Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-06-01 16:45:31

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82707) V/


V/
Topikgazda

Másik topikban írtam ezt, de itt is érvényes.
Ha ilyet látsz akkor IOSS rendszerű a vásárlásod: VAT Paid : IOSS - IM2760000742

Ha valaki a július 1 után vásárolt küldeménye érkezésekor kap egy értesítőt, amely tartalmazza az áfa összegét és a posta kezelési díját.
Ha a fizetendő végösszeg csak a 399 Ft (online fizetésű), nem tartalmazza az áfa összegét akkor az IOSS-os feldolgozású, az áfa összege csak tájékoztató adat.
Így ez rendben van.
Amikor szállításra kerül akkor az eBay részéről jön egy értesítés a Magyar Postának a küldemény adatokkal és az IOSS azonosítóval és ekkor tudni fogják, hogy nem kell áfát kiszabni.
Ha valami gond lenne akkor pedig lehet reklamálni az alábbiak szerint leírtak alapján.
Ez most lett pontosítva.
Amennyiben az ügyfél a kapott elszámolással nem ért egyet, akkor lehetősége van utólag a vámterület felé jelezni és felülvizsgálatot kérni, a posta.hu weboldalon keresztül kitölthető online felületen, ahol beküldheti a rendelkezésére álló dokumentumokat, amellyel alá tudja támasztani, hogy hibás az elszámolás és a különbözet visszatérítését kéri: https://posta.hu/vam/felulvizsgalati_kerelmek_benyujtasa
Az adatokat értelemszerűen kitölteni.
Mivel nincs külön szöveg beírási lehetőség két dokumentum küldendő be, a kitöltött és aláírt Nyilatkozat automatikus postai vámkezelésű küldeményhez nyomtatvány és az eBay vásárlási igazolás amin látszik a levont áfa is.
A telefonszámodat mindenképp add meg.
Ez díjmentes, elfogadják és visszatérítik a különbözetet.

Értelemszerűen ez a reklamációs rész nem vonatkozik azon vásárlásokra amelyeket nem a posta szállítja, illetve az EU-n belüli vásárlásoknál, mert ott nincs import és így nincs vámolás sem. Ha áfa hibás levonás lenne az eBay-hez kell fordulni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.