Hirdetés
- Öregszem
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
[link] ehhez a fajta panelhez hány Amperes adaptert érdemes nézni szerintetek?
-
.DLL
veterán
Kb. ugyanannyit eszik vagy kevesebbet, mint a régebbi L1-es panel, mert azon mg egy külön USB vezérlő chip is van. Sajna én már elküldtem ami nálam volt így már nem tudom megmérni az áramfelvételét.
Ahogy Bkercso mondja érdemes 2x-esen túlméretezni a tápot, ami egy ilyen kis kütyünél nem jelent nagy gondod.(P.H.)
-
Bukk900
őstag
A windows-os telefonok kapnak USB audio in/out támogatást! [link]
-
Agyzuzo
addikt
Sziasztok,
Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdést, de lehet szerintetek DAC-nak használni egy erősítőt?
Van ugyanis egy Denon AVR-1604-esem most épp "felesben" és gondoltam kísérleteznék vele egy kicsit.
Az alap elgondolás, hogy az alaplap optikai kimenetét kötném a Denon optikai bemenetére, majd a Denon erősítőn levő CDR kimenetbe (stereo RCA out) két aktív monitor hangfalat.Életképes ez az elgondolás így, vagy nem az ajánlott kategória? (Aktív Mackie MR5 monitorjaim vannak, így ez a része adott)
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Agyzuzo
addikt
válasz Polllen #37907 üzenetére
Az erősítő CDR/TAPE kimenete + aktív hangfalpár nem fog gondot okozni?
Ez az egyetlen aggályom, nehogy kinyírjam valamelyik cuccot.Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
dgyuri0123
nagyúr
Meg tudjátok mondani, miért akad meg a lejátszás a SB XFI DAC-on Win7 / Foobar-al random jelleggel 5-30 percenként kb. 0.1 mp-re? Aztán persze minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Nem értem, mit kéne állítanom, hogy ezt ne csinálja? Köszi a segítséget.
"csak a zene van"
-
Krissz80
senior tag
-
istvan170
aktív tag
válasz dgyuri0123 #37910 üzenetére
Hátha segít!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dgyuri0123 #37910 üzenetére
Próbáld meg a foobar prioritását megemelni, játszani h., mennyi memóriát használjon pufferként, és cserélni a hálókártya drivers-ét.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Pár napra kaptam egy CA Dacmagic 100-at próbálgatni.
Segítenétek helyesen beállítani a dolgokat? USB-n csatlakozik, és RCA-n az erősítőmhöz.
Feltettem a driverét, és foobarban belőttem asiora. Az normális, hogy így gépen nem tudok hangerőt állítani?
A másik bajom, hogy ugye a legtöbb app nem képes asion működni, és olyankor nagyon satnyán szól szegény. Mi lehet a gond? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mezga Aladár #37915 üzenetére
Emeltem a puffer memórián, most úgy tűnik, nem szakadozik. Kösz neked is.
Remélem így is marad.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
krichd1
addikt
Szia!
Igen, normális ha nem tudsz hangerőt állítani, mivel az ASIO megkerüli a Windows hangmixerét és minden egyebet. Sok programnak nincs ASIO támogatása.
Foobar beállítása.
Operációs rendszer latency csökkentéséhez:[link1], [link2]Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Maczbal
csendes tag
Sziasztok!
DAC választásban szeretném a segítségeteket kérni!
Jelenleg van egy Onkyo A-9511 erősítőm, Onkyo DX-7511 CD lejátszóval és Wharfedale Modus One-Six hangfalpárral, tudom nem a világverő "felállás", de igyekeztem minőségi eszközöket vásárolni a rendelkezésre álló keretekből.A problémám, hogy CD lejátszóról hallgatva nagyon szépen szól, viszont az olvasó lézere kezd betegeskedni, CD írás macerás, és a veszteségmentes fájlformátumok (FLAC, HDA) egyre elterjedtebbek így új CD lejátszó, vagy javíttatás helyett inkább DAC-ra költenék, és számítógépről hallgatnám a zenét. Sajnos az ASRock M3N78D alaplapom kimenete meg sem közelíti a CD lejátszó minőségét (részlettelen, dinamikátlan, fátyolos hangzás), ezt orvosolandó szeretnék beszerezni egy digitális-analóg konvertert.
A büdzsé körülbelül 40 ezer forint, jó ár/érték arány, a hordozhatóság nem szempont, minél feketébb annál jobb.
A számítógép USB vagy optikai kimenetét használnám (szerintetek melyik a jobb, esetleg van más ésszerűbb választás?), a DAC-tól pedig stereo RCA kábelt használnék az erősítőig.Kérlek titeket segítsetek a választásban, nem tudom hol induljak el a kutakodásban.
Esetleg, ha tudtok ebben az árkategóriában megfelelőnek tűnő DAC-ot, írjátok!
Előre is köszönöm! -
.DLL
veterán
válasz Maczbal #37919 üzenetére
Sajnos egy jó CD lejátszós rendszer minőségét nehéz elérni számítógéppel, még ha a DAC egy külön egység is. Itthoni DVD lejátszóm digitális kimenetét kötöttem egy külső DAC-ra (Heed Dactilus Plus) és ugyan az az album sokkal teltebb dinamikusabb volt, mint amikor a PC (SB Audigy 4) koax kimenetét kötöttem rá. Azóta azt eladtam, most egy Musiland 03 Dragon-t használok DAC-nak, ezt tudom saját tapasztalat alapján ajánlani, nagyon bevált, stabilan működik (ez nálam nagy plusz hogy sosem volt vele semmi szoftveres gond), kellemes, dinamikus hangja van, 40k-s kategóriában nagyon jó mélységű színpadképpel.
