Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyak
aktív tag
Üdv!
A biztonság kedvéért kérdezek, mert kicsit már összezavarodtam az utóbbi időben, hogy mikor kell valamit extrát fizetni és mikor nem.
Ha unióból rendelek (konkrétan Franciaország), akkor továbbra sem lesz extra költségem, ugye? Amennyi a tétel ára és a postaköltség, annyi lesz az összes költségem. Semmi vám, semmi áfa, semmi postának fizetendő extra?köszönöm
-
Sanyaaa26
aktív tag
Kb a harmincadik levélnél tartok a supporttal, legutóbb az ékezetek nem tetszettek a nevemen nekik, tegnap az jó lett visszaigazolták hogy minden oké.
Ma megint elő jött az ablak, írtam nekik, minden rendben volt a válasz majd küldtem egy képernyőfotót erre megint jönnek azzal hogy a rendszer valamit talált..... Türelmes vagyok de kezdek kifogyni, ilyen egy szerencsétlen bandát én még életemben nem láttam -
válasz
Occon adom #82996 üzenetére
Leírtam, te PayPal-al fizetsz de az a pénz nem a PayPal fiókunkra érkezik, így azt hiába nézzük, semmi nincs ott.
Will usually ship within 2 business days of receiving cleared payment.
Ez azt jelenti hogy ha megjelenik a pénz nálunk az legkorábban a fizetést követő napon könyveli le az eBay, tehát onnan számolva indulhatna a 2 nap.DE mivel úgyis vehetjük hogy akkor lesz tisztán hozzáférhető a pénz amikor a bankszámlára akkor meg az 2 napon belül történik és ezért írtam ezt a fizetéstől számolva jelen esetben 4-5 munkanap a feladás várható ideje. -
Occon adom
aktív tag
Ezt értem is, de ha megnézi Paypal, vagy Ebay számláját, lássa hogy ki lett fizetve a termék. Most hogy az Ebay mikor küldi neki a pénzt, az már a maga ügye, nem tartozna rám, vevőre, inkább az, hogy kapott jelzést a kifizetésről akkor azt hamarosan postázza.
Ne az időt húzza munkanapon. Egyébként se 100-s az eladó, kérdeztem tőle a képen látható kerékpárt akarom megvenni, de egyszer 12" külsőt ír levelében a kerékpárra, táblázatban 14" van írva, a fotókat nézve az összehajtott kerékpáron olvasható a 14x175 méret jelölés ami furcsa, vagy ő sem tudja mit ad el. [kép]
Remélem egyszer feladja a terméket! -
válasz
Occon adom #82993 üzenetére
Handling time Will usually ship within 2 business days of receiving cleared payment.
Nem értelek, ez egy szabályos dolog. Sok minden változott, eladóként nem a PayPal-ra kapjuk már pénzt ha úgy fizetnél, az megy az eBay-nek van 1 munkanapja lekönyvelni és azután 2 nap a kiutalásra, nincs már közvetlen pénzhez jutás.
2-3 nap mire a fenti sor teljesül és így a fizetéstől számolva jelen esetben 4-5 munkanap a feladás várható ideje
Hivatalosan ezek a feladási határidők vannak, amely szerepelni szokott a hirdetésnél is: -
válasz
Sanyaaa26 #82992 üzenetére
Sajnos mivel csak két népcsoport van aki (magyar és japán) más sorrendben használja a nevet meg kell magyarázni az illetőnek aki reklamál hogy tudatlan, ez a helyes és ezt az Európai Unióban ismerik is. Náluk a last name az elől van és a first name meg a végén és amit beküldtél az egy hivatalos magyar állam által adott igazolás.
Ennyi a megoldás.
Hozzáteszem sajnos az eBay.com hoz tartozó nem EU-s ügyfélszolgálat ezt nem tudja. -
Occon adom
aktív tag
Üdv!
Volna egy kérdésem.
