Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
panicx
csendes tag
Ez szuper hír, köszi.
Sajnos nem olvastam a régebbi hozzászólásaitokat. Jól megszívatott,félreinformált a customer service akkor(hogy én,hogy rühelem őket).
Ezért végül is hagytam a wise-t.
Hiba volt, ehelyett direkt nyitottam egy USD alapú bankszámlát(nem tudtam az EURO-s elszámolásról),hogy elkerüljem a konverziót,az eredmény ahogy látom,hogy sikerült megdupláznom
Kérdés,hogy most,így utólag meg-e tudom változtatni az IBAN Számot Wiseosra? -
válasz
panicx #82698 üzenetére
Többünknek is és működik, a belga IBAN számot adtad meg?
Ez ahhoz a bankszámlához van:Napi pénzküldésre van beállítva, mert a Wise-nél nincs költségem a fogadáshoz
Bármely EU-s IBAN szám megadható, az amit írtak neked az téves, már többször írtuk, az EU-s eBay-hez tartozó regisztrációknál € az elszámolás, ha te forintos számlát adsz hozzá akkor kiteszed magad a bank könyvelés díjának ami 750-2500 Ft-os fix díj, még 0,1 € könyvelése esetén is.
Ez baromság: You have to add a local bank account of Hungary to sign up for managed payments."
És rendes bankszámla, nem ez: electronic money account -
panicx
csendes tag
Szia.
Én is szoktam eladni ebayen.Wise-t sikerült összekapcsolnod az ebay-el?
Mielőtt átléptettek az új (managed payments)rendszerbe ,direkt rákérdeztem az ügyfél szolgálatnál,hogy hozzárendelhetem-e.
Ez a válasz jött:
"I have read your concern and understand that you want to know if you can use a Wise account to sign up for managed payments.
I would like to inform you that Wise account is an electronic money account and cannot be used to sign up for managed payments.
You have to add a local bank account of Hungary to sign up for managed payments." -
válasz
germinator66 #82693 üzenetére
Talán válaszol az eBay valakinek, de mivel EU-s a cég vonatkoznak rá az itteni szabályok és a GVH is eljárhat ellenük. Lehet még pofára esés a vége az eBay részéről.
-
törölt tag
válasz
germinator66 #82692 üzenetére
Akkor ha jól értem még az ebay is fog valami számlát küldeni az ő dijjárol is?
-
válasz
#08054973 #82686 üzenetére
Nem volt szállítási költség beállítva a termékhez? A vevőnek kellene fizetni mindkettőt amit írsz.
Ha eladtad akkor a vevő fizetett mindent amit kell azt a visszaigazoló akármit nem is igazán értem, azt kellene elszámolni rajta amit a vevő fizetett, nézd meg az eladási adatokat.
A te költségeid máshol jelennek meg. -
válasz
germinator66 #82685 üzenetére
Válasz viszont a mai napig nem jött az eBay-től. Bár néhányan nem értik hogy amit a vevőnek kell fizetni az nem terhelhet bennünket, nem számolható be a jutalék alapba.
Csak úgy néz ki hogy minimum 25% költséghányadot kell beépíteni az eladási árba az eddigi max 18 helyett. -
törölt tag
Sziasztok. Ebay-en most adtam fel elsőnek terméket. Jött rá ajánlat amit elfogadtam. A paypalos számlán zárolva van a pénz, viszont a visszaigazoló emailben mint részösszeg szerepel az ajánlott összeg, de ott van még kettő tétel( szállítás,ill. Vám). A szállítást meg a vámot akkor nekem kell kifizetni, vagy azokat még ezután fogja kifizetni a vevő. Nem tudom érhetően fogalmaztam-e meg.
-
germinator66
aktív tag
válasz
germinator66 #82679 üzenetére
Nem csak nekem tűnt fel...
