Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87651) bkercso válasza niof (#87648) üzenetére


bkercso
nagyúr

A Fletcher-Munson görbe szerinti korrekció akkor kellhet, ha az eredeti hangerőnél halkabban hallgatsz zenét. A fejhallgatózásnak viszont pont az az előnye, hogy erre nincs szükség még éjszaka sem.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#87652) Exodius válasza bkercso (#87651) üzenetére


Exodius
őstag

Kivéve ha nyitott a fejes és nem egyedül élsz. :B ;)

(#87653) Sinesol válasza bkercso (#87651) üzenetére


Sinesol
veterán

Az 1930-as Fletcher-Munson görbe ma már kissé idejétmúlt, a valóságban magasabb hangerőn is kell korrekció, ott is ugyanugy jelentős eltéréseket hallunk hangerőben.

Egyébként a Harman görbe csak kis részben mondható preferenciagörbének, sok évtizedes kutatómunka áll mögötte, aminek célja elsősorban az volt, hogy a végeredmény leginkább hasonlitson arra, ahogy egy felvételnek szólnia kell. Nyilván tökéletes nem lesz, mivel pl. a hangdobozoknál ott vannak a természetes visszaverődések, amik miatt más a végeredmény, mint egy fejesnél, ahol ezek hiányoznak. Na erre az egészre jött még rá egy fül általi finomhangolás, ahol a hallgatóság szempontjai alapján kis emelést kapott a mély és valamennyit a magas is, mivel az alap görbét kicsit unalmasnak találták.

[ Szerkesztve ]

(#87654) Ba cy lus válasza Sinesol (#87653) üzenetére


Ba cy lus
őstag

mivel az alap görbét kicsit unalmasnak találták.

Ha a közepet eldugjuk, akkor izgibb lesz? A klasszikus zene biztosan nem. Egyébként itt mindösszesen arról van szó, mikor valakinek a sózott étel sem elég sós, és túlsózza az ételét. Nehogymár a stúdiókból kikerülő összes könnyűzenei felvétel unalmas, lapos legyen. :N

A valóságban meg egy akusztikus koncerten marhára dominál a középtartomány; legtöbb ember, aki a rossz értelemben vett hifis hanghoz van szokva, ezzel kénytelen szembesülni.

[ Szerkesztve ]

(#87655) Sinesol válasza Ba cy lus (#87654) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem lett semmi eldugva, kis emelés van mély terén, magas terén meg alig valami.
Plusz arról van inkább szó, hogy mély alján és a magas tetején pontatlanok a műfüles mérések, ezért is akarták finomhangolni a görbét. Ettól még a görbe 80-90%-a ugyanaz maradt és az a némi emelés sem egy óriási boost.
Ha sokszor eldugottnak érződik a közép, az elég gyakran inkább a fejes technikai képességei miatt van.

[ Szerkesztve ]

(#87656) Dorien válasza kNG (#87646) üzenetére


Dorien
veterán

Szívesen. :)
Sense V1 ritkán kerül fel apróra (legutóbb 3 éve), én azért meggondolnám a helyedben...

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#87657) Ba cy lus válasza Sinesol (#87655) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Én viszont nem tartom kizártnak, hogy ez a folyamat nem áll meg, és x idő múlva megint szükségét érzik a sávszéleken emelni.

A diffuse field és free field ekvalizációt sem a legyek hordták össze, csak azokban nincs benne az emberek V-karakter szeretete. :R

[ Szerkesztve ]

(#87658) Sinesol válasza Ba cy lus (#87657) üzenetére


Sinesol
veterán

Az emlitett két görbe két végletre épül, az egyik süketszobát feltételez, a másik pedig azt, hogy szinte végtelen számú a visszaverődés. Mindkettőnek megvannak a hibái, az előbbi teljesen természetellenes, ugyanis sose fogsz tudni egy süketszobát rekonstruálni, az utóbbi már természtesebb, de ott meg extra mennyiségű a magas, csapott a mély, a természtesnél jóval világosabb a hang. Nem véletlen, hogy egyiket sem igazán használják már ma, egy edül a Free field hasznos ha technikai jellegű adatokra, pl. driver torzitasra kiváncsi valaki.

Nem tudom a Harman merre megy tovább, ha egyáltalán megy, de nem tartom túl valószínűnek, hogy elmenne V irányba, mivel ez akkor sem igazán férne bele, ha belekalkulálják a sávszélek mérési pontatlanságait. Nem annyira az emberek V hang szeretete játszik amugy bele, hanem az, hogy a közreműködő hallgatóság a kapott görbét nem teljesen találta természetesnek, ezért emeltek a széleken. Mivel pont az az a rész, ahol a műfüles mérések pontatlanok, szóval füllel kellett kicsit finomhangolni. Ezek egyélként annyira sokat azert nem befolyásolnak, a frekimenet nagy részébe nem nyultak bele, ahol a zene 90%-a történik. Szal mondjuk ahogy 3-400 tól 8-9k-ig kinez a görbe, annak kb. olyannak kell lennie.

[ Szerkesztve ]

(#87659) niof válasza Ba cy lus (#87649) üzenetére


niof
addikt

Ez csak annyit jelent, hogy amit a Harman "tesztelt" (a nagy átlag ízlése), az alapján megalkották a célgörbét, az nagyon közel áll az egészséges emberi hallás természetes görbéjéhez. Az egyéni ízlés meglehetősen keveset tesz hozzá, hasonlóan, mint a füleink egyéni alakja. Fiatalabb korban a mélyek hangsúlyozása a mérvadó, kevesebb magassal, idősebbeknél pedig a korral járó természetes hallásvesztés miatt a kiemeltebb magas tartomány igénye a jellemző, kevesebb mély hanggal.
Szóval ez egy nagyon érdekes "kísérlet" volt, ami sokkal messzebb vezetett, mint azt bárki remélte. Érdemes megnézni sok, az audiofil közösség által kiválónak tartott fejes átlagolt átviteli görbéit, a legjobbaknak tartott darabok igen közel vannak a célgörbéhez.
Itt [link] vannak mérések, és hoztájuk való korrekciós értékek is, méghozzá a sokak átal nagyra becsült RME ADI-2-höz. Érdemes átböngészni!

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#87660) niof válasza Sinesol (#87653) üzenetére


niof
addikt

Tudtommal a Fletcher-Munson görbét is többször felülvizsgálták, szóval nem az eredeti, 1933-as görbét kell alapul venni, de igazából az is nagyjából hasonló eredményt mutat. Ami "megegyező" a két görbében, hogy egyik sem a szabadtéri hallgatásra koncentrál (tudtommal), hanem mindegyik fejhallgatós. Szabad térben, ahogy írtátok is, a reflexiók miatt kicsit mások a szabályok, plusz bejönnek még egyéb tényezők is, mint a test és a csontozat hangtovábbítása a belső fül felé, ami egy fejhallgató esetében nem áll fenn. Max a koponya vezetése, de az is sokkal kisebb mértékben.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#87661) Ba cy lus válasza Sinesol (#87658) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Szerintem ezt inkább hagyjuk, mi természetes fejhallgatóval, mert a fejhallgatós fülelés eleve teljesen természetellenes a terével, és leginkább épp a mély hangok terén fogyatékos. Egy 20-25 Hz-es hang pusztító erejét az adja meg, hogy beleremeg az egész tested, nem a közvetlen a füledbe érkező hanghullámok - sokkal inkább csak érzi az ember, mint hallja -, márpedig fejhallgatónál majdhogynem csak utóbbiról beszélhetünk, meg egy kicsit a fül körüli területről. Szóval nem nehéz belátni, hogy mivel ezt egy fejes nem tudja reprodukálni, ha lineárisan adja vissza a mélyet, nem lesz ugyanaz az élmény, nem lesz természetes mély hangok terén egy lineáris fejhallgató. Számomra az a kis emelés a Harman-görbénél a bal végen erről szól, hogy ezt próbálják pótolni. A mélyek élménye/természetessége terén valószínűleg tényleg ez is áll közelebb a valósághoz, de a hangzási balanszba belenyúl. Itt nincs jó megoldás, mert egy fejhallgató se nem hangfal, se nem élő zenekar, ezt el kell fogadni.

[ Szerkesztve ]

(#87662) niof válasza Ba cy lus (#87661) üzenetére


niof
addikt

Szerintem ezt senki nem vitatta. Nyilván, hogy emelni kell egy fejesnél, mert csak így lehet az aggyal elhitetni, hogy az még ott van, és tömege van. Csalni kell, mert szükséges. Nem lehet összehasonlítani egy fejes hangvisszaadó felületét sem egy üstdobbal pl., vagy egy fesztivál nagyszínpad mélyládáival, ami ha tele hassal állsz elé, nem biztos, hogy benned is marad, ami benne van...😄

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#87663) HUNNIA1920


HUNNIA1920
őstag

Nem teljesen ide tartozik, de hátha érdekel valakit. AVX-en írták, hogy a Windows 11 + jRiver 28 jelentős előrelépés a W10 + jRiver 26 után. Illetve maga a W11 is.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#87664) Tulku válasza Ba cy lus (#87661) üzenetére


Tulku
veterán

Ezzel teljesen egyetértek....sajna ezért válok meg az Empyreantól és a Sileotól...hangfalon folytatom tovább, még ha ez egy sokkal rögösebb út is...a kapott eredmény sokkal természetesebb...
Érdekes, hogy 1 hónapig nem tettem fel a fejest, mert hangfalaztam, aztán mikor felkerült, elképedtem....na nem a minőségen ;]

(#87665) contaxg válasza Tulku (#87664) üzenetére


contaxg
veterán

Hát az egyik kutya másik eb... :D Fejhallgatózni szerintem az emberek kényszerből szoktak. Fix alkalmak, nálam: utazás (DT1350), játék (Amiron), bealudni (ATH FC700), egyébként nappaliból hangosított lakás. Kíváncsi leszek milyen hangdobozt fogsz hallgatni az Empyrean után, mert szerintem vagy vissza fogsz lépni, vagy egy középkategóriás autó árát fogod kifizetni.
A hangdobozokkal az a gond, hogy olyan mértékben szól bele az épület a kapott karakterbe, hogy egy pont után nem érdemes fejleszteni mert két totál más rendszer 60-70%-ban hasonlóan fog szólni. Miután erre rájöttem a szomszédaim rendszereit ismerve, hallgatva fel is adtam a rendszerfejlesztést. Az utóbbi időben csak forrásoldalon fejlesztettem, de a lánc vége nagyjából 10 éve ugyanaz.
Sok siket! ;)

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#87666) dgyuri0123 válasza Tulku (#87664) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

+1. Kíváncsi lennék, innen hányan hallgatnak kizárólag fejhallgatót, semmi mást.

"csak a zene van"

(#87667) vlaca2 válasza dgyuri0123 (#87666) üzenetére


vlaca2
tag

Jelen! :DD Én kb 1éve tértem át fejhallgatózásra, azóta nem nagyon kapcsoltam be a végfokot a hangsugárzókhoz. Előtte én is kiegészítésnek gondoltam, de most teljes értékű a produkció.
Ez megint az egyéni elvárásokról/izlésről szól, aki koncert hangosítást szeretne otthonra, annak nem a fejhallgatózás lesz az út.

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum

(#87668) Patice válasza dgyuri0123 (#87666) üzenetére


Patice
nagyúr

Én jelenleg csak fejhallgatózni tudok itthon.
Teljesen leépítettem a hangfalas rendszerem, de nem azért, mert a fejhallgató annyival jobb.
Az ok egészen drámai: nincs helyem hozzá, mindent elfoglaltak a gyerekek.
Házbővítés a listán, csak még gyűjtök rá.
Amint lesz lehetőségem, újra lesz valami majd a nappaliban.
A konyhában van egyedül egy 2.1 recsegő, meg a PC mellett egy pár Genius. :DDD

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#87669) niof válasza dgyuri0123 (#87666) üzenetére


niof
addikt

Szerintem rövid lista lenne. Azért általában a nagy többség használ hangdobozokat is, max ritkábban. Nekem játékhoz a HD 650, zenéhez a HD 58X (igen, helyet cseréltek :D), filmhez meg a B&W DM603 S3.
DAC cserén gondolkodom mostanság, kicsit unom a Spartan A-t. Semmi baja, csak kipróbálnék valami mást már. A D30 Pro erősen birizgálja a fantáziámat, mindent tud, amire szükségem lenne, igaz, a 2 kimenet nem tud egyszerre működni, de azért ritka, hogy erre lenne szükség. De azért volt rá példa.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#87670) bkercso válasza dgyuri0123 (#87666) üzenetére


bkercso
nagyúr

Én is csak fejhallgatózni tudok. Lakásban akkor se hangfalaznék, ha lenne időm nap közben zenét hallgatni.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#87671) Capt.Obvius válasza niof (#87669) üzenetére


Capt.Obvius
aktív tag

Audioscience review:

"Reading the manual and using the device, I was pleased to see that the outputs are selectable. You can have XLR out, RCA out, or both. So you can now feed powered speakers from one output and RCA to another and select which one comes on."

Nekem is D30pro van és 3 állítási lehetőség van. Vagy XLR vagy RCA, vagy mindkettő. Bár sose próbáltam egyszerre mindkettőt, és lehet tényleg csak ha érzékel mögötte valamit akkor megy, de a leírás alapján kellene..

(#87672) niof válasza Capt.Obvius (#87671) üzenetére


niof
addikt

Hú, köszi! :R Akkor ezen átsiklottam, pedig olvastam az ASR tesztjét.
Milyen egyéb eszközökkel használod? Írnál róla pár mondatot? Használati tapasztalatok és hang tekintetében.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#87673) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Köszi srácok a válaszokat. Én maradok hangfalas rendszernél elsősorban, mert nem tudott meggyőzni semmilyen fejhallgató, hogy cserébe dobjam el a teret, a színpadot, mert valami másban annyival többet kapok. Nem kaptam többet, max. basszusból. Sokszor kényelmesebb és szabadabb a használata, de nálam maradnak a dobozok.

"csak a zene van"

(#87674) Capt.Obvius válasza niof (#87672) üzenetére


Capt.Obvius
aktív tag

Nekem mellé jelenleg csak egy A30pro van (ami elvileg egy kisebb A90) meg egy HD660S, Nekem ezek tökéletesen megfelelnek, bár fejhallgatóban szeretnék kicsit feljebb lépni majd (még nem tudni mire).

A D30proról: Tiszta, kellőképpen részletes és tágas. Nem az elemző száraz fajta. Azt tudnám mondani, hogy élvezettel adja át a muzsikát :D. PC-ről megy, és nincs hozzá se matrix element h, se semmi egyéb, csak egy jó minőségű USB (meg is köveznek ezért mindjárt, mert rosszul hallgatom a zenéket :D).
Volt itthon D50s ami még részletezőbb, de annyira száraz volt és élettelen, hogy ment is vissza. Ezzel tényleg élvezem a hallgatózást. És még a D70s-nél is jobban bejött a hangja. Az valahogy szinez.
Az árához képest perfect cucc.

Szeretnék majd hozzá kis asztali hangfalszettet, vagy egy kics topping erősítővel, vagy pl egy kanto yu4-et, mert az A30pro kikapcsolt állapotban passtrough átengedi a hangot.

Remélem azért tudtam segítemi :R :R

(#87675) vlaca2 válasza dgyuri0123 (#87673) üzenetére


vlaca2
tag

Ööööö, akkor rossz fejhallgatóval próbálkoztál :)
Én pont a tér/színpad miatt is fejhallgatózok.
A hangsugárzókat is este csendben/sötétben halgattam, az átlagosnál kisebb hangerőn.
Ilyenkor volt meg a "magic". (A hangsugátzós rendszer: Magneplanar, akusztikailag kezelt szobában. Tudom hogy elcsépelték már ezt a kifejezést de itt most tényleg "holografikus térábrázolásról" beszélünk. Soha, sehol, senkinél nem hallottam még ehhez közelit sem. Na ezt űberelte, de legalább is partiban van vele, egy Stax Lambda + stax fejhallgató erősítő ugyanarra a láncra kötve.)

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum

(#87676) Polllen válasza dgyuri0123 (#87666) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nálam korszakok vannak. Van, amikor csak fejhallgatóval hallgatok zenét, van amikor hetekig fel sem veszem. (játékra csak fejes van, az kvázi minden nap van a fejemen)

Most pl. Kedvesem garázsából előkerült egy Sony MHC-RG333, ami egy sanskrith 10th-re kötve meglepően jól szól. Most csak ez szólt a háttérben.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#87677) Tulku válasza contaxg (#87665) üzenetére


Tulku
veterán

Akusztika: Ma rendeltem 100+-ért basszuscsapdát és paneleket...
Hangfal: 1975-ös Altec Santana1....97dB érzékenység, 3 wattos 2A3 erőlködővel hajtva...
Az erősítő egyébként baromi jól hajtotta az Empyreant...visszagondolok, mikor Audeze-vel kapcsolatban mesélted nekem, mivel (is) hajtják és mennyire barmoztam őket...pedig...
Nekem nem a tér, nem a hangszerhangok okoztak gondot...azt nem lehet felülmúlni dobozzal, esetleg megközelíteni...hanem a direktség...de nem OFF-olok egy fejhallgatós topikban ...ugye ;]

(#87678) chrisnagy13 válasza Tulku (#87677) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

Mivel hajtják?

(#87679) Tim82 válasza dgyuri0123 (#87666) üzenetére


Tim82
nagyúr

Szintén csak fejhallgató, lakásfelújítási-szomszédnemzavarási-babaalakásban okokból.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#87680) Exodius válasza HUNNIA1920 (#87663) üzenetére


Exodius
őstag

Vajon hol és mit nyúltak bele a Win 11-nél hogy jobb lett a hang? :U

(#87681) Tulku válasza chrisnagy13 (#87678) üzenetére


Tulku
veterán

Kis teljesítményű csövessel....hangfal kimeneten...

(#87682) bkercso válasza Exodius (#87680) üzenetére


bkercso
nagyúr

És miért lesz még mindig egyre jobb a hang??

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#87683) niof válasza Capt.Obvius (#87674) üzenetére


niof
addikt

Na, ennek örülök! Már több forrásból is ezt olvastam, hogy nem száraz, nem steril, de emellett kellően részletes. Legalább egyre biztosabbá válik, hogy merre kellene haladni. A Spartan A meg akkor átköltözik a játékos gép mellé.
Bár az az igazság, mostanában elgondolkodtam rajta, hogy a laptopot felszámolom majd, mert már ~10 éves, és hiába i7, meg 16GB RAM, érezni, hogy már nem úgy teljesít, ahogy manapság kellene.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#87684) Capt.Obvius válasza niof (#87683) üzenetére


Capt.Obvius
aktív tag

:)
Vagy meghagyod a lapost csak zenélni. Bár aztán a világ összes pénze nem lenne elég arra, hogy egy audofil rendszert összerakjon az ember. Próbálok nem gondolni nagyon rá, hogy simám lehet jobb, csak vese nélkül kellene élni :D.
Pici, de szórakoztató rendszer a cél. Se hangmérnök, se analitikus nem vagyok, egyszerűen csak élvezni szeretném a muzsikát.

(#87685) contaxg válasza Tulku (#87677) üzenetére


contaxg
veterán

basszuscsapdát és panelek....
Ok, persze hogy javítanak de a lényeg az épület, a statikai szerkezet vagy mi a fene. :W A szobád egy "rezonáns doboz" ami olyan saját erős karakterrel bír mint semmi más. Mondom három láncot hallottam a szomszédoktól és mind hasonló tonalitással szólt. OK felbontás, dinamika stb az nem volt egyforma, de maguk a felvételek elég hasonlóan szóltak. Kb itt hagytam fel a hifivel és szarom le az egészet. :DDD

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#87686) Polllen válasza contaxg (#87685) üzenetére


Polllen
nagyúr

Én az utolsó költözésnél adtam fel. Erre a nappalira nagyon sokat kellene költeni, hogy nekem tetszően szóljon. :N

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#87687) bkercso válasza contaxg (#87685) üzenetére


bkercso
nagyúr

Sok nyitott ablak még segíthet a dolgon. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#87688) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Szerintem messzemenően eltúlzott ez az akusztika miatti aggodalom. Igen, másképp szól egy másik helyiségben, de mondjuk a fejhallgató sincs pont a mi fülkagylónkra hangolva.
Egyszerűen az agyunk alkalmazkodik hozzá.
Így is, úgy is más élmény lesz egy hangdoboz, nem kell tökéletesnek lennie. A fejhallgatózás sokkal inkább magával hozza ezt a perfekcionista hozzáállást, egyszerűen mert nem igazán természetes.

(#87689) fattyu


fattyu
veterán

részemről melóban fejes, otthon doboz.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#87690) ozzy711 válasza bkercso (#87682) üzenetére


ozzy711
őstag

És mikor érjük el a legjobb hangot? ;]

(#87691) Tulku válasza Ba cy lus (#87688) üzenetére


Tulku
veterán

Nana!
Bármilyen akusztikai elemnek többé-kevésbé saját hangja van...persze mérettől, alaktól, anyagtól függően más és más...
Sajnos az alap karaktert nehéz (vagy lehetetlen) teljesen más rezonanciájúvá tenni, de kellő elemmel (plafonon is...ezt sokan elfelejtik, vagy nem akarják meglépni, pedig,,,) finoman hangolható, durva hibák kiküszöbölhetők).
Az hogy milyen módon tolják el az alap karakter, na az a nem mindegy...tól sem szabad csillapítani, illetve rengeteg idő és tapasztalat szükséges hozzá..nem egy egyszerű dolog...
Abban persze teljességgel egyetértek, hogy a fejesek és az adott fejméret és alak illeszkedése is sok mindent meghatároz a hangkép szempontjából...

(#87692) Capt.Obvius válasza ozzy711 (#87690) üzenetére


Capt.Obvius
aktív tag

Ha a saját kastélyod melletti parkban csak Neked énekel a Metallica :D

(#87693) stefi81


stefi81
tag

Ma megjött a opa1612 ami gyorsan bele is raktam a Audioengine D1-be a 5532 helyére. Gondolom nem árt 10óràt járatni, de már jobban tetszik mint a régivel. Kicsit világosabb lett és részletesebb. A hangerő poti is egyenletesebb lett. Az 5532-nél az első pár mm is hangos tudott lenni majd azután alig erősödött a hang, most meg sokkal egyenletesebb az elosztása. Kapott egy aksis megoldást (dága lineáris táp helyett) így nem a pc adja neki a tápot. Ez talán a mély hangokon segített egy kicsit.

(#87694) contaxg válasza bkercso (#87687) üzenetére


contaxg
veterán

Ezt a technikát csak a kocsiban szoktam alkalmazni a basszus hangolására :D

#87692 Capt.Obvius
No akkor meg de nem mindegy hogy miből készül és merre néz a színpad ;] :))

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#87695) ozzy711 válasza Capt.Obvius (#87692) üzenetére


ozzy711
őstag

Az biztos tuti lenne, 0 visszaverődés ( csak a madárcsicsergést kellene még valahogy megszüntetni ;] ).

(#87696) fericske válasza ozzy711 (#87695) üzenetére


fericske
addikt

Azt elintézik a megawattok :DDD

(#87697) ozzy711 válasza fericske (#87696) üzenetére


ozzy711
őstag

Jogos!

(#87698) bkercso válasza stefi81 (#87693) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az akksi step-up konverterét még megszűrném egy LC-szűrővel, mert meredek felfutóélekkel dolgozik. Vagy nem tudom, az a 20V micsoda.. :F

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#87699) niof válasza Capt.Obvius (#87684) üzenetére


niof
addikt

Az a baj ezzel, hogy már jó ideje csak audio célra van használva. Természetesen nem a lejátszás terén akadnak "gondjai", hanem szoktam szerkeszteni is rajta, és ott azért már meg-meg röccen picinyem. Hiába no, nem mai darab...

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#87700) Capt.Obvius válasza niof (#87699) üzenetére


Capt.Obvius
aktív tag

ahh így már értem :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.