Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8844) mhorvat


mhorvat
senior tag

A hamis, fake, utángyártott cuccokkal nagyon kell vigyázni. Hamisítanak memóriakártyát, pendrive-ot, fülhallgatót, mobilt és még sok mást, gondolom ezzel nem mondtam újat. Szerettem volna olcsón rendelni egy Sony MDR-EX90LP fülest, mert az előzőm már egy jó ideje megadta magát. Van cikk az eBay-en, hogy lehet felismerni a fake-t, különösen kedvelt hamisított példány ez a típus.
4 eladótól kérdeztem meg, hogy eredeti vagy fake amit árul, ezek közül 3-an válaszoltak:

1) Nem, ez nem eredeti Sony, de a gyártási minősége és csomagolása megegyezik a Sony fülessel (az aukció természetesen Sony Stereo MDR-EX90LP earbuds néven van fenn, az eredetitől való eltérésnek a Stereo szót szánta).

2) Igen, eredeti Sony termék, $24-ért megkapom tőle.

3) Igen, eredeti Sony termék, $25-ért megkapom tőle.

Kizárt dolognak tartom, hogy a 2-es és 3-as tényleg eredetit árulna, mivel egyrészt mindkettő HongKong, másrészt aki tényleg írja is, hogy az övé eredeti, az minimum 50 dollár körül indul és megy 80 dolláros árig kb.

Egyébként az elsőtől (kis naiv módjára :D) megkérdeztem, hogy, amennyiben nem eredeti terméket árul, miért van a leírásban az, hogy Sony és a típusjelzés, erre persze már nem válaszolt. Ilyenkor lehet/érdemes tenni valamit, ha ennyire nyilvánvalóan fake valami vagy elég, ha én tudom és ne foglalkozzak vele?

Egy szó, mint száz, nagyon-nagyon tessék vigyázni a hamisítványokkal! Mielőtt valami műszaki (vagy bármi könnyen hamisítható) cikkre licitálsz, ami csábítóan olcsó, Google-z rá a nevére a terméknek, meg írd utána, hogy fake. Sony és Sandisk memóriakártyákat hamisítottak előszeretettel egy időben (nem tudom, még tart-e a "láz"), sokan ugyanezeket árulták megrendelve külföldről Vaterán is, nem lehetett eredeti mem.kártyát kapni, hogy egy másik példát is említsek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.