-
germinator66
aktív tag
-
válasz
germinator66 #82679 üzenetére
De akkor a számlán is ott kellene lenni, a Fees based on sehol nincs részletezve? Mert minden egyéb látható. Csak annak az összetétele nem.
-
cbmfan
senior tag
én nem látok ilyet, bár kissé változott a jutalék:
Final Value Fee - 8.7%
International Fee - 3.3%
Final Value Fee, Per order fixed amount - 30 centember meggondolta magát pár órával később miután megvette így sztornó után átbillent negatívba egyenleg. jött is utána nem sokkal az üzenet, hogy mínuszban van, fizessem be különben korlátoznak. de mégis miért, mikor még el sem lett könyvelve? persze az utolsó tételt benyelték, -30 cent az egyenlegem...
-
válasz
germinator66 #82677 üzenetére
Biztos hogy jól van írva? Nézzünk utána, mert ez így nem fogja megérni az eladás, nem számolhat jutalékalapba olyat ami nem is került hozzánk lényegében, az eBay küldi az adóhivatalhoz abból amit a vevő kifizet. Jogilag alapja sem lehet ennek. Majd el kezdjük nyaggatni őket az EU-s hivatallal.
-
germinator66
aktív tag
Amúgy az mennyire van rendben, hogy az ebay az új rendszerben az általa beszedett "Sales tax"-ot, amit ugye a vásárló fizet, beleszámítja az eladó jutalék alapjába?! Ez nekem meredek, hiszen az eladónak semmi köze ahhoz, de cserébe az után is fizeti a jutalékot.
-
totyak
aktív tag
Üdv! Az EU területéről érkező csomagok ugye továbbra is teljesen vám és áfa mentesek, ugyanúgy megérkeznek, mint eddig? Köszönöm
-
Egyeseknél valamilyen áfa volt, az hogy nem láttad kiírva ez egy másik dolog, nem minden esetben kell kiírni, alanyi adómentesnél nincs ilyen, bruttó áron ad el és volt az amit te is írsz az utolsó mondatodban.
Mivel az eBay a felelős a az új HÉA, áfa szabályok betartásáért ezért a részükről is lépni kellett. Itt le van írva mind az import áfa és mind az EU-s áfa változás -
atala
addikt
Most valami nekem nem világos.
Én úgy tudtam, hogy ha július 1 előtt ha vettem valamit az Ebay-en EU-ból, akkor azon már rajta volt az adott ország áfája, és az bruttó ár volt.
Mivel most rá rakják az áfát a vásárláskor, így ezek szerint eddig nettó áron árulták az eladók a termékeket? -
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Ebay-ről, angliából rendelt ~20£ összértékű termékre magyarba érkezéskor még lerabol a hatóság meg a posta ?
Üdv.Astra
-
t420s
aktív tag
üdv!
MIért akr rámverni az ebay egy 170 eurós cucc miatt 48 eur VAT-ot ha Germany-ból jön a cucc?
1 hónapja vettem ugyanezt 170 eur-ért és pont. semmi többért.
-
khron78
őstag
válasz
totyak #82664 üzenetére
1. Igen. Fizeted az áfát + a vámeljárás költségét szolgáltatótól függően.
IOSS oszlopok nem? Ott van, hogy a drágább költséget, nem online fizetés esetén, utánvétnél számítják fel.
A futárra nem tudom a választ. Gondolom a küldemény megnevezéséből lehet rá következtetni.
2. Igen, értelemszerűen növekedni fog.
3. Miért nem kérdezed meg az eladót? Szerintem a legtisztább, ha itthon fizeted a költségeket. Esetleg licit előtt állítsa át az árat és akkor nincs kérdés. -
totyak
aktív tag
Oké, lassan-lassan csak megértem.
Tehát 150 euró értékig nincs vám. Ez szuper, mert biztosan nem veszek ennél drágább dolgot eBay-ről. Esetleg nézhetünk néhány példát, hogy még tisztább legyen a kép?
Pl. ha megvenném ezt a terméket [link] akkor mivel itt fix ár van, postáz is hozzánk és import charge is fel van tüntetve, gyakorlatilag ezt az egészet kifizetem és itthon rendben is vagyok, már nem lesz vámeljárás?
1. kérdésem:
Mi van, ha fix áras a termék, van postaköltség megadva, de Import Charge nincs? Ekkor a termék árát és a postát kifizetem az eladónak, utána pedig itthon ezek összegének a 27%-át behajtják rajtam ÁFA-ként?Olvastam az összefoglalóban, hogy "az Áfa meghatározása már vámeljárás keretében történik, így a vámolási szolgáltatást végző cég felszámolja a vámeljárási költségét".
És itt jön egy Magyar Posta (mint vámolási szolgáltató) ártáblázata. Mikor vonatkozik a vásárlásomra az első és mikor a második "IOSS" sora a táblázatnak? Valamint honnan tudom vásárláskor (eBay-es), hogy azt a Magyar Posta fogja vámeljárás alá vonni, vagy valamilyen futár hozza majd? Ha futár hozza, akkor a terméklapon a postázás résznél ez külön fel van tüntetve? Az összefoglalóban levő FedEx, illetve DLH 5-6 ezres csomagonkénti lehúzása nem túl szimpatikus számomra.2. kérdésem:
Mi van, ha licites a termék, van postaköltség megadva és Import Charge összeg is? Ahogy növekszik a licit, az Import Charge összege is növekedni fog?3. kérdésem:
Mi van, ha licites a termék, van megadva postaköltség és Import Charge, de meg tudok egyezni az eladóval, hogy olcsóbb postával (mondjuk sima Royal Mail International) küldje, mint a terméklapon megadott? Kapok vásárláskor egy Total Invoice-t az új postaköltséggel + megnyert licit összegével, mint régen is? Ezt kifizetem és itthon jön a vámeljárási díj + 27% ÁFA?Konkrétan van egy ilyen termék, amit meg szeretnék venni. Licites tétel, 12,63 a posta, 5,44 az Import Charge. Kérdeztem tőle, hogy sima postaként is elküldi-e, mivel sima borítékba belefér, gyakorlatilag papírokról van szó. Beleegyezett, így a postaköltség 3,65 font. Az a kérdés, hogy ha megnyerem a licitet, akkor ő küldi nekem a total invoice-t a nyertes licit + 3,65 fontról és itthon 27% ÁFA, vagy mi fog történni?
Elnézést, hogy ilyen dedós módon, értetlenül kérdezgetek, de nekem ez a dolog teljesen új és hátha másnak is segítenek a példák.
-
válasz
totyak #82662 üzenetére
A végleges ár és a szállítási költség az alapja mindennek, nekünk 27 %-ot számolnak fel az angliai beszerzésnél.
Angliából nincs vám, csak áfa.
Ha nem fizetsz import chargest, akkor 150 €-nak megfelelő fontig az a díjazás van ha posta szállít ami az Összefoglaló 19. Vámügyintézésről néhány gondolat résznél látható. -
totyak
aktív tag
Bocsánat, de akkor már tovább kérdezek, hátha megértem.
Olyan hirdetéssel már találkoztam, ahol a termék árán és a postaköltségen felül fel van tüntetve Import Charge. Tehát az az ÁFA. Ha azt a termék megvásárlásakor kifizetem, itthon nem zaklatnak vele, ha jól értem. De miből jön ki az az összeg, amit Import Charge címszóval látok? Mert így hirtelen keresve egy hirdetést, az ott szereplő összeg nem az éppen aktuális licites ár + postaköltség 27%-a. És ha kifizetem ezt az Import Charge-ot, itthon utána még vám címszóval mennyit kell fizetnem?
Mi van, ha olyan eladótól veszek valamit, aki még hajlandó Royal Mail-lel küldeni, nem csak GSP-vel és nincs feltüntetve Import Charge? Akkor itthon a termék ár+ pk összege után 27% ÁFA + valamennyi (mennyi?) vám fizetendő?
Pont a minap írta nekem egy eladó, hogy ő elküldi nekem a terméket Royal Mail Standardként, de vámpapírt akkor is ki kell töltenie, valószínűleg. Akkor az is megeshet, hogy már vásárlás után nem a megnyert licit összegét + a megbeszélt Royal Mail Standard költséget kell csak kifizetnem, hanem pluszban valamit? Vagy itthon fog pluszba bejönni valamilyen költség, ha átlépi a cucc a magyar határt, mert a termékkel jön az UK-ban kitöltött vámpapír?
Elnézést, lehet, hogy nagyon amatőr kérdések, de tényleg teljesen sötétben tapogatózom most. Nekem kb. ilyen kisiskolás szintű ábrás bemutatók kellenének, hogy ha ilyen a vásárlás akkor ez lesz, ha olyan, akkor meg az
-
válasz
totyak #82660 üzenetére
Nem, már január 1-től és az eBay felszámolja itthon nem kell fizetned, feltéve ha nem a posta szállít, mert akkor lehet hogy kérnek 400 Ft-ot.
De lehet olyan vásárlás is amikor te fizeted itthon a Postának.
Ha fizetsz olyan tételt hogy import charges akkor az áfát kifizeted. -
totyak
aktív tag
válasz
PitLee #82650 üzenetére
Tehát július 1-től UK úgy működik, mint bármelyik másik Unión kívüli ország? Bármit veszek, azt 27% ÁFA és X összegű VÁM terheli? És ezeket az eBay már felszámolja, vagy mindent itthon fizetek? Vagy lehet ilyen vásárlás is, meg olyan is?
De honnan a manóból tudjam, hogy teszem azt veszek postaköltséggel együtt egy 10 fontos valamit (csak hasra ütés) és azután kinek és mennyit fizetek?
Elnézést, lehet, hogy ez teljesen alap dolog, de megmondom őszintén, életemben nem vásároltam Unión kívülről semmit, nem volt ezzel még dolgom.
-
Met
nagyúr
Én számolgattam.
Nem vették figyelembe hogy zlotyiban fizettél, úgy számoltak mintha euró lett volna és a forint értéket nézték.
Borotva ára+szállítás = 16 006 forint
Ennek az áfa értéke + posta díjja a sáv szerint = 5720 forint.És persze azt sem vették észre hogy EU-n belülről érkezett.
-
Addel
senior tag
Lengyel száma volt : RR951850448PL
Nincs gond, meggyőztem a postást, hogy nem kell áfát fizetnem, de mutatta a kütyüjén, tényleg rajta volt az ~5800 ft áfa, de elfogadta, hogy tévedés lehet.
Azt mondta, hogy sok a kavarodás az új július 1.-től érvényes áfa/vám szabály miatt.
Mondatm neki, hogy ha mégis kell áfát fizetnem, tudják hol lakok.De akkor nyugtassatok meg, hogy nekem volt igazam, és nem jön el a TEK az 5800 forintért.
-
A nyomkövetési száma mi volt PL volt a vége?
Nem tudok szóhoz jutni. Ez egyértelműen EU-n belüli küldemény, az hogy a hülye postás piros címkével EU-n kívüli küldeményként kezelte egyszerűen baromság.
Ha tényleg lengyel nyomkövetési száma volt adj be panaszt ha vámolásos áfát kértek érte. -
Addel
senior tag
-
Addel
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, most akkor kell EU-n belüli ebay-s vásárlásnál áfát fizetni vagy sem? Egy hete rendeltem egy borotvát Lengyelországból, amit hétfőn meg is hozott a postás, de kérni akart tőlem ~5800ft áfát. Nem értem az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest