Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54151) ctrlaltdel13 válasza Morris (#54150) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Szerintem lépjünk, volt és lesz is még ilyen😉

(#54152) sixpak válasza Morris (#54147) üzenetére


sixpak
nagyúr

Huuh....pénzt (tyúkot/tojást) esetleg nem kérsz a fáradozásaidért cserébe? ;]

Te is X1000-el kezdted, nincs két éve.
És tetszett is, örültél mint majom a farkának (bocs a béna hasonlatért, de azok után, hogy a minap lemajmoztál mindenkit, aki X4000-nél gyengébb hulladékokkal égeti magát, ez kikívánkozott). :D

Szóval el kellene fogadni másoktól is ezt.
Nincs két egyforma ember, más igények, más anyagi helyzet, más FÜL. :)
Bocs, hogy tőled idézek, de ezzel a hozzászólásoddal tudok azonosulni.
X4000, fasza cucc, de ettől senki nem lesz próféta, mindenki elkezdte valahol és a legtöbben le is állnak azon a szinten, mert elégedettek vele.
Jobb lenne több tolerancia a topikba, mert ez így csak néhány ember sajat játszótere, amit a legtöbben elkerülnek emiatt.

A fórumtárs frissen beszerzett rendszerével semmi gond nincs, egy hangsugárzó nagyságrendekkel nagyobb élményt nyújt (mindenféle upgrade esetén), mint egy receiver.
Ha idővel elégedetlen lesz, akkor lecseréli (ahogy te és sokan tették), ha nem akkor marad, egyszerű ez. :)

Kellemes zenehallgatást/filmnézést mindenkinek.

Szerk.: a "de mi csak segíteni akartunk, megóvni a csalódásoktól" kezdetű faszságokról már leírtam a véleményem párszor, nem szívesen állnék neki újból. :)

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#54153) Morris válasza ctrlaltdel13 (#54151) üzenetére


Morris
veterán

Igaz.

sixpak: Azért ott van különbség. Nekem nem volt több pénzem rá. Ráadásul használtan vettem.
Szóval az nem ugyanaz volt! Kár is összehasonlítani a kettőt.
Tudtam, hogy nem az igazi.
Neki volt pénze rá és nem került volna többe tényleg. Plusz az oberon hangfalak szerintem már nem is a belépő kategória.
De mindegy is. Hallgatok rátok, befejeztem.

[ Szerkesztve ]

(#54154) sixpak válasza Morris (#54153) üzenetére


sixpak
nagyúr

Ha most van pénze, később is lesz, ha megunja lecseréli, nem érdemes senkinek magából kikelve sértődöttet játszani, lemajmozni senkit.
De nem ragozom én sem tovább.

Peace.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#54155) Május


Május
tag

Srácok,

Olvasom az egymás utáni kommenteket és szapulásokat valamint a nem tetszés kifejezésének számos formáját.
Mélységesen elszomorít hogy ez a fórum közösség "tisztelet a kivételnek" ennyire negatívan éli meg azt amit tettem :(

Úgy gondolom, nagyon sok segítséget kaptam tőletek amit meg is köszöntem. Nélkületek ez nem sikerült volna így összerakni a házimozi rendszert, sőt valószínűleg ha nem tettem volna fel itt a bugyuta kezdő kérdéseimet akkor talán az Auchanban vettem volna valami hangfalnak nevezhető terméket.

Tudjátok nem könnyű kezdőként segítséget kérni ilyen témában hiszen mindenkinek más és más a véleménye, javaslata, tapasztalata.
Itt is első körben egy Onkyo rendszert néztem ki amit egyből le is degradáltatok.
Természetesen nem csak itt hanem pl. Media Markt, hifi boltok, rokonok, barátoknál is informálódtam, hogy tényleg igazak az itt elhangzottak és tényleg rossz választás lenne az első kiszemelt rendszer.
Nem is kell mondanom, mindenhonnan más és más infót ,tanácsot kaptam.
Volt aki X1600H ra tette a voksot, volt akinek az S950, volt aki azt mondta az s950 szar azzal csak át akarnak verni, volt aki x3400 meg x4000 között AV-ket nézegessek mert azok tuti jók és mindent megkapok ami kell nekem, volt aki mondta vegyek használtat (bár itt megjegyzem nem csak kezdőként nem vennék hanem tapasztaltabb koromban sem venném rá magam. Hiszen tudjátok ti is mennyire mellé lehet nyúlni aztán meg folyamatosan javítani több 10.000 Ft ért)
Egyszerűen teljesen elvesztem a részletekben és már nem is arra koncentráltam mit is akarok Én igazán hanem azt amit mások látnak és tartanak jónak.

Aztán döntöttem!
Azt mondtam, annyi infó, keresgélés és hallgatás után hogy a hangfal szett megvan.
Természetesen a kedvezmény mértéke is közbe szólt hiszen azért 47% al kevesebbért megvenni mint a piaci ár szerintem elég kecsegtető.
Itt persze megint jöttek a különböző kérdések legyen-e Oberon 3 elöl vagy elég az oberon 1.
Kell-e nekem az E-12 sub vagy elég lenne egy C-8as?
Mindenféleképpen hosszú távra akartam tervezni és gondoltam ha már így akkor megveszem mindenből a jobbat.
Az AV kérdése még mindig fennállt.
Megint rengeteget kérdezősködtem. Számomra a 350 és 400 re erősítő szóba sem jöhetett hiszen már bőven túlléptem volna a keretemet ezzel. Így sem szántam rá 500 ezret.
Jött az X2600 de azt nem lehetett kapni és várni meg nem tudtam valamint 1 helyről akartam venni mindent.
Aztán jött az X1600 vagy a Marantz nr 1710 ezek még belefértek a költségvetésembe.
Pont ekkor jutott eszembe amit írtatok hogy az AV ára kb. a fele legyen mint a hangfal szett áráé.
Tudom hogy egy kicsit erősebb a hangfal mint az AV, árban is, de szerintem és számos különböző boltos, Denon márkabolt, más audió boltok még a Denon hivatalos magyar forgalmazóját is megkérdeztem, mind azt mondták hogy az X1600 elég hozzá. Már csak azért is mert a mély hangokat a sub átveszi az AV-től így az AV csak a többi hangszórót kell kielégítenie. (bár ehhez ti jobban értetek)
Ezért úgy döntöttem hogy marad az X1600h

Olvasgattam a beszélgetéseiteket és az 1ik kommentelő jól látta a dolgot.
Nem fogok azért rosszabb minőségű hangfalszettet venni mert akkor azt kihasználja az AV meg kihozza majd a hangfalból a maximumot...
Itt ha nem fog tetszeni az erősítő akkor csak azt kell majd cserélnem semmi mást.
Nem gondolnám hogy annyira de annyira rosszul és élvezhetetlenül szólaltatná meg az X1600 az oberonokat hogy emiatt el kellene süllyednem szégyenemben.

Tudom hogy lehetett volna jobbat is kihozni belőle hiszen mindenből és mindentől lehet jobb.
Az én pénztárcám ennyire futotta.
Sajnálom hogy nem vagytok kíváncsiak majd a véleményemre és a tapasztalatomra miután beüzemeltem és használtam a rendszert nehogy félre vezessem a kezdő házimozizókat de talán nem csak bennem van a hiba.

(#54156) schawo válasza Morris (#54150) üzenetére


schawo
titán

Rohadtul nem vagyok benne, nem is érdekel a dolog, én a házimozit is hifi irányból közelítem (full analóg 7 csatornás erősítőt használok). De szerintem a helyzet megértéséhez nincs is szükség mélyen ismerni a hm csodáit, hifiben is pont ez a probléma jön fel ugyanígy évtizedek óta.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#54157) Beni2360


Beni2360
félisten

Na akkor volna egy kérdésem.
Csak szinte mozira a meghalt x2400h helyett.

Yamaha RX-V683 VS Pioneer VSX-933
Használt ---------------- Új + 10 E Ft és 3 év gari.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#54158) Zigi válasza Morris (#54147) üzenetére


Zigi
senior tag

Értem. De az önzetlen segítséget számon kérni az nem önzetlen ;) Minek jött ide? Meg rabolja az időtöket? Óra vagy teljesítménybérben vagytok itt? Megtudta, hogy a Dali jó és a Denon is, és mennek egymáshoz hangkarakterben. Vett egy Denont Dalival :D Problem? Miért baj ha vett egy jó hangfalszettet? Példa. Cimbi vett egy 600res projit és a festett falra vetít vele...majd ha minden mást kimaxolt vesz egy vásznat. Mondtam volna neki, hogy te hülye miért nem vettél 400e projit és 200ért vásznat? Az is lehet hogy soha nem vesz vásznat, mert neki így jó(addig nem hagyom békén :P ) . Akkor mi van? Értelmetlen? A Wilson szett na az lett volna értelmetlen, ezerszer inkább ez a felállás, mint egy x4xxx denon a wilson szettel.... Az 1600 elmegy egy év múlva is egy 100e ért min., és ugyanennyit rádobva simán lehet egy jobb erősítőt találni, ha van rá igény. Ki az aki közületek megvette a házimozi komponenseket és nem fejlesztett semmit rajta? Itt legalább van hova viszonylag egyszerűen.

(#54159) ada19


ada19
senior tag

Semmi közöm a napok óta futó témához, de talán mégis: egy jó ideje vadászok egy használt de magasabb kategóriában lévő AVR-t ami tud 4k-t (most engedjük el hogy van-e értelme, az én helyzetemben van) és nagyon nehéz feladat ilyet találni. Friss élmény, egy ma reggel felrakott X4300H-ról csúsztam le, pár óra alatt jegelték. Ennyi ideig van fent egy hasonló hirdetés, már én is olyan régen vadásztam hogy végül feladtam külföldről rendeltem egy X1600H-t, amitől ma el is álltam mert csodával határos módon eBayen beszereztem egy X4200W-t.

Tanulság? Nem minden esetben "élhető" alternatíva egy használt AVR, nem mindenki tud rá ennyit várni, ennyi időt áldozni.

[ Szerkesztve ]

Mégsenem

(#54160) LakiTomi válasza Május (#54155) üzenetére


LakiTomi
tag

Kezdőként jól döntöttél, figyelembe véve az összeget, amit rászántál. Idővel, ha kevésnek érzed, cserélsz AVR-t. Egy jó szakit azért érdemes volna megkérned, aki segít a kalibrálással, elhelyezéssel, hogy kihozd a legtöbbet a rendszerből. Sokat számít mozinál a jó beállítás, pozicionálás, vágások és még az EQ is rengeteget javíthat egy belépő szintű rendszeren. :K

Az anyagi javak egyszer mind eltűnnek, megsemmisülnek. A végén csak az érzések és a szeretet marad.

(#54161) Zigi válasza ada19 (#54159) üzenetére


Zigi
senior tag

ctrlaltdel13 aláírásában van egy 4300..... ;)

(#54162) szabeska válasza sixpak (#54152) üzenetére


szabeska
addikt

Talán kell, vagy jobb is, ha az ember végigjárja az utat, így lesz viszonyítási alap, tapasztalat, cseréknél öröm, stb. Én is örültem a Genius 1250X párnak, pedig hol van az a mostani Tannoy 802 + rendes DAC szetthez :DDD És még ez is a nagyon belépő monitor kategória :U

Házimozi: egy ezer éves Tannoy Mercury F szériás (F2, Fc, Fr) szettem van egy Yamaha NS-SW100-as bömbölővel és egy Denon X250BT erőlködővel (igen, sokak szerint ez nem is házimozi...), ez utóbbi a legalja kb a kínálatnak :DDD Most szimpi lett a Sony STR-DN1080 az olvasottak alapján, Oberon-ra meg nem telik mellé, pedig azt néztem ki, szóval egyelőre ez lesz a felállás, a Tannoy Mercury-kat biztosan kiszolgálja majd a Sony. Lehet, hogy én is hülyén csináltam, lehetett volna jobbat, olcsóbban, de biztosan előrelépés lesz ez is, ez a lényeg, és örülni fogok neki a heti 2-3 film és sorozat mellett, zene pedig nem fog róluk menni :K Aztán majd lesz csere, ha úgy esik, majd jobban csinálom :D

[ Szerkesztve ]

F1

(#54163) ada19 válasza Zigi (#54161) üzenetére


ada19
senior tag

Pont arról csúsztam le.... :DDD

Mégsenem

(#54164) ctrlaltdel13 válasza Zigi (#54161) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Ő róla írt😉

(#54165) gab1ka válasza sixpak (#54152) üzenetére


gab1ka
aktív tag

Fú pedig milyen szépen össze van szedve abban a bizonyos linkelt kommentben a lényeg.Kár hogy ilyen ironikus formában került elő, pedig követendő hozzáállás lehetne.Ezek szerint közel két éve is lefutott kör volt ez az egész :( .

@Májusnak pedig külön respect hogy az orrát fel nem húzva még ennek ellenére is megköszönte mindenkinek a tanácsokat, legyenek azok akár be nem tartottak is.Használd egészséggel és most már csak dacból is remélem beszámolsz majd róla hogy tetszik e vagy sem. (Akár egy szóbeli ígérettel karöltve,hogy tanácsokat nem fogsz osztogatni :D )

(#54166) Morris


Morris
veterán

Abban azért remélem mindenki egyetért, hogy jó szándékkal ajánlunk másoknak cuccokat. Nem azért, mert bármi anyagi haszna is lenne belőle bárkinek is.
A sértődés meg nem sértődés, csak rossz érzés, hogy belefektet az ember időt, energiát abba, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobban járjon az kérdező, aztán egy részét nem meghallva dönt olyan dolgokról, amikhez annyira nem ért.
Ennyi az egész.
Nincs ebből sértődés. Miért lenne?
Mindenki olyat és azt vesz amit. Az ő pénze, az ő döntése. Csak hát...

(#54167) Zigi válasza ctrlaltdel13 (#54164) üzenetére


Zigi
senior tag

Ja ok, csak akkor még szerepelt az aláírásodban Ő . Az az érzésem nehezen engedted el :)

[ Szerkesztve ]

(#54168) #09634560 válasza Beni2360 (#54157) üzenetére


#09634560
törölt tag

Yamahának 1 pont.

(#54169) sapex válasza mpo (#54136) üzenetére


sapex
tag

Ok. Akkor HAMA lesz ha az annyival jobb,még tudok cserélni.

Viszont a lenti képen látottakról tudnál (tok) segiteni

[ Szerkesztve ]

(#54170) #09634560 válasza sapex (#54169) üzenetére


#09634560
törölt tag

egy szál rca bal alsó piros (lfe)
Phase: 1 sz hsz tartalmaz leirást. Másik 2 lfe esetén nem játszik, de a másodikat legkisebbre, harmadikat kb középre

(#54171) Május


Május
tag

Engedjétek meg hogy legyen még 2 kérdésem.

Amit tudok tenni AV ügyben hogy nem az X1600h-t veszem meg hanem az X2600H-t
Megéri a különbözet?
Ami miatt néztem az az amit leírtatok a másik meg hogy a 2600 tudja a 4K felskálázást míg az 1600 nem.

A másik kérdésem pedig. A 2600-nak letekerhető a 4 kerek talpa?
Csak azért kérdezem mivel nem fér be a nappali szekrény polc részére mivel belül mélyebb de az elején van egy dísz léc és az csak 16,5 cm a 2600 pedig magasságban 16,7 cm :S
Úgy terveztem hogy lecsavarnám a lábakat majd beraknám és újra visszacsavarnám a lábait....

(#54172) #09634560 válasza Május (#54171) üzenetére


#09634560
törölt tag

valoban kicsivel jobb lenne de a lecsavarhatóságról nem tudok..

(#54173) Beni2360 válasza Május (#54171) üzenetére


Beni2360
félisten

1: Szerintem igen.
2: Akkor ott állandóan kánikulai Május lesz. Az én x2400H teljesen szabad helyen volt és sugárzott ki a meleg egy sima TV hangnál is.
Nem ajánlott opció de nagyon. szvsz.
----------------------
Sanci38 - köszi az 1+ kevesebbet tud mint az x2400H és a Pio. Indok?

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#54174) Dorian válasza Május (#54171) üzenetére


Dorian
félisten

Ilyen szűk helyre betenni egy ét jelent a rövid ùton valò tönkretètellel.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#54175) mpo válasza Május (#54171) üzenetére


mpo
veterán

A médialejátszóra kell bízni a felskálázást, az AVR-t passthrough-ra kell állítani.
Ez nem szempont a típusok között.
Az elhelyezésnél elöl-hátul legyen nyitott és fölötte legalább 10 cm.

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#54176) I'am Dony válasza #09634560 (#54170) üzenetére


I'am Dony
őstag

"de a másodikat legkisebbre,"

Biztos elírtad, mert a max.-ra kellene inkább az LFE miatt.

(#54177) Tamoo válasza Május (#54171) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Így érthető, hogy miért nem vennél használt erősítőt. Hát tőled én sem vennék.... :D

(#54178) Beni2360 válasza Május (#54171) üzenetére


Beni2360
félisten

DENON X2600H

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#54179) Gombinyó válasza Beni2360 (#54178) üzenetére


Gombinyó
őstag

Ezzel, ha probléma lenne mi a teendő? Külföldre kell visszaküldeni vagy van a Denonnak magyar szervize, ahol intézik a javítást garanciában a kinti számlával?

(#54180) #98221312 válasza Gombinyó (#54179) üzenetére


#98221312
törölt tag

A Totel a hivatalos Magyar szervíz!

(#54181) #09634560 válasza Beni2360 (#54173) üzenetére


#09634560
törölt tag

hang. :)

I'am Dony: igen, bocsi. elirtam... :R

[ Szerkesztve ]

(#54182) SeatZola


SeatZola
őstag

Srácok!

Valaki használt már Denon x4500-at Canton Chrono SL 5.1 szettel? Gondolkodom, hogy lecserélném az Onkyo RZ820-at egy Denon x4500-ra. Vélemények? Elsősorban mozizom....
Nyerek rajta hangban annyit, mint amit a +150eFt kiadás jelentene?

[ Szerkesztve ]

Rappi

(#54183) LakiTomi válasza SeatZola (#54182) üzenetére


LakiTomi
tag

Canton Chrono-kat hallgattam Marantz-al. Nekem picit harsány volt a magasuk, de ízlés kérdése. Onkyo RZ 820 egy nem rossz AVR. Azzal a Denonnal nem hallgattam, de szerintem lágyabb, részletezőbb hangjuk volna, de ezt nem tapasztalatból írom. Ha tetszik az Onkyo vonal, lehet ott is feljebb lépni RZ 1100, RZ 3100 felé. Dinamikában előrébb lépés volna. Nem vagy elégedett a jelenlegi hangzással mozira?

Az anyagi javak egyszer mind eltűnnek, megsemmisülnek. A végén csak az érzések és a szeretet marad.

(#54184) SeatZola válasza LakiTomi (#54183) üzenetére


SeatZola
őstag

De elégedett vagyok. Sőt! Csak annyit beszéltek mostanában az x4xxx-es AVR-ekről, hogy kíváncsi lettem. De lehet hogy tényleg maradok a seggemen.

Rappi

(#54185) tomyka74 válasza Május (#54171) üzenetére


tomyka74
senior tag

Egyik alapszabály: erősítőt (bár semmilyen hifi elemet) nem teszünk szűk zárt szekrénybe/polcra !! Pláne ha olyan szűk,hogy még a lábait is ki akarod venni !!!!! :O :O :Y
Nem véletlenül adnak meg a gyártók is minimum 15 centi távolságot minden irányban körülötte!
Nem is értem ezt a gondolatmenetet! Rövid időn belül megfőzöd,tönkrevágod!!!!
És akkor az elcsatolásról és a hangra gyakorolt káros hatásáról még nem beszéltünk!

[ Szerkesztve ]

(#54186) Beni2360 válasza Gombinyó (#54179) üzenetére


Beni2360
félisten

Szerintem meg tárgytalan mivel itthon garival pár eze Ft-vel drágább.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#54187) KoNZoLik@ válasza SeatZola (#54182) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Nem tudom, de volt nálam pár hétig egy Denon AVR X7200W amire mindenki felkapja a fejét, már aki Denon-os, nekem óriás csalódás volt! Hozzám keveredett egy Pioneer SC-LX85 hát az oda vissza verte hangzásban,persze nem tudja a 4K:t még Atmost, de nekem egy erősítőnél a hangzás ami elsődleges, nem pedig a szolgáltatások! Komolyan nagyon csúnyán elvérzett a Denon nálam, hozzáteszem ez volt az első Denon nekem,hát szerintem az utolsó is...ja igen plusz még a Denon applikáció egy rakat fos ráadásul, gyakorlatilag használhatatlan, internet rádiót még hírből sem kezeli, ahhoz egy külön appot kellett letöltenem és csak Bluetooth-al tudtam hallgatni, amit hát hagyjuk milyen minőségben 😏

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#54188) Tamoo válasza KoNZoLik@ (#54187) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Milyen dobozokkal használtad?

(#54185) tomyka74: 15cm nem is sok, nekem valamelyik volt erősítőm használatijából 35cm rémlik. :D

[ Szerkesztve ]

(#54189) Gombinyó válasza Beni2360 (#54186) üzenetére


Gombinyó
őstag

Ettől függetlenül azért érdekelt volna hogy intézhető ez külföldi vásárlásnál.

(#54190) KoNZoLik@ válasza Tamoo (#54188) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Most per pill van nàlam 5 pár doboz, egy ACR Isostatic RP 300, Quadral Taurin MK3, Chario Academy Mill 2, Quadral Ascent 80LE, és egy Usher Audio Compass RW-729!
Tehát azért volt összehasonlítási alapom 😁 Persze tudom, hogy ezek közül van amit nem HM erősítővel kellene hallgatni, de akkor is azért ezek a vasak már stereon is elég jól muzsikálnak, vagyis kellene,hogy azt tegyék! Az LX85 meg is teszi ezt, no de a Denon...inkább nem jellemezném! Aztán lehet HM-ban tök jó, na ezt nem is próbáltam a stereo után, meg is hirdettem el is vitték 1 nap alatt hála istennek...amúgy először nekem is tetszett amikor hazahoztam és próbálgattam, de már akkor is éreztem,hogy valami hiányzik, nos amikor megjött az LX85 ott egyből ki is tisztult a kép,hogy mi az! Dinamika, nyitottság, a magas és közép tartomány, gyakorlatilag olyan erőtlen túl letisztult egyszínű volt nekem a Denon, semmi izgalmas nem volt a hangjában, mindazonáltal van akinek ez jön be, hát nekem sajnos nem🙄

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#54191) Beni2360 válasza Gombinyó (#54189) üzenetére


Beni2360
félisten

Semmi különös. 2 éve volt májusban, hogy németből vettem az x2400 újracsomagolt és kifizettem kártyával majd hozta a futárt 2 év garival. Ha van paypal lehetőség akkor azon keresztül.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#54192) cigam


cigam
félisten

Adott egy Denon AVR1801 erősítő, és a hangfalak csatlakoztatásával van egy kis gondom:

5 kis speakerem van +1 passzív mélynyomó.
Tippem szerint a L/R front (sima sztereo) hangszórókat, az "A" jelű nagy csavaros csatlakozókhoz kell dugni. A két hátsó a "surround" felirathoz megy, de hova megy a center és mélynyomó?
Van RCA-s SubWoofer kiemenete, de az aktív eszközhöz csatlakozna.

Minden útmutatást szívesen fogadok!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#54193) tomyka74 válasza Tamoo (#54188) üzenetére


tomyka74
senior tag

:C :R . Nekem az állvány két oldalra és hátra felé teljesen szabadon nyitott mert oszlopos kialakítású, viszont a mozi erősítőnek és a centernek tetejétől a hely magassága a következő polcig csak 10centi van és én még ezt is nagyon szűknek érzem,pedig az elcsatolásokra is figyeltem. Lehetne tágasabb!
A sztereo erősítő az megy csak le van rakva a földre szabadon,természetesen elcsatolva az is.

[ Szerkesztve ]

(#54194) I'am Dony válasza SeatZola (#54182) üzenetére


I'am Dony
őstag

Ha kb. elégedett vagy a most hallottakkal és a zeneiség kevésbé számít, akkor csalódnál szerintem. Volt nálam a 4es Denon, nem rossz vas, de nekem olyan semmilyen volt. Ízlések és pofonok ugye, de az utána próbált RX-A2070 azóta is megvan és marad is.

(#54195) KoNZoLik@ válasza I'am Dony (#54194) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Ugye,hogy ugye😁 na pont ezt éreztem a 7200-nál, pedig az jóval komolyabb vas...elvileg...

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#54196) Ragadozó válasza cigam (#54192) üzenetére


Ragadozó
Ármester

Szia!
A tipped helyes. Passzív mélynyomót csak erősítő beiktatásával tudod bekötni.
Center egyértelműen a center feliratúhoz kell kötni.
De sejtésem szerintem ez valami megmaradt egybe szett dobozai. Jó eséllyel vagy az erősítő vagy kis dobozok fognak tönkremenni.

Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés

(#54197) BBéci válasza KoNZoLik@ (#54187) üzenetére


BBéci
titán

Az a két erősítő - Denon AVR X7200W, Pioneer SC-LX85 - ugyanabban a ligában focizik, ezért egyéni ízlés dolga, hogy kinek, melyik tetszik jobban. Mindkettővel együtt tudnék élni, de ha választani kellene, egyértelműen a Denon nyerne.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54198) BBéci válasza gab1ka (#54133) üzenetére


BBéci
titán

Pontosan értettem, hogy a most idézett részt emlegetted és nem a teljes összefoglalót.
Az korrekt és helytálló, amit kezdőként kritizálni igencsak vicces. Többen, több évtizedes tapasztalatból kiindulva állapítottuk meg azt az arányt. Ami nyilván nincs kőbe vésve, csak iránymutató.

Az OBERON a maga árkategóriájában kiváló, méghozzá annyira, hogy még az AVR-X2600H sem hozna ki belőle mindent, de az leginkább sztereó zenével lenne egyértelmű. Házimozira már egészen jó csapatot alkotnának. De messze nem annyira jót, mint az emlegetett AVR-X4300H-val. Ha az arra szánt összegbe belefér, botorság nem azt választani. Természetesen SZVSZ.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54199) BBéci válasza Május (#54155) üzenetére


BBéci
titán

"nem csak kezdőként nem vennék hanem tapasztaltabb koromban sem venném rá magam. Hiszen tudjátok ti is mennyire mellé lehet nyúlni aztán meg folyamatosan javítani több 10.000 Ft ért)"

Tehát a most megvásárolt erősítődet is folyamatosan javíttatni fogod a garanciaidő letelte után? Vagy az védett a meghibásodástól?
Olvasva, hogy milyen szűk helyre akarod bepasszírozni, alighanem az lesz a sorsa. ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54200) Tamoo válasza KoNZoLik@ (#54190) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nagyjából sejtem mire gondolsz. Ízlés kérdése. Én a nyugisabb hangot szeretem ami másnak talán lapos illetve magasban szegény. Viszont ami másnak "szépen csilingel", attól én sokszor a falat kaparom. :) Aztán ezt ki hogy nevezi, ki hogy éli meg. Nem vagyunk egyformák. A dinamikát viszont nyilván én is szeretem, abból sosem elég, de azt elvonatkoztatnám ettől.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.