Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83451) mexel válasza V/ (#83450) üzenetére


mexel
veterán

kínai vásárlásokra gondolsz most? A gls az nem drágább kisebb tételeknél?

(#83452) V/ válasza mexel (#83451) üzenetére


V/
Topikgazda

Mint írtam a Mailbox.de nem foglalkozik kínai csomagok Németországba fogadásával, így csak az alap funkciót, a német kereskedőktől történő vásárlást értem alatta akik nem szállítanak Magyarországra.
Az árlista az ide történő szállításokra szolgáltatók szerint itt van. A német posta csak csomagként szállítja a terméket tartalmazó küldeményt, levél ár nem érvényes.
Nem feltétlen drága a GLS, főleg ha a Posta elveszíti vagy ellopják a küldeményt, minek kockáztatni. A szállítási idő sem mindegy a GLS-nél 2-3 munkanap a házhoz kézbesítés és ugye nem kell sorban állni a Postán mert ami 24 mm-nél vastagabb azt nem szállítják házhoz, kivéve ha a drágább postai szállítást választod, de akkor már a GLS árai közelében vagyunk.
Hiába olcsóbb ha nem kapod meg.

(#83453) mexel válasza V/ (#83452) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm, de én félreértettem amit írtál. Azt hittem hogy ha kínából rendelsz magyarországra ( pl ali, vagy ebay, vagy valamelyik shop) akkor nem a felajánlott ( akár free) postát hanem a GLS-t választod.
A mailbox-ról én is a gls-t fogom választani, ahogy visszaolvastam ( és ahogy írod is) azt érdemes.
csak az árakat nem értem, 2 helyen is látok árat:
Van a Shipping calculator és van egy táblázat a GLS áraival. Ezek árai eltérnek egymástól, nem tudom melyikre számítsak majd pl egy 12 kg-os csomagnál, amit német ebay-en veszek magánszemélytől. Az első ár 13,94 euro mindkettőnél, de a Shipping calculatornál van egy Total összeg is ami már 24,84 Euro ( maradva a pékda12kg-os csomagnál)

Ez akkor fog kiderülni ha rendelek majd azt hiszem

(#83454) V/ válasza mexel (#83453) üzenetére


V/
Topikgazda

Van a szállítás díja és vannak az saját költségeik. Itt egy legutóbbi számla részlete:
Volt 6 csomagom ami egyben van szállítva 10,4 kg összsúly, a GLS díja a 13,94 €, a többi a kezelési díjuk és a egybe csomag doboz. 40 dekával sajnos a 10.01-20 kg határba kerültem így 2,52 €-val lett több. Egyszerűen nem számolható ki hogy az eladó milyen súllyal fogja elküldeni, van aki olyan biztonságosan csomagol hogy nehéz lesz a pakk. Most ennél a 6-nál nem számoltam össze és nem figyeltem a súlyra, amikor megérkezik hozzájuk akkor értesítenek a súlyáról és a méretéről és azután lehetne kalkulálni.

[ Szerkesztve ]

(#83455) mexel válasza V/ (#83454) üzenetére


mexel
veterán

Ez most azért ennyi mert többet összecsomagoltak? Mennyi lett volna ha 10-20 kg közötti 1 db csomag lenne?
Vagy akkor konkrétan előre nem tudhatom, ha van pl egy 12kg-os comagom ami európai magánszemélytől érkezik oda azt mennyiért hozzák ide? Engem ez érdekelne.
Vagy egy 5 és 10 kg közötti csomag pl. Nincs egy árlista amire ránézek és azt mondom, ez konkrétan ennyibe fog kerülni?
Mem akarok többet összerakatni, semmi extrát, csak ennyit.
Vagy pl amazon.de-ről oda érkezik egy csomagom angliábó, angol feladótól ( elvileg) A súly kb fél kg. Annak tudom az árát mennyiért fogja idehozni a GLS?

Csak szeretnék tisztán látni és előre számolni hogy mire számítsak, használjam-e stb.

[ Szerkesztve ]

(#83456) V/ válasza mexel (#83455) üzenetére


V/
Topikgazda

Csak össze kellene adnod amit a képen látsz-
10-20 kg GLS szállítás 13,94 €
A 10 kg-os csomag kezelési díja 7,65 €
Ez így 21,89 €, ha PayPal-on keresztül töltöd fel a Mailbox.de egyenlegedet akkor más díjad nem lesz.
Ha át kell tenni másik dobozba bár nem jellemző, akkor ezzel lehet számolni még, a doboz amibe teszik nálad legyen (60x40x30 cm) az 2,27 €, de ez csak opció és rákérdeznek. Pl nem bírná ki a szállítást mert van vele valami probléma. De ezzel előre ne számolj.
Akkor ez előbbiben ott link a GLS költségekkel, itt pedig a saját költségeik, ennél a másik listára így hivatkoznak Package up to 2 kg 3.20 + postage

[ Szerkesztve ]

(#83457) mexel válasza V/ (#83456) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm, így már érthető. Tehát 2 részből áll, egy a GLS, ami egyértelmű súly alapján a képről ( ami lehet más is nem csak gls de ez éri meg igazán) + a saját díjuk, ami fenti példámnál ( a 12kg-nál) az innen olvasható le. 12kg-nál az 11Euro services díj + 13,94 euro GLS díj ami összesen 24,94euro lesz. ( ha előre feltöltöm paypallal, feltételezem erről kapok értestést hogy mennyit kell majd fizetnem)
Ezt a Service díjat nem értettem hogyan számoljam, és bocs az értetlenkedésért, nyilván ha használom 1x2 akkor majd egyszerű lesz nagyon ( mint minden) de ez nagyon friss volt nekem és az egész működési elvet nem értettem, mi is ez a szolgáltatás. Közben már megvan azt hsizem, igen sokat olvasgattam erről tegnap óta. Remélem ez a kis magyarázat másnak is segít majd nem csak az értetlen agyhelyemnek :D

Méreteket is látom mi a max ami felett van plusz díj. Egyébként a tapasztalatok alapján mennyire megbízható dolog ez, drágább tételeket is rájuk bízhatok? ( figyelmesen kezelik, nem dobálják stb)
Nagyon köszönöm mégegyszer :R

(#83458) V/ válasza mexel (#83457) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem kell előre feltölteni az egyenleget, megérkezik a csomag elküldik hogy ki küldte, a méretei és a súlyát. Belépsz a tételnél kiválasztod a szállítási módot az esetleges opciókat és azt a végösszeget feltöltöd az egyenlegre, ezután megrendeled és fizeted. Ha az eladó nem megfelelően csomagolta bármi történhet akárhogy kezelik, ugyanúgy amikor hozzájuk szállítják, ha valamit észrevesznek képet csinálnak értesítenek hogy mi legyen, ha ők elküldik azután már megint a szállító felel a kezeléséért. Nem létezik a termék állapotot biztosító biztonságos szállítás, ha te személyesen szállítod akkor is megsérülhet, nem igazán lehet ezt véleményezni hiszen 4 fél munkája, hozzáállása vizsgálandó, eladó, németben szállító, Mailbox.de, és az ide szállító. Nekem nem volt gondom velük.

(#83459) parkr válasza mexel (#83457) üzenetére


parkr
őstag

Csomag megérkezése után ráérsz feltölteni. Akkor pontos összeget fogsz látni úgyis.

(#83460) mexel


mexel
veterán

Köszönöm mégegyszer,akkor megbízhatóak eszerint. ( persze a feladó a fő szempont, de a kérdés inkább arra vonatkozott hogy a mailboxnál jól kezelik a dolgot.)
Akkor mindenképpen kipróbálom hamarosan.

(#83461) mexel


mexel
veterán

Még egy kérdés lenne ezeknek a csomagoknak az összevonásáról, vagy összecsomagolásáról. Ha jól látom akkor kisebbeket egy max "XL Box 78x58x48 cm" -es csomagba rakják össze. Azaz ha én 10-20 kg közötti termékeket rendelek, azokat nem rakják egybe egy "nagy " csomagba, azoknál nincs értelme vagy nem lehetséges. ( és a GLS-nél max 30kg a súly)

[ Szerkesztve ]

(#83462) parkr válasza mexel (#83461) üzenetére


parkr
őstag

Kb egy hete akartam én is egyben küldetni 2 csomagot, de azt mondták csak előfizetés mellett lehetséges. Így nekem nem érte meg az évi 2-3 csomagommal.
Sokat igazából nem spórolsz mert eleve elég olcsón dolgoznak.

(#83463) V/ válasza mexel (#83461) üzenetére


V/
Topikgazda

Egy évre az hogy összevárhasd a csomagokat és egyben küldesd el amikor neked megfelelő az: Price incl. VAT: 14.50 EUR.
GLS 30 kg, UPS 50 Kg

(#83464) mexel válasza V/ (#83463) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm! Azt láttam hogy van éves ára, de akkor a 10-12 kg-os csomagoknál nem éri meg szerintem. Inkább sok kicsinél ha sokat rendelnék. Ezt majd kitalálom, nagyon várom az első rendelést, most lesz amazonról egy :)

(#83465) mexel


mexel
veterán

Közben más téma: Ebay-en megnyertem egy licitet, német eladó és be volt írva a magyarországi szállítás is. Most fizetnék, de nem engedi, arra hivatkozva hogy az eladó magyarországra nem szállít. ( előtte levélben megkérdezte hogy amerikai vagyok-e és kifizetem-e az amerikai szállítást, utána meg azt írta hogy látja hogy német címre kérem. - bent van a címek között a mailboxde is, de az aukción én a magyar szállítással ütöttem le, annyi is van a fizetésnél)
Ilyenkor mi a teendőm? Visszaléphet ez miatt? Kezdem unni ezeket a variálós ladókat, ez a másidik aki a leütés után kezd variálni amikor fizetnék.

(#83466) mexel


mexel
veterán

Na megoldódni látszik, az eladó elnézést kért és módosította a számlát

[ Szerkesztve ]

(#83467) mexel


mexel
veterán

Az viszont remek hogy a német és a sima ebay.com ( hiába nem lehet nyelvet állítani) mégis ugyanazokat a beállításokat használja mindenhol. Ha már ennyire meg vannak különböztetve az országok, miért nem adott ország beállításai vonatkoznak adott oldalra? A német oldalon eddig elfogadta a mailboxde címet, de volt eladó aki magyarországra is küld. Akkor át kellett állítani magyarra a címet ( az egyik küldésit) Azóta hiába állítom vissza alapértelmezettnek a mailboxde-t azóta nem enged licitálni, mert magyarországra nem szállítanak indokkal. Kicsit logikátlan ez az egész nekem így. Adott terméknél is kiválasztom szállításnak németországot, mindenhol átállítom a címet és mégsem. Az lesz a vége csinálok egy külön accountot az ebay. de-re és a com-ra is.
Másrészt a német ebay-en licitált terméket látom a com-on is utána, de már félig angolul, viszont mások a feltételek szintén ( ismét más cím stb)
Ez csak nekem fura?

(#83468) mexel


mexel
veterán

Azt hiszem feladom. Minen címet átírtam néémetre, sehol sem szerepel már magyar cím ( kb 4-5 hely) és ennek ellenére nem enged licitálni sehol. Operából a sütiket is töröltem már. Mi a farncért nem enged? Olyanokat sem amit eddig engedett, nem tudok módosítani a liciteken

(#83469) V/ válasza mexel (#83468) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt tetted meg alapértelmezettnek (Bevorzugte Lieferadresse) és a német oldalon bejelentkezve licitálsz?
Csak a szállítási címet (Lieferadresse) kell átírnod, a többihez nem kell nyúlni. Ha a regisztrációs is átírtad akkor azt igazolni kell majd okmánnyal.
Ha azt írogatja ki, töröld az eBay sütiket és a böngésző gyorsítótárat és lépj ki és be az eBay-en.
Ez a jó ha a kereső oldalon vagy:

[ Szerkesztve ]

(#83470) mexel válasza V/ (#83469) üzenetére


mexel
veterán

SZERK: hiába ezt látom, akkor sem engedi, csak ha a personal infonál átírom a nevemet és címemet a németre
(Absenderadresse
Hauptadresse, von der aus Sie Lieferungen verschicken."
Ha ez magyar akkor nem engedett semmit. Ami azért fura mert ez kb 10 éve magyar cím volt, és tegnap és még ma is engedett ezzel licitálni.
De ez a cím nem a szállítási címem, hanem visszaküldési.
Viszont ha most szeretném használni az ebay.com-ot akkor ott is német címet fog látni akkor is amikor magyarországra szeretnék szállítattni.

Ja, és a personal infot is át kellett írnom, ( az a regisztrációs adatoknál van, oda is be kellett írni malboxde-t, azóta tudok licitálni

[ Szerkesztve ]

(#83471) V/ válasza mexel (#83470) üzenetére


V/
Topikgazda

Nekem csak a szállítási címnél van a német és az angol is, évek óta így használom. Az egyébként is csak az eladóknak kell megadni. Vásárlóként nincs visszaszállítási címed. De nekem ott a magyar címem van és működik.
Mindig annak kell lenni licitálás lejárta előtt a címnek ahova küldeni akarod.

[ Szerkesztve ]

(#83472) mexel válasza V/ (#83471) üzenetére


mexel
veterán

na most írogattam mindent, ennek is mailboxde-nek kell lenni ( vagy bármi német címnek) különben máris nem tudok licitálni:
"Anmeldeadresse, E-Mail und TelefonnummerIhre Hauptkontaktadresse. Diese sollte immer korrekt und auf dem neusten Stand sein."

Pedig ezek a reg adatok, mailcím, telefonszám, név, cím. De ha ez a magyar valós címem akkor nincs licit :(

És ha ezt módosítom akkor ez változik az ebay.com-on is.
Az is elég ha marad a város budapest, egy 5 jegyű kamu ZIP, csak németországot kell beállítanom országnak.

[ Szerkesztve ]

(#83473) V/ válasza mexel (#83472) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem értem, tényleg több éve használok több szállítási címet és amelyik helyre szállítani akarok azt teszem meg alapértelmezettnek, egyedül csak ezt kell változtatni.
Természetesen minden eBay oldalon az alapértelmezettnek beállított lesz az aktuális, nem úgy működik hogy mindegyiken mást állítasz.
Tehát ha az Angol oldalon licitálok akkor az angol cím az alap, ha a német oldalon akkor meg a német, mert ezeknél országon belül olcsóbb a szállítás és majd onnan kerül majd Magyarországra.
Ha nem ezeket a címeket akarom használni, akkor meg a magyar cím az alap, de ha nem szállít ide akkor nem variálom sem az angol, sem a német címre. Mert nem éri meg a szállítási költség, pl. Angliába meg ki és be vámolás is van és ott sem foglakozik a megbízottam ilyennel, csak azt csinálja hogy ráteszi a címkét amit elküldök és feladja.

[ Szerkesztve ]

(#83474) mexel válasza V/ (#83473) üzenetére


mexel
veterán

Eddig valóban nekem is jó volt, kb 300 igazolt vásárlásom volt ebay-en. csak a napokban felvettem plusz címnek a mailboxde-t és azóta van ez kavarodás, hogy az ebay.de-n nem fogadja el a magyar címet, mert licitálni sem enged. :F
Annyi még a különbség hogy megváltoztattam a címet mert még a régi lakcímem volt beírva anno, de az is magyar volt.
De nem tudom van-e jelentősége hogy a personal settingsnél az ország németországra van állítva magyar helyett és az irányítószám elé tettem egy nullát. ( A cím Budapets, utcacínm is az itteni, mégis azonnal elfogadják a licitet)

(#83475) V/ válasza mexel (#83474) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem kellene összevissza állítgatnod, pont ez a gond, ha Magyarországon élsz ott az első címnél a magyar címednek kell lenni. Ha ezt megváltoztatod akkor a változást okmánnyal kell igazolnod, mert
A német nyelvű oldal beállítás szerint ha itt élsz.
Anmeldeadresse, E-Mail und Telefonnummer itt minden a tényleges magyar cím és telefonszám
Lieferadresse itt a szállítási címek adod meg, a német címnél a magyar telefonszámod legyen, mert az kerüljön rá a címkére
Absenderadresse és Rücksendeadresse eladás esetén lényeges, ha innen küldöd akkor ide is kell visszaküldeni amit megvesznek tőled ezért a magyar címnek kell lenni mindkét helyen

Zahlungs- und Abholadresse itt szintén a magyar cím ha van személyes átvétel vagy postai utalványos fizetés, szintén eladásnál lényeges.

(#83476) mexel válasza V/ (#83475) üzenetére


mexel
veterán

Ezekkel tisztában vagyok, de ahogy írtam, ha a személyes adatoknál magyarország van beállítva nem tudok licitálni semmire mert kiírja hogy magyarországra nem szállít. Hiába írom be a német mailbox címet szállításinak, hiába állítom be mindenhol hogy németországi címre kérek szállítást, akkor sem enged. Eddig simán jó volt. Most nem.
Tehát a szeméyles adatoknál vagy beírok magyarországot és akkor helyesen lesz írva, de akkor csak nézegethetem max a német ebay-t, rendelni úgysem tudok. Még azoktól sem akiknél a szállításnál választható sok ország, magyarországgal együtt. :F

[ Szerkesztve ]

(#83477) V/ válasza mexel (#83476) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor fussunk neki újból. Ahogy az előbb írtam azok legyenek.
Ha ez van nálad ami a képen a szállítási címnél akkor licitálhatsz a német eladóknál, semmi mást nem kell csinálni.

Ha ezek után sem tudsz licitálni akkor elállítódott a fiókod, bár ilyenről meg az elmúlt évek alatt soha nem hallottam. A szállítási cím ami a licitálásnál számít a szállítási hely szerint, más címhez nincs kötve.
Ugye nincs vagy nem volt két fiókod?

(#83478) mexel válasza V/ (#83477) üzenetére


mexel
veterán

Nincs 2 fiókom, és szerintemis elégegyértelmű melyik cím melyik. Ugyanaz van a com-on és a .de-n is.
Most az angolt írom, az egyszerűbb:

Az Account settings-ben van egy Personal Info és egy Adresses menüpont is.
Normál esetben a Personal info-ban kell legyen a mailcím, a telefonszám ( amit ellenőriznek ha változtatom, ez is megtörtént)
Itt van a regisztrált cím elvileg. Ide a magyar, normál cím kellene ( eddig egy régi már régen nem élő címem volt beírva, ezt módosítottam a napokban a valós, élő címemre - azóta nem jó)

A másik címlista az pedig az "Adresses" menüpont alatt található.
Itt van átfedés, ugyanis az első menüpont ebben megegyezik a Personal info-val, ugyanoda visz. ( tehát username, mailcím, telefon és a lakcím)

Itt van még 2 menüpont, a második a "Shipping address", ide kell beírni a címeket ahová jöhetnek a vásárolt termékek. Eddig 2 magyar címem volt itt, ide vettem fel pluszban a mailboxde-t is. ( elsődlegesre állítottam) Inen próbaképpen töröltem a magyar címeket is, de ez nem változtatott semmin.

A 3. menüpont pedig az "Adresses"-ben a "Ship from address", ide elvileg az a cím kellene ahonnan küldöm a terméket. Ide mindegy mit írtam, nem változtatott semmin, hiszen vevőként vagyok jelen. Most visszaírtam ide a normál magyar címemet. ( próbáltam a mailboxde-t is de mindegy volt)

Kb ennyi lehetőség van.
De: ha a personal info-ban, ahol a regisztrációs, vagy személyes adatok vannak, a magyar címemet írom, akkor nem enged licitálni a német ebay-en, hiába van bent szállítási címnek a német mailboxde elsődlegesként, és hiába választom adott terméknél is a németországi szállítás, akkor is ha megnyomom a licit gombot azonnal írja pirossal, hogy az eladó nem szállít magyarországra.

Viszont ha a Personal info-ban a regisztrációs adatoknál az országot megváltoztatom németországra, plus beírok egy 5 számjegyű ZIP -et ( város utca,, telefonszám bármi lehet) akkor azonnal enged licitálni.

Ezel az a baj hogy így kamu adatok vannak beírva. A fura hogy a regisztrációm óta magyar cím volt bent ( 2008-ban regeltem) és eddig ez nem volt gond. Egészen addig amíg meg nem változtattam a valós mostani címemre. ( kár volt, illetve mindegy mert az is kamu volt már és így is az)

Szerk: most ismét visszaírtam a magyar címet a regisztrációhoz, kiléptem a .com, a .de stb helyekről, töröltem sütiket stb, megnézem új bejelentkezéskor mi lesz.

[ Szerkesztve ]

(#83479) V/ válasza mexel (#83478) üzenetére


V/
Topikgazda

Az első címnek a Personal magyarnak kell lenni. Ha itt az van az nem befolyásolja azt hogy melyik eBay oldalon licitálsz, semmi értelme nem lenne ehhez kötni bármilyen licitálást, ezért van külön a szállítási cím amit figyel a rendszer.
Amikor itt el kezdtél variálni az okozhat problémát. Ha átírod okmányokkal kell igazolnod az eBay felé a változtatást hogy meg tudják erősíteni a regisztráció változását, ha nem megy be akkor bármi történhet.

(#83480) mexel válasza V/ (#83479) üzenetére


mexel
veterán

Pedig nálam csak ez az egy ami megváltoztatásával enged vagy nem enged licitálni ( ezért írtam hogy ez logikátlan is)
Eléggé egyértelmű hogy a szállítási címnek kell a mérvadónak lenni vásárláskor hiszen lakhatok én akár kubában is ha éppen németországi címre kérem az árut. Ezért is értetlenkedek.
A változtatást engedi minden okmány és kérdés nélkül, csak telefonszám változtatáskor küld egy sms-t egy kóddal. ( próbáltam mert muszáj volt, 2008 óta más telefonszám és lakcím van ezért kellett módosítanom)

[ Szerkesztve ]

(#83481) V/ válasza mexel (#83480) üzenetére


V/
Topikgazda

Egy dolog hogy mit enged és egy másik hogy mit kell nekik küldeni igazolásként, tudtommal nem vették ki a szerződési feltételek közül ezt.

(#83482) mexel válasza V/ (#83481) üzenetére


mexel
veterán

Minden alkalommal jön mail is persze ha módosítok, talán azért nem kér doksit mert a mailcím nem változik.
De nem akarom elkiabálni, most ismét magyarra átírtama reg adatokat ( előttemindent töröltem, kiléptem mindenhonnan, sütiket is töröltem) majd újból beírtam a szállítási címeket,mintha most működne. ( talán beragadt valami) De nem akarom elkiabálni

(#83483) Dr.Én


Dr.Én
veterán

Hali!

Érdeklődni szeretnék hogy ha Angliából tervezek rendelni, van bármi vám, vagy egyéb plusz költség a szállítás mellé?

WOT: kissio

(#83484) V/ válasza Dr.Én (#83483) üzenetére


V/
Topikgazda

Mivel idén január 1-től nem EU ugyanaz vonatkozna mint ha Kínából, USA-ból rendelnél. Az EU-val kötött kereskedelmi egyezmény miatt még 150 € érték felett sincs vám, de a 27% áfa 1 penny értéktől van. Attól függően hogy mivel szállítják ha Magyar Posat kézbesíti akkor ők kérnek díjat.
Az eBay 150 € érték alatt beszedi az áfát így már nem kell fizetni külön. Az Összefoglaló, 17. Vámügyintézésről néhány gondolat résznél részletesebben írva.

[ Szerkesztve ]

(#83485) Dr.Én válasza V/ (#83484) üzenetére


Dr.Én
veterán

nagyon szépen köszönöm az infókat!!! :R :R

WOT: kissio

(#83486) mexel


mexel
veterán

Ha valaki azt írja a leírásban ( német ebay), hogy:
"Nur DPD-Versand, Keine Packstation.
No shipping outside Germany - we're sorry!"

A Keine Packstation- alatt pl olyasmit ért mint a mailboxde?
Az is ott van persze hogy németországon kívül nem, de ez kétértelmű is lehet, hogy ő nem akarja szállítatni
Mert volt ahol olvastam, nem is akarok rálicitálni ezért.

Van ahol viszont ezt látom:
"Lieferung an Abholstation möglich", lehet hogy ez valami olyan átvételi pont ami itt nálunk a jófogásos, vagy a csomagpontok? Ez valószínűleg már tartalmazza a mailboxde-t is.

[ Szerkesztve ]

(#83487) animatrix11


animatrix11
őstag

Sziasztok!

Még mindig ezen az oldalon próbálkozom: www.ebay-kleinanzeigen.de( videókártya vadászat), olvastam, hogy sok a csaló (konkrétan kirakott valaki egy hirdetést, hogy vigyázat a csalókkal)
Csak olyantól vásárolnék, ahol lehet paypallal fizetni, találtam is, de eddig csak ebayen vásároltam
Hogyan lehet lebonyolítani, hogy a paypal tudja, hogy bizonyos árúért fizetek, van olyan pénz igénylés, de ott nem hiszem, hogy fel lehet tünteti, miért is fizetek, hogy van ez?
Teljesen védeni akarom magam
Köszi! :R

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#83488) mexel válasza animatrix11 (#83487) üzenetére


mexel
veterán

Ezt az oldalt én is néztem, de nem mertem foglalkozni vele.

(#83489) parkr válasza mexel (#83486) üzenetére


parkr
őstag

Csomagpontot/automatát jelent. A mailbox nem az, normál postai cím ahol a címzett 'megbízottja' veszi át a csomagot.

(#83490) V/ válasza animatrix11 (#83487) üzenetére


V/
Topikgazda

Kérj az eladótól pénzbekéréses számlát azon részletezni tudja hogy mire kéri tőled a pénzt. A vásárlás esetén a PayPal szabályai szerint nem lehet személyes tranzakcióval pénzt küldeni, így van vásárlói védelmed. Bár azért az itt eladók nem akarnak jutalékot fizetni a PayPal-nak mert ilyenkor az történik. Van aki kéri hogy a jutalékkal emelt összeget fizesd (3,4% +0,5 €)

(#83491) mexel válasza parkr (#83489) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm, és az hogy külföldre nem akar küldeni az vajon a mailboxra is vonatkozik, vagy az már nem érdekli hogy onnan hová megy a csomag. Végül is mindegy, mert nem licitálok, írtam az eladónak is de közben elszállta az ár is :)

[ Szerkesztve ]

(#83492) rednifegnar válasza mexel (#83488) üzenetére


rednifegnar
senior tag

kb a helyi jofogas az egesz. egy ismim vett onnan ket nagyobb erteku cuccot 1k eur felett volt az egyik. masik 300eur korul. vegul is megjott mind a ketto, de azert a dragabbik az velemenyes volt, jo volt az ara (pl ebayhoz kepest olcsobb volt), de nem volt olyan popec ahogy az elado leirta. a masikkal nem volt gond. viszont erdemes jol koruljarni, kifaggatni az eladot, kerni tovabbi kepeket, beszelgetni vele. en nem tudom hogy ilyen osszeget be mernek e rizikozni csak azert mert olcsobb mint az ebay. azert neki is rezegtek a labai mire megjott :)

A camera does not make art, the artist makes art.

(#83493) animatrix11 válasza V/ (#83490) üzenetére


animatrix11
őstag

Igen ez pontosan így volt az egyik eladónál +20eur lett volna , de akkor is megérti, hogy legyen védelmem

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#83494) mexel válasza rednifegnar (#83492) üzenetére


mexel
veterán

Én is így vagyok ezzel, ha ott élnék egyszerűbb lenne, de ilyen távolságból, nem perfektem beszélve a nyelvet ez elég necces. ( még a jófogáson sem nagyon szeretnék vásárolni bárkitől) Ebay-en a védelem megnyugtató csak sajnos már drága

(#83495) rednifegnar válasza mexel (#83494) üzenetére


rednifegnar
senior tag

igen csak az lesz a legdragabb ha atdobnak mert akkor se penz se cucc, vagy valami hasznalhatatlan...

haverom is utolag mar nem vette volna meg ezt az 1200euros cuccot mert 1400-1500ert kapott volna ebayon vedelemmel jot, de hat 200eur-ert bekozkaztatta, utolag mar nem tunt jo otletnek.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#83496) mexel válasza rednifegnar (#83495) üzenetére


mexel
veterán

Ezért nem is veszek ott semmit, csak láttam az oldalt. Annyira azért nem fontos ott vásárolni :)

(#83497) xcvbxcvb


xcvbxcvb
aktív tag

Kb. egy hónapja Ausztráliába postáztam egy levélküldeményt( nem ebayes) , de nem érkezett még meg, és a vevő rákérdezett. De a postai nyomkövetésen csak az Olk-ig lehet nyomon követni. Az ügyfélszolgálaton érdemes megkérdezni, vagy ők is csak ennyit látnak ? Mit lehet ilyenkor mondani ?

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#83498) V/ válasza xcvbxcvb (#83497) üzenetére


V/
Topikgazda

Az ajánlott küldeményt tudják tovább nézni az ügyfélszolgálaton, hiszen az UPU postai rendszerben van nyilvántartva, de ezért érdemes tértivevénnyel küldeni mert akkor az ausztrál posta is végig könyveli. Ha nem ajánlott volt akkor semmi információt nem kapsz.

(#83499) xcvbxcvb válasza V/ (#83498) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Köszi, akkor rákérdezek erre is holnap. Múltkor amikor ajánlottad a tértivevényt, kétszer azzal adtam fel Usa-ba, de nem kaptam semmi visszajelzést hogy átvették e. Nekem úgy tűnik felesleges pénzkidobás.

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#83500) V/ válasza xcvbxcvb (#83499) üzenetére


V/
Topikgazda

Az hogy nem kapod meg bár megszokott jönni az nem gond, emiatt nem dobhatják be az előkertbe, hanem alá kell íratni az átvételt és könyvelik is. Ha gond van akkor rendelkezésedre tudják bocsájtani az információt.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.