[link] Vásároltam egy kerékpárt és az eladó azzal az ürüggyel, hogy van 2 napja a pénz beérkezésig, majd utána postázza és utána adja meg a csomag követési számot. Paypallal fizettem, melynél egyből látszik a kifizetés, ezek után kérdezem mennyire jogos ez a vásárlási szemétkedése?Az eladó 2 napon belül postázza az elszámolt fizetést-
Van ilyen sor az oldalon, de a Paypalt egyből lássa hogy kifizettet termék.
Mit érdemes ilyenkor tenni 2 napja kifizetve a termék,
az eladó az indok alapján majd elküldi a terméket, írta levelében. -
Sanyaaa26
aktív tag
Kinek hogy ment az újfajta azonosítás ebay-en? Én rászántam magam, de nem semmi töketlen társaság van ott, már minden létező okmányomat beküldtem.
Tegnap már elfogadták, nagy nehezen a bank azonosítva, most megint a személyazonosságommal van a bajuk. Személyi igazolvánnyal igazoltam magam, úgy látszik ez sem jó, előtte jogosítvány volt. Azzal az volt a bajuk hogy a nevem nem jó sorrendben van, ma írtam nekik hogy dns mintát ne küldjek? Kezd fogyni a türelmem bevallom -
-
xcvbxcvb
aktív tag
Ebayen eladásnál, a vételárat csak akkor utalják át a számlámra, ha a vevő leigazolta a termék megérkezését ? Jól értem?
-
válasz
gyulaszu #82986 üzenetére
Add el egy angolnak kapásból 3% megy rá. Az a 24% úgy jön ki hogy a legdrágább kategória jutalék, a pénzváltási díj, a 27% áfa, 15% szja és rátartás valamennyi ha a vevő által fizetett áfa is be kerül a jutalék alapba. 24 % költséggel számolható a termék eladására a költséghányad. És én erről beszéltem, nem arról hogy konkrétan mennyi egy -egy kategória és a vevő országától függően az eBay jutalék.
Én nem látom értelmét annak hogy pl. német vevőnek csak 14-18 %-al számoljak, egységesen a magasabb összeg % mindenkinek, aztán van amikor több lesz a hasznom. -
poli27
veterán
válasz
Occon adom #82983 üzenetére
247ft az euró?
Jó vicc
Nagyobb összegnél én mindig átkapcsolom az Ebayt, hogy ne az váltson, hanem a saját bankom, mert úgy jobban jövök ki..
-
válasz
Occon adom #82983 üzenetére
PayPal topikban válaszoltam.
-
Occon adom
aktív tag
Üdv!
Kérdezném, vettem egy laptopot 1900+ 40 EURO áron és ma a vége 710eFt lett, amit sokallok, reggel 247 volt az Euro, azaz legalább 35eFt díjat számolt fel vagy a bank, vagy az Ebay. Nem sok ez? -
válasz
Matzel #82981 üzenetére
Azt nem töltöd ki, hanem a vámkezelési megbízást, lásd Összefoglaló, 19.A. Ha a Magyar Posta újból kérné az áfát
Az ügyfélszolgálatuk mindig hazudik, nem is láthatja az elektronikus adatokat amiből dolgozik a programjuk és ha az rosszula zonosytja az adatokat akkor nem is fog látszódni semmi annak ellenére hogy minden adatot magkaptak.
Az eBay áprilistól használja az IOSS rendszert és az rendesen meg van csinálva, biztos állítom hogy ők csatolják a megfelelő információt.
Ha megnézed az eBay számlát akkor alul ott az IOSS azonosítójuk, maga számla is meg van különböztetve, mint IOSS fizetés mert 5 évig kötelesek azt megőrizni és az adóhatóság felé igazolni ha kell.
Eleve úgy küldik a német adóhivatalnak hogy még a te adataid is mennek oda és a németek küldik tovább a pénzt a NAV-nak, az adatokat nem. -
Matzel
csendes tag
Tisztelt V/
Érdeklődnék hogy ha kétszer fizettem áfát+kezelési költséget (1×online 1×utánvéttel)
Akkor is kell vám árú nyilatkozatot kitöltenem a
felülvizsgálati kérelemhez?
A probléma abból adódik hogy ők nem látják a kifizetésemet így muszáj volt a kézhezvételkor fizetnem megint. Beszéltem az üfsz. egyik alkalmazottjával és váltig állítja hogy nem lett kifizetve. Én meg kaptam számlát is a postátol a csomag áfája kifizetéséről meg a bankomnál is szerepel a kifizetés. -
válasz
khron78 #82977 üzenetére
Ha te ragaszkodsz az €-os kiíráshoz, (szerintem nincs jelentősége, mert napi árfolyamon váltja az eBay) akkor bármelyik EU-s eBay-en adhatsz fel hirdetést.
Ha nem a eBay.com oldalon hirdeted és azt szeretnéd hogy ott is megtalálja a kereső az 0,3 €-ba kerül International Site Visibility Fee néven.
De mindegyiken lenni kell az adott országra egy alap szállításnak. -
khron78
őstag
Csak az EU-s piacra szeretnék eladni. Azt hogyan tudnám a legegyszerűbben megtenni?
Ha a com-on hirdetek, akkor US marad a listában. Ha a co.uk oldalon hirdetek akkor meg a UK-t nem tudom kizárni. Illetve jó lenne euróban látni mit mennyiért adok, ha már én is euróban fizetem a jutalékot. A német oldal nem játszik, mert nem értem a németet. Az ír oldalt javasolták máshol, de az ott feladott hirdetések hol fognak látszódni? Tehát én is a co.uk oldalon keresgélek. Ott látszódni fog például? -
xcvbxcvb
aktív tag
Eladói regisztráció. Na, nekem sem akarja elfogadni a személyi igazolványomat.
Olvastam hogy más is szívott vele.
3x feltöltöttem, utoljára már nem jött bekérő email, de a seller menuben fent ott a piros csík, hogy igazoljam a személyazonosságom. Most megpróbálom a jogsimat, hátha azt elfogadja.A bankszámlánál egy wise-os euros számlaszámot adtam meg amit most csináltam.
Microdepositot nem kért ,illetve nem lehetett, egy bankszámla kivontatot kért tőlem, de azt elfogadta. -
manu75
aktív tag
Kérnék egy kis segítséget 25-én kaptam ebay-es levelet benne "ES10016004530930001010001D0N" tracking számmal, majd még egyet, hogy úton a csomag. Utána 27-én meg az eladótól egyet, hogy nincs meg a ventilátor?
"Dear Customer,
Thanks for shopping at our store,
We really feel very sorry that we just found that this item have been sold out. I am not sure when it will come back, We would like to refund to you first, After it is arrived I will keep you informed you can reorder it, Do you think it is ok for you?"Nem értem, segítenétek kihámozni.
-
válasz
mokus1 #82967 üzenetére
Seller Hub és közép tájon a Sales, ott rákattintasz az eladott termékre és előjön az oldal, az Action oszlopban választható lenen a Send invoice, ugyan az a tétel sor ahol be kell írnod a nyomkövetési számot.
Gondolom az rész csak megvan ahol az eladott terméked látható.
Listing site az legyen amelyiken listázva volt ha nem látnád az eladott terméket sem. -
válasz
enazatis #82963 üzenetére
A magyar regisztrációk a pénzkezelés szempontjából odatartoznak, mindegy hogy hol regisztráltál. Ha az eBay.com-on akarod rendezni ők valójában nem illetékesek, nem véletlenül €-os az elszámolásunk.
Itt a III rész eBay S.à.r.l. és a Expand Part III-ra kattintva látod a részleteket. -
válasz
enazatis #82961 üzenetére
Melyik eBay kéri? Mert az EU-s eBay-el kellene ezt rendezni. A névnél a szokásos módon kell egyezni, first name a utóneved és last name a vezetékneved, ha ezzel gond van akkor meg kell magyarázni hogy ez nálunk a helyes sorrend. És semmi takarás nincs képen és minimum 6 hónapon túli az érvényessége, de lakcímet is igazolni kell valamivel.
-
enazatis
csendes tag
Sziasztok! Remélem senki nem járt így az átállással, mint mint én! Visszaolvastam jó pár oldalt, de nem találkoztam hasonlóval. Esetek 99%-ban eladok az ebayen. A banki rész regisztrálása ment simán, viszont folyamatosan b@szogattak/nak az személy azonosítással. A pénzek kifizetése ment is szépen, egészen július 25-ig. Azóta visszatartják, sőt a megadott augusztus 23-i határidővel felfüggesztették az eladásokat. Mondjuk ezt augusztus elején megtettem magamtól, mert a postaköltségeket nem akartam a nyakamba venni úgy, beláthatatlan ideig nem kapom meg őket. A mai napig legalább 20x töltöttem fel a személyi igazolvány fotóit. Legutóbb válaszolt vakami abrakadabra nevű csóka, hogy ellenőrizte a fotókat, de a igazolvány sarkai nem látszanak, ezért nem. Megtettem újra, új fotókkal,de ma újra jött az üzenet, ami totál kiborított, hogy
"ACTION NEEDED: Please update the information we requested
We recently asked you to review and update some details on your eBay account. Looks like you haven't made any updates yet. Your payouts will be on hold until you fix this. Please do this by 2021-10-04 to get your account back in good standing.
Go to eBayFollow the instructions in the alert at the top of the pageOnce you've made the requested updates, we'll review and then follow up with you."
Mintha az elmúlt egy hónapban nem tettem volna semmit! Komolyan mondon, ennyire dilettáns, szellemi fogyatékos, inkompetens társulattal még nem találkoztam. Minden levélre egy másik humbuk hülye válaszol, aki képtelen visszolvasni az előzményeket. Volt amikor azt írták, hogy az igazolványon szereplő név nem azonos a regisztrált névvel! Volt valakinek hasonló, vagy tud valaki valami tanácsot adni, hogy merre induljak? Komolyan már ügyvéden gondolkozom! -
válasz
poli27 #82957 üzenetére
A számla számban a IOSS szöveg nem vehető figyelembe, alul ott van az IOSS azonosítója az eBay-nek de az elektronikus vám-árúnyilatkozton kell megadni, a számla nem kerül vámfeldolgozásra, ha ott nincs akkor ezt mondják, de nem lehet ellenőrizni az állításukat.
De egyébként igazad van, megkapják
Bár a Vanuatui posta esetleg azt kihagyhatta amikor átvette az eBay-től az adatokat, mert bizony kamu értéket adtak meg, 6,44 $-t és erre lett kiszámolva az áfa, te pedig 5,48 fontot (7,52 $) fizettél, ami egy kicsivel azért több.
De ha IOSS akkor is 399 Ft és ha vámkezelik akkor is 399 Ft fizetendő nekik, itt az utánvétes miatt 799 Ft, de az is azonos ha IOSS vagy normál vámolás van, amit áfát számoltak 531 Ft (610 Ft lenne).Ez a számla jó lesz arra hogy igazold az áfa kifizetését és reklamáld meg az Összefoglaló 19.A. Ha a Magyar Posta újból kérné az áfát szerint.
A feldolgozó programjuk nem találta meg az azonosítót és ezért ment az automatikus postai vámkezelésre.
-
válasz
attiati #82955 üzenetére
Az eBay már áprilistól belépett az IOSS rendszerbe és július 1-től már alkalmazza. Lényegében a GSP rendszer bővítve ezzel is.
A költség meg vann ,ert az IOSS vásárlások esetén is kéri a Magyar Posta, de az Egyesült Királyságból legtöbb esetben nem posta a szállító, kisebb levelek esetén előfordulhat, de inkább GLS, DPD -
attiati
veterán
ebay global shipping esetén mennyi most a vámkezelési költség?
(magánszemélytől vásárolnék, aukció keretében, jelent esetben UK-ből, de később US is lehet)
Kisebb értéknél ez így teljesen felejtős, mert nem IOSS (vagyis nem a posta vámkezeli értékarányosan) és a futárcég rá fog vágni 4-5-6000 ft vámkezelési költséget értéktől függetlenül?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ThinkPad L15 Gen1 27% 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjlolvasó IR kam gar
- Macbook Air M2 13,6", 256GB, Éjfekete
- ÚJ ASUS B550 AMD RYZEN 7 5700X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest