon képben van.
Lehet elviszem http://users.atw.hu/hifikiss/frame.php?page=contact [oda] és megnézetem vele. :F

Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

(#66041) Morris válasza gab1ka (#66023) üzenetére


Morris
veterán

Oké, nyers stílusban írtam. Sorry all.
Nem akartam megbántani vagy ledegradálni senkit, csak egyfajta észrevétel volt, hogy ne elsődlegeseb a tér kiterjesztése legyen cél egy rendszernél, hanem inkább a hang minősége felé érdemesebb elindulni az atmossal indítóknak!

[ Szerkesztve ]

(#66042) Dorian válasza b. (#66025) üzenetére


Dorian
félisten

+ kell hozzá +20-30 m kábel, de a mennyezet szétvésése, kábelcsatornázása, visszajavítása, újrafestése a hangfalasdinak többszörösébe kerül.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#66043) BBéci válasza hakos1987 (#66040) üzenetére


BBéci
titán

A kábelek irányjelölése az esetek döntő többségében arra szolgál, hogy mindig ugyanarra álljon, egy esetleges szétszerelés után ugyanúgy kösd vissza. Tehát a megfordítással pont hibát követtél el, bár erősen kétlem, hogy ebből bármit képes lennél meghallani.
A szőnyegnek akkor lehet negatív hatása, ha az nagyon vastag, puha, ami miatt a szubláda nem áll rajta eléggé stabilan. Pont ez volt a helyzet a Házimozi Stúdió Nappali nevű demószobájában a hatalmas basszreflex JBL-ekkel.
A zörgés és a huppanás okát távolról semmiképpen nem tudom megtippelni, talán akkor sem, ha ott lennék és hallanám, de több esély lenne rá.

#66041Morris
A degradál jelentése lefokoz, lealacsonyít, leminősít, lenéz. [link]
Mit jelent a ledegradál? Lelefokoz, lelenéz? ;]
Szerintem nem volt semmi kifogásolnivaló a megfogalmazásodban. Többször megbeszéltük, hogy ez a topik nem kisdedóvó, nem szűzleányok varróiskolája. A kendőzetlen, nyers szavaknak létjogosultsága van, ha azok nem mennek el a személyeskedés irányába.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#66044) BBéci válasza Enrico77 (#66039) üzenetére


BBéci
titán

A rendszered alkotóelemei rendben vannak, bőven nem belépő szintűek. Viszont a helyiség, ahol elhelyezted azokat, nem alkalmas igazán jó hangzás előállítására. Többször hallottam horror drága és szakszerűen összeválogatott és összeállított rendszereket nagy hodályban, katasztrofális akusztikai viszonyok közepette és ezt a jelzőt tudom mondani a kapott hangra is. Máshol, ugyanazokat vagy azonos gyártók, azonos családjának kisebb és olcsóbb tagjait, normális akusztikájú szobában hallgattam és lenyűgözőek voltak.
A kanapé mögötti részt el lehet keríteni babakarámmal, vagy esetleg elmagyarázni, uram bocsá' megtiltani a gyerekeknek, hogy oda bújjanak. Az is felmerül, hogy mi kárt tudnak ott tenni?

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#66045) gab1ka válasza b. (#66027) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Nem vagyok az atmos ellen, épp azért morzsoltam a billentyűzetet ma, hogy legyünk kicsit toleránsabbak egymással ésvagy egymás ízlésével, hozzáértésével/nem értésével, nem vagyunk egyformák.
A témaindító kérdésben amúgy egy falrapattanós álló Klipsch szerepel, ami helyett inkább egy a surroundokkal és centerrel egyező polcsugárzó, a maradékból egy jobb sub, mint amit a legtöbbször egy ilyen rendszer mellé vesznek (100-150e ft 30-35hz-en beszakadással)..Szerintem.
Ha valakinek viszont egy szerényebb felállás (ne magadra értsd hanem unblock) sok sok hangfallal jobb élményt nyújt, akkor nyilván abba fektessen ez nem is kérdés.

(#66046) hash99 válasza gab1ka (#66045) üzenetére


hash99
senior tag

Amúgy ezek a plafonra pattintom a hangot atmos hangfalak tényleg nagyon gyengén muzsikálnak? Nincs és nem is volt atmosom a plafonra pakolás meg nálam nem opció de kíváncsi lennék rá mennyit ad hozzá egy ilyen frontokra pakolt hangfal pár.

(#66047) hakos1987 válasza hash99 (#66046) üzenetére


hakos1987
őstag

Nekem csak egy Jamo S809 szettem van. Anno (2 éve) még Németországból olcsón (szállítással 163€) meg tudtam rendelni hozzá az Atmos hangszórókat, anélkül bugyután néztek ki a frontok. Hallható különbség van, határozottan kibővíti a teret, de tény, hogy egy magasabb szintű 5.1 rendszerrel többet lehetne nyerni, csak az nem +40-50e Ft. A mennyezetbe építős verzió nekem kiesett, így ennyit még bevállaltam, de véletlenül sem bántam meg.

Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

(#66048) hash99 válasza hakos1987 (#66047) üzenetére


hash99
senior tag

Na igen ez a bajom hogy egy jobb rendszer sokkal többe kerülne illetve én most elégedett vagyok azzal amim van. Ilyen hangfalaknál mennyire fontos hogy azonos márka és család legyen a meglévőekkel? Ha jól gondolom ezek csak effekteket szólaltatnak meg. Csak mert a szettemhez passzoló közel 300-ba kerül ennyit meg nem vagyok hajlandó rááldozni valamire ami nem is biztos hogy tetszeni fog vagy nagy különbséget hoz.

(#66049) BBéci válasza hash99 (#66046) üzenetére


BBéci
titán

Többféle, frontsugárzóra tehető Atmos enabled hangdoboz volt nálam, pár percig tűnt érdekesnek a produkciójuk, utána olyan feleslegesnek bizonyultak, mint férfiakon a mellbimbó.
Mókusvakítás a köbön!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#66050) Morris válasza BBéci (#66043) üzenetére


Morris
veterán

:R

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.