Sajnos csak USB bemenetén keresztül kaphat tápot, így érdemes gyűjteni a továbbiakban egy külső 5V-os USB tápra, amit a PC és a DAC közé kell beiktatni, ez sokat dob a hangon.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
Valaki segítene pls. XMOS-driver ügyben? Megint nem műxik.
Normális jelenség ez egyáltalán?kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Maczbal
csendes tag
Akár külföldről is, de mivel nem értek hozzájuk, így csak újat vennék.
Ugyan ezen ok miatt magamtól eddig csak "hifisebb" márkák D/A konvertereit néztem, például: Cambridge Audio, Arcam, T+A (bár az nem a megfelelő árkategória.. ).Mindenféle csili-vili funkciót nélkülöznék, csak szóljon tisztán, 'semlegesen', hogy a zene a lehető leghasonlóbb legyen ahhoz, ahogyan a stúdióban megalkották. USB bemenettel, RCA kimenettel, még jack se kell rá.. Az anyagi keretet pedig már írtam.
Létezik ilyen?
-
krichd1
addikt
-
bkercso
nagyúr
válasz Mezga Aladár #37926 üzenetére
Konkrétan?
Frissítetem az adobe flash playert és onnantól a 2.24 nem jó.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Polllen
nagyúr
válasz bkercso #37928 üzenetére
A kettő között nem lenne szabad, hogy összefüggés legyen... Amúgy nálam mindig a legfrissebb flash van fent, de ha gondolod, feldobom délután valahova azt a drivert, amit én használok.
Más:
Ha az xmos transzport és a forrás közé bekerül egy aktív usb hub, az ront a hangminőségen?
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
bkercso
nagyúr
válasz Mezga Aladár #37930 üzenetére
Szerintem nincs.
Köszi mindkettőtöknek, este csekkolom.
Vettem egy XMOS-panelt is, ahhoz is kértem drivert, valami majd lesz.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
istvan170
aktív tag
válasz Maczbal #37925 üzenetére
Ilyen feltételekkel nézegesd inkább a kisebb stúdió eszközöket. Ott hamarabb találsz semleges, színezetlen hangot. Aztán, hogy mennyire válik be, majd kiderül. Árfekvésben is inkább azok passzolnak az elképzelésedhez. Focusrite, TC Electronics, Audiobox, ezek között már vannak egészen jók.
-
törölt tag
Két hete használok egy Vsonic GR07 Classic IEM-t. Eddig egy Asus Vanguard B85 Realtek ALC887 chipjét használva. Most kaptam kölcsön egy Asus U1-t, amit egy aktív USB hubon keresztül csatlakoztatva hallgatok FLAC-t, foobar-al WASAPI-n keresztül. Természetesen lemossa az ALC887-t. Szerintetek ez az U1 vagy egy HiFimeDIY Sabre Tiny USB DAC szól jobban? Csak ezt a fülest akarom megszólaltatni a DAC-al, semmi mást.
-
Kari65
csendes tag
Meghallgatnátok ezt natúr a szgép kimenetébe dugva a fejhallgatót?
[link]
Nekem ehhez nem hiányzik se DAC, se fejhallgató erősítő...
Vagy csak már öregszem -
-
Kari65
csendes tag
válasz dgyuri0123 #37938 üzenetére
Ezt még nem hallottam, de naggyon együtt vannak... -
.DLL
veterán
válasz dgyuri0123 #37938 üzenetére
Whoa! a dobot elég érdekesen mikrofonozták be, nem tudom élőben is így szólhatott-e.
Meg igazából mindenki mondja, hogy az elektronikus zenének virtuális tere van. Ez igaz, de egy ilyen sok-x mikrofonból összerakott felvételnek is... Hogyan lehetne a mélységet belekeverni az erősítésbe vajon?Hogy ne csak a színpadot nézve, hanem akár behunyt szemmel is meg tudjuk mondani ki hol ült. Pl. ennél kinyitom a szemem és totál más elrendezés van hangban, mint a valóságban volt. :\
Bedobok én is egy kedvencet: Plini - Heart (úgy tudom nagyjából Ő csinált mindent a zenén) Sajnos Youtubon nem az igazi, pedig nekem is csak 320-as változatban van meg, de az is sokkal jobb, mint online.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Kari65
csendes tag
Itt meg még láthatjuk is:
[link] -
Bodz
nagyúr
Akkor már én is dobok valami könnyedet, ami csak Youtube-on van.
Sőt, még bónusz szám is akad egész más stílusban.
Nem kedvencek, vagy valami, csak úgy, mert ma már hallottam ezeket.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
"nem tudom élőben is így szólhatott-e."
Szerintem tuti, hogy nem, de attól még jó hallgatni.
Diana-tól a Párizsi koncert nekem jobban bejön, de ez sem kutya.
Plini a modern kori Mike Oldfield? Tudom, nem egészen...
(#37948) Bodz: a "bónusz" iszonyat jó volt.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
válasz dgyuri0123 #37944 üzenetére
Clark Terry.
imádom. Pl : [link]
főleg ha ismered a grand canyon suitet grofétól[ Szerkesztve ]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- BestBuy ruhás topik
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs