Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54701) Buckey válasza LakiTomi (#54700) üzenetére


Buckey
senior tag

Igen, már ment is az apróra a Supreme center. Kisebb rendszerhez jó, de ez nem az, ez egy elefánt! :DD És a boltban ennyire értettek hozzá. :W
Köszönöm! :R Élvezem is, mert még nem tudtam felállni és elpakolni, mert olyan szépen szól (nekem eddig ez a legjobb rendszerem, lehet, hogy ezért is :B ).
Az AVR csere meg elnapolva egy darabig. :)

(#54702) BBéci válasza gg72 (#54687) üzenetére


BBéci
titán

Tök mindegy, melyik topikban vagyunk! A rendszered hangminőségének elqrása nem elfogadható! :(

(#54685) cigam
Szó nem volt pénzről, a megfelelő hely megtalálása csakis elhatározás és akarat kérdése.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54703) BBéci válasza Tamoo (#54692) üzenetére


BBéci
titán

"USA-ban is általában Crown-al vagy Behringerrel hajtják az épített szubokat."
Annak számtalan oka lehet, de biztosan nem szerepel köztük a lehető legjobb hangminőség elérése. Sőt, annak megközelítése sem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54704) schawo válasza BBéci (#54703) üzenetére


schawo
titán

nem szerepel köztük a lehető legjobb hangminőség elérése. Sőt, annak megközelítése sem.

Köszönöm. Végre valaki kimondta. :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#54705) Tommancs


Tommancs
csendes tag

Sziasztok!
Hamarosan összeáll az első házimozi szettem, ami egy Denon AVR-X2400H-ból és Dali Oberon hangfalakból fog állni 5.1 elrendezésben: elől 7-es, hátul 1-es, centernek a VOKAL, mélyládának az E-9F-et néztem ki. Most költözünk, és az új lakásban akarom felavatni a cuccot. :)
Adott egy 65 colos SONY KD-65X8509C tévé a rendszerhez, ami jelenleg falon van, de sajnos az új helyen - szoba adottságai miatt - nem tudunk falra szerelni. Így kell egy állvány / tartópolc, ami nemcsak a TV-t tartja meg, hanem ideális esetben:
- a középsugárzót
- az erősítőt
- a Telekom boxát
- később egy PS-t vagy XBOX-ot
És a gond itt kezdődik. Nagyon kevés olyan állványt találok, ami megfelel a feladatnak. :(
Ráadésul a középsugárzó elhelyezése kapcsán eleve dilemmában vagyok. Ezt ti hogyan oldottátok meg? Elhelyezhető például edzett üveg polcon egy ilyen centersugárzó? Befolyásolja ez rossz irányba a hangzást?
Eddig ugyanis kb. ezt az egy állvány látom kb elfogadhatónak, és ez edzett üvegből van: https://tv-allvany.arukereso.hu/ateca/simply-1200-p297756151/
A Dali Oberon Vokal méretei: 161 x 441 x 295 mm, itt pedig éppen 173mm hely van. Tehát éppen hogy befér magasságban.
Mit gondoltok? Van esetleg tippetek állványra ebben a helyzetben?
Előre is köszi!

(#54706) Tamoo válasza BBéci (#54703) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nem mindenkinek van annyi kidobni való pénze, hogy a lehető legjobb hangminőséget hajszolja (amit általában sosem ér el). Ellenben sokunknak fontos a jó ár/érték arány.
USA-ban fényévekkel előttünk járnak, legalábbis azok akik ésszel építik a házimozikat. Szubhoz tökéletes egy ilyen Crown, általában olyanok szólnak ellene akik egyáltalán nem hallották vagy nem hallották minőségi rendszerben. De baromi érdekes, hogy a Dreamcinema tulajdonosának is megfelel otthon a saját rendszerében, biztos Neki sincs igénye a jó hangminőségre vagy egy kalap sz@rral akar demózni, az segít megrendelőket szerezni.
Pl. az SVS board panelek biztos sokkal minőségibbek és meg kell venni hozzájuk a drága AQ kábeleket, etessük ezzel a fórumtársakat. Az csak hab a tortán, hogy csak innen a fórumról könnyű lenne összeszedni 5-6 embert akinek tönkrement, de ez hangminőség szempontjából mellékes is.

[ Szerkesztve ]

(#54707) #09634560 válasza Csabi1984 (#54699) üzenetére


#09634560
törölt tag

igen működik, más elv a kettő.
Nem a yamaha betegsége: assign input menüben tudod átállitani a bemenetet HDMI-re. És ott akkor apcsold ki a CEC-et :)

(#54708) #09634560 válasza Csabi1984 (#54689) üzenetére


#09634560
törölt tag

Igen, nézd át a ymamaha menüjét, főleg az assign menüt.

(#54709) mettek válasza Tommancs (#54705) üzenetére


mettek
addikt

Én egy butorüzlettel saját tervek apalján csináltattam egy tv szekrényt. Szerencsére olyan helyet találtam ami semmivel nem bolt drágább mint egy bolti darab, sőt.

erre azért volt szükség mert kevés szekrénybe fér be egy nagyobb házimozi erősítő. Center csakis szekrény tetejére szabad tenni, polcra nem mert doboz hangja lesz.
Én ezt a tv dolgot úgy oldottam meg hogy egy falazótéglát anyagba csomagolva betettem a tv alá így megemelte azt annyira hogy a center ne takarja ki. Csak ehhez elég mély tv állvány kell. De eegánsabb ha eleve így van megcsinálva a tv állvány bútorlapból.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#54710) mettek válasza Tamoo (#54706) üzenetére


mettek
addikt

Már megint mindenki a mellett kardoskodik ami neki van.
Azért Ezt nem mondanám hogy USA annyira előttünk járna. Vannak premium gyártói és a jovedelmukbol is könnyebben összeraknak egy rendszert de vannak komoly mozisok akik pl Klipsch-el építkeznek. Hát itt hagyjuk is a hangminoséget. Nyilván ott van nekik a Monolith erősítő gyártó, az Emotiva, a Thiel hangfal, a JBL csak hogy párat említsek de itt Európában is vannak komoly gyártók akiknek a termékére nem jön rá az utaztatási költség.
Usa-ban tipikus hogy ész nélkül milliókból építenek meg házimozikat katasztrófális elhelyezéssel, átgondolatlan szoba méretekkel. Több ilyen videót és képet láttam.
A diy-nek meg mindig is meglesznek a hívei mert sokan gondolkodnak úgy hogy jól akar járni és nem hajlandó plusz pénzt adni egy márkáért de azért ne felejtsük el hogy itt nem csak a márkát kell megfizetni hanem a mérnöki munkát is mert egy gyári szub tervezés és komoly mérések utàn kerül a piacra.Az érték álloságról és eladhatóságrol ne is beszéljünk. Egy diy hangfal kb senkinek nem kell, jó ha félárban eladható.

Régen volt egy műsor ahol egy indiai autószerelő faszi Ferrari meg Lamborghini kinézetű autókat rakott össze a semmiből. Érdemes rákeresni :DDD nekem kb ez jut eszembe a diy hangfalakról. Egy bizonyos szintig jók.

meg is van egy ilyen:

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#54711) Tamoo válasza mettek (#54710) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nem a hülyékről beszélek, azok nem érdekelnek.
De hány fórumostól láttál itthon több szubos rendszert DSP-vel mérőmikrofonnal összehangolni? Itt az a téma hogy melyik AQ kábelt vegyem meg az SVS-emhez.
Én nem kardoskodok, nem győzködök itt senkit hogy mit vegyen, nekem semmi érdekem nem fűződik hozzá ellenben másokkal. Azzal kapcsolatban sem győzködtem senkit, hogy hangkártyával mozizzon ahogy én és nem is sztároltam ezt a megoldást.
Fel lehet csapni a közhelyszótárat a diy ellen, de baromi könnyen el tudnám adni a diy szubomat ha akarnám és nem buknék rajta egy vasat se. Egy diy erősítő vagy több utas doboz már más, ott általában igaz amit írsz.

Mérnöki munkát? Spóroljunk ahol lehet, hogy minél több haszon legyen rajta. :CA márkanév majd eladja, elég ha középszerű meg kibírja a garanciaidőig.

[ Szerkesztve ]

(#54712) mettek válasza Tamoo (#54711) üzenetére


mettek
addikt

Bevallom nem hallottam még diy hangfalat. Hozzáteszem hogy nem feltétlen lenne mérvadó ha pl nálad meghallgatnám mert a szoba és egyéb rendszer beli elemek olyan szinten befolyásolják az összképet hogy abból reális következtetést levonni nem lehetne.

Erre van 2 jó példám is.
1. A Stream Audio egykori Qaudral Titán hangfalas demószobájában átéltektől remegtem, a gyomrom bele remegett az élménybe holott a rendszerben egy darab t12 szólt akusztikai korrekció nélkül. Igaz a hangfalak több miliiósak voltak.

2. Voltam Dhcodoki-nál, így van fent Avx-en. Neki van tetőtérben egy dedikált szobája. Akkoriban Martin Login Motion hangfalakkal, svs sb4000 méllyel és Sony hw55 projival és proci - végfokkal mozizott. Nekem ehhez képest jóval szerényebb rendszerem volt de igényes. Ennek ellenère a hallottak és látottak nem nyűgöztek le. Alapból azért mentem hogy eldöntsem kell e nekem projektor de akkor úgy döntöttem hogy nem kell. (Azóta persze mégiscsak lett)
De akkor sem a kép sem a hang nem hozta a katarzist. Hazamentem betettem ugyanazt a filmet és elégedetten hallgattam a rendszeremen sőt valamiben jobban is tetszett az enyémen.

A fentiekben valszeg hatalmas szerepe volt az akusztikának. Nyilván nála ez nem volt túl jó, így hiába a drága rendszer.

szoval egy meghallgatás nagyon kétélű. Nem biztos hogy azt halljuk amire valóban képes a cucc.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#54713) Quetz válasza mettek (#54710) üzenetére


Quetz
őstag

Az első dolog, amin mindig megakad a szemem, hogy mennyiért lehet eladni a DIY cuccokat. Ami jó, azt nem adod el, függetlenül attól, hogy milyen forrásból származik.

Ha pedig jót akarsz találni, akkor nézd meg az AVSforum home heater of the month archívumát, ahol azt fogod látni, hogy dedikált szobákban, baffle wall-ba épített mélynyomókat mindenki rackbe szerelhető pro-audio végfokokkal hajt meg.

Pár kedvencem, qsc, peavey, crown végfokozással:

creekside cinema

(#54714) gg72 válasza BBéci (#54702) üzenetére


gg72
veterán

Azért ne sarkítsuk már így ki a dolgokat! Egyáltalán te hallottad már ezt a Saxx DS12 sub-ot, mielőtt ítélkezel és elkúrásról beszélsz? Mert ők pl. igen és többen állítják, hogy nem teljesít rosszabbul, mint egy SVS SB 1000 (ami persze szintén nem a csúcsok csúcsa, de azt azért nem szokás itt a PH-n leszólni):

[link]
[link]
[link]

És a fenti beszámolókban vannak nagyon professzionális beszámolók, bemérésekkel, grafikonokkal 1:1 összehasonlításokkal és nem esetlegesen fizetett tesztekről van szó, de azokból is van néhány:

[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

De pár nap és megérkezik az enyém, majd beszámolok róla, persze lehet inkább nem teszem, hiszen milyen viszonyítási alapom is lenne nekem... :B

(#54715) mettek válasza Quetz (#54713) üzenetére


mettek
addikt

Az lehet de ahogy Bbéci is mondta ezeknèl utolsó szempont a hangminoség. A lényeg itt a nagy termek hangnyomással való megtöltése. Ekkora moziszobákat minőségi végfokkal vagy szubbal ellátni szinte megfizethetetlen.
Ennyi erővel azt is mondhatnánk hogy tegyünk be a szobába néhány szabadtéri hangosítós hangfalat meg crown végfokot azt csókolom, 1 millióból van egy cinemacity-s mozink ami bontja a házat.

[ Szerkesztve ]

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#54716) Quetz válasza mettek (#54715) üzenetére


Quetz
őstag

Milyen audiofil végfok lenne megfelelő egy mélynyomóhoz, ami 1.5kW-4kW között kér enni?

(#54717) Tamoo válasza mettek (#54715) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Utolsó szempont a hangminőség? Ne vicceljünk már.
Volt már egy raklap sztereó erősítőm 100-600ezerig, nem a Crown a legjobb amit hallottam, nem ajánlgatnám "hifizni", de bőven hallgatható kategória. Szívesebben hallgatom ezt mint pl. a Denon PMA1500AE-t hallgattam, pedig ahhoz volt egy 300ezres DAC-om is.

[ Szerkesztve ]

(#54718) -KP- válasza mettek (#54715) üzenetére


-KP-
addikt

Diy hangfalat nem hallottál még. Ilyen végfokot sem birtokoltál. Jó lenne, ha olyan dologról osztanád az észt, amit nem csak képről láttál eddig. :U

(#54719) Rp526 válasza Tommancs (#54705) üzenetére


Rp526
aktív tag

Már többeknél láttam, h asztallal küzdenek.. szall megosztom veletek ezt a magyar progit.
Ez bárki számára egyszerűen használható.. rengeteg színű, erezetű bútorlap van benne.
Nagyon hamar meg lehet tanulni a kezelését és miliméter pontos szabásmintát készíteni.
Ezután elmész a legközelebbi lapszabászatba és ők megcsinálják neked.. A program még táblázatot is készít a szabásról. Én most csináltam vele egy asztalt a nappaliba. Magadnak otthon össze tudod csavarozni és a bolti ár töredékéért tudsz saját tervezésű dolgokat csinálni. Persze, akinek illik a bútorlap a nappalijába és nem akar bonyolult dolgot. Amit én terveztem kijött egy táblából és így kb 30-33e volt az egész ahogy van.. manapság ezért dohányzóasztalt adnak.. :D
Ilyen lett pl az enyém:



Ha bárkinek bármi segítségre van szüksége vele.. vagy kérdése van, keressen nyugodtan :)
De van am YT oktató vidi is.

[ Szerkesztve ]

(#54720) -KP- válasza Rp526 (#54719) üzenetére


-KP-
addikt

Jó cucc. Én meg a room sketcher oldalt használtam régebben, de átálltam már a gik acoustic roomle oldalára. Ezzel meg a szobánk kinézetét lehet megtervezni bútorokkal mindennel. Jó dolog úgy látni a változásokat, hogy akár csak 1 centit is arrébb kellene mozgatni bármit.

(#54721) Dorian válasza Rp526 (#54719) üzenetére


Dorian
félisten

Köszi!
Pont most akarok kitalálni vmi házikòs gyerekágyat :)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#54722) mpo


mpo
veterán

Aki nem szeretné falra szerelni a tévét, a tervezéskor gondoljon arra, hogy nem tudjuk előre, hogy az 55-75"-os tévének milyen lesz a lába (középen egy talp vagy a két szélén kecskelábak).
A center dobozának a magassága és a képernyő közepe a talajtól számítva is fontos.

Ha érted, akkor már elavult.

(#54723) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Sziasztok!
Nem tudom van e értelme itt feltennem a talán sokatoknak komolytalannak tűnő kérdést (mert valószínű az is, de egy kommentet talán megér).
nemrég volt festés, nappali átalakítás nálunk és elgondolkodtam egy házimozi szetten (5.1). nem az ablak rezegtetés lenne a cél, inkább az, hogy a tv hangszórójánál valamivel jobbat kapjak. Eddig egy tizenhusz éves DVD lejátszós álló hangszórós Lg kompakt szettem volt, e reményekedem abban, hogy valamelyest jobbat tudok már találni ettől.
Ennek tekintetében gondolkodnék valami kompakt szetten kb 200K-ig.
Van egy Mecool K1 pro médialejátszom HDMI illetve optikai kimenettel (hátha ez is fontos lehet), ezen keresztül szoktam hálózatról fullhd vagy 4k filmeket nézni. tehát a compact szettbe lejátszó nem fontos.

nem tudom eléri e az ingerküszöböt itt a kérdés, de nem találtam rá jobb helyet. :)

köszi előre is

[ Szerkesztve ]

(#54724) -KP- válasza AndrewTdi (#54723) üzenetére


-KP-
addikt

Ha van türelmed aprón keresgélni, össze lehet hozni egy értékelhető szettet. Mit értesz a kompakt szett alatt?

(#54725) AndrewTdi válasza -KP- (#54724) üzenetére


AndrewTdi
addikt

az ára miatt amolyan minden egybe szettet értettem a kompakt alatt, de ha ennyiből tényleg lehet valami értékelhetőt kihozni, azt sem bánnám. A gond, hogy nem igazán értek ehhez annyira, hogy magam kezdjem összebogarászni a motyókat. :U

(#54726) AndrewTdi válasza AndrewTdi (#54725) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Amit talán még érdemes megemlítenem, hogy a szoba tévével szemben lévő sarkához 2 eres kábelek mennek a falban.

(#54727) cigam válasza BBéci (#54702) üzenetére


cigam
félisten

:F Szerintem pénzről is volt szó:Összegben "belépő" szintre gondolnék most (~50-60k)
Plusz csak ideológiát adtál, nem konkrét modell-t. Miért olyan hihetetlen hogy sokan nem akarnak mozi szobát, hanem egy szobában akarnak mozizni_is_. Nem a hangzást rendeleik mindenek felé, de a TV beépített hangszóróinál többet akarnak .

A kérdés továbbra is adott: Melyik mélyládát 50k alatt?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#54728) BBéci válasza gg72 (#54714) üzenetére


BBéci
titán

"nem teljesít rosszabbul, mint egy SVS SB 1000"
Ezt elfogadom, de még mindig ott vagyunk, ahol voltunk: a rendszered többi alkotóelemének hangminőségétől az SB-1000 is olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől.
Hidd el, nekem tök mindegy, mit hallgatsz otthon. De ha tanácsot, véleményt kérsz, akkor legjobb tudásom szerint válaszolok.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54729) BBéci válasza Rp526 (#54719) üzenetére


BBéci
titán

"elmész a legközelebbi lapszabászatba és ők megcsinálják neked"
Milyen faanyagból? Mert a pozdorja (bútorlap) messze van attól, amit igényes hifiállványhoz szokás használni. Jobb az ikeás papundeklinél, de nem sokkal.
MDF, HDF, vagy tömör keményfa a jó alapanyag.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54730) Quetz válasza cigam (#54727) üzenetére


Quetz
őstag

Senki sem fog jó szívvel mélynyomót ajánlani 50k alatt. Egyszerűen nem jön ki anyagilag: legyen benne hangszóró, erősítő modul, doboz, és meg gyártói/nagyker/kisker árrés.

Másképp fogalmazva: vedd meg az elsőt, ami ránézésre szimpatikus és kijön 50k-ból.

(#54731) BBéci válasza cigam (#54727) üzenetére


BBéci
titán

Mindössze arra hívtam fel a figyelmet, hogy ne oda helyezze a szubládáját, ahová nagy nehezen be tudja szorítani, mert akkor nem lesz jó a hangzása.
Erre írtam, hogy szó sem volt pénzről. Egy jó szubláda tud szarabbul szólni a nem megdelelő helyen, mint egy közepes, ha ideális pozícióba teszik.
Nekem sincs moziszobám, a lakás nappalijában helyeztem el a házimozi rendszert. Az adott lehetőségeket ésszerűen kihasználva.

Gondolom azért nem írtál konkrét ajánlatot 50000 forint alatti szubládára, mert Te sem tudsz olyat, inkább engem b@szogatsz.

(#54730) Quetz
Erről van szó.
Bár jókora szerencsével talán el lehet csípni valami hibátlan, keveset használt darabot. Például az a Yamaha, amit 2001-ben vettem, cirka 4-5 évet volt használatban, jó esetben pont a megnevezett összegért lehetne (nem áll szándékomban) eladni, annyiért kihagyhatatlan vétel lenne. Egy 2000-ben megjelent német nyelvű teszt konklúziójában messze a legjobb 1000 DM alatti mélyládának minősítették.
Tehát keresgélni kell, de azt tegye meg a vásárolni szándékozó!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#54732) KoNZoLik@ válasza AndrewTdi (#54725) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Mi a cél? Elég pl a 2.0 vagy 5.1-et szeretnél, mert sem árban sem minőségben, nagyon nem mindegy! Mert mint írtad, hogy a tévénél jobban szóljon, nos hát pl veszel egy hangsugárzó párt+egy sztereó vagy házi mozi vasat és máris meg van oldva a jobb hangzàs a tévénél😁 És ez bőven kijön 200K alatt! De ha 5.1 a cél akkor már az összeg nem biztos,hogy elég lesz, de még talán akkor is össze lehet állítani valamit, de persze ez mind attól függ milyen minőségben szeretnéd ezt az egész dolgot kivitelezni👍 Nem egyszerű a dolog, és azért elég összetett+rengeteg a lehetőség 😁

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#54733) #98221312 válasza cigam (#54727) üzenetére


#98221312
törölt tag

A tv hangszorójánál igazából minden jobb, még egy 20000ft-os pc-s 2.1 szett is, tehát ez nem lehet viszonyítási alap.

50000ft-os szubok közül bármelyiket meg lehet venni, ezen a szinten nem lehet különbségekről beszélni.

Quetz megelőzött!
A lényeget leírta!

[ Szerkesztve ]

(#54734) AndrewTdi válasza KoNZoLik@ (#54732) üzenetére


AndrewTdi
addikt

5.1-et szeretnék.
nincs viszonyítási alapom a minőséget illetően. Egy lepukkant dvd lejátszos lg kompakt szettem volt, arra optikai kimeneten volt rákötve a kijövő hang. nyilván ez is jobb volt mint a tv hangszóró, de gondoltam megér kb 200k-t hogy ebből az összegből kihozzunk valami ettől normálisabb dolgot.
Azzal is tisztában vagyok, hogy rengeteg a lehetőség. A párom annyit kért, hogy ne legyenek áthúzva a szoba körül a hátsó hangszóróknak kábelek, így be lett húzva a falba 2 eres hangszóró kábel. tulajdonképpen ennyi a kitétel. ha valamennyire kapisgálnám ezt a témát, valószínű leszűkíteném a lehetőségeket a kívánalmaim szerint, de tényleg nincs kiindulásom csak a fent leírtak az összeg figyelembe vételével. :(

(#54735) Tommancs válasza mettek (#54709) üzenetére


Tommancs
csendes tag

Szia!
Köszi a gyors választ. Ma abba az irányba mentem el, hogy veszek a TV-hez különálló (tehát 2 elemből) VESA lábakat, és így be tudom tolni pont a TV alá. Viszont közel 200 tévéállványt végignéztem amazonon, ebayen, árukeresőn, stb., de sajnos vagy a 16,1cm centerem nem fér be alá (mert pont hiányzik 0,5-1,5 centi) vagy nem elég széles, hogy elférjen a lábak között, mivel a TV 400x300-as VESA szerelésű, és eleve csak a "szétálló" lábú verziók jöhetnek szóba. De sajnos amelyik jó széltében, nem jó magassában.
Közben viszont jött egy ötlet: mi lenne, ha magára a centerre tenném rá a TV-t egy olyan lábbal, ami ráfér a hangfalra?
Baj az, hogyha a TV magán a center dobozon nyugszik?

(#54736) gg72 válasza BBéci (#54728) üzenetére


gg72
veterán

Elfogadom, ebben nem is kételkedtem.
Én is inkább szeretnék a rendszeremben pl. egy Elac 2070-est hallgatni, de erre most nincs lehetőségem.
Ettől függetlenül írok majd néhány sort a Saxx-ról, ha már csak pár lépcsőfokot is lépek vele előre a Canton 85.2-höz képest, én már boldog leszek.

(#54737) KoNZoLik@ válasza AndrewTdi (#54734) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Értem, akkor első körben egy HM vas ami tudja az 5.1-et, amit már kapsz 30000ft-tól, hangfalat pedig szettet ,vagy külön is össze lehet állítani simán a maradék összegből👍
Gondolod privátban írok és ott folytathatjuk,hogy ne OFF-oljuk szét a topikot, mert tudok alternatívákat😁

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 816 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#54738) AndrewTdi válasza Tommancs (#54735) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Bocsánat, hogy belepofa.
Ilyen kis magasító talpakon nem gondolkodtál? nem tudom pontosan milyen tv-d van lábak szempontjából, de 3D nyomtatással nem gondolom, hogy gond lenne bármilyen kialaklítású magasítót nyomni.

[ Szerkesztve ]

(#54739) mpo válasza AndrewTdi (#54723) üzenetére


mpo
veterán

Én is hasonló LG-t cseréltem le.
Kell egy erősítő, +5.0, + egy aktív mélyláda, így lesz 5.1, ami szettben olcsóbb akár 5.0 akár 5.1.
Adok pár linket:
[link]
[link]
[link]
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#54740) AndrewTdi válasza mpo (#54739) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Neked is köszönöm. nyálazgatok :DDD

(#54741) -KP- válasza AndrewTdi (#54740) üzenetére


-KP-
addikt

Nem kell kapkodni. Ennyi pénzért ne vegyél újat. Főleg ne ezeket.

(#54742) AndrewTdi válasza -KP- (#54741) üzenetére


AndrewTdi
addikt

Egyátalán nem kapkodok. türelmes vagyok, bőven ráér. olvasgatok, tudakolózom. :R

(#54743) Marko_ válasza AndrewTdi (#54738) üzenetére


Marko_
tag

Azt hittem először a szviccs a magasító. :D

(#54744) Csabi1984 válasza #09634560 (#54707) üzenetére


Csabi1984
addikt

Szia ezen az oldalon olvasgattam az általam leírt hibáról ( 4 oldal van)
Az Option menübel az Audio In (HDMI 3 - -jelen esetembe) de van a setup opció és azon belül a HDMI rész ahol lent Audio1- Audio 4 ad lehetőséget.
Mi is a gondom?
Az erősítőre rá van dugva a Vodafone (korábban UPC) STB, és egy WDTV player
Bekapcsolom a boxot majd utána megnyomom a "TV Scene" gombot és ráugrik a STB-adásra hurrá majd eltelik 4-5 másodperc és átvált az Audio1-r.

Nem volt kedvem betallózni a szöveget ezért belinkeltem az oldalt ahol erről a jelenségről beszélnek.

[ Szerkesztve ]

(#54745) I'am Dony válasza Rp526 (#54719) üzenetére


I'am Dony
őstag

Köszi a progit! :C

(#54746) Buckey válasza Tommancs (#54735) üzenetére


Buckey
senior tag

Én [ilyent] vettem, elég igényes, stabil, és úgy állítod (rakod össze), ahogy neked jó.

(#54747) I'am Dony válasza BBéci (#54729) üzenetére


I'am Dony
őstag

Olyanból amilyet kérsz. Ami nincs azt beszerzik, csak a költségkeret szabhat gátat. Vidéki lapszabászatban eddig bármit kértem, minden volt. Diófa, MDF és HDF is. Egyébként a földön járva, a legtöbb embernek bőven jó és szép a bútorlap is. Egy kis odafigyeléssel, tervezéssel nagyon szép dolgokat lehet készíteni belőle.

[ Szerkesztve ]

(#54748) Tommancs válasza Buckey (#54746) üzenetére


Tommancs
csendes tag

Igen, ezt néztem én is, itt csak annyi a problémám, hogy:
- A TV viszonylag hátul van, így a center könnyebben kitakarja a képet. Vagy ez nem reális?
- Mivel a TV hátul van, maga a centersugárzó részben vagy egészben ezen az üveglapon nyugszik. A kérdés még ez: ráfér? Mekkora az alsó üveglap?

(#54749) Buckey válasza Tommancs (#54748) üzenetére


Buckey
senior tag

Itt megtalálod a méreteket (képek között): [link]
Mérd meg a TV felfogatását, és az állványét, így ki tudod számolni, mennyi hely marad a TV és az üveglap (talpa) között. Elég széles határok között lehet állítani (nekem az 50 collos TV-t nem kellett a maximumra tennem, és így is maradt 19 cm a TV alatt és a talp között, ahol a Magnat Tempus22 kényelmesen elfér (mondjuk előre 1 cm marad, de ez megoldható, ha kilógna a center).

(#54750) Tommancs válasza Buckey (#54749) üzenetére


Tommancs
csendes tag

De akkor neked az üveglapon pihen a center